Može li mi netko objasniti kako funkcionira auto osiguranje? Ako ja imam nesreću i nisam kriv, ja se naplaćujem od osiguranja osobe koja je kriva, stoga izbor mog auto osiguranja tu ne igra nikakvu ulogu? Onda mi se isplati svake godine uzeti ono najjeftinije?
U pravilu da, osim u nekim specifičnim situacijama - sudar s neosiguranim vozilom/pješakom/biciklistom/da ne idem u detalje, ili u krajnje nezgodnoj varijanti - sudar sa vozilom osiguranim u istim osiguranju pa se uvjeriš na teži način kakav si šrot platio sebi za osigurat svoje vozilo :D
Generalno, zakon o osiguranju je vrlo dobro uređen, tako da su ponajveće mane manjih i jeftinijih osiguranja nedostatak procjenitelja, pa ga moraš dugo čekat, loša ili nedovoljna pravna služba u rješavanju odštetnih zahtjeva, nedostatak partnerskih autoservisa/limara koje surađuju s 'malima'.
A i razlike u cijeni nisu toliko značajne da bi sad zbog 20-30€ godišnje baš morao ić na neku lošiju opciju. Gledaj si svakako onda barem uzet dopunska osiguranja koja su vrlo smislena i logična kod nas - zaštita stečenog bonusa i pomoć na cesti. To su 2 najčešće a bome i najpotrebnije doplate kod nas.

Sjedi 1
Sve je to kako tko zeli.
Ah, Talijani. Život bi mi bio dosadan da ne vozim 25 godina staru alfu. Šogijev brat ima ovakvog civica, pukla šajba u tuči, u RH je bila jedna. Ne znam koliko je platio, ali skupo je. Auto je meni osobno estetski pogođen taman. Sad jel Mugen baš poseban model, restyle ovakvog type Ra ili sam fulao sve?