Pa bolje po autocesti nego po naselju gdje je ogranicenje 50, zar ne ruske ? 
ne bih znao, ja se po naselju vozim 30-35 koliko i nalazu
a vi svi sumaheri da vam 150ks danas nije dovoljno? mora se divljati 180 po autocestama?
A meni nikako nije jasno to što se stalno misli da ako je jak auto da ga moraš vozit jako brzo ?
Pa svaki auto sa 100 ks ide 180km/h.
Radi se o tome da je auto s malo ks trom, treba puno više planiranja u vožnji i nije ga komotno vozit ko jači auto.
Evo imam ev od 530 ks, 99% vremena se vozi ispod 100 km/h, zapravo najčešće gradska i prigradska vožnja, ali koji je to hušt vozit, tako lagano, opušteno, kao da auto nema masu, ulaz na glavnu cestu tako lagan, samo se ubaciš jer auto trenutno krene i odmah postigne potrebnu brzinu, zaobilaženja, pretjecanja, opčenito upravljivost, agilnost, neopisivo ko nije probao.
Kad nako toga sjedneš u ice od 100 ks, to toliko tromo , tako čudan osječaj, čak i ice od 250 ks i dalje tromo prema tome jer nema taj odziv.
Zato puno ks nije bitno za top speed nego za komfor u vožnji.
Istina, veliki BS je taj Car Vertical, jedan kupac upisao moj broj sasije od Alpine BMW-a F31, izbacilo mu stari bmw e39 2.0 🤣🤣🤣🤣
Pošteno, rješit ću te muke s tom Alpinom za 2k€, to su ti dobre pare za stari 520. :-)
a vi svi sumaheri da vam 150ks danas nije dovoljno? mora se divljati 180 po autocestama?
A meni nikako nije jasno to što se stalno misli da ako je jak auto da ga moraš vozit jako brzo ?
Pa svaki auto sa 100 ks ide 180km/h.
Radi se o tome da je auto s malo ks trom, treba puno više planiranja u vožnji i nije ga komotno vozit ko jači auto.
Evo imam ev od 530 ks, 99% vremena se vozi ispod 100 km/h, zapravo najčešće gradska i prigradska vožnja, ali koji je to hušt vozit, tako lagano, opušteno, kao da auto nema masu, ulaz na glavnu cestu tako lagan, samo se ubaciš jer auto trenutno krene i odmah postigne potrebnu brzinu, zaobilaženja, pretjecanja, opčenito upravljivost, agilnost, neopisivo ko nije probao.
Kad nako toga sjedneš u ice od 100 ks, to toliko tromo , tako čudan osječaj, čak i ice od 250 ks i dalje tromo prema tome jer nema taj odziv.
Zato puno ks nije bitno za top speed nego za komfor u vožnji.
Upravo tako. Imam A4 B9 sa 2.0 TDI sa 190 KS i prosjek brzine na 20.000 km je 31.... Ali nekad dobro dodje da potegne.....
neznam, ali meni je bezveze kupiti auto od 500ks da bi mogao lakse prestici/zaobici neki sporiji auto.
pa sa 1.2 motorom lako prestignes sporog vozaca
meni se to vise cini opravdanje potrosenog novca. svako ima svoj gust pa ne osudujem, i ja bi kupio neku zvijer, ali mi ne treba
neznam, ali meni je bezveze kupiti auto od 500ks da bi mogao lakse prestici/zaobici neki sporiji auto.
meni se to vise cini opravdanje potrosenog novca. svako ima svoj gust pa ne osudujem, i ja bi kupio neku zvijer, ali mi ne treba
Nije nužno stvar u sporim vozačima. Probaj preticati šleper... Kad te udari otpor zraka, zafali ravnice i skužiš promet s druge strane, dobro dođe 100+ konja. :)
Dobro, nije takav mentalitet jos kod nas... To se amerikanci moraju pohvalit da im auto ima tipku za preticanje.. i onda pretekne sleper na autocesti po desnoj strani, ma bravo 
Uostalom, danas je takvo vrijeme da i policiju skoro boli briga kolko se vozis.. inace, policija zg/vg je najopustenija i stvarno ne zaustavlja, naprotiv, oni krse propise puno vise nego obicni vozaci... Pred mjesec i pol sam se potrkao sa skodom bez rotirki kad se predje onaj most u velikom polju (prije skretanja za mlaku), ja na desnoj strani, oni na lijevo i pun gas oboje
.. a prije toga sam ih pratio 120+kmh u 80kmh zoni..
Da, ali ti za prestići kamion koji vozi 20-30 ispod ograničenja tim 1.2 treba 140m ceste, a ovim od 500KS ti treba 80m ceste. Što je sigurnije?
Da, ali ti za prestići kamion koji vozi 20-30 ispod ograničenja tim 1.2 treba 140m ceste, a ovim od 500KS ti treba 80m ceste. Što je sigurnije?
ovisi od situacije, ako imaš dovoljno ceste za pretjecanje u oba slučaja, sigurnije je laganije ubrzanje nego gas do daske u autu od 500 konja
čak i da ti nešto izleti tijekom pretjecanja, lakše zakočiš i vladaš autom na manjoj brzini
jasno, ne govorim o ekstreno sporom preticanju kao kad dva kamiona jedan drugog pretječu na autoputu, jedan vozi 80, a drugi jedva 90
True, buzinska je sinonim za vožnju iznad ograničenja, dese se doduše nesreće ali zapravo se više dogode na onom raskržju prije navedenog mosta.
True, buzinska je sinonim za vožnju iznad ograničenja, dese se doduše nesreće ali zapravo se više dogode na onom raskržju prije navedenog mosta.
A te nesrece kod semafora se desavaju zbog ovih sta voze ali su u svom svijetu.. lijeva traka 60kmh pa kad vidi zuto na semaforu (200m dalje) onda doda gas i predje na cisto crveno.. na toj cesti su zapravo najmanji problem ovi sta voze prek ogranicenja i zapravo koriste desnu traku.
Al fakat...
Nikad ti nisam nista napisao, al jednostavno si naporan sa tim.
Ovdje se ponasas ko prostitutka koja je nakon vremena trosenja sa XY musterija docula poziv Isusa i sada je najveci vjernik pa nam dolazi ovdje popovat...
A te nesrece kod semafora se desavaju zbog ovih sta voze ali su u svom svijetu.. lijeva traka 60kmh pa kad vidi zuto na semaforu (200m dalje) onda doda gas i predje na cisto crveno.. na toj cesti su zapravo najmanji problem ovi sta voze prek ogranicenja i zapravo koriste desnu traku.
Nažalost kampiranja u lijevoj traci se nikada nećemo riješiti u potpunosti, ja pretičem, kada vidim da mi se netko približava prebacujem se u desnu ako imam mogućnosti, ali penzići sa 1.0 mašinama jednostavno vole lijevu traku. 😄
Lijeva traka uvijek i svugdje je za pretjecanje.... obaviš, desni žigavac i vrati se u desnu...
osim u slučaju krkljanca, gdje svi mile, onda može i lijeva...
mislim da si potpuno u krivu. Imam auto a 1.0 motorom, drugi w 3.0 motorom i EV.
Ne, s 1.2 ne prestignes lako osim ako je mali lagan auto i ovaj 1.2 jako nabrijan, niti je startan niti moze ubrzati posteno, da si probao ista jace znao bi na sto mislim. Ono , mozes i pjesce zaobic auto koji stoji.
Al ak te neko maltretira losom voznjom ispred i serucka, ono nesigurno stalno p okocnici, vozi ispod ogranicenja, a nemas puno ceste za pretjecanje, s jakim autom te takve stvari ne brinu jer lako odratis pretjecanje, sa slabim autom nema sanse jer ti treba saleko vise prostora
Moja zena koja nema pojma o autima, vozila uvjeka aute do 100 ks, vozi oprezno, po propisima, ne vuce se po cesti , ali niti ne divlja, kad je sjela u ev od 530 ks, odusevljena je koliko ga je lakse voziti, pogotovo u gradu, izlasci na cestu , obilazenja i sl. Nema veze s tim sto ti pricas da se opravdava ista.