Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.383
|
čitano: 17.126.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...

nekad je 34ks bilo dovoljno za obitelj sa djecom + prtljaga, a sad treba 150-200ks

To nikad nije bilo dovoljno, nit blizu. To sto sto nije bilo boljeg je skroz druga stvar.

Ubi bene, ibi patria.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ovaj lik popuje o 35ks, a pred par godina skoro pobio ljude na trsatu kod kampusa na pješačkom u grobu od leona sa trkaćom školjkom  

“But in the end it's only a passing thing, this shadow; even darkness must pass.”
14 godina
Auti - ultimativna tema

ahahahahahaha moguće da smo onda živjeli u istoj zgradi (vežica), često sam viđao takvog cvrenog leona sa takvim trkaćim sjedalom ispred zgrade na parkingu  mali svijet.

Alane, bježmo, njih je dvojica, a mi smo sami.
15 godina
Apachy kaže...

Ovaj lik popuje o 35ks, a pred par godina skoro pobio ljude na trsatu kod kampusa na pješačkom u grobu od leona sa trkaćom školjkom  

izvini, zamijenio si me s nekime

16 godina
ivanzu kaže...
Karlek_19 kaže...
ivanzu kaže...
picajzla0707 kaže...

jbmti autoindustriju kad se na forum temi za automobile raspravlja o mlincima za kavu 1.0 i 1.2 u ičemu iznad klase toyota aygo ili wv up

ajde još nekako u nekom srednjem segmentu golfa ili malog suv t-cross, a i to za penzionere kojima je zadnji auto prije toga bio vartburg koji je 'išao bez problema' zadnjih 30 godina, jer je to početna motorizacija na koju bi svatko trebao frknuti nosom ako nije žena kojoj je osnovni faktor kod auta crvena boja

možda malo serendam, možda je i 1.2 motor nazivno danas bolji od 2.0 otprije 10 godina, al da ga hebeš ja to nemerem psihički izdržat, da auto od tonu i pol pokreće trocilinardski prdavac od iljadu kubika, meni je to big no no za išta više od rent-a-car usluge i to baš ako nema ništa bolje

Ovisi koji, Skyactiv-X je grobina od motora, radije bi vozio onaj 1.2 Puretech i mijenjao remen kao carape. Ne znam jesu li ista poboljsali nakon sto sam ga ja vozio ali uvjerljivo jedan od najgorih motora koji sam imao priliku probati.

Sad si me zainteresiral? Jer sam jako aktivno gledao Mazdu 3 prije nek sam Fiestu ST odabral, vozil me frend u Mazdi i meni to uopće nema osjećaj da ima 186 konja. Kužim da nije turbo, i ne pričam o famoznom "stiskanju u sic", nek jednostavno to mi djeluje nekak tromo.

Trom motor, trosi kao tenk, odvratan zvuk i kao da ima jedno 50 konja manje.

Troši ko tenk? Moj troši 6.7 litara kombinirane vožnje. Alfa 2.0 jtdm mi troši isto tolko. Neki jako ekonomičan tenk.

Uvijek postoji način, ali obično ne funkcionira.
16 godina
RuskeGTT kaže...

nekad je 34ks bilo dovoljno za obitelj sa djecom + prtljaga, a sad treba 150-200ks...pih...treba se divljati po cestama jbg, treba na tempomatu moc 160 divljati po autocestama

Ranih 80-tih kao klinac sam s roditeljima i bratom iz ZG putovao na more (Kvarner) >4 sata. Vozio se stojadin, na cestama je bilo puno Poljaka u PZjcima i peglicama i Čeha u Škodama koji su onako natovareni jedva išli 60. Ceste su bile loše. Danas si iz ZG za sat vremena u Rijeci, pa nije nikakav problem vikendom otići u Opatiju na ručak i šetnju. Nekad je shopping u Grazu ili Trstu bila cjelodnevna avantura, kreneš rano ujutro, vratiš se kasno navečer jer se putovalo po 4-6 sati. Danas u 10h razmišljaš: mogli bi do Miramarea (jer nije kasno krenuti ni u 11). Vremena se mijenjaju.

Ne treba 150-200KS. Vozim auto od 200KS i gas preko pola stisnem valjda 3 puta godišnje. Valjda bi mi bilo dovoljno i 100KS, ali auto od 100KS znači nižu klasu, manje udobnosti i opreme.

17 godina
jozef kaže...
RuskeGTT kaže...

nekad je 34ks bilo dovoljno za obitelj sa djecom + prtljaga, a sad treba 150-200ks...pih...treba se divljati po cestama jbg, treba na tempomatu moc 160 divljati po autocestama

Ranih 80-tih kao klinac sam s roditeljima i bratom iz ZG putovao na more (Kvarner) >4 sata. Vozio se stojadin, na cestama je bilo puno Poljaka u PZjcima i peglicama i Čeha u Škodama koji su onako natovareni jedva išli 60. Ceste su bile loše. Danas si iz ZG za sat vremena u Rijeci, pa nije nikakav problem vikendom otići u Opatiju na ručak i šetnju. Nekad je shopping u Grazu ili Trstu bila cjelodnevna avantura, kreneš rano ujutro, vratiš se kasno navečer jer se putovalo po 4-6 sati. Danas u 10h razmišljaš: mogli bi do Miramarea (jer nije kasno krenuti ni u 11). Vremena se mijenjaju.

Ne treba 150-200KS. Vozim auto od 200KS i gas preko pola stisnem valjda 3 puta godišnje. Valjda bi mi bilo dovoljno i 100KS, ali auto od 100KS znači nižu klasu, manje udobnosti i opreme.

Miramara u Opatiji ?

16 godina
Pixel kaže...
jozef kaže...
RuskeGTT kaže...

Miramara u Opatiji ?

Bezveze sam to stavio kao primjer mjesta za izlet do kojeg se danas dođe za 2,5 sata a nekad davno za 5-6 sati. Miramare, habsburški dvorac s perivojem na obali između Trsta i Monfalconea, u kojem je stolovala i privremena uprava tijekom AB zona na kraju WW2. 

17 godina
jozef kaže...
Pixel kaže...
jozef kaže...
RuskeGTT kaže...

Miramara u Opatiji ?

Bezveze sam to stavio kao primjer mjesta za izlet do kojeg se danas dođe za 2,5 sata a nekad davno za 5-6 sati. Miramare, habsburški dvorac s perivojem na obali između Trsta i Monfalconea, u kojem je stolovala i privremena uprava tijekom AB zona na kraju WW2. 

Ma pitam jer sam tamo česti gost, obožavam taj hotel

15 godina
jozef kaže...
RuskeGTT kaže...

ti si valjda JEDINI na ovom svijetu koji razmislja kao ja...drugi kad cuju 205ks, aaaaaaaaaaa ti gazis, divljas, ubijas auto...

NE - da postoji megane 4 GT sa 1,2 tce uzeo bi i to, odnosno 1,3 tce, jer je ipak bolji motor od 1,2...postoji GT line rec ce mnogi, al ne, opet GT ima detalja kojih GT line nema (necu nabrajati) od izgleda, do opreme, do tehnickih rjesenja

sere mi se kad ti ljudi sude prema autu kojeg vozis...vozi bmw-a - divljak, vozi auto sa 200-300ks - divljak, a sam svojih 65ks ne zna voziti

10 godina
Sa svakim autom se moze divljat
Nema trenutno auta koji ne moze uhvatiti 160kmh

Tako da nije do konja pod haubom, nego do konja za volanom, marka je nebitna
15 godina
Auti - ultimativna tema

i to je istina, ali u glavama ljudiju nije tako...nego onako kako sam gore napisao...

17 godina
sporttest kaže...
Sa svakim autom se moze divljat
Nema trenutno auta koji ne moze uhvatiti 160kmh

Tako da nije do konja pod haubom, nego do konja za volanom, marka je nebitna

Ma i do auta je. Prije sa starim A3 1.6 atmosferac. Bio sam sam sebi frajer, zvuči (benzinac) kao da voziš luđački a moraš tajmirat i zaletit da prestigneš kamion. Realno moj stil vožnje je bio kao da vozi bakica.

Sad sa BMW-om od 190 konja, te sad često vozim 40min+ relacije po i oko zagreba, sad sam i ja konjina, ne divljam, ali češće mjenjam trake, prestižem konstanto. Zato što znam da mogu, bez trunke dvojbe, dovoljan razlog mi je da mi se žuri, ili da ti netko smeta kako vozi ispred (pa me idući semafor uhvati crveni). Jedino sa dizelonm, u tim rjetkim žestokim pretjecanjima treba paziti na obrtaje.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
17 godina
Auti - ultimativna tema

Ja isto ne volim aute s malo KS, ne divljam, vozim zapravo često lagno i opušteno, ali auto mora imati dovoljno ks kako bi ja imao kontrolu kad m itreba ,a ne da auto kontrolira mene. Kad pretičem, kad su nepredvidive situacije, moram imati dovoljno ks da odradim kako želim

Kad je gužvaili zapneš iza nekog kamiona, netko se baš vuće ispred tebe, a nema puno ceste, hrpa situacija koja nisu divljanje nego imaš baš smetala u prometu. S autom s puno ks to riješiš brzo i sigurno , kad nemaš puno ks onda se patiš, čekaš priliku, riskantnije je. 

Jedan mi auto ima 265 ks, dizel, drugi EV 530 ks.  Kad sam u ev-u , kako j to gušt vozit, izać sa sporedne ceste i odmah si na putnoj brzini bez da ikom smetaš, ubaciš se kad želiš, preticanja izgledaju ko da ostali stoje na mjestu , a ti samo zaobiđeš ako ti ko smeta, milina. 

I napominjem, vozim se po propisima i kulturno , u životu sam imao jednu jedinu kaznu prije 15g za prekoračenuje od 10 km/h na autoputu na dijelu gdje je bilo spušteno na 100, a ja samo ostao na 140, zamislio se i presretač me skinuo. Ali auto što više ks i to pogotovo na na nižim okretajima gdje su najpotrebniji to bolje.

Višak ks ne smeta ,ali manjak bome da

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ajmo VW znalci, šta mislite o ova 3 golfa 7.5?

Link 1

Link 2

Link 3

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam neki dan prešao sa privatnog G30 530D, na službeni Grandland 1.2 
Prvi dan sam se zgražao kako taj auto ne ide, a troši. Nakon tjedan dana sam se navikao na auto, prilagodio način vožnje i mogu reći da mi je okej. Zaboravio na preticanja, nagla ubrzanja i 200 kmh+ na autoputu. 160 tempomat uredno drži i prati ubrzanje ostalih sudionika u gradskom prometu. 

#fsb
15 godina
Auti - ultimativna tema

a gdje se zuris 160?

12 godina
sveupitni kaže...

Ja sam neki dan prešao sa privatnog G30 530D, na službeni Grandland 1.2 
Prvi dan sam se zgražao kako taj auto ne ide, a troši. Nakon tjedan dana sam se navikao na auto, prilagodio način vožnje i mogu reći da mi je okej. Zaboravio na preticanja, nagla ubrzanja i 200 kmh+ na autoputu. 160 tempomat uredno drži i prati ubrzanje ostalih sudionika u gradskom prometu. 

Ti novim opelima u rent a caru se na 50tkm sve zivo raspadne, cak je u jednom trenutku i sebalj to rekao u nekom od videa ali nije htio spomenut marku (ali zna se sta se najvise vozi oko zracne luke). Kuzim, renta car ali da na 50tkm mjenjas getribu ili motor, ludilo 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ima nešto i u znanju vožnje. Npr. ja sam odrastao i praktički polagao po snijegu u Lici. Vozim 20 godina star auto vrijednosti 2-3k EUR s običnim MS gumama i uvijek mi bude smiješno autoputom po snježnim uvjetima koliko ležerno vozim u lijevoj traci dok zagrepčani i dalmatinci s punom opremom i najboljim gumama drhte u desnoj 😄. Dojma sam da je dosta ljudi fokusirano na brojke, na opremu, sve se nešto gleda, uspoređuje ovo ono.

14 godina

Kakve su to m + s gume? Šta to točno znači?
M + S znači samo snow + mud, ništa drugo. To može biti ljetna, zimska ili cjelogodišnja

15 godina

Eto vidiš koliko se kužim u opremu. Mislio sam na cjelogodišnje.

3 mjeseca
RuskeGTT kaže...

a gdje se zuris 160?

Pa u crmu kroniku ubit nedužne, gdje drugdje se ide 160,200+ na našim vrhunskim cestama. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2026 13:14 (Hrža).
10 godina
Pa 160na autoputu je skroz ok brzina, nije divljanje.

Inace nas autoput je u top stanju (split-zagreb) u odnosu na autoceste po europi
17 godina
Keops kaže...

Ima nešto i u znanju vožnje. Npr. ja sam odrastao i praktički polagao po snijegu u Lici. Vozim 20 godina star auto vrijednosti 2-3k EUR s običnim MS gumama i uvijek mi bude smiješno autoputom po snježnim uvjetima koliko ležerno vozim u lijevoj traci dok zagrepčani i dalmatinci s punom opremom i najboljim gumama drhte u desnoj 😄. Dojma sam da je dosta ljudi fokusirano na brojke, na opremu, sve se nešto gleda, uspoređuje ovo ono.

Možda ima veze sa zdravim razumom i oprezom pa se ljudi prilagode uvjetima na cesti bez obzira na gume i opremu.  Nisam jednom vidio takve samopouzdane u jarku ili još gore u crnoj kronici.

Pogotovo kad imaš starudiju od auta i tko zna kakve gume pa onda u lošim uvjetima po gasu, recept za katastrofu

15 godina
sporttest kaže...

Inace nas autoput je u top stanju (split-zagreb) u odnosu na autoceste po europi

da, odlicna brzina je

nije dovoljno lagano 110-120 na tempomatu? stignes isto, a potrosis manje, zagadujes manje, manje rizika za umiranje i slicno...

ne kuzim gdje se ljudi dan danas svi zure, svima potrebno imat 200-300 konja barem pod haubu, svi nesto nabrijani...dajte malo chill

onda kad im kazes vozi na visljim okretajima (ne brzini!) da ti smrdljivi dizel proba napraviti regeneraciju napokon, onda se brane AAAAAA JA NE VOZIM BRZO, nisam kupio auto za brzu voznju, nego po gradu i slicne nebuloze...

12 godina
RuskeGTT kaže...
sporttest kaže...

da, odlicna brzina je

nije dovoljno lagano 110-120 na tempomatu? stignes isto, a potrosis manje, zagadujes manje, manje rizika za umiranje i slicno...

ne kuzim gdje se ljudi dan danas svi zure, svima potrebno imat 200-300 konja barem pod haubu, svi nesto nabrijani...dajte malo chill

onda kad im kazes vozi na visljim okretajima (ne brzini!) da ti smrdljivi dizel proba napraviti regeneraciju napokon, onda se brane AAAAAA JA NE VOZIM BRZO, nisam kupio auto za brzu voznju, nego po gradu i slicne nebuloze...

Mozda prije nego sto si ovo sve napisao, trebao si izbrisat svoje video zapise sa YTa ? Tvoje divljanje i jurnjava po normalnim cestama (ne autocesti) sa autom 200+ks  Ili tipa zabacivanje po cesti prema platku... ali najjace mi je "Bakar run", covjek od normalne ceste napravio "run" 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:16 (hahhaajaads).
17 godina

da, lik sada pametuje o ekologiji i vožnji 110 na autocesti a prije 2 godine je mislio da je ken block

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
4 godine
Auti - ultimativna tema

110 na autocesti idu samo smetala i strujići, pa se ubacuju i obilaze kamion sa 120 i onda ljudi koji voze normalno oko 150 moraju kočiti, veći rizik za nesreću nego da ideš brže.

https://www.youtube.com/@mega0nyt
Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:25 (e9droid).
13 godina

U sridu kolega

Prekjučer išao poslovno ZG-Venecija i jučer se vratio. Pokušaj je bio tempomat na 145 (realnih oko 140), ali ne tako brzo. Po Sloveniji svako malo netko izleti oko kamiona brzinom 110 na sat ili "zapnu" u lijevoj traci sa 120... U Italiji su barem 3 trake pa tog problema nije bilo, ali ovo ostalo...

Ovom što kaže da se isto stigne sa 160 i 110 treba knjigu iz fizike za 7i osnovne da prouči osnovne formule za odnose puta, vremena i brzine. Moj put od 750km bi trajao dobrih 2 sata dulje da ga slušam 

15 godina
hahhaajaads kaže...
RuskeGTT kaže...
sporttest kaže...

da, odlicna brzina je

Mozda prije nego sto si ovo sve napisao, trebao si izbrisat svoje video zapise sa YTa ? Tvoje divljanje i jurnjava po normalnim cestama (ne autocesti) sa autom 200+ks  Ili tipa zabacivanje po cesti prema platku... ali najjace mi je "Bakar run", covjek od normalne ceste napravio "run" 

DOBRO KOJI KURAC OCES? jel ti shvacas da je to bilo pred 5-10 i vise godina? jel se covjek ne moze promjeniti, bez da ga itko etiketira divljakom za cijeli zivot? jel ti shvacas da se velika vecina normalnih ljudi promjeni, a oni koji se ne promjene su izgubljeni slucaji...izvini, ali divljati u 40tima, 50tima mogu samo bolesnici...svoje sam izgustao i ne sramim se, al da mi netko kaze da dan danas sam divljak u svojoj 40toj godini, e nece...ili da mi kaze da brisem videe, necu...ako je tebe sram sta jos uvijek divljaris po cesti, kao 80% sudionika ovog topica, ja ti nisam kriv...

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:37 (RuskeGTT).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice