Ekipa može pomoć oko dileme.
Kupujem nove ljetne gume za Golf VII 2.0 TDI.
Dilema je između Uniroyal RS5 i Continental Premium Contact 6 (razlika u cijeni je 60kn po gumi).
Ja sve više naginjem na Conti.
Dilema je između Uniroyal RS5 i Continental Premium Contact 6 (razlika u cijeni je 60kn po gumi).
Super skoda jedino mi se ne svida sto je sve crno. Da su bar felge srebrne. Nego jel to Tdi ili Tsi? DSG?
Te sam tvornicki dobio. Moram jos jedan set za zimu kupiti.
TSI 2,0 DSG 245 HP.
Lud je mali Trosi 5,5 litre kada se vozi normalno na autoputu.
al kad ga stisnes na gasu leti bas sa svih 245
Odlican omjer svega...
Uh odlicna motorizacija. Uzivaj.
Edit: @mrbean- nemas se sto razmisljati za 60kn po gumi izmedu conti i uniroyal. Conti je kategorija iznad.
PSN:Tomislav025
Pogledaj si i Goodyear F1 AS5.
Ja ih imam dvije sezone na G7 2.0 TDI u dimenziji 225/40/18 i moram priznati da nisam nikad vozio bolju ljetnu gumu.
Tihe, odlično drže cestu kad je mokro, a po ljetnim vrućinama su fantastične i kad se malo agresivnije vozi !
Jedini minus je što se dosta brzo troše...
Platio ih 640kn/kom sa montažom prije 2 godine, Made in Germany :)
Bile su onda 3 gume u užem krugu, Conti PC6 je ispao jer je najtvrđa, a Michelin zbog toga jer je najskuplja bila, a po ADAC testovima su sve tri gume sličnih performansi.
Ja imam Continental Premium Contact 6, sad je 3. sezonu na autu, ima jos 4.7 mm mesa a napravio sam oko 50 tkm s njima, guma je izvrsna još uvijek nije plastična i odlično se vozi.
Kolega mi na istom autu ima Michelin Pilot Sport 4 i ta guma je isto odlična, već 2 sezone nikakve zamjerke a on se vozi prilično žestoko.
Pogledaj si i Goodyear F1 AS5.
Ja ih imam dvije sezone na G7 2.0 TDI u dimenziji 225/40/18 i moram priznati da nisam nikad vozio bolju ljetnu gumu.
Tihe, odlično drže cestu kad je mokro, a po ljetnim vrućinama su fantastične i kad se malo agresivnije vozi !
Jedini minus je što se dosta brzo troše...
Platio ih 640kn/kom sa montažom prije 2 godine, Made in Germany :)
Bile su onda 3 gume u užem krugu, Conti PC6 je ispao jer je najtvrđa, a Michelin zbog toga jer je najskuplja bila, a po ADAC testovima su sve tri gume sličnih performansi.
izašao je i AS6 - malo lošiji aquaplaning, sve ostalo bolje
Fino stoji crna ali felge ne dolaze do izražaja, izgledaju manje neo što jesu. Koje su gume došle uz auto?
meni su ove felge nikakve i ne bi uopce rekao da je to RS da nema neke druge detalje
pustio bi ih za zimu, a za ljeto uzeo neke 19ke, mozda i oem sa rs-ice
VW AZQ R.i.P.
sta se tu desilo jbt...
VW AZQ R.i.P.
sta se tu desilo jbt...
Neznamo točno, imamo nekakve špekulacije, problem je što vlasnik ne govori punu istinu. Jedino što su rekli točno, je da su ga sigurno probali na špagu upaliti. Luđaci.
Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Ekipa, ima netko iskustva sa 1.6 dci motorom kod Nissana (Qashqai)?
meni su ove felge nikakve i ne bi uopce rekao da je to RS da nema neke druge detalje
ovo i jesu OEM na RSu, sad takve felge dolaze na njima. Meni se također ne sviđaju.
Neznamo točno, imamo nekakve špekulacije, problem je što vlasnik ne govori punu istinu. Jedino što su rekli točno, je da su ga sigurno probali na špagu upaliti. Luđaci.
Vjerojatno su sami popravljali, pa krivo složili fazu, a onda kad su krenuli upalit zapeo i iskrivio se ventil uz "klang". Ma šta sad neće? Nešto se zaglavilo! Daj da ga malo povučemo da se "otkoči" :-)
Nakon totalnog krša: što ćemo sad? Ma odvest mehaničaru i pravit se da je odjednom nešto puklo samo od sebe. :-)
Nemam osobno, ali čuo sam da su dosta loši....
Vjerojatno su sami popravljali, pa krivo složili fazu, a onda kad su krenuli upalit zapeo i iskrivio se ventil uz "klang". Ma šta sad neće? Nešto se zaglavilo! Daj da ga malo povučemo da se "otkoči" :-)
Nakon totalnog krša: što ćemo sad? Ma odvest mehaničaru i pravit se da je odjednom nešto puklo samo od sebe. :-)
Da je faza fulana polomilo bi se i ostalo. Priznao je čovjek da se dulje vrijeme vozio a da je auto trokirao ko lud. Sad upošto isprva nije imao para za popravak, vidit ćemo šta će dalje biti. Probably ide na prodaju "as is". Sumljam da će uzet drugi motor
Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
ovo i jesu OEM na RSu, sad takve felge dolaze na njima. Meni se također ne sviđaju.
nisam rekao da nisu oem, ali posto su toliko ruzne bi ih ostavio eventualno za zimu, a za ljeto one lijepe oem 19ke ili mogu cak i vega 19ke...
nisam rekao da nisu oem, ali posto su toliko ruzne bi ih ostavio eventualno za zimu, a za ljeto one lijepe oem 19ke ili mogu cak i vega 19ke...
Zasto samo 19? Pa na nase ceste minimalno 21-22". I onda kad i zadnja plastika u autu pukne, slavimo svi.
Nova mrcina od Toyote, Corolla GR. 1.6T - 300ks, AWD.
Takoder navodno izlazi i Yaris GR sa automatikom uskoro.
Toyota preuzima STI kupce u Americi sa Corollom, a u EU sa Yarisom ovako na prvu. Jedva cekam vidjet brojke na Corolli, 300ks iz 1.6T zahtjeva dosta tlaka, pa ce biti zanimljivo vidjet kako su rjesili to.
Ovisi koliko ks, ovi od 130ks su dobre mašine, koristi ih i mercedes sa manjim izmjenama(drugačija radilica i još nekoliko sitnica)
Ako je auto do 5 godina starosti do 150tis km: provjeriti je li je redovito mijenjano ulje jer ima lanac kojem se vijek znatno smanjuje sa dugačkim intervalima, i kako radi na hladno (znaju imati problem sa diznama, pa da koju minutu skaču okretaji dok je hladna mašina)
Ako je preko 5 godina ili 150tis km, uz gore navedeno svejedno slušati je li se čuje lanac, te vodenu pumpu zamijeniti, to puno ljudi zaboravi, i ja bi osobno zamijenio leteće ležajeve.
Ovisi koliko ks, ovi od 130ks su dobre mašine, koristi ih i mercedes sa manjim izmjenama(drugačija radilica i još nekoliko sitnica)
Ako je auto do 5 godina starosti do 150tis km: provjeriti je li je redovito mijenjano ulje jer ima lanac kojem se vijek znatno smanjuje sa dugačkim intervalima, i kako radi na hladno (znaju imati problem sa diznama, pa da koju minutu skaču okretaji dok je hladna mašina)
Ako je preko 5 godina ili 150tis km, uz gore navedeno svejedno slušati je li se čuje lanac, te vodenu pumpu zamijeniti, to puno ljudi zaboravi, i ja bi osobno zamijenio leteće ležajeve.
Imam slike otvorenog tog motora i na svim dijelovima je logo od Renaulta, mogu pronaći sliku ako zelis. Da je Mercedes htio kupiti motor pa kopat po njemu razvio bi svoj a ne uzimao od drugih.
Toyota preuzima STI kupce u Americi sa Corollom, a u EU sa Yarisom ovako na prvu. Jedva cekam vidjet brojke na Corolli, 300ks iz 1.6T zahtjeva dosta tlaka, pa ce biti zanimljivo vidjet kako su rjesili to.

Hvala svima na savjetima i preporukama, na kraju uzeo Conti za 660kn u Pevexu.
Gledao sam Uniroyal, Goodyear i Conti. Uniroyal dot 2021, Cont i Goodyear 2022.
U utorak na montiranje, balansiranje pa ćemo vidit kroz koji dan. Svakako bi trebale biti bolje od Laufenn guma iz 2017 :D

sta je tu smjesno? da li znas da i F1 je imala do nedavno 3 auspuha - da li znas koju ulogu su imali 2, a koju 1? najvj tako nesto i toyota napravila i svaka cast
function over form ;)
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Evo ti kolega, baš sam pogledao bio ovaj video prije skoro mjesec dana. 450KS su izvukli iz GR yarisa. I naravno, neću niš spoilati, pogledaj video.
Hvala svima na savjetima i preporukama, na kraju uzeo Conti za 660kn u Pevexu.
Gledao sam Uniroyal, Goodyear i Conti. Uniroyal dot 2021, Cont i Goodyear 2022.
U utorak na montiranje, balansiranje pa ćemo vidit kroz koji dan. Svakako bi trebale biti bolje od Laufenn guma iz 2017 :D
Javi kakve su. Na staroj Mazdi 6 SW 2004 sam imao 215/45/17 i bile su mi top i po kiši i po suhom. Sad na novoj Mazdi 6 SW imam 225/50/18 i auto mi ne drži na istim zavojima pri istim brzinama. Svako kretanje sa semafora je šlajdranje ili moram skroz laganini. Skoro pa mi je bed vozit po kiši a uzeo sam ih jer su mi bile odlične.
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Pitanjce za neke iskusnije; pri odabiru nekog recimo 5-7 godina starog superultra minija (oliti a segmenta) za grad; tipa toyota aygo, fiat panda, renault twingo, volks up, peugeot 107/8 ili smart, koji je tutać po nekom streetcred ravnanju najpouzdaniji glede servisa, najmanje manjkavosti, bang for buck ili potrošnje?
Panda

sta je tu smjesno? da li znas da i F1 je imala do nedavno 3 auspuha - da li znas koju ulogu su imali 2, a koju 1? najvj tako nesto i toyota napravila i svaka cast
function over form ;)
100 ljudi 100 cudi, izgledalo bi bolje da su maknuli tog u sredini i povecali topove sa strane..
Pitanjce za neke iskusnije; pri odabiru nekog recimo 5-7 godina starog superultra minija (oliti a segmenta) za grad; tipa toyota aygo, fiat panda, renault twingo, volks up, peugeot 107/8 ili smart, koji je tutać po nekom streetcred ravnanju najpouzdaniji glede servisa, najmanje manjkavosti, bang for buck ili potrošnje?
Ja bi dodao i Hyundai i10. Inace, od svih navedenih, UP! najvise ostavlja dojam auta, a ne konzerve. Dosta dobar ovjes i dobro "prisarafljena" unutrasnjost.