Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.568
|
čitano: 17.431.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

Ima li netko iskustva sa uvozom? Zanima me osim same cijene auta, koliko će tu bit ostalih troškova...Tu ću napisati neku svoju računicu, pa ako netko zna slobodo ispravi greške...

Auto recimo 2019, 165kW, 131 co2, 80000km, benzin...

PPMV - prema online kalkulatoru cca 850€

Naknada za gospodarenje otpadnim vozilima - 105€
Tehnički pregled sa svime vjerojatno (tablice, prometna) - prema kalkulatoru 215€

Homologacija - 80 €

Dostava (južni dio Njemačke) - cca 550€

Osiguranje - cca 250 €

Potencijalno:

Potvrda proizvođača (ako se ne dobije COC) - 54€

Upravna pristojba na stjecanje rabljenih vozila (ako je kupljen od private osobe ili ako na računu nije istaknut porez) - 440€

Znači ukupno 2050€ finalni trošak...+500€ više potencijalno zbog  upravne pristojbe.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:48 (Promster).
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema

165kW i 122g CO2? Je li neki hybrid u pitanju ili

Di2 & EPS FTW!
15 godina
ivanoile kaže...

165kW i 122g CO2? Je li neki hybrid u pitanju ili

Sjebo, 131 je, dobro sam stavio u kalkulator ali tu sam fulo.

Gledam Peugeot 508icu, o tom se autu radi.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:51 (Promster).
12 godina
Promster kaže...

Ima li netko iskustva sa uvozom? Zanima me osim same cijene auta, koliko će tu bit ostalih troškova...Tu ću napisati neku svoju računicu, pa ako netko zna slobodo ispravi greške...

Tehnički pregled sa svime vjerojatno (tablice, prometna) - prema kalkulatoru 215€

Homologacija - 80 €

Osiguranje - cca 250 €

Potencijalno:

Upravna pristojba na stjecanje rabljenih vozila (ako je kupljen od private osobe ili ako na računu nije istaknut porez) - 440€

Znači ukupno 2050€ finalni trošak...+500€ više potencijalno zbog  upravne pristojbe.

dobar ti je to izracun, ti kalkulatori sau danas skroz solidno precizni

meni je izracunalo unutar par desetaka eura na iznos ppmva i gramazu co2 slican tvom

12 godina
Promster kaže...

Homologacija - 80 €

Osiguranje - cca 250 €

Potencijalno:

Sibni o kojem se autu radi i koja je tocno oprema.. ja osobno koristim carinski kalkulator a ovo ostalo vecinom bude isto za vecinu auta (tipa homologacija, otpad, prijevoz itd...) i carinski mi izracina u euro ak pravilno upisem podatke (prva rega i obavezno tocno upisat cijenu novog takvog u hr).

15 godina

Auto je Peugeot 508, a oprema pretpostavljam GT, jer je samo u toj opremi dolazio s tim najjacim benzincem.... tako da ti je novonabavna cijena oko 42000€ ako nema nikakve dodatne opreme, s dodatnom opremom to lako ode prema 50k.

15 godina
hahhaajaads kaže...

Sibni o kojem se autu radi i koja je tocno oprema.. ja osobno koristim carinski kalkulator a ovo ostalo vecinom bude isto za vecinu auta (tipa homologacija, otpad, prijevoz itd...) i carinski mi izracina u euro ak pravilno upisem podatke (prva rega i obavezno tocno upisat cijenu novog takvog u hr).

stunjanino kaže...

Auto je Peugeot 508, a oprema pretpostavljam GT, jer je samo u toj opremi dolazio s tim najjacim benzincem.... tako da ti je novonabavna cijena oko 42000€ ako nema nikakve dodatne opreme, s dodatnom opremom to lako ode prema 50k.

Peugeot 508 GT iz 2019.

Mislim da je taj već napucan skoro sa svime kaj se tiče opreme. Prema cijenicima koje carine daje, to bi bilo 41k €.

Isto čitao sam da PPMV, možeš platiti prema toj tablici, ili možeš zatražiti da ti ga službena osoba pregleda i da svoje viđenje o stanju tj. vrijednosti. Ovisno o situaciji jedno ili drugo može biti povoljnije?

12 godina
Promster kaže...
hahhaajaads kaže...

stunjanino kaže...

Peugeot 508 GT iz 2019.

Mislim da je taj već napucan skoro sa svime kaj se tiče opreme. Prema cijenicima koje carine daje, to bi bilo 41k €.

Isto čitao sam da PPMV, možeš platiti prema toj tablici, ili možeš zatražiti da ti ga službena osoba pregleda i da svoje viđenje o stanju tj. vrijednosti. Ovisno o situaciji jedno ili drugo može biti povoljnije?

A to je to negdje da.. tipa 41k novi i po cjeniku 131 co2 i ispadne 850-900e ppmv, sam eto gledaj da kupis od autokuce da ne placas upravnu pristojbu jer to je taman 500e da... A ovo platiti prema tablici ili da ovaj izadje, ne znam, vjerovatno ovisno na kakvog lika naletis moze ti dodat opremu koja nit ne postoji 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice