Kazna za brzinu,bez slike, bez zaustavljanja

poruka: 31
|
čitano: 45.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav,

Dobio sam danas poštom kaznu 500+110 kn, brzina.

Unutra samo opis prekršaja.

Nema slike.

Kada je prekršsj počinjen nisu me ni zaustavili.

Svejedno vjerujem da sam vozio brzo (sjećam se tog puta).

Nisam kažnjavan već nekoliko godina.

Da li da se žalim, tražim oprost ili da platim?

Hvala na savjetima

15 godina
neaktivan
Re: Kazna za brzinu,bez slike, bez zaustavljanja
Provincija kaže...

Pozdrav,

Nema slike.

Hvala na savjetima

Najsigurnija stvar ti je da platiš pa si miran, kolega je čekao zastaru pa mu je došla "čestitka" par godina kasnije od nekoliko tisuča kuna.

pero_HR
15 godina
neaktivan

štas im platit zali se,, meni su za 1.13 % alkohoze udrili 9 mj bez vozacke i 3000 kn zalio se i vratili vozacku i na 1200 kn smanjili kaznu, nakon toga razbio auto skoro totalka,pa sad razmisli...

errando discimus Make your choice
17 godina
neaktivan

Za prekršaj za koji je propisana novčana kazna do 1.000 kn možeš tražiti pismenu opomenu (koja ulazi u evidenciju), ako za istu stvar nisi bio kažnjavan u zadnjih 12 mjeseci.

17 godina
neaktivan

Ako imaš koga u policiji raspitaj se malo jer ovo bez slike je malo sumljivo.Tak bi onda svima mogli poslat kaznu.Ja sam nedavno imao za platiti 2000kn ali sam pisao prigovor i smanjili mi na 1000kn.Bila mi je prva kazna u dugačkom vozačkom stažu(to uzimaju u obzir kao i materijalnu situaciju).Sve u svemu malo se raspitaj i piši prigovor(nema slike,prvi prekršaj,financijska situacija itd.).Ako pišeš prigovor treba napisano dokazati.

16 godina

žali se,nemaju sliku i imaš 4g nekažnjavanja.to ti je + veliki.

BF3 FlamingKing
17 godina
Provincija kaže...

Pozdrav,

Nema slike.

Hvala na savjetima

Slike se obično ne šalju, ostaju kod njih i mislim da ih se može vidjeti na zahtjev (ali nisam 100% siguran).

17 godina
A ako ih čuvaju (slike) da ne bi bilo - pa izvolte ih na sudu + neznam koliko kuna.

Na netu sam našao hrpu primjera prigovora kada te zaustave nakon prekršaja, ali nijedan kada samo dođe čestitka...

Ako netko ima neki link, bio bih zahvalan.
Mislim da ću ići na traženje oprosta..
16 godina
Provincija kaže...

..

..

-žaliti se ima smisla samo kad si siguran da nisi kriv. Postoje nadzorne snimke (ZG-semafori), oni imaju sliku (jer su ti na temelju registracije i poslali čestitku).

-svaka žalba koja je neosnovana, samo povećava trošak. ...

-jedino APP, posipanje pepelom i traženje oprosta-opomene. Ali, čini mi se, da to prolazi samo na licu mjesta, ne sad kad je kazna/uplatnica već poslana.

samo mi nije jasna 500+110kn? To je sad neki novi PVD na PDV?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Provincija kaže...
A ako ih čuvaju (slike) da ne bi bilo - pa izvolte ih na sudu + neznam koliko kuna.

Na netu sam našao hrpu primjera prigovora kada te zaustave nakon prekršaja, ali nijedan kada samo dođe čestitka...

Ako netko ima neki link, bio bih zahvalan.
Mislim da ću ići na traženje oprosta..

Imao sam sličnu situaciju prije par mjeseci, usnimili me na staroj karlovačkoj s +20 od ograničenja.

1000 kn kazna.

Piši žalbu jer nemaš kaj izgubit. Meni su osobno dozvolili da platim na 5 rata, ali mojoj staroj su primjerice sličnu stvar skroz "oprostili". Ovisi ti o sudcu kod kojeg dođe predmet.

U svakom slučaju napiši žalbu, pa kaj bude.

Naravno, nemoj pisati da nisi vozio brzo, nego napiši da jesi ali da ti je prvi prekršaj u posljednjih X godina i da zbog toga tražiš smanjenje ili štoveć. Pozovi se na stavku u zakonu koju je gore spomenuo Mačak.

P.S. Nisam morao nigdje ići i sve je bilo riješeno poštom.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 15:43 (Danny_HR).
17 godina

500 kazna + 110 troskovi

14 godina
neaktivan

Ma plati ako imas za platit i budi sretan sto nije vise doslo, ja sam dobio 2 kazne u 2 mjeseca prvo 500 pa 1000kn..... Koliko god me boli k**** za policiju, nikad se ne igram sa zakonom! 

BMW
17 godina

Piši žalbu i navedi da si dobio obavezni prekršajni nalog bez da su te zaustavili te da ti nije poznat prekršaj i da zahtijevaš uvid sliku ili video zapis. U pravilu se vozač ni ne mora zaustaviti ali za utvrđeni prekršaj šalje se obavijest vlasniku vozila da ustupi podatke o vozaču koji je upravljao tada vozilom. Kod tebe je u pitanju brzina a to što ti nisi dobio sliku ne znači da i ne postoji. Npr. ako te policajac zaustavi te ti pokaže na uređaju brzinu (koji nema sliku) dužan je ispuniti zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja vozila (ali ako te zaustavi), ali ako te snimi u brzoj vožnji sa uređajem sa foto ili video zapisom nije potrebno ispunjavati zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja vozila jer postoji slika kao dokaz te nije ni potrebno da te zaustavi ali se u pravilu šalje obavijest vlasniku vozila da dostavi podatke od vozača koji je upravljao u tom trenutku te se onda dostavlja kazna na njegovo ime jer odakle netko zna da si baš ti vozio ako te nije zaustavio.
Jesi li ti onih 110 kn navedeni u obaveznom prekršajnom nalogu pri dnu kao troškovi ili si dobio samo uplatnicu uz uplatnicu u iznosu od 500 kn?

EDIT:

Vjerujem da postoji slika (koja se i ne šalje bez zahtjeva, tako da ti to ne treba biti nimalo čudno što je nisi dobio) i da si snimljen u brzoj vožnji ali mi nije jasno kako su ti odmah poslali obavezni prekršajni nalog na tvoje ime bez da su sami utvrdili tko je uistinu vozio ili da si im ti dostavio podatke (ako si vlasnik vozila)

Scorp21
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 0:58 (Scorp21).
14 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...

Piši žalbu i navedi da si dobio obavezni prekršajni nalog bez da su te zaustavili te da ti nije poznat prekršaj i da zahtijevaš uvid sliku ili video zapis. U pravilu se vozač ni ne mora zaustaviti ali za utvrđeni prekršaj šalje se obavijest vlasniku vozila da ustupi podatke o vozaču koji je upravljao tada vozilom. Kod tebe je u pitanju brzina a to što ti nisi dobio sliku ne znači da i ne postoji. Npr. ako te policajac zaustavi te ti pokaže na uređaju brzinu (koji nema sliku) dužan je ispuniti zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja vozila (ali ako te zaustavi), ali ako te snimi u brzoj vožnji sa uređajem sa foto ili video zapisom nije potrebno ispunjavati zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja vozila jer postoji slika kao dokaz te nije ni potrebno da te zaustavi ali se u pravilu šalje obavijest vlasniku vozila da dostavi podatke od vozača koji je upravljao u tom trenutku te se onda dostavlja kazna na njegovo ime jer odakle netko zna da si baš ti vozio ako te nije zaustavio.
Jesi li ti onih 110 kn navedeni u obaveznom prekršajnom nalogu pri dnu kao troškovi ili si dobio samo uplatnicu uz uplatnicu u iznosu od 500 kn?

EDIT:

Vjerujem da postoji slika (koja se i ne šalje bez zahtjeva, tako da ti to ne treba biti nimalo čudno što je nisi dobio) i da si snimljen u brzoj vožnji ali mi nije jasno kako su ti odmah poslali obavezni prekršajni nalog na tvoje ime bez da su sami utvrdili tko je uistinu vozio ili da si im ti dostavio podatke (ako si vlasnik vozila)

Uvid slike se placa 150 kn 

BMW
15 godina
neaktivan

danas mi doslo pismo od socijalne skrbi u vezi prometne nesrece sto sam imao...dali itko imao slicno iskustvo eli pilaju o cemu se radi????

kakve su dalje mjere???

13 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...

danas mi doslo pismo od socijalne skrbi u vezi prometne nesrece sto sam imao...dali itko imao slicno iskustvo eli pilaju o cemu se radi????

kakve su dalje mjere???

Pa koliko godina imaš? Šta ti je od socijalne došlo? Šta nije socijalna skrb za maloljetnike, a maloljetan nemožeš vozit automobile.

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
15 godina
neaktivan
Volvox kaže...
laki-cakija kaže...

kakve su dalje mjere???

Pa koliko godina imaš? Šta ti je od socijalne došlo? Šta nije socijalna skrb za maloljetnike, a maloljetan nemožeš vozit automobile.

imam 19..doslo mi da moram sutra na razgovor neki doc

13 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...
Volvox kaže...
laki-cakija kaže...

kakve su dalje mjere???

imam 19..doslo mi da moram sutra na razgovor neki doc

Ne kuzim, imas 19 godina a socijalna skrb te zove na razgovor?! Šta nije socijalna samo za maloljetnike, pa npr. zovu tebe i roditelje na razgovor da vide dal dobro brinu o tebi i takve pi*darije?

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
15 godina
neaktivan

nezz mozda zato jer ovo mi je 2 prekrsaj veliki sa autom,razbio auto jedan decko skoro invalid ostao.....mozda zato

13 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...

nezz mozda zato jer ovo mi je 2 prekrsaj veliki sa autom,razbio auto jedan decko skoro invalid ostao.....mozda zato

Al onda bi te policija trebala zvat, ne socijalna skrb.

I ko je ovaj kreten koji svima daje TD-ove??

15 godina
neaktivan
Volvox kaže...
laki-cakija kaže...

bio sam i u policiji,za sud isto dosla kuverta  i dns ovo..

14 godina
neaktivan
Volvox kaže...
laki-cakija kaže...

Mozda daje TD zato jel gluposti pisete? {#}

BMW
13 godina
neaktivan
HP4520s kaže...
Volvox kaže...
laki-cakija kaže...

Pa nek onda taj napiše nešto pametno, a ne šutit, onda je još gluplji.

Ne kužim šta sam krivo reko, šta će meni sa 30 godina dolazit socijalna skrb doma i oduzimat me roditeljima jer sam nesto napravio, a ja živim već sam i sve? Nije mi jasno, pa sa 19 godina si punoljetna osoba, sam odgovaraš za svoja s*anja i nema te šta socijalna skrb dirat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 8:13 (Volvox).
16 godina
neaktivan

mislim da te multanova uslikala, ako je, slika postoji... ako nemas nikakvih prekrsaja u proteklih godinu dana mozes se zalit i dobit kaznu u obliku upozorenja ili opomene kako god....

edit: odgovor je namijenjen autoru teme

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 9:48 (razorinc).
14 godina
neaktivan
Volvox kaže...
HP4520s kaže...
Volvox kaže...
laki-cakija kaže...

Pa nek onda taj napiše nešto pametno, a ne šutit, onda je još gluplji.

Ne kužim šta sam krivo reko, šta će meni sa 30 godina dolazit socijalna skrb doma i oduzimat me roditeljima jer sam nesto napravio, a ja živim već sam i sve? Nije mi jasno, pa sa 19 godina si punoljetna osoba, sam odgovaraš za svoja s*anja i nema te šta socijalna skrb dirat.

pa cudis se i postavljas samo nova pitanja, neka se ode onda raspitati u policiji sve 

BMW
17 godina

Uvijek ima smisla žalit se, ako ništa drugo moli da ti smanje kaznu... Poštno nisi bio kažnjavan vjerojatno će ti smanjit...

PC RULES!!!
14 godina
neaktivan
Volvox kaže...
HP4520s kaže...
Volvox kaže...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 0:13 (Be Hara).
14 godina
Be Hara kaže...

Ovom dečku kaj je pito, znaci imat ces razgovor obican (pripremi se na jako glupa i dosadna pitanja), i jos ak

ti roditelji znaju, sve ce bit oke. 

Pitanja su dosadna i glupa, socijalna sluzba besmislena, murija glupa, jedino ste pametni ti i ovaj iznad tebe koji je skoro ucinio decka invalidom, i vama slicni.

@volvox 30 i 19 godina nisu isto. Socijalna skrb se moze baviti mladjim punoljetnicima (po potrebi).

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 17:39 (mcf).
13 godina
neaktivan
Ja mislio da je socijalna samo za maloljetnike, hvala:)
14 godina
neaktivan
mcf kaže...
Be Hara kaže...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 0:12 (Be Hara).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice