Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.987
|
čitano: 19.108.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Auti - ultimativna tema

Bas ga je "zaklao" ali kaj je je, zna voziti i ima muda 👍

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema

I ja bi malo bolji audiou m3, fordinjo dobro tumba =)

Long range mi je fora ak ga napunim na poslu za vikend mogu bilo kuda=) pon opet punjenje. gledao sam jednog highland doduše sr, ali auto me baš oduševio

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2026 14:12 (Pislje).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Zanimljivo je vidjeti "skrivene" bmw-e 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa!

Planiram kupit bmw 118d godište od 2015-2018.

Kakvi su što se tiče pouzdanosti?

Znam da treba gledati da je b oznaka motora, da su onda navodno poboljšali taj lanac.

4 godine
lovvro kaže...

Pozdrav ekipa!

Planiram kupit bmw 118d godište od 2015-2018.

Kakvi su što se tiče pouzdanosti?

Znam da treba gledati da je b oznaka motora, da su onda navodno poboljšali taj lanac.

b47 samo gledaj, vozi sestra godinama, odlican auto, evo 200k km okrenio nema problema

https://www.youtube.com/@mega0nyt
14 godina

Prvo gledaj jel imaš potrebe za dizelom? Mislim B47 je odličan motor, tu nema šta, ali još bolje je 120i sa B48. Obavezno AT zbog 8hp jer ta generacija je još zadnji pogon i 8hp, noviji F40 je prednji pogon i Aisin.
Ako baš želiš dizela, onda nakon što uzmeš provjeriš jel ima opoziv za EGR hladnjak ili je već odrađen, to je najvažniji opoziv. Ima još za zračni jastuk, ali to je manje bitno. Recimo ja 21.8 idem u Tomić na provjeru / zamjenu to dvoje.
Nekih drugih stvari i nema pretjerano, ako je 8hp i ako nema previše km nebi bilo loše odraditi servis mjenjača. BMW kaže lifetime što je glupost jer ZF kaže svakih 80-120tkm izmjena ulja, ako će auto imati više od 250tkm onda je možda već i kasno za prvo pa bolje ne dirati, ali ako će imati manje onda def zamijeniti ako već nije. Ovako ništa posebno, B47 lanac možeš preventivno mjenjati na 300tkm+, iako ni tada na 90% nema potrebe ako se nije čuo.

14 godina
sstrmi kaže...

Prvo gledaj jel imaš potrebe za dizelom? Mislim B47 je odličan motor, tu nema šta, ali još bolje je 120i sa B48. Obavezno AT zbog 8hp jer ta generacija je još zadnji pogon i 8hp, noviji F40 je prednji pogon i Aisin.
Ako baš želiš dizela, onda nakon što uzmeš provjeriš jel ima opoziv za EGR hladnjak ili je već odrađen, to je najvažniji opoziv. Ima još za zračni jastuk, ali to je manje bitno. Recimo ja 21.8 idem u Tomić na provjeru / zamjenu to dvoje.
Nekih drugih stvari i nema pretjerano, ako je 8hp i ako nema previše km nebi bilo loše odraditi servis mjenjača. BMW kaže lifetime što je glupost jer ZF kaže svakih 80-120tkm izmjena ulja, ako će auto imati više od 250tkm onda je možda već i kasno za prvo pa bolje ne dirati, ali ako će imati manje onda def zamijeniti ako već nije. Ovako ništa posebno, B47 lanac možeš preventivno mjenjati na 300tkm+, iako ni tada na 90% nema potrebe ako se nije čuo.

Ma taj novi mi je užasnog dizajna, on je van priče.

Gledam samo f20 redizajn.

Dosta često bih išao relacija Linz-Osijek/Dalmacija, pa zato gledam da ubodem dizela. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice