neznam da li si dobro pročitao moju poruku i da si me shvatio,
znači prodavač ti mora pročitati co2 ,a ti si meni ovdje napisao raspon co2 od 129-143, a znaš koja je razlika? sigurno nije u 20e, isto tako svaka tvoja dodatna oprema ulazi u eventualno povećanje ppmv-a.
zato da budemo što točniji neka ti prodavač napiše co2 i ja ću ti sljedeći tjedan izračunati okvirni ppmv u programu kojeg plaćamo kao firma godišnje 68.000e i koji koristi sama carina u dosta slučajeva.
Jel ti došao program online da mi provjeriš par auta točnu carinu? Naravno ako imaš volje
a zašto bi nekome plaćao uslugu uvoza kada ga odradiš sam na egrađanima za 20min, plati 700e dovoz auta likovima koji se time bave i kraj priče, ostalo sve oradiš sam
i to što u katalogu piše 129 co2 je za taj model bez ikakve dodatne opreme, oprema diže co2 kao i felge, a auto preko 40k € se radi procjena prema broju šasije i svoj opremi, možeš zaboraviti da će uvoz biti 800e. jedini relevantan podatak za co2 je iz coc-a, sve ostalo je rekla kazala
Zato kaj je nesposoban ... i nije to sramota, već se to plaća.
Nema nista lakse od uvoza auta, samo treba probat prvi put, nakon toga ide lako... Bas nekidan uvezao svoj 4ti, drugi put iz Slovenije.. jucer vec rijesio sve oko carine i sutra idem na homologaciju i regu...
Ako nekog zanima, radi se o i30n perf, 2024god, rucni, komfort paket sjedala sa maks opremom i performance plavom bojom...
Koliko eurica?
Gledam okolo nekakav hot hatch, 2022g i mladje sa do 50k km max.
S time da je kod mene automatik obvezan 
Možda zato što mi nije bilo problem dati 1500, možda čak 2k? Samo lihvarska granica je prešla svaku mjeru. U svakom slučaju sam odustao od plaćanja autokući ili nekome i idem s frendom u Minken po auto. Rekao mi je da gledam najdalje Frankfurt zbog udaljenosti, ali ima 2x F10 535i LCI u minkenu tako da bi moglo biti nešto od toga iduci tjedan, naravno ako ništa ne iskoči do onda u RH. Frend išao prije par mjeseci u Francusku po auto i prošle godine u Njemačku, zna njemački i sve to pa onda uz njega da vidim kako rješava zolle i ostale gluposti s Švabama, ja ne znam njemački, ali ubijam engleski pa kada bi švabo znao engleski nebi bilo problema. Uglavnom nije imalo veze s nesposobnošću, nego mi nije bilo problem platiti uslugu do određnog iznosa, ali nisam ni budala u isto vrijeme da lihvarima platim 3500 za uvoz.
LP
Koliko eurica?
30k.. ja osobno automatika nebi.. da, brz je i sve to ali ovaj auto se kupuje rucni.. auto je fantazija... cak me i potrosnja iznenadila.. gradska 8-9l, otvorena oko 6 i autocesta 8...
Koliko eurica?
30k.. ja osobno automatika nebi.. da, brz je i sve to ali ovaj auto se kupuje rucni.. auto je fantazija... cak me i potrosnja iznenadila.. gradska 8-9l, otvorena oko 6 i autocesta 8...
30k do registracije ili jos neka davanja?
Za 2024. mi se to cini nekako malo. Rucne mjenjace sam "izbacio iz upotrebe", neda mi se vise zahebavati s time, sada volim komfor koji automatici pruzaju
A novi automatici su i brzi i efikasni, pa zapravo nemaju nedaostataka u odnosu na rucni kao sto je nekada bilo.
Za sada lurkam BMW 128Ti/M135 ili Golf GTI/R, ali nije obavezno. Nebi se bunio ni na BMW 330i, ali ipak mi malkice prevelik
Koliko eurica?
Za 2024. mi se to cini nekako malo. Rucne mjenjace sam "izbacio iz upotrebe", neda mi se vise zahebavati s time, sada volim komfor koji automatici pruzaju
A novi automatici su i brzi i efikasni, pa zapravo nemaju nedaostataka u odnosu na rucni kao sto je nekada bilo.
Za sada lurkam BMW 128Ti/M135 ili Golf GTI/R, ali nije obavezno. Nebi se bunio ni na BMW 330i, ali ipak mi malkice prevelik
A mecka A45?
Koliko eurica?
Za sada lurkam BMW 128Ti/M135 ili Golf GTI/R, ali nije obavezno
Bez davanja naravno.. na to jos 2400 ppmv, rppo 100 i naravno sad jos rega minimalo 1k sa kaskom. Ali auto je picikato (provjerio prek frenda da nije lupan i sponzor je carverticala pa ga je odma i tamo bacio, sve stima), prosjecna potrosnja u zadnjih 15tkm (ima sveukupno 39tkm, servisi radjeni svakih 10k km, sad je upravo na redu za jos jedan mali servis) je 8.5l sta moze znacit da ga nije vozio neki degen (49god je imao vlasnik kak sam saznao, i vozio se samo ljeti i to dosta.) Za automatika, slazem se da je Hyundai DCT super i pouzdan i cca 0.5s brzi od rucnog ali eto.. rucni stvarno daje tak neki potpuno drugi osjecaj voznje.
Auti, nikad s njima mira. Evo ja moram clia prodati jer su karike otisle, trosi ulja kao lud pa cu ga zamjeniti ili drugim cliom ili fiestom 1.25 :/
A mecka A45?
Gledao sam i to
Nema nista lakse od uvoza auta, samo treba probat prvi put, nakon toga ide lako... Bas nekidan uvezao svoj 4ti, drugi put iz Slovenije.. jucer vec rijesio sve oko carine i sutra idem na homologaciju i regu...
Ako nekog zanima, radi se o i30n perf, 2024god, rucni, komfort paket sjedala sa maks opremom i performance plavom bojom...
Jedan kolega sa posla ga ima, išli smo jednom prilikom do Samobora na cugu pa mi je dao da ga stisnem kako poteže mali, ali i voli popiti kad ga se stisne. Fantazija od auta.
Auti, nikad s njima mira. Evo ja moram clia prodati jer su karike otisle, trosi ulja kao lud pa cu ga zamjeniti ili drugim cliom ili fiestom 1.25 :/
Pa kaj to ne popraviš, u to drugo sranje budeš isto nametal novaca ovak kad složiš buš znal kaj imaš.
Frende, karike otisle. To znaci, motor van, brusenje glave, dihting glave, karike nove, kad je morot vani daj i ventile nove a onda i set zupcastog daj kad je vec na stolu a nema smisla onda da se ni kvacilo ne promjeni. 2k eura nemre biti dosta a sam auto vrijedi 2-2.5k.
Ovako ga prodam, uzmem 2k recimo, dodam jos 1k i nadjem drugi autic sa 100k na satu ili manje. Na takvim autim ne bi smjelo biti nikakvih vecih ulaganja.
Jednostavno mi se ne da popravljati. Da samo dam karike rijesiti a ne i sve ostalo je u biti kurac od posla i sve ostalo ce doci s vremenom (osim ventila vjerojatno ali oni su jos i najjeftiniji) a da radim kako spada, kako sam gore naveo... moram uloziti vise nego li auto vrijedi, na zalost.
Da ne pricam jos kada bih i isao to sve raditi, podrkala bi se tu jos poneka sitnica...
Frende, karike otisle. To znaci, motor van, brusenje glave, dihting glave, karike nove, kad je morot vani daj i ventile nove a onda i set zupcastog daj kad je vec na stolu a nema smisla onda da se ni kvacilo ne promjeni. 2k eura nemre biti dosta a sam auto vrijedi 2-2.5k.
Ovako ga prodam, uzmem 2k recimo, dodam jos 1k i nadjem drugi autic sa 100k na satu ili manje. Na takvim autim ne bi smjelo biti nikakvih vecih ulaganja.
Jednostavno mi se ne da popravljati. Da samo dam karike rijesiti a ne i sve ostalo je u biti kurac od posla i sve ostalo ce doci s vremenom (osim ventila vjerojatno ali oni su jos i najjeftiniji) a da radim kako spada, kako sam gore naveo... moram uloziti vise nego li auto vrijedi, na zalost.
Da ne pricam jos kada bih i isao to sve raditi, podrkala bi se tu jos poneka sitnica...
Ovisi kakav je mehaničar. Problem je što puno njih sfuša posao. No kako misliš za 3k€ pronaći bilo kakav auto sa 100k na satu ili manje? Hoćeš li kupcu reći u kakvom ti je stanju motor ili ćeš stanje zamaskirati nekim teškim aditivom? :-)))
Ovisi kakav je mehaničar. Problem je što puno njih sfuša posao. No kako misliš za 3k€ pronaći bilo kakav auto sa 100k na satu ili manje? Hoćeš li kupcu reći u kakvom ti je stanju motor ili ćeš stanje zamaskirati nekim teškim aditivom? :-)))
A gle, buduci da meni nitko nikada nije, kada sam kupovao auto, rekao sto je pokvareno, ukazao na mane, kvarove i greske, necu niti ja drugima. I ja sam uvijek do sada (15-20x) sve sam morao otkriti i pronaci. Nekada se covjek niti ne sjeti sve pregledati pa tek kasnije skuzis da ne radi podesavanje farova ili kaj ja znam... nekaj kaj previdis tj od 20 stvari koje pogledas u kratkom vremenu, ostane par njih koje covjek zaboravi pa otkrijem nakon par dana, tjedana, mjeseci pravi problem. Ili, kupisa auto ljeti pa zimi grijanje ne radi ili pusta vodu negdje...
Aditive necu sipati ni nista, evo takav kakav je pa neka gleda. Ako skine cep ulja dok motor radi biti ce mu sve jasno :)
U njemackoj zivim i ima autica solidnih za 3000e... ovako nesto... ok, ispod 100k ih je manje ali oko 120k na satu ima ih dosta...
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/honda-jazz-1-2-ls-anfaengerauto-winterauto-tuev-10-27/3389446081-216-7020
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/renault-clio-grandtour/3381064826-216-7009
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ford-fiesta-1-4-trend-tuev-gueltig-sportliche-rs-optik/3374637071-216-5790
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ford-fiesta-1-25-gepflegt-scheibenheizung-tuev-neu-/3384253224-216-5790
Jel ta garancija nekakav standard ili?
Hm da cudno, a koliko bi ta garancija onda trajala ? Jer oni su tebi duzni dat godinu dana garancije bez ikakve nadoplate (znaci to im je zakon gore) a sve ovo ostalo je neka dodatna garancija koju nisi primoran kupit. Ako je to ta jednogodisnja garancija onda te hoce smuljat i naplatit ti nesta sta uopce ne trebas platit...
Da je rekao 500€ nebi puno propitkivao. Trosak ovaj, onaj, uvoz ovo ono pa bi mi nekako jos proslo ispod radara.
Cak ok ajde ako vrijedi i u RH i kod nasih servisa i dalje je i s tim korektna cijena. Ako bi to morao dodatno platit onda bi svakako nekome dao da pregleda auto prije kupnje jer mi ode budzet za krpanje nenavedenih problema i nedostataka.
Koliko ja znam, auto kuca je obavezna dati garanciju na auto bez obzira prodaje li ga firmi ili privatnom kupcu.
Ocito ti zele naplatiti to dodatno i nemoj pristati na to.
Znaci, oni su duzni i obavezni dati garanciju za svaki prodani automobil. Milsim da je 12 mjeseci garancija, mozda 6 ali sumnjam.
Ugl, naravno da bez garancije nece prodati auto jer ne smiju ali to ne znaci da ti placas tu garanciju.
Ako je ti platis, sta tocno onda oni tebi tu garantiraju? Valjda u tom slucaju sam sebi garantiras :D
Zvuci bas glupo da kao sam sebi placas garanciju za auto koji ti netko drugi proda :D
Odjebi ih, naci ces isti takav auto drugdje, mozda i bolji, samo strpljiv budi i nemoj zuriti 👍👍
Da je rekao 500€ nebi puno propitkivao. Trosak ovaj, onaj, uvoz ovo ono pa bi mi nekako jos proslo ispod radara.
Cak ok ajde ako vrijedi i u RH i kod nasih servisa i dalje je i s tim korektna cijena. Ako bi to morao dodatno platit onda bi svakako nekome dao da pregleda auto prije kupnje jer mi ode budzet za krpanje nenavedenih problema i nedostataka.
Znaci hoce te prevarit. To jamstvo koje oni moraju zakonski dat se NE naplacuje. Prosle godine sam u welleru uzeo auto i normalno dobio godinu dana garancije od njih bez da sam ista morao nadoplatit, znaci fizicka osoba a ne prek firme.
A i ta osiguranja kostaju 100-200 eura, pogotovo za autokuce koje sa nekim osiguranjem imaju ugovor i osiguravaju stotine vozila godisnje i to su pretezno mlada vozila koja se ne kvare pa na 100 osiguranih vozila mozda par komada koristi osiguranje za popravak. To je pretezno bacanje novca u vjetar (za autokuce) ali zakon kaze da moraju pa eto.
Kolega, zahvali im se lijepo, kulturno i pristojno a onda ih stjeraj u 3 P.M. 🤣
Da nije u pitanju produzeni servis, a ne garancija? I da zato nije pokrivena HR.
Može, ali onda neka spuste cijenu auta za 1400€ jer, kako ti kolege na temi kažu, dužni su ti dati garanciju bez dodatne naknade.
Ako se inate i dalje... ha bože moj, skupi svu komunikaciju koju imaš s njima i proslijedi nadležnim institucijama da se malo pozabave s njima.
S obzirom na pokušaj prevare, rekao bih da je ta autokuća offshore firma nekog našeg saborskog zastupnika plave iskaznice. Svakako preskočiti kupnju auta tamo. 
Može, ali onda neka spuste cijenu auta za 1400€ jer, kako ti kolege na temi kažu, dužni su ti dati garanciju bez dodatne naknade.
Ako se inate i dalje... ha bože moj, skupi svu komunikaciju koju imaš s njima i proslijedi nadležnim institucijama da se malo pozabave s njima.
Pa cak i bi iskreno, ali tek mi je telefonski pojasnjavao taj dio sa garancijom. Preko poruka bas nije bilo najrazumljivije niti konkretno iznos pisan. Prepostavljao sam da je google translate sa DE na EN pojeo sto je pisac htio rec.
S obzirom na pokušaj prevare, rekao bih da je ta autokuća offshore firma nekog našeg saborskog zastupnika plave iskaznice. Svakako preskočiti kupnju auta tamo. 
Ne izgleda mi autokuca kao scam nikako. Te radi lagera te ocijena na mobile.de.