Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.944
|
čitano: 18.491.699
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Old Iggy kaže...
To nema veze s getribom. Ima veze za sigurnošću.
Uvijek mijenjaš gume u paru, a tako si i zakonski obvezan.

Neznam za zakon, ali u određenim situacijama mogao bi mu sustav protuproklizavanja drugačije reagirati glede kočenja/ponašanja za stabilizaciju vozila u određenim situacijama - ulazak u sklizak zavoj, itd.

Tako da, da, treba u paru mjenjat gume na istoj osovini svakako.

Neplaniram trošak, ali nije vrijedno rizika za "možda" situaciju koja se neće nikad desiti.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
8 godina
Auti - ultimativna tema

Ako kupujes novu, onda obje moras. Ako se da nekako zaklrpati (vidi sa vulkanizerom) onda ne treba.

Prevelika je razlika nova i 5.5mm profila.

Ovu kaj ti ostane mozes ili prodati ili ako je moguce iskoristiti za rezervnu.

Ugl, obje nove jedino ako se zakrpa stara je jedino ispravno. Jbg, desi se.

I ja sam kao klinac flat spotao par dana stare gume i morao ih baciti...

16 godina
sporttest kaže...
Ima veze sa diferencijalom

Kakve? Morti ne bu delala? Dajte najte gluposti pipovedat. Mece zato da ima ujednaceno prijanjanje 

16 godina
Auti - ultimativna tema

U pravu ste, ne vrijedi riskirati zbog 100e - naručene 2 gume.

4 godine
oddball kaže...

U pravu ste, ne vrijedi riskirati zbog 100e - naručene 2 gume.

Taman te 2 nove stavis na pogodne kotace i eto, trajat ce ti sve skupa podjednako

https://www.youtube.com/@mega0nyt
15 godina
Auti - ultimativna tema

Jel ko uvozio mazdu 6 2.0 skyactive benzin? Gledam po avto.net u sloveniji, zna naletit oko 9-9.5k dobar primjerak s normalnim km. 

Ima oko 131g co2, online kalkulatori kazu oko 400e bez rege i osiguranja.

Ako ju je netko uvozio samo nek mi javi jel to stvarno ta cijena otprilike ili kalkulator laze.

Kod nas nazalost jako slaba ponuda tog modela a ovo sta ima je precijenjeno

12 godina
domac5 kaže...

Jel ko uvozio mazdu 6 2.0 skyactive benzin? Gledam po avto.net u sloveniji, zna naletit oko 9-9.5k dobar primjerak s normalnim km. 

Ako ju je netko uvozio samo nek mi javi jel to stvarno ta cijena otprilike ili kalkulator laze.

Za tu cijenu pretpostavljam ovaj G145 ? Da, on je 350-400€ PPMV.. homologacija 80€, rppo ~100€, potvrda proizvodjaca jos 50€ (ne treba ako imas original COC) i naravno na to jos tehnicki i osiguranje... i naravno ako ces col table uzimat to ti je jos ~150€ kod slovenaca.

15 godina
hahhaajaads kaže...
domac5 kaže...

Za tu cijenu pretpostavljam ovaj G145 ? Da, on je 350-400€ PPMV.. homologacija 80€, rppo ~100€, potvrda proizvodjaca jos 50€ (ne treba ako imas original COC) i naravno na to jos tehnicki i osiguranje... i naravno ako ces col table uzimat to ti je jos ~150€ kod slovenaca.

Da G145 je.. Nezz kolko G165 ima co2 vise od ovog, sad vrebam al moram djelovat brzo cim se pojavi neki jer odu doslovno u par dana ovi ispod 10k a da su km ispod 160 000.. Ko bi reko da bu takva borba i nabijanje cijene za aute sa jednostavnim atmo motorima, a passata b8 2.0 tdi ima ko salate u ponudi za slicnu lovu, samo jbg relacije koje sad radim nisu nikako za dizela 

19 mjeseci
domac5 kaže...
hahhaajaads kaže...
domac5 kaže...

Da G145 je.. Nezz kolko G165 ima co2 vise od ovog, sad vrebam al moram djelovat brzo cim se pojavi neki jer odu doslovno u par dana ovi ispod 10k a da su km ispod 160 000.. Ko bi reko da bu takva borba i nabijanje cijene za aute sa jednostavnim atmo motorima, a passata b8 2.0 tdi ima ko salate u ponudi za slicnu lovu, samo jbg relacije koje sad radim nisu nikako za dizela 

Onda sada radiš neke kratke relacije?

15 godina
Novice kaže...
domac5 kaže...
hahhaajaads kaže...
domac5 kaže...

Vecinom da, promjenili se uvjeti posla.

U tjednu 4 dana vozim po par km dnevno i jedan dan autoputa od 70 km sveukupno, pa tek onda voznjice za moje privatne potrebe.. Sveukupno oko 900-1200 km mjesecno.. Taj jedan dan autoputa me mozda spasava malo kod dizela i to sto zivim u manjem mjestu pa nije najgora gradska voznja nego se vozimo fino po otvorenoj cesti 70-90 stalno.. Nije da ne mogu skroz sa dizelom zivit al neda mi se pazit stalno kad ce regeneracije, trenutno to stvarno pazim i desi se cesto da pokrene kad najmanje treba pa sam ja rob tome da odradi do kraja.. Strujici su mi trenutno preskupi a ne vozim toliko puno da usteda na gorivu pokriva ratu kredita kao kod nekih ljudi pa bi se jos koju godinu na mazdi benzin provukao dok ne budem bio u mogucnosti normalni EV kupit, imam dvoriste i trofaznu struju pa uz nocno punjenje nema konkurencije u trosku voznje.. Ako ju je trenutno toliko tesko nabavit i toliko drze cijenu valjda ce jednog dana i meni to bit prednost neka 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Nije nit benzinac neki potrosac pogotovo ako se vozis 70-90, trosi litru vise od dizela a nemas dizel zajebancije.. Meni je cak i30n potrosnja jako smjesna kad idem po staroj cesti VG-SK, voznja vecinom 70-90 i prosjecna potrosnja 5.7l a auto ima 280ks...

16 godina
Auti - ultimativna tema

jbg, ja sam radi 1 probusene, 2 sezone stare PC7 zamjenio sa nankang poluslickovima svim 4...pa ti vidi sta ti se isplati

14 godina
Auti - ultimativna tema

https://www.njuskalo.hr/gume-ljetne/gume-ljetne-pirelli-p-zero-275-40-20-2-komada-dot-1524-puno-profila-oglas-50773311
Evo ekipa ako netko možda traži odlične ljetne gume dimenzija 275/40/20. Odvozile sezonu tako da profila ima na bacanje, dot 1524 Pirelli P Zero

17 godina
domac5 kaže...
Novice kaže...
domac5 kaže...
hahhaajaads kaže...
domac5 kaže...

Vecinom da, promjenili se uvjeti posla.

U tjednu 4 dana vozim po par km dnevno i jedan dan autoputa od 70 km sveukupno, pa tek onda voznjice za moje privatne potrebe.. Sveukupno oko 900-1200 km mjesecno.. Taj jedan dan autoputa me mozda spasava malo kod dizela i to sto zivim u manjem mjestu pa nije najgora gradska voznja nego se vozimo fino po otvorenoj cesti 70-90 stalno.. Nije da ne mogu skroz sa dizelom zivit al neda mi se pazit stalno kad ce regeneracije, trenutno to stvarno pazim i desi se cesto da pokrene kad najmanje treba pa sam ja rob tome da odradi do kraja.. Strujici su mi trenutno preskupi a ne vozim toliko puno da usteda na gorivu pokriva ratu kredita kao kod nekih ljudi pa bi se jos koju godinu na mazdi benzin provukao dok ne budem bio u mogucnosti normalni EV kupit, imam dvoriste i trofaznu struju pa uz nocno punjenje nema konkurencije u trosku voznje.. Ako ju je trenutno toliko tesko nabavit i toliko drze cijenu valjda ce jednog dana i meni to bit prednost neka 

pa idu uskoro poticajui za građene za ev pa ti možda bude prihvatljiviji cijenom. Ima sad vec solidna ponuda eva za ok cijene, uz to ne moras kupiti noci. Ti si idealan kandidat za EV s obzirom na tvoju infrastrukturu i relacije gdje vozis

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa moze jedno pitanje. Kao fizicka osoba imam auto na leasing. Jel moram imati PP aparat u autu ili ne? (neovisno o tom da je korisno za imat kako god ispalo) Kad sam svoj uzimao prosle godine rekli su mi da ne moram, frend je jucer uzeo isto kao fizicka osoba auto na leasing, njemu su rekli da mora... 

Oboje u prometnoj imamo kao vlasnika navedene leasing kuce, a kao korisnici smo mi navedeni.

17 godina
Grozni_Zabac kaže...

Ekipa moze jedno pitanje. Kao fizicka osoba imam auto na leasing. Jel moram imati PP aparat u autu ili ne? (neovisno o tom da je korisno za imat kako god ispalo) Kad sam svoj uzimao prosle godine rekli su mi da ne moram, frend je jucer uzeo isto kao fizicka osoba auto na leasing, njemu su rekli da mora... 

Oboje u prometnoj imamo kao vlasnika navedene leasing kuce, a kao korisnici smo mi navedeni.

vlasnik je pravna osoba, znaci  njih obvezuje da moraju imati, stoga moras staviti pp u vozilo

17 godina
Auti - ultimativna tema

Moraš imati protupožarni aparat u autu kad je auto na leasing; i ne smije biti stariji od dvije godine (vrijedi ti datum kupnje kao početak, pa čuvaj i račun).

To je iz osobnog iskustva, zadnjih 12 godina imao aute na leasing. Ovaj zadnji otkupio.

18 godina
TomoR kaže...

Moraš imati protupožarni aparat u autu kad je auto na leasing; i ne smije biti stariji od dvije godine (vrijedi ti datum kupnje kao početak, pa čuvaj i račun).

To je iz osobnog iskustva, zadnjih 12 godina imao aute na leasing. Ovaj zadnji otkupio.

I PP aparat mora prelaziti godišnje preglede.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Vatanje sunca iza radne subote 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
19 mjeseci
TomoR kaže...

Može samo neki članak koji to govori, jer si me zbunio, imam auto na leasing, nigdje mi nisu napomenuli, ne stoji u ugovoru i na 3 tehnička nisu ništa spomenuli?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 1:00 (Novice).
17 godina
Novice kaže...
TomoR kaže...

Može samo neki članak koji to govori, jer si me zbunio, imam auto na leasing, nigdje mi nisu napomenuli, ne stoji u ugovoru i na 3 tehnička nisu ništa spomenuli?

Usmeno su mi rekli kad sam preuzimao zadnja dva auta (u prvom sam držao isti aparat 5 godina, pa nikom ništa...).

U autu koji sam u međuvremenu otkupio; kad je bio star 4 godine, tad mi je čovjek na tehničkom rekao da bih popio kaznu jer je aparat star već 4 godine i da trebam nabaviti novi, te da maksimalno smije biti star 2 godine - i da vrijedi datum računa.

Zakonski članak ili nešto slično nisam dobio na uvid.

Sada malo gledam zakone, ispada da ako firma uzme auto na leasing, i da ga na korištenje zaposlenicima onda ta obveza postoji, za slučaj kao ja gdje je privatna osoba korisnik leasinga, zapravo nisam iskopao neki zakon - no poučen iskustvom da možeš naletjeti na službenu osobu koja ne zna sve zakone i odluči te kazniti, bolje mi je bilo kupiti novi protupožatni aparat.

Inače, ova zadnja dva auta koja sam imao na leasing; uzeo sam ih nove, preuzeo sam ih već sa protupožarnim aparatom, pa valjda leasing kuća zna...

16 godina

samo malo, aparat ne smije biti stariji od 2 g. ili mora biti ovlašteno servisiran bar svake 2. godine ?

Ja imam PP aparat u onoj šupljini iza zadnjeg lijevog kotača u prtljažniku, da je lako dostupan (naravno i da je dobro pričvršćen u kabini - još bolje) i svake godine kad dolaze u firmu atestirati aparate, ja dam svoga, platim 10 € i to je to, bar mislim ?!?

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Stric_Jura kaže...

samo malo, aparat ne smije biti stariji od 2 g. ili mora biti ovlašteno servisiran bar svake 2. godine ?

Ja imam PP aparat u onoj šupljini iza zadnjeg lijevog kotača u prtljažniku, da je lako dostupan (naravno i da je dobro pričvršćen u kabini - još bolje) i svake godine kad dolaze u firmu atestirati aparate, ja dam svoga, platim 10 € i to je to, bar mislim ?!?

Atest bi se isto trebao priznati.

18 godina
Stric_Jura kaže...

Privatno ili službeno vozilo?
Službena vozila ga moraju imati (kao i ona na leasingu, ako je obrtnik, službena osoba itd.), godinu dana je rok prema pravilniku o vatrogasnim aparatima. 

Članak 10.

Postupak i radnje periodičnog servisa vatrogasnih aparata, kao i unutarnji pregled spremnika vatrogasnog aparata i rokove obavljanja radnji propisuje proizvođač ili njegov ovlašteni zastupnik.

Periodični servis vatrogasnih aparata u uporabi obavlja se najmanje jednom godišnje, a ovisno o uvjetima smještaja i češće, te nakon svakog aktiviranja ili uočenog nedostatka na vatrogasnom aparatu.

Pri stavljanju vatrogasnog aparata, u uporabu nije potrebno izvršiti periodični servis do isteka garancije, odnosno najdulje godinu dana.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice