Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 80.031
|
čitano: 19.464.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
gamer34 kaže...
overhaul kaže...

Pitanjce za neke iskusnije; pri odabiru nekog recimo 5-7 godina starog superultra minija (oliti a segmenta) za grad; tipa toyota aygo, fiat panda, renault twingo, volks up, peugeot 107/8 ili smart, koji je tutać  po nekom streetcred ravnanju najpouzdaniji glede servisa, najmanje manjkavosti, bang for buck ili potrošnje?

Ja bi dodao i Hyundai i10. Inace, od svih navedenih, UP! najvise ostavlja dojam auta, a ne konzerve. Dosta dobar ovjes i dobro "prisarafljena" unutrasnjost.

Ja bi od svih tih autića Up uzeo, sa 1.4 motorom(benzincem). 7-8kom ih održavamo jednoj firmi, nikakvi problemi, dijelov cheap, a auto je 10god ispred ovih svih drugih navedenih. S razlogom je možda cijena i veća(neznam kak se cijene vrte).

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
15 godina
ramzocro-HCR kaže...

Ja bi od svih tih autića Up uzeo, sa 1.4 motorom(benzincem). 7-8kom ih održavamo jednoj firmi, nikakvi problemi, dijelov cheap, a auto je 10god ispred ovih svih drugih navedenih. S razlogom je možda cijena i veća(neznam kak se cijene vrte).

1.4 benzinac u Up-u? Koliko znam, dolazio je samo s 1.0 3 cilindrasem.

14 godina
gamer34 kaže...
ramzocro-HCR kaže...

1.4 benzinac u Up-u? Koliko znam, dolazio je samo s 1.0 3 cilindrasem.

mybad zabrio sam malo

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
16 godina
hahhaajaads kaže...
RuskeGTT kaže...
hahhaajaads kaže...
ivanoile kaže...

Nova mrcina od Toyote, Corolla GR. 1.6T - 300ks, AWD.

Takoder navodno izlazi i Yaris GR sa automatikom uskoro. 

Toyota preuzima STI kupce u Americi sa Corollom, a u EU sa Yarisom ovako na prvu. Jedva cekam vidjet brojke na Corolli, 300ks iz 1.6T zahtjeva dosta tlaka, pa ce biti zanimljivo vidjet kako su rjesili to.

sta je tu smjesno? da li znas da i F1 je imala do nedavno 3 auspuha - da li znas koju ulogu su imali 2, a koju 1? najvj tako nesto i toyota napravila i svaka cast

function over form ;) 

100 ljudi 100 cudi, izgledalo bi bolje da su maknuli tog u sredini i povecali topove sa strane..

i opet, nije to do izgleda topova, nego od 3, 2 imaju jednu ulogu, 1 ima drugu...mogli su EVENTUALNO napraviti 1L i 1D, sa isto 2 uloge...al eto, F1 je isto imala 3 auspuha, pa nitko nije komentirao da imaju cir na ukusu

16 godina
Tako je
ovo izgleda jadno sa ova tri ispuha
japan i dizajn koma
SAMSUNG NOTE 10+
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2022 17:23 (pasko).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Stigla nova pila.

tj sutra idem po nju. danas pregledana i kupljena.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zaboravili ste na Hondu civic type r sa tri izlaza

BTW:
Nije me dugo bilo, naletio sam na par zanimljivih autića:

EDIT:
Još jedna bembara

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2022 22:20 (1BIT).
13 godina
1BIT kaže...

Zaboravili ste na Hondu civic type r sa tri izlaza

BTW:
Nije me dugo bilo, naletio sam na par zanimljivih autića:

Ma nije bit tri izlaza, nego kak su postavljeni, tipa typer sa 3 izlaza direkt jedno do drugog je top...

16 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Ma nije bit tri izlaza, nego kak su postavljeni, tipa typer sa 3 izlaza direkt jedno do drugog je top...

Ma to je neka prvo-aprilska šala sa tim ispuhom

A u ostalom, kaj te briga, da ju kupiš, odeš na tehnički i zajebavaš ispitivača,
Veliš mu:
Gurni sondu u jednu od tri rupa, sigurno ćeš pogriješiti

EDIT:
Koja je svrha povezivača muldi na trulim muldama?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2022 10:35 (1BIT).
14 godina
1BIT kaže...

EDIT:
Koja je svrha povezivača muldi na trulim muldama?

Da se prednji kraj nebi rascvjetao ko severinin pakšu.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam jeste upoznati sa ovim modelom, ali ja mogu reci da mi se dugo nije neki auto svidio kao ovaj. Imao sam priliku provozati testni od 310 ks i poprilicno me iznenadio. Dobar su posao napravili i sa dizajnom, a i izgleda podosta agresivno i u osnovnim paketima opreme. Da uzimam sada definitivno bi izbor bio na verziji od 245 ks (GTI motor) jer je razlika nekih 10 tisuca eura naspram 310 ks, a nije nimalo losiji. Ko zna kroz par godina nadam se kada padnu cijene mozda se nade i mome vlasnistu. 

18 godina
hahhaajaads kaže...
ivanoile kaže...

Nova mrcina od Toyote, Corolla GR. 1.6T - 300ks, AWD.

Takoder navodno izlazi i Yaris GR sa automatikom uskoro. 

Toyota preuzima STI kupce u Americi sa Corollom, a u EU sa Yarisom ovako na prvu. Jedva cekam vidjet brojke na Corolli, 300ks iz 1.6T zahtjeva dosta tlaka, pa ce biti zanimljivo vidjet kako su rjesili to.

Ne znam sto izgleda debilnije, branik il treci auspuh...

Truth in engineering.
16 godina
monsieur kaže...

Ne znam jeste upoznati sa ovim modelom, ali ja mogu reci da mi se dugo nije neki auto svidio kao ovaj. Imao sam priliku provozati testni od 310 ks i poprilicno me iznenadio. Dobar su posao napravili i sa dizajnom, a i izgleda podosta agresivno i u osnovnim paketima opreme. Da uzimam sada definitivno bi izbor bio na verziji od 245 ks (GTI motor) jer je razlika nekih 10 tisuca eura naspram 310 ks, a nije nimalo losiji. Ko zna kroz par godina nadam se kada padnu cijene mozda se nade i mome vlasnistu. 

ali pazi kvaku - TSI 190 KS - quatro, onaj s 245 - samo prednji pogon...

isto, 2.0 TDi samo jedna snaga, 150 KS, ali prednji pogon samo ručni mjenjač, 4x4 - DSG7...

inače trenutno ga poznanik vozi (kao zamjenu za Macana, ne gasi se vent klime, pa je na servisu dok ne riješe), osnovni, 1.5 TSI (šteta što nije mild-hybrid kao u Leonu, Octavii, A3..) i mogu reći - jedan od rijetkih auta koji nije klasična limuzina a odlično izgleda u crnoj boji...

i nadam se da ću ga ubost za godinu-dvije (novog)...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2022 14:08 (Stric_Jura).
18 godina
Imam ih i nisam zadovoljan, proklizivale par puta prilikom kretanja na mokrom. Mozda je bila cesta bas masna, imam ih kratko pa ne mogu reci dovoljno.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 godina

Isto iskustvo. Odlične na suhom, no s malo kišice proklizuju nevjerojatno...

16 godina
Pozdrav ekipa,malo pitanjce.Narucio sam Osram H7 Led Night Braker za golf 7 što su prve legalne žarulje.Pitanje je, ako netko ima iskustva jel se plaća šta na tehničkom upis u prometnu iliti homologacija.Hvala
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2022 16:18 (galinjo24).
15 godina

260kn

16 godina
Baš za te osram?pošto je to već testirano od strane tuv i legalno je
13 godina
Auti - ultimativna tema

A jebiga mora još neko zaradit od toga.

16 godina
galinjo24 kaže...
Baš za te osram?pošto je to već testirano od strane tuv i legalno je

da, pošto ima TUV onda samo ide proces utvrđivanja da su to te žaruljice i da je to taj far. Da nema TUV atest bi bio puno skuplji a vjerojatno i odbijen. Kakav je dojam u odnosu na halogene žarulje?

15 godina

Nema veze što imaš TUV, plaća se 260kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2022 22:11 (ivanzu).
16 godina
Nisam ih još ugradio.@ivanzu ti si baš imao te h7 led osram nightbraker?
15 godina

Ne, ja sam upisivao ispuh koji ima TUV ali isto košta to sve.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2022 18:15 (ivanzu).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Koja se ono njemacka stranica sa dijelovima koristi umjesto autodoc danas (zbog dostave) ? Mislim da je to neka podgrupa od tokica ili nesto, uglavnom nemrem ju pronac a treba mi...

14 godina
motointegrator.de nešto od intercarsa
13 godina
luka_n1 kaže...
motointegrator.de nešto od intercarsa

eh da to je to, hvala, ja mislio da je od tokica.. 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Uglavnom, nema nicega sto meni treba... Treba iz hebene Moldavije narucit dio da bude kolko tolko jeftin za Hondu   Ovako inace, znaci ovaj komad od klapne do filtera zraka cca 130€ u EU (sad cekam odgovor za Pegas, ostale sve ducane pitao i nitko nema, nemaju nit lokalni dileri, Ruting se bojim i pitat jer ce mi rec cifru od 2000kn )

Radio mali servis danas, taman isao mjenjat filter zraka (da se ubijes kak su ga stavili) kad imam sta vidjet, prvo rebro od crijeva ono do pola otvoreno... Inace ne znam kolko je dugo tak, moguce da se nekaj desilo nekidan na autocesti kad mi je na stotinku zacukao na 160kmh, kao da je u stotinki iskljucio i ukljucio turbinu... Iako ovak po gradu ili normalne voznje ne vidim neku razliku, u leru je miran (ne zaletava se). I naravno sat vremena trazio part number od tog dijela, jer iz nekog razloga ne pise na samom crijevu niti sa jedne strane 

14 godina
hahhaajaads kaže...

Uglavnom, nema nicega sto meni treba... Treba iz hebene Moldavije narucit dio da bude kolko tolko jeftin za Hondu   Ovako inace, znaci ovaj komad od klapne do filtera zraka cca 130€ u EU (sad cekam odgovor za Pegas, ostale sve ducane pitao i nitko nema, nemaju nit lokalni dileri, Ruting se bojim i pitat jer ce mi rec cifru od 2000kn )

Radio mali servis danas, taman isao mjenjat filter zraka (da se ubijes kak su ga stavili) kad imam sta vidjet, prvo rebro od crijeva ono do pola otvoreno... Inace ne znam kolko je dugo tak, moguce da se nekaj desilo nekidan na autocesti kad mi je na stotinku zacukao na 160kmh, kao da je u stotinki iskljucio i ukljucio turbinu... Iako ovak po gradu ili normalne voznje ne vidim neku razliku, u leru je miran (ne zaletava se). I naravno sat vremena trazio part number od tog dijela, jer iz nekog razloga ne pise na samom crijevu niti sa jedne strane 

Pasaric.hr ti možda može to napraviti zamjensko za 300tinjak kuna

15 godina
ramzocro-HCR kaže...
hahhaajaads kaže...

Tako je, idi kod  Pasarića, od 300 do 800kn u bude gotovo u 2-3 dana, a do tada samo zalijepi nekakvom trakom

13 godina
Strm kaže...
ramzocro-HCR kaže...
hahhaajaads kaže...

Tako je, idi kod  Pasarića, od 300 do 800kn u bude gotovo u 2-3 dana, a do tada samo zalijepi nekakvom trakom

Nisam nit trebao lijepit, ne gubi snagu ali ok... Uglavnom idem danas u Ruting, 900kn oriđiđi sa 30% popusta.

Edit: rijeseno, 1000 i nesto sitno sa ugradnjom i dijagnostikom u roku od 10ak min, inace, sva sreca, na izlasku sa autoceste (nekih 2km od rutinga) mi upali check engine i ostanem bez snage, ugasio/upalio i sve normalno, jedino je check engine ostao...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2022 16:47 (hahhaajaads).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice