Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.025
|
čitano: 16.555.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Za taj svi kažu da je dobar za te novce.
Ja sam sebi već uzeo u pevexu einhell te-cw 18 udarni odvijač (dobije se i adapter za bitove) i bateriju od 4ah, mislim da me izašlo nekih 1030kn

A kad smo već kod alata... Je li kupovao itko od vas kolica za alat? Nakupilo se dosta alata pa bi volio to sve imati na jednom mjestu. Jedino što sam našao po prihvatljivoj cijeni je isto Einhell tc-tw 100. Nekih 1100kn

12 godina
Prte kaže...

Za taj svi kažu da je dobar za te novce.
Ja sam sebi već uzeo u pevexu einhell te-cw 18 udarni odvijač (dobije se i adapter za bitove) i bateriju od 4ah, mislim da me izašlo nekih 1030kn

A kad smo već kod alata... Je li kupovao itko od vas kolica za alat? Nakupilo se dosta alata pa bi volio to sve imati na jednom mjestu. Jedino što sam našao po prihvatljivoj cijeni je isto Einhell tc-tw 100. Nekih 1100kn

Taj sam ja prvo mislio uzet jer sam mislio da znaci kad pise 215nm onda je 215nm.. I onda sam se raspitao i ovi kaj koriste alate vele da gledam ili ovaj parkside od 400nm (ima i ak se ne varam onaj od 200 i nesta nm ali taj nije ta preporuku navodno, vjv zbog toga sto ovi jeftiniji udarni imaju zapravo duplo manje nm od spomenutog)

10 godina

A za sad ovaj odvrće i zavrće vijke. Do kad će tako ne znam, ali kad prestane ide u smeće 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam za tu parkside aku udarnu ali ona na žicu koja je kakti 500nm kurca nije mogla odvrnuti, isto ju ima od sljedećeg četvrtka za 50€. Uglavnom, izbjegnuti u širokom luku.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ima dosta video recenzija na youtube-u za parkside alate... ja imam udarni odvijač PDSSA od 180Nm i može odvinuti šarafe koji su moment ključem stegnuti na 120Nm

15 godina
vrinho kaže...

Ne znam za tu parkside aku udarnu ali ona na žicu koja je kakti 500nm kurca nije mogla odvrnuti, isto ju ima od sljedećeg četvrtka za 50€. Uglavnom, izbjegnuti u širokom luku.

koja je to mjera kad k.... ne može odvrnuti? Ako je preko 500Nm onda očekivano ne može. Sjećam se jednog vijka na kotaču koji se zapekao, a nisam imao brener da ga zagrijem. Nemoguće ga otpustit. Uzeo dugačku čeličnu cijev kao polugu, ako pokušavam odvrnut s krive strane podižem cijeli automobil ali vijak ne popušta. Na kraju je puknuo vijak koji je specificiran da može izdržati debelo preko 1kNm. Naletiš na takvog pa ti Parkside bude kriv...

14 godina

Znači nijedan šaraf od 20 njih koji su bili zategnuti ručno, ne kod vulkanizera koji to divljački svojim pištoljem znaju stegnuti, nego ručno. Zato sam napisao da kurca ne može odvrnuti. Samo drma, drma ali ne odteže ništa.

14 godina
hahhaajaads kaže...

Od 2.1 u Lidlu ima udarni odvijac sa baterijom/punjacom za 90e, to je model sa 400nm (nije pravih 400 ali dovoljan za nekog kom ne treba nonstop)... Realno, kod nas se nemre uzet niti jedan od nekih boljih marki a da kosta ovoliko, prije sam gledao bosch i samo baterija je skupa da boli glava. Uzet cu pa probam kolko je to pravih nm, ako ga netko zeli uzet nek bude brz jer ih sverceri budu pokupili u par sati... Tj. udarni je na stanju od 5.1 (cetvrtak)

Isto tako ima onaj mali pametni punjac za akumulator za 18e

Je li baterija ista kao na ostalim Parkside alatima?

12 godina
Tony1999 kaže...
hahhaajaads kaže...

Od 2.1 u Lidlu ima udarni odvijac sa baterijom/punjacom za 90e, to je model sa 400nm (nije pravih 400 ali dovoljan za nekog kom ne treba nonstop)... Realno, kod nas se nemre uzet niti jedan od nekih boljih marki a da kosta ovoliko, prije sam gledao bosch i samo baterija je skupa da boli glava. Uzet cu pa probam kolko je to pravih nm, ako ga netko zeli uzet nek bude brz jer ih sverceri budu pokupili u par sati... Tj. udarni je na stanju od 5.1 (cetvrtak)

Isto tako ima onaj mali pametni punjac za akumulator za 18e

Je li baterija ista kao na ostalim Parkside alatima?

Ovo ce mi bit prvi njihov baterijski alat tak da ne znam, ali pise 20V 4Ah.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Za kraj godine poslastica 

17 godina
x360gamer kaže...

Itko išta?

kakva je situacija?

mazde su super pouzdane i vlasnici ih teška srca stavljaju na oglase.

ja već par mjeseci promatram scenu oko tih iznosa i jednostavno odustao... po tim oglasnim pijacama masu nerealnih ponuda.

premda nikada nisam kupio polovno auto, već tri puta novo.  rađe i manje, ali novo.

tako da sam sada prelomio, nova Suzuki Vitara 22700 € puna oprema GLX trenutno na akciji za taj novac..  stvar kristalno jasna oko auta... provjereno peri-deri dugi niz godina.

najzahtjevnija kupnja je ta koju ti spominješ..polovno 15k, dimenzija golfa.  katastrofalna glavobolja.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2022 23:18 (torrente).
15 godina
Apsolutno ništa.
Ako se nešto i pojavi dobro, brzo ode.
12 godina
torrente kaže...
x360gamer kaže...

Itko išta?

kakva je situacija?

mazde su super pouzdane i vlasnici ih teška srca stavljaju na oglase.

ja već par mjeseci promatram scenu oko tih iznosa i jednostavno odustao... po tim oglasnim pijacama masu nerealnih ponuda.

premda nikada nisam kupio polovno auto, već tri puta novo.  rađe i manje, ali novo.

tako da sam sada prelomio, nova Suzuki Vitara 22700 € puna oprema GLX trenutno na akciji za taj novac..  stvar kristalno jasna oko auta... provjereno peri-deri dugi niz godina.

najzahtjevnija kupnja je ta koju ti spominješ..polovno 15k, dimenzija golfa.  katastrofalna glavobolja.

Mazde imaju jako puno problema. 

Motori dizeli i benzinci ispod prosjeka,manualni mjenjaci zapinju i tesko se saltaju,automatici zastarjeli,interijer skripi,ima puno cvrcaka,problemi si ekranima multimedije. Lak i lim su debelo ispod ikakvoga prosjeka. Nit na novom cx5 jos nisu sredili preklapanje retrovizora. To ih muci jos od mazde 3 iz 2014.  Eh da izolacija od buke je koma. Jako lose pogotovo kad dodes na 130+. Na cx5 imam osjecaj da je malo bolja izolacija.

Ovo sve ti pisem iz iskustva sa tim autima. Ne zelim nikoga uvrijediti. Moj savjet je bjezati od tih autiju sto je dalje moguce.

Megane 4,golf7,astra k su miljama.bolji auto od mazde 3 u svakome aspektu.

PSN:Tomislav025
15 godina
Auti - ultimativna tema

megan bolji od mazde 3, jel ti slusas sebe? hint: uclani se malo na reno forum pa procitaj sve sta muci megane 4

15 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Za kraj godine poslastica 

Mjesec dana im je trebalo za edit videa

LINK

Uživo je auto neck-breaker, baš upečatljiv na cesti.

EDIT:
BTW: Od kad nam je Šebalj postao kinky? CITIRAM: "Ovo nije običan auto njemačkog brenda, ovo je nadrka*ih 375ks, atmosferskih konja, oni imaju najbolji zvuk" (1:30min)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2023 13:30 (1BIT).
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

BTW: Od kad nam je Šebalj postao kinky?

lagani sleng, s obzirom kakav nam je jezik, može to puno više spicy 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
x360gamer kaže...
x360gamer kaže...
Preporuka nekog auta do 15k eura?
Može malo gore, ali da stvarno vrijedi.
Radije bi da je manje, pa da ostane koja kuna 😁

Itko išta?

Focus sa Ecoboost motorima, mozda Mazda ako se nade, ali ne znam sto osim ta dva auta moze biti ispod 15k €. Astre su outdated, Golfovi bezveze, 308 li-la sa pouzdanosti, Megan malo ispod njega. i30 mislim da nema neke zanimljivije benzince (bar ne starije godiste).

SX4 mozda? Posto se crossevi ne spominju, tamo imas Crosslanda, SX4, Captur itd. Popularniji segment od ovih "obicnih" hatcheva.

Cak bi preferirao neki mali benzinac, cisto radi gradske voznje i vjerovatno kratke voznje.

Za detalje, nazalost sam moras ceprkat oglasnike i pronaci. Cinjenica je, da su poceli lagano spustat cijene na upit s odredenim modelima auta, mozda ti se posreci.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2023 23:03 (ivanoile).
14 godina
Auti - ultimativna tema

''Otišao'' Ken Block 

15 godina
ivanoile kaže...
x360gamer kaže...
x360gamer kaže...

Itko išta?

Focus sa Ecoboost motorima, mozda Mazda ako se nade, ali ne znam sto osim ta dva auta moze biti ispod 15k €. Astre su outdated, Golfovi bezveze, 308 li-la sa pouzdanosti, Megan malo ispod njega. i30 mislim da nema neke zanimljivije benzince (bar ne starije godiste).

SX4 mozda? Posto se crossevi ne spominju, tamo imas Crosslanda, SX4, Captur itd. Popularniji segment od ovih "obicnih" hatcheva.

Cak bi preferirao neki mali benzinac, cisto radi gradske voznje i vjerovatno kratke voznje.

Za detalje, nazalost sam moras ceprkat oglasnike i pronaci. Cinjenica je, da su poceli lagano spustat cijene na upit s odredenim modelima auta, mozda ti se posreci.

Točno dijelim mišljenje s tobom.

Mazda 3 mi je do tih novaca must.

Ne razumijem se u aute, ali koliko sam istražio pouzdane su i dobre su performanse. + Je da stvarno izgleda lijepo.

Da se naći čak dosta njih, ali većina je dizel  - premda bi volio uzeti i bilo je par super ponuda za 2.2 motor s 150 konja, mislim da se ne uklapa u moj stil vožnje/zagušiti ću ga.

Focus sam također gledao, ali sam skeptičan s 1.0 motorom.

Ostali auti mi nemaju osobnosti, nije mi to to, upravo kako si rekao - bezveze!

14 godina
ivanoile kaže...
x360gamer kaže...
x360gamer kaže...

Itko išta?

308 nisu ništa više ili manje pouzdani od focusa kao ni megane

16 godina
Auti - ultimativna tema
Pa nije kad je 308 smeće
15 godina
neaktivan
Memphis kaže...
Pa nije kad je 308 smeće

ajde malo dripljaj o tome kako je vw zakon, neuništiv i nedodirljiv, dugo nisi 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Danas stojim na križanju kada na svakoj strani dolazi neki sportak . Civic Type R, Audi RS5, AMG A45, Golf 7 GTI, AR Giulia Quadrifoglio, Ford Mustang, Hyundai i20 i moj plavi Fordonja. Gospodin u AF me pustio da se prestrojim ispred njega pošto sam odustao od skretanja lijevo.

Uzeo ovaj miris jer mi je idealan za kvačenje dolje na izlaz ventilacije nogu pa se ne vidi ako netko to preferira. Oko 2E bio u Plodinama, miris lavande koji ne volim ali nisam pronašao drugi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2023 15:19 (ivanzu).
15 godina
Strm kaže...

Znam da su se dizeli stopali jako sa gradskom voznjom, a benzinci su u pocetku imali nekih musica. Ovi 3 cilindra turbaci su okej, nije previse snage, ali ni u Opelu ni u Peugeotu nisu previse problematicni.

Ali Ford je "pionir" 3-cilindra imo, pa bi radije Forda sto se tice motora. Ostalo su tu negdje.

Di2 & EPS FTW!
3 godine
protjeran
RIP
17 godina
Auti - ultimativna tema

meni psiha nikako da probavi tri cilindra...i što je najgore, osjeti se na uhu ta neuglađenost.

glede priče o mazdama i zatrpanosti scene sa tim upitnim rješenjima što se tiče dugovječnosti "trocilindrični turbak".. od malenih, baš mazda nudi staru dvojku sa atmosferskim 4 cil, 1.500 tj 90ks.

mali suzuki swift je još čisti atmosferac 4 cil...ovo ostalo je sve u tom filmu 999 kubika... pa i taj polo ili startni golf... mislim i octavia postoji sa 1000... meni psiha to ne probavlja.  vidjet ćemo na 200k i 10g kako su prošli ti čudnovati frizirani benzinci.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2023 18:36 (torrente).
14 godina
ivanoile kaže...
Strm kaže...

Znam da su se dizeli stopali jako sa gradskom voznjom, a benzinci su u pocetku imali nekih musica. Ovi 3 cilindra turbaci su okej, nije previse snage, ali ni u Opelu ni u Peugeotu nisu previse problematicni.

Ali Ford je "pionir" 3-cilindra imo, pa bi radije Forda sto se tice motora. Ostalo su tu negdje.

Peugeot je imao problema sa dpf-om od kada su uveli AdBlue, ali ne zbog gradske vožnje već loše dizajnirane AdBlue pumpe koja je skupa i često odlazi, mislim da je problem otklonjen negdje 2017-2018. Po interijeru, materijalima i vani zazorima su nešto kvalitetniji od Renaulta

Renault 1.5dci motori nikakvih problema nemaju sa gradskom vožnjom, sa time da se preporuča kupiti modele do 2018. godine negdje, jer imaju Euro 6 normu ali nemaju AdBlue, kasnije su uveli AdBlue, pa su sa time stvorili nešto problema oko motora. Dosta su plastični auti, imaju jako loše kontrole kvalitete i zazore, možeš vidjeti hrpu novih Talismana i Meganova da vani linije uopće ne prate jedna drugu, i nekakvi mehanički problemi se znaju javiti, sve zbog loše kontrole kvalitete...

Focus je ista grupacija kao i Peugeot, ista platfroma u istim godinama kao i mašine, novi 1.5 dizeli su se super pokazali i fino imaju snage. Meni su po kvaliteti tu negdje kao Peugeot, čini mi se da imaju bolju izolaciju zvuka, materijali i zazori kao nekakva kvaliteta su tu negdje, jedino se dosta dizajnom razlikuju.

Za mazdu ne znam previše, ali su mi najljepše, mehanika sam čuo da je solidna i da se ljudi žale na zvučnu izolaciju i kvalitetu materijala u nižim klasama.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Danas je taxi dobio prvo pošteno čišćenje, nema veze što će za 1km biti cijeli us*an.. 

15 godina
Strm kaže...

Peugeot je imao problema sa dpf-om od kada su uveli AdBlue, ali ne zbog gradske vožnje već loše dizajnirane AdBlue pumpe koja je skupa i često odlazi, mislim da je problem otklonjen negdje 2017-2018. Po interijeru, materijalima i vani zazorima su nešto kvalitetniji od Renaulta

Renault 1.5dci motori nikakvih problema nemaju sa gradskom vožnjom, sa time da se preporuča kupiti modele do 2018. godine negdje, jer imaju Euro 6 normu ali nemaju AdBlue, kasnije su uveli AdBlue, pa su sa time stvorili nešto problema oko motora. Dosta su plastični auti, imaju jako loše kontrole kvalitete i zazore, možeš vidjeti hrpu novih Talismana i Meganova da vani linije uopće ne prate jedna drugu, i nekakvi mehanički problemi se znaju javiti, sve zbog loše kontrole kvalitete...

Focus je ista grupacija kao i Peugeot, ista platfroma u istim godinama kao i mašine, novi 1.5 dizeli su se super pokazali i fino imaju snage. Meni su po kvaliteti tu negdje kao Peugeot, čini mi se da imaju bolju izolaciju zvuka, materijali i zazori kao nekakva kvaliteta su tu negdje, jedino se dosta dizajnom razlikuju.

Za mazdu ne znam previše, ali su mi najljepše, mehanika sam čuo da je solidna i da se ljudi žale na zvučnu izolaciju i kvalitetu materijala u nižim klasama.

Nama su Dusteri se redovno stopali na 30k km sa 1.5dci motorima. 1.5dci takoder u Meganu je imao problema sa AdBlue, diznama i ostatkom, kao sto sam vec ranije pisao u ovoj temi, poveci problem im je to bio.

Peugeot 208ice koje sam ja gledao su bile 2019-2021, svaka je imala problem s AdBlueom i stopanjem.

I ostajem prvi svome, mali 3-cil turbak je xy puta bolji za gradsku voznju. Iako imaju PPF, manji je blok, brze se ugrije i efektivno jos uvijek imaju manje problema nego dizeli. Ako i je problem, vjerovatno ce otici u garanciji.
1.2 u Peugeotu je sasvim okej, za neki manji model. 

Di2 & EPS FTW!
3 godine
protjeran
Auti - ultimativna tema

Evo autić koji sam dobio u AutoWill Rent A Caru. Za četiri dana ispalo 1800kn sa svime(i put do Slavonije).

Cca 160kn dan, 100€ full osiguranje, 365kn pun tank(računalo reklo da ima još cca 50-ak km, sipao 95 na Lukoilu), cca 15€ cestarina u jednom smijeru.

VW Polo R Line 2022. DSG, 7 brzina bez jebemti ide 150 na auto putu. Adaptivni tempomat i line assist vrh.

Unutrašnjost nažalost nisam slikao.

Benzinac, 1.0, 81kW. Međuubrzanje klasika za 1.0 automatik. Stisneš gas, nakon cca 0.7s ide u nižu i ubrzava.

U gepek stalo dva kufera i pun k mesine iz Slavonije.

Na stražnoj klupi ima dovoljno mjesta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2023 19:50 (silvio3105).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice