Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.975
|
čitano: 16.431.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Auti - ultimativna tema
sudy_freak kaže...

A ako ćemo gledati koliko vremena "skineš", za putovanje od 220km, ušteda različith brzina:

180 km/h -> 1h 13min

160 km/h -> 1h 22min

140 km/h -> 1h 34min

Pa ti vidi koliko ti je bitno i hitno.

Nije ušteda u vremenu neka velika, ali ne znam jesi li vozio na dionici SB-ZG, dakle ako imalo voliš svoj auto, bolje platiti kaznu 30eur, nego voziti po oranici desno. Ako se voziš 160-170, tako i teče promet lijevom stranom i većinom se nema potrebe sklanjati. 

To je sramota na kakav makadam naplaćuju cestarinu, rupa na rupi.

https://www.youtube.com/@mega0nyt
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2025 19:17 (e9droid).
12 godina

problemčić je i tome što često nemereš voziti cijelim putem konstantnih 180km/h, pa ušteda rijetko kad da je tolika

a nije niti pametno non stop se voziti 180km/h, jer kad nailaziš na par vozila ispred sebe, pogotovo ako je kamion tu, bolje je malo usporiti nego da ti netko izleti preteći onog ispred sebe i da onda imaš problem

najgori su oni što se voze 10 na sat brže od kamiona i onda pretiču minutama taj kamion, pa kad još vide i sljedeći na 500 metara ispred, ostanu u lijevoj traci

onda si prisiljen voziti se iza takvog debila kilometrima i blicati da se makne

17 godina
Oni su grozni, ali najgori su kamioni i busevi koji krenu raditi to isto. Pa ti se onda potrefi (ko meni kad sam se vraćao s godišnjeg) da se satima voziš u puzajućoj koloni da bi shvatio da je čep i kašnjenje tisućama ljudi napravio idiot koji vozi autobus koji mu se u preticajnoj traci pokvario na usponu nakon Maslenice.
Gledam te!
14 godina
e9droid kaže...
sudy_freak kaže...

A ako ćemo gledati koliko vremena "skineš", za putovanje od 220km, ušteda različith brzina:

180 km/h -> 1h 13min

160 km/h -> 1h 22min

140 km/h -> 1h 34min

Pa ti vidi koliko ti je bitno i hitno.

Nije ušteda u vremenu neka velika, ali ne znam jesi li vozio na dionici SB-ZG, dakle ako imalo voliš svoj auto, bolje platiti kaznu 30eur, nego voziti po oranici desno. Ako se voziš 160-170, tako i teče promet lijevom stranom i većinom se nema potrebe sklanjati. 

To je sramota na kakav makadam naplaćuju cestarinu, rupa na rupi.

Jako puno putujem tom dionicom. Velika Kopanica/ZG.

Čak štoviše danas sam prošao tu, prije par sati, nakon dvije prometne jedna kod Kutine druga kod Novske.

A3 je loša, najlošija kroz sami Slavonski Brod.

Ali znaš što napravi - smanji brzinu!

Jel znaš koliko je ograničenje tu gdje su kolotrazi, od SB zapad do SB istok?!

100km/h! Pa ti budi kromanjonac pa proleti u lijevoj traci 180 ili čak i 160!

Pa se pravdaj da možeš platiti kaznu jer eto možeš, kao onaj teletabis par postova prije što kaže da mu 30€ nije ništa.

Nema opravdanja da se voziš lijevom trakom osim ako nisi u preticanju, ili prilaziš priključnoj cesti naplatne/odmorište.

Tu temu sam raspravljao milijun puta, od twitttera/fejs grupa/reddita do evo sad buga.

Nema tu pomoći dok god ljudi "uzimaju zakon u svoje ruke" i misle da su najpametniji

i da se samo njima žuri i da se svijet vrti oko i samo njih

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
7 godina

180 km/h -> 1h 13min

160 km/h -> 1h 22min

140 km/h -> 1h 34min

I te brzine moraju biti prosjecne brzine da bi se ostvarila takva usteda vremena.

E da mi je vidjeti onga tko ce izvuci prosjek 180 ili 160 kmh :D

Za 180 kmh autocesta bi morala biti prazna i opet bi bilo tesko jer naplatne bi te vec sjebale.

Sto se tice normalnog prometa, nista gustog, normalnog... izadje ti par kamiona pa se vozis 89, pa poneki drugi auto pa spustis na 110-120 itd...

u realnosti prosjek brzine na autocesti ukoliko je promet onako srednji, nije prazna nije krcata ali ima kao i uvijek poneki kamion, bus i ostalih vozaca koji voze do 140kmh, bude oko 110kmh. sa 110 izvuci prosjek recimo 130 je jako tesko. To znaci da svakom prilikom vozis najbrze moguce i opet je veliko pitanje hoces li izvuci prosjek 130...

a da ne pricam da przis auto kao manijak 180-200-220 cim se ukaze prilika i onda na naplatnim zastanes 3 minute... na kraju se nista ne ustedi.

Jurnjava jedino ima taj psihicki utjecaj da ces stici brze nego kad se rolas 120-130 ali na kraju stoperica opet pokaze svoje i skuriti duplo vise goriva za stici 10 minuta ranije je besmisleno, plus jos i rizik, kazne itd...

13 godina
Auti - ultimativna tema

Nabijem se i ja u lijevu kad je promet rijedak na pojedinim dionicama naših autoputeva. Ne pada mi na pamet ravnat si kičmu i razvaljivati auto na taj način. Mrzim kad su pojedinci pametniji od zakona i pravila kojih se drugi pridržavaju, kad je promet umjeren do gust pratim pravila. Međuitim na Autocestama poput :

ČK-ZG

ZG-Bregana

ZG-SB

Nema šanse da dok nema nikog slijepo drndam po tim prijelazima i rupetinama u desnoj traci, osjećao bih se ko klaun bez vlastitog mozga. Čak i u izrazito mekanom automobilu ih neugodno osjetim, kamoli u nečem običnom. Smatram ako je dužnost nas kao sudionika u prometu pratiti pravila, isto tako je dužnost investitora i izvođača da prate pravila - da se pobrinu za kvalitetu građevine (ceste) tj njene potkonstrukcije i vozne površine te investiraju u njeno održavanje. Ako je konstrukcija projektirana na nosivost po osovini, ima da to izdrži projektirani rok. Kako se korištenje autoputa naplaćuje, resursi za remont su prisutni i neka izvole to u razdoblju najmanje prometne opterećenosti popraviti. Ove tri autoceste koje sam nabrojao su godinama u derutnom stanju što se desnog traka tiče... 

Međutim ako je njihovo "rješenje" staviti ograničenje brzine i napisati "kolotrazi", onda je moje "rješenje" izbjeći vožnju na tehnički neispravnoj i dotrajaloj voznoj površini kad je to moguće (bez uzurpiranja drugih sudionika u prometu), te sam tu moralno čist. 

Zašto se to dešava? Well, javna nabava u RH je složena na način da cijena na kraju krajeva diktira tko će dobiti posao. U nekim državama se uzima zlatna sredina, u nekim se odbacuju najskuplja i najjeftinija ponuda. Kod nas? Zadovolji minimum kriterija za stručnost izvođača i ugrađuj pasja govna u zidove samo da iole dostižu neke norme.

O namještenim natječajima da ne govorim. Npr "zahtjev za odabir izvođača je "TOČNO SPECIFIČNO RADNO ISKUSTVO KOJE ZADOVOLJAVA JEDNA JEDINA FIRMA U HRVATSKOJ" i točno ta firma dobije posao 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:21 (maks0806).
15 godina

Eh da je moguce kupiti e39 novog iz salona, tek onda bi mi mladji mogli komentirat....

Svakako s moje strane, probao sam i novo i staro, moje misljenje je

Prednosti i necostaci tada novoga bmw 5 sto sam imao (g30)

- ambient light i sve high tech, osjeca se luksuz, premda je bio 3.0d sa 350ks, dobro je isao i tih je bio, stabilan (bio na eibach oprugama), lijepo se ponasao, gustao sam ga vozit, odrzavanje nije skupo premda je naprijed imao 400mm diskove i m5 celjusti, malo me opalilo po dzepu kad sam moramo mijenjati plocice koje su bile 850 eura al nema veze, nedostaci su bili sama kvaliteta izrade sto sam vec vodio bitku, ne, nisam kupio neku neodrzavanu olupinu, auto je imalo 95.000, u 88 posto opreme po VIN-u, al dzabe kad je to plastika koja se cuje kad je promjena vremena, na suncu ekstremno rastezljivi difuzori branici... ne volim to i gotovo, al da to je crem de la crem....

E sada.... stariji auti u mom vlasnistvu

e92 335xi 500ks

e31 850i v12

e46 2.8

e39 m5

f31 alpina b3

trenutno samo u vlasnistvu alpina i m5, i mogu reci da M5 E39 ima daleko najbolju klimu od svih navedenih auta, to je cudo kako je napravljena, kvalitetu izrade necu ni komentirat jer sam se sam uvjerio u to, prije lakiranja cijelog auta sam odradio test na svoj nacin, udaranje nogom u branike, vrata itd da vidim zapravo koliko je to cvrsto  jednostavno nemam rijeci i komentara za to auto, odrzavanje je jako jeftino s obzirom da je m5, nista ne suska ne klapa,a i da je nesto, rijesi se vrlo lako, nije nista komplicirano za rastavit, volio bih ga zadrzat al ic ce na prodaju zbog drugih nadolazecih projekata

e92 335xi - najbolje auto koje sam imao, premda je bilo ''nabudzeno'' do kraja, kw v3, burger motorsport usis, milltek auspuh, m4 kocnice, z perf felge itd itd.. odlicno na cesti, pojava gdje god dodes, mislim da to auto uz e46 nece nikad ostariti po dizajnu i izgledu

alpina f31 - prica za sebe, n55 motor 430/470 ks, usis kft, m4 radilica, isto nabudzeno od tvornice alpine, m4 kocnice, akrapovic stainless steel auspuh sa klapnama, 20 cola alpina felge, eibach opruge... Isto nemam rijeci za to kako se vozi i ponasa po cesti, nesto nevjerojatno, bas se vidi razlika izmedu ''obicnog auta'', izmedu auta sa nekim gewindama/oprugama, i M model ili alpina... To je cudo

Da, vjerojatno ste skuzili da volim jednu marku al isto tako probao sam i rs3 vozit, mercedes cl63 amg i xy drugih auta, al jednostavno, navikao sam na driving experience sto daje bmw.

Svakako bih volio kad bi se mogao kupiti novi stari auto.. (al naravno po nekoj pristojnoj cijeni, ne pricamo sada o mobile.de sa 10.000km e39 koji kosta 150.000 eura) 

Volio bih osjetiti i proci u tom autu prvih 100.000km. 

Sve starije je bilo bolje i kvalitetnije, s tim se moramo pomiriti, od auta, do kucanskih aparata i dosta drugih stvari.

FYI prodaje se m5 e39 i alpina b3, info u PM 

13 godina

Ma kako ne. Pa u svakoj kategoriji auta je tako. 

Opel Astra 1.gen iz 1996e koju sam vozio kao prvi auto je imala u interijeru kožu i tkaninu. Sve je zastarjelo ali kvalitetno na dodir pa čak nakon 350k km.

Opel Astra iz 2018e je neusporedivo gori auto. 80k km, sva srebrna plastika se guli, a sve je plastika, jeftina i škripava. Kao da sam sjeo u automobil koji se dobije uz kutiju cornflakesa naspram 25g starijeg auta.

Ima napretka naravno, ali materijali interijera su unazađeni maksimalno.

U mom Legendu iz 91' je koža koža, a ne današnja sky imitacija ili štoveć.

15 godina

Daj malo info o njemu (ne moras cijenu), sad je za mjesec i pol lijepa aukcija u Austriji, pa me zanima tamo sto ce biti od BMWa

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:44 (ivanoile).
15 godina
maks0806 kaže...

Ma kako ne. Pa u svakoj kategoriji auta je tako

Opel Astra 1.gen iz 1996e koju sam vozio kao prvi auto je imala u interijeru kožu i tkaninu. Sve je zastarjelo ali kvalitetno na dodir pa čak nakon 350k km.

Opel Astra iz 2018e je neusporedivo gori auto. 80k km, sva srebrna plastika se guli, a sve je plastika, jeftina i škripava. Kao da sam sjeo u automobil koji se dobije uz kutiju cornflakesa naspram 25g starijeg auta.

Vjerujem da je, al ja govorim za ono sto vozim i sto sam vozio, necu ulazit u druge marke. Svakako sva ta nova auta su na njuskalu za par godina za ljude kojima smetaju takve skripe i plastike... Pogledaj samo njuskalo.

15 godina
ivanoile kaže...

Daj malo info o njemu (ne moras cijenu), sad je za mjesec i pol lijepa aukcija u Austriji, pa me zanima tamo sto ce biti od BMWa

O kojem tocno?

Alpini ili m5?

Al svakako ces na aukciji proci jeftinije za kupit bilo koje auto nego od privatnog kupca, pogotovo ako je u auto ulozeno dosta... (znam znam, necu dobit ulozeno nazad, al makar dio).

13 godina
duracell kaže...
maks0806 kaže...

Ma kako ne. Pa u svakoj kategoriji auta je tako

Vjerujem da je, al ja govorim za ono sto vozim i sto sam vozio, necu ulazit u druge marke. Svakako sva ta nova auta su na njuskalu za par godina za ljude kojima smetaju takve skripe i plastike... Pogledaj samo njuskalo.

Ma potvrđujem što si rekao, kvaliteta materijala je degradirala kod svakog proizvođača, pa vidi na što se mercedes sveo. I tvoj e39 M5 mi je uzbudljiviji nego novi, teški klasik.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, vi iskusniji malo, što mislite koliki trošak mogu očekivati za servis getribe za Ford Fiesta 1.1 benzinac 2019. godina? Već neko vrijeme se u vožnji čuje neki zvuk i auto zvuči poput traktora (kao i inace 😂). Dva majstora su potvrdila da se radi o getribi i da je vjerojatno neki lager otisao. Odlučio sam se za majstora susjeda, međutim oni to ne rade u svojoj radioni, već imaju vanjskog majstora samo za getribe.

7 godina
Auti - ultimativna tema

A tesko ti je to reci. Majszor mora otvoriti getribu i pregledati i onda ce ti tek moci reci cijenu. Sve ovako napamet je samo puko pogadjanje.

Racujan soma eura pa ako bude manje bit ces presretan i imat ces osjecaj da imas par stotina eura koje dan prije nisi imao. Ako bude vise, jebiga :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice