Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.029
|
čitano: 16.560.209
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
pukycro kaže...

Koliki je vijek trajanja TPMS ventila odnosno njihovih baterija i kako se manifestira kad su pri kraju ?

Maksimalno 10 godina, većina traje od 6 do 8 godina. Ne daju nikakvo upozorenje, Na IC-u više nema očitovanja pritiska u gumama, jednostavno se zamjene i to je to.

8 godina
Meni je TPMS počeo odumirati nakon 9 godina, manifestiralo se na način da mi je počelo signalizirati da mi je tlak u gumi (stražnja desna) prenizak (a guma normalnog tlaka).

Dao ubaciti 4 nova senzora + uparili s BC-om, nikakvih problema.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Baterije se mogu zamijeniti ako vam se da raskopati senzor. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

thanks i hate it ..

situacija sa farovima izmiče kontroli, pitam se, hoće li se to ikada propisno regulirati?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
Auti - ultimativna tema

Kad smo kod farova, ima li sanse da ikad bixenon far bude legalan iako nemam perace farova ? Na proljece imam dosta posla na autu, pa bi uz sve to i komplet obnovio farove, i zelja mi je da dam nekom da ugradi original morimoto bixenone (i sve sta ide uz to jel)...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2022 16:21 (hahhaajaads).
17 godina

Jbt na w211 mi je original akumulator jos i original tpms senzori. auto je 2007

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Kad smo kod farova, ima li sanse da ikad bixenon far bude legalan iako nemam perace farova ? Na proljece imam dosta posla na autu, pa bi uz sve to i komplet obnovio farove, i zelja mi je da dam nekom da ugradi original morimoto bixenone (i sve sta ide uz to jel)...

Ne,bez peraca i autonivelacije  nece ici 

CARPE DIEM
15 godina
simeparanoja kaže...
hahhaajaads kaže...

napisao je da bi ugradio sve što ide uz to. Ako može nabavit sustav za nivelaciju i pranje farova s istog modela trebalo bi proći homologaciju. S tim da je Morimoto možda i bolji od tvorničkih na nekim autima.

15 godina
nine kaže...

thanks i hate it ..

situacija sa farovima izmiče kontroli, pitam se, hoće li se to ikada propisno regulirati?

U čemu je problem po pitanju regulative? Vjerujem da su ti farovi bolji/manje ometajući od nekih vulgaris. Kad su oko mene ljudi s matrix farovima ja uživam, nisam siguran da je njima isto s mojima iako mi je snop odrezan dosta nisko. Osim toga mislim da je ovo overkill i ne bih se čudio da je popravak 5k€.

15 godina
neaktivan

možda jesu odrezani, ali vrlo često previsoko tuku, jer ih ekipa uvijek maksimalno podigne pomoću potenciometra iz kabine. nadalje, bacaju puno dalje, što uzrokuje to da kod promjena nagiba jako daleko blješti, a ne pomaže ni velika količina suv-ova na cesti. po kiši je naravno još duplo gore.. sve u svemu, puno se ljudi slaže da se takvim farovima postiže kontrafekt, umjesto da podiže sigurnost u prometu, ona se smanjuje.

https://www.fleetnews.co.uk/news/car-industry-news/2022/03/07/car-headlights-too-bright-as-drivers-increasingly-dazzled

https://slate.com/business/2022/03/headlights-are-too-bright-what-regulators-are-doing-to-fix-it.html

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina

Matrix LEDice rade odlično, možda 1 na 50 vozača mi signalizira da ga zabljesnu (i to samo na tren, jer brzo se prilagode)...

milina je gledati dok pratiš u zavoj auto a one tuku iza i ispred njega, ili kad mu dođeš na ispuh,  spusti svjetla na pola siluete i svijetle s obje strane auta ispred tebe....

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Lord_Marko kaže...

Jbt na w211 mi je original akumulator jos i original tpms senzori. auto je 2007

Na W211 i ja još imam orginal akumulator, a za TPMS, kakvu opremu imaš? Bile su dvije verzije mid i high. 

TPLW - sustav upozorenja na gubitak tlaka u gumama. Koristi softver za praćenje relativnog broja okretaja svakog kotača. Uzima impulse brzine od ABS senzora. Ako otkrije da se kotač kreće znatno brže od ostalih, zbog smanjenog promjera kotrljanja, upozorava te

TPM - sustav nadzora tlaka u gumama, ima senzore unutar svake gume koji mjere stvarni tlak u gumama i prenose ga automobilu. Senzori imaju ograničen životni vijek ~ 6-8 godina i njihova zamjena je skupa. Mogu se oštetiti ako imaš nespretnog montera guma..

Vjerojatno imaš prvu verziju, zato sve radi:D Kod mene je high verzija i senzori su odapeli, moram ih zamjeniti, ljetne gume su pri kraju pa prilikom zamjena guma odmah riješim i senzore.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2022 10:08 (Stolnik).
12 godina
jozef kaže...
simeparanoja kaže...
hahhaajaads kaže...

napisao je da bi ugradio sve što ide uz to. Ako može nabavit sustav za nivelaciju i pranje farova s istog modela trebalo bi proći homologaciju. S tim da je Morimoto možda i bolji od tvorničkih na nekim autima.

Problem je sta Civic FD1 rijetko tko ima perace farova a pogotovo nivelaciju... Izgleda da budu samo farovi isli na remont jer sa svime bi me izaslo vjerovatno malo ispod 1000€...

11 godina
Auti - ultimativna tema

Pitanjce, auto mi ima tank od 62l, Mazda 6 G165. Rezerva mi se pali na 50km. Znao sam par puta vozit da mi je preostalo 10km, pa nedavno 5km i čak 3km taman sam još jedan krug napravio do benzinske i da je ne znam šta, ja do čepa ne mogu u njega utočit više od 55l. 

Di je tih 7 litara? 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
15 godina

to je trkaća Mazda, znaš da su ograničeni po pitanju tankova pa su se dovinuli lukavstvu - stavili su od tanka do pumpe u motornom prostoru debele ćurke koje izgleda imaju 7 l zapremine...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

Matrix LEDice 

u teoriji super, ali koji postotak auta ih ima? 1-2%?

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jesi možda auto kupio od Smokey Yunick-a?

Od tih nestalih 7 litara sigurno je još jedno 5 u tanku, a 2 litre ti pjena koja se stvorila prilikom točenja pa ti pištolj izbacuje, kod mene je tako 2-3 litre stane kad prvi put pištolj izbaci, onda sačekaš jedno 30 sec i polako dotočiš, ali to dotakanje ti isto nije preporučljivo.

I zašto silit jadnu pumpu na minimalno goriva? Uvijek točim kad padne ispod 1/4.

17 godina
Stolnik kaže...

Na W211 i ja još imam orginal akumulator, a za TPMS, kakvu opremu imaš? Bile su dvije verzije mid i high. 

TPLW - sustav upozorenja na gubitak tlaka u gumama. Koristi softver za praćenje relativnog broja okretaja svakog kotača. Uzima impulse brzine od ABS senzora. Ako otkrije da se kotač kreće znatno brže od ostalih, zbog smanjenog promjera kotrljanja, upozorava te

TPM - sustav nadzora tlaka u gumama, ima senzore unutar svake gume koji mjere stvarni tlak u gumama i prenose ga automobilu. Senzori imaju ograničen životni vijek ~ 6-8 godina i njihova zamjena je skupa. Mogu se oštetiti ako imaš nespretnog montera guma..

Vjerojatno imaš prvu verziju, zato sve radi:D Kod mene je high verzija i senzori su odapeli, moram ih zamjeniti, ljetne gume su pri kraju pa prilikom zamjena guma odmah riješim i senzore.

Avantgarde je moj. Ima senzore na ventilima tj na felgama.

Jer znam da me sad jebe dok stavim zimski set a tam ih nemam.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
Preporuka nekog auta do 15k eura?
Može malo gore, ali da stvarno vrijedi.
Radije bi da je manje, pa da ostane koja kuna 😁

Golf klasa, da ima minimalno 85 kw i da je ok izgleda.
Gradska vožnja, tu i tamo neka relacija od 30etak km van grada i par x godišnje relacija od 500+ km (more).
Gledam nešto tipa Mazda 3?
Samo ne znam kakva je za održavanje i koliko je pouzdan auto?
Daju se naći 150 KS 2.2 dizel do tih novaca.
E da, i htio bi da nema više od 120k km i da nije auto stariji od 5-6 godina. Ima i redizajn u Njemačkoj (2019. G) - auto je prelijep!
Može i neki focus, ali mislim da Mazda spada u neku već "premium" kategoriju?

15 godina
nine kaže...

možda jesu odrezani, ali vrlo često previsoko tuku, jer ih ekipa uvijek maksimalno podigne pomoću potenciometra iz kabine. nadalje, bacaju puno dalje, što uzrokuje to da kod promjena nagiba jako daleko blješti, a ne pomaže ni velika količina suv-ova na cesti. po kiši je naravno još duplo gore.. sve u svemu, puno se ljudi slaže da se takvim farovima postiže kontrafekt, umjesto da podiže sigurnost u prometu, ona se smanjuje.

https://www.fleetnews.co.uk/news/car-industry-news/2022/03/07/car-headlights-too-bright-as-drivers-increasingly-dazzled

https://slate.com/business/2022/03/headlights-are-too-bright-what-regulators-are-doing-to-fix-it.html

a kakve to veze ima s matrix farovima na koje se referiraš u inicijalnom postu?! Potenciometar valjda više nema skoro niti jedan novi automobil jer rijetko tko još ugrađuje halogenke.
Ti pričaš valjda o ilegalnim ugradnjama, zar toga i gore (u DE) ima? Na iste se odnosi i ovo da je gore po kiši a to je zato što imaju izrazito bijeli/plavičasti svjetlosni snop.
SUVovi (a još više kombiji!) su problem kad im dođeš blizu, to stoji, ali baš kod njih će matrix farovi bit od velike pomoći. A rekao bih i da kombiji najčešće imaju krivo podešene farove. Tu bi i regulativa pomogla propisivanjem najveće visine glavnog izvora svjetla.

15 godina
Lord_Marko kaže...

Avantgarde je moj. Ima senzore na ventilima tj na felgama.

Jer znam da me sad jebe dok stavim zimski set a tam ih nemam.

na W211 bi trebao raditi bilo koji 433MHz senzor. Sva 4 se nađu za 80-100€ + povezivanje s autom kroz OBD ("programiranje"). Mislim da kod programiranja postoji opcija 2. set tako da istovremeno auto može bit povezan i s zimskim i ljetnim. Ako nisi prvi vlasnik možda ih je netko već mijenjao prije tebe pa zato rade nakon 15 godina. Obično ne izdrže više od 10.

15 godina
neaktivan
jozef kaže...

a kakve to veze ima s matrix farovima na koje se referiraš u inicijalnom postu?! 

ima, sa onih 14k lumena i pretvaranjem noći u dan kaj spominju..

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ima netko iskustva za HP prodaja pouzecem?
Volio bi prodati jedan auto dio ali nisam siguran. Nikada nisam to probao preko Poste?
Moze li me kupac smuljati? Vasa iskustva?

Hvala

13 godina
neaktivan

Jesi dobio možda poruku? Kao da će on sve riješiti ti, i posloa ti link od pošte?

17 godina
ZooZ kaže...

Jesi dobio možda poruku? Kao da će on sve riješiti ti, i posloa ti link od pošte?

Ne samo je pitao da li moze do Rijeke preko pouzeca.
Detalje tek moram dogvoriti kod Poste.

13 godina
neaktivan
unknown kaže...
ZooZ kaže...

Ne samo je pitao da li moze do Rijeke preko pouzeca.
Detalje tek moram dogvoriti kod Poste.

Onda je legit, znači ti moraš stavit pouzeće u iznosu koji ste se dogovorili, poštar nesmije dati paket dok osoba neda novce u iznosu pouzeća+poštarina poštaru, nakon toga tebi novci sjedaju na račun ili ti poštar donese (ovisno kako ispuniš onaj listić), jedino kako te on može sjebat je da nepodigne paket, onda se paket vraća tebi i moraš platit poštarinu (čak mislim da i duplo, ali nisam 100% siguran). Kad si se dogovarao za cijenu, jel ste se dogovori da je to cijene bez poštarine ili ne, jer tu neki šupci onda neće dignut paket jer je poštarina 70 kn.

HP inače ima dosta velike cijene dostave (i ja kad sam zadnji put slao nije smio biti nikakav logo na kutiji), a imaš npr dpd koji naručiš preko interneta dobiješ papirić za isprintat, naljepiš na kutiju, dođe dostavljač na tvoju adresu pokupi i dalje ide u centar pa do kupca.

A ako dobiješ ovako poruku kao na slici, onda je scam, pošalje fake link od pošte na kojem te traži da upišeš podatke sa bankovne kartice.

2. 2.
1. 1.
15 godina
x360gamer kaže...
Preporuka nekog auta do 15k eura?
Može malo gore, ali da stvarno vrijedi.
Radije bi da je manje, pa da ostane koja kuna 😁

Golf klasa, da ima minimalno 85 kw i da je ok izgleda.
Gradska vožnja, tu i tamo neka relacija od 30etak km van grada i par x godišnje relacija od 500+ km (more).
Gledam nešto tipa Mazda 3?
Samo ne znam kakva je za održavanje i koliko je pouzdan auto?
Daju se naći 150 KS 2.2 dizel do tih novaca.
E da, i htio bi da nema više od 120k km i da nije auto stariji od 5-6 godina. Ima i redizajn u Njemačkoj (2019. G) - auto je prelijep!
Može i neki focus, ali mislim da Mazda spada u neku već "premium" kategoriju?

Itko išta?

16 godina

Pošto radiš malo kilometara išao bi na benzinca.... Npr octavia 1.5 tsi iz vag koncerna je top autek

#fsb
15 godina

samo pristojno opremljena, s DSGom, nema ispod 250.000 kn ili 33.000 €

Ju je je? Je ju je!
12 godina
Auti - ultimativna tema

Od 2.1 u Lidlu ima udarni odvijac sa baterijom/punjacom za 90e, to je model sa 400nm (nije pravih 400 ali dovoljan za nekog kom ne treba nonstop)... Realno, kod nas se nemre uzet niti jedan od nekih boljih marki a da kosta ovoliko, prije sam gledao bosch i samo baterija je skupa da boli glava. Uzet cu pa probam kolko je to pravih nm, ako ga netko zeli uzet nek bude brz jer ih sverceri budu pokupili u par sati... Tj. udarni je na stanju od 5.1 (cetvrtak)

Isto tako ima onaj mali pametni punjac za akumulator za 18e

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2022 17:31 (hahhaajaads).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice