Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.842
|
čitano: 18.174.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
domac5 kaže...

Ma nisam ja izlazio, nije to ni bio izlaz s autoceste nego skretanje za odmoriste.. Nije bilo osvijetljeno i to im je idealna pozicija za stat neprimjetno.. Sreca pa su mi svijetla bila malo podignuta i vidio sam plave trake reflektivne po autu i pustio gas ali ko zna kolko daleko hvata taj njihov uredaj za snimanje, ako su me uopce i slikali jer velim blicnulo nije nista, jedino ako imaju neke infracrvene kamere na pistolju za snimanje 

Jel bio mrak ? Moguce da su si malo odspavali 

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Točno imaju infracrvene kamere tak da blic nećeš vidjet po noći, jedino ako gledaš kroz kameru na mobitelu ili dashcamu.

18 godina
Auti - ultimativna tema

Ako bude patrola onda je druga bila negdje dalje, ovi snime i jave njima pa oni zaustavljaju, ili ide preretač za tobom. Na autocesti nemaju tendenciju slikanja i slanja kazni doma, tamo se odmah zaustavlja. Tako da nemaš brige po meni.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
7 godina
Kolege, može neki prijedlog za auto, nekakvu krstaricu, da je komotna. Mjesečno radim preko 4000km, autocesta 80%.

Imam Clia Grandtour, 1.5dci, 75ks, odradi on to ali kako vozim Bla Bla Car, fali mjesta iza putnicima, isto tako i za prtljagu.
Radim vani pa si tako pokrijem put. Služi me super uz redovito održavanje ali bih nešto veće.

Buđet oko 10 000eura.
Koji su motori zahvalni, koji modeli, ne patim od neke marke. Gledam Ford Cmax, Renault Grand Scenic, Škoda Octavia karavan, Vw Touran, Sharan, Passat karavan.
Hvala
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2022 14:16 (bumbumzvonko).
15 godina
Hacker002 kaže...

Ako bude patrola onda je druga bila negdje dalje, ovi snime i jave njima pa oni zaustavljaju, ili ide preretač za tobom. Na autocesti nemaju tendenciju slikanja i slanja kazni doma, tamo se odmah zaustavlja. Tako da nemaš brige po meni.

Tak si nekak i ja mislim.. Da su me htjeli kaznjavat isli bi zamnom ili bi me na iducem izlazu docekala murja ili presretac

16 godina
Genoxxx kaže...

I ja planiram na Platak u subotu... Dal' se isplati fan zona? Malo me pati bus, zadnji ide u 8 što bi značilo da moram u 6 krenuti od doma

neznam iskreno i niti me zanima fan zona jer ce tamo biti ČEP sigurno...lijepo s ekipom se postaviti na neki zavoj, a ne da netko tamo mi govori kako da se ponasam i sta da radim i ne radim...znam po sebi jer kad sam radio po relijima ko sudac trebao paziti sve okolo i opominjati, srat itd. necu da netko meni tako, kao sta nisu htjeli ni drugi da im ja zapovijedam...

15 godina
Hacker002 kaže...

Kakve su ovo gluposti? 

A1, A6 - bezbroj lokacija gdje se stavi radar. Bilo izlaz, bilo nadvoznjak i udaraju se cestitke. Presretac takoder moze samo stajat i snimat, nema potrebe za pracenjem osim za nekakvim ludim brzinama i pretresom, kojeg najvise radi carina i ne mjere brzinu.

Evo zivim na A6 zadnjih 5 godina, pa ako mi netko moze dokazat suprotno ovdje, posto iz prve ruke znam da nikakav auto te ne treba pratit da dobijes cestitku. 

+ Rijecka zaoba gdje takoder nikad nisu zaustavili, a bilo je cestitki.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2022 9:21 (ivanoile).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Gorivo opet masno ide gore, obicni dizel preko 14kn.....🤦‍♂️

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
18 godina
ivanoile kaže...

Kakve su ovo gluposti? 

A1, A6 - bezbroj lokacija gdje se stavi radar. Bilo izlaz, bilo nadvoznjak i udaraju se cestitke. Presretac takoder moze samo stajat i snimat, nema potrebe za pracenjem osim za nekakvim ludim brzinama i pretresom, kojeg najvise radi carina i ne mjere brzinu.

Evo zivim na A6 zadnjih 5 godina, pa ako mi netko moze dokazat suprotno ovdje, posto iz prve ruke znam da nikakav auto te ne treba pratit da dobijes cestitku. 

Čudno, vozim se na A3 dosta često i nisam baš vidio presretača da samo stoji i "slika", zapravo kada bolje razmislim nisam ga vidio nikada da to radi. A običnu policiju ne sjećam se da sam ih ikada vidio da stoje i snimaju.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
ivanoile kaže...

Kakve su ovo gluposti? 

Čudno, vozim se na A3 dosta često i nisam baš vidio presretača da samo stoji i "slika", zapravo kada bolje razmislim nisam ga vidio nikada da to radi. A običnu policiju ne sjećam se da sam ih ikada vidio da stoje i snimaju.

Policija jako često stoji, snima i zaustavlja na A3 zaobilaznici kod čvora Ivanja Reka pošto je tamo u jednom trenutku ograničenje brzine 80. Na autoputu ne vjerujem da smiju zaustavljat tek tako (zbog sigurnosti jel), ali zato presretači znaju stajat na trakama za ubrzavanje sastrane i onda krene za tobom ako treba i zaustavi te kod nekog odmorišta.

Uglavnom, ima načina da se dobiju čestitke.

12 godina
luka94 kaže...

Gorivo opet masno ide gore, obicni dizel preko 14kn.....🤦‍♂️

Vidio jucer, prije posla ujutro natankao do vrha opet (ali samo mi je 70kn stalo ) Budem se danas bas prevezao pa posnimio guzvu na ini i petrolu

16 godina
Auti - ultimativna tema

Jučer sam napokon odlučio ispolirati farove. Nije bilo baš planirano, puklo me ujutro, otišao sam kupiti gotovi Sonaxov set za poliranje i odradio to popodne. Kupio sam ovaj set, 120kn u intersparu:

U setu se nalazi: spužvasti valjak na koji se nalijepi brus papir, 8 brus papirića P3000, 8 papirića P5000, dvije spužvice za poliranje, polir pasta, 10-ak krpica i dvije vrećice sredstva za zaštitu/impregnaciju.

Uglavnom sve stvari koje se mogu i odvojeno kupiti (ne znam za ovo sredstvo za impregnaciju). Papirnatu traku sam odvojeno kupio a doma sam imao plastičnu bocu sa špricom za vodu (farovi moraju biti stalno morki kod brušenja papirom).

Ovo su farovi prije poliranja:

Ovo je rezultat poslije:

Sve sam ručno radio, bez polirke. Trebalo mi je nekih 45min po faru, plus ovo sredstvo za impregnaciju treba ostaviti 30min (bolje je ne voziti dok se ne osuši, da se ne zalijepi prašina i bube).

Set se pokazao uglavnom ok, osim što se ovaj spužvasti valjak smočio do drugog fara, tako da šmirgl papir nije htio stajati na njemu, pa sam šmirglao bez valjka.

Potrošio sam točno pola seta tako da bi mogao ispolirati farove na još jednom autu. Ukoliko su farovi u lošijem stanju od mojih, vjerojatno bi trebalo više šmirgl papira, tako da bi set bio dovoljan za jedan auto.

Ja sam prezadovoljan rezultatom, nadam se samo da će što duže ostati ovakvi (barem godinu-dvije?).

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
12 godina
Auti - ultimativna tema

U VG je vec podosta auta na Ininoj i Petrolovoj benzi, cca 15ak auta na svakoj i to jos prije 20min. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

zanimljivo za AMere... mislim da se rabljeni F450 Raptori prodaju naveliko...

https://gasprices.aaa.com/

Ju je je? Je ju je!
15 godina
hahhaajaads kaže...

U VG je vec podosta auta na Ininoj i Petrolovoj benzi, cca 15ak auta na svakoj i to jos prije 20min. 

opet... 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Kako ćemo se sjećati lijepih vremena kad su cijenu goriva podizali po 3,4,5 lipa po litri. A onda su ljudi proklinjali sve živo i mrtvo i spominjali psihološke granice čim se približilo 10 kn po litri, kako tek sad.... Ma ide to na 20 kn za koji tjedan.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
16 godina
vrinho kaže...

Kako ćemo se sjećati lijepih vremena kad su cijenu goriva podizali po 3,4,5 lipa po litri. A onda su ljudi proklinjali sve živo i mrtvo i spominjali psihološke granice čim se približilo 10 kn po litri, kako tek sad.... Ma ide to na 20 kn za koji tjedan.

Ma već mu muka, po sutrašnjoj cijeni će mi već trebat nešto preko 300kn tjedno za gorivo i to samo od kuće do posla i nazad, ne želim ni razmišljat šta će bit narednih par tjedana......

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
16 godina
vrinho kaže...

cijena nafte niti je tako puno narasla niti njena cijena ima toliki utjecaj na konačnu cijenu goriva. Nafta je danas 108 (brent), iz barela dobiješ 75 litara benzina i 50 litara dizela. Što znači 6kn/litri. U odnosu na najnižu cijenu u zadnje 3-4 godine porast cijene sirovine je 4,5kn/lit a u odnosu na neku "normalnu cijenu" niti 3kn. Druga je stvar što su svi vidjeli svoju priliku i odjednom svi u lancu uzimaju više "jer mogu".
Za mjesec-dva je gorivo opet 11kn.

15 godina
jozef kaže...
vrinho kaže...

Cijena goriva se ne formira po trenutnoj cijeni barela. Nije to dnevni tecaj, vec se formira po mogucim kretnjama cijene barela u sljedecih 5 radnih dana, dakle u obzir se uzima sve, kao kada se odreduje cijena auta, da se ne mjenja svaki dan, radi se izracun na tjednoj bazi. (U slucaju auta, godisnjoj).

Zato prestanite usporedivat trenutnu cijenu nafte danas i cijenu derivata kod nas. Veze s vezom.

Inace bi svaki dan bila drugacija cijena na pumpama.

Di2 & EPS FTW!
9 godina
Auti - ultimativna tema

Samo da spasim nekoga 200 kuna ili vise za provjere..Oglas na LINKU.

Auto nema 163 000km, nego 265 000km. Provjereno u policiji i u ovlaštenom servisu, čovjek i dalje ne mijenja taj podatak iako je upoznat sa tom činjenicom. Drugo, auto je u 11. mjesecu 2019. godine imao prometnu nesreću u Njemačkoj što vlasnik isto nije naveo.

(Meni nije izbio 200kn jer imam preko koga provjeriti..)

16 godina
ivanoile kaže...
jozef kaže...
vrinho kaže...

Cijena goriva se ne formira po trenutnoj cijeni barela. Nije to dnevni tecaj, vec se formira po mogucim kretnjama cijene barela u sljedecih 5 radnih dana, dakle u obzir se uzima sve, kao kada se odreduje cijena auta, da se ne mjenja svaki dan, radi se izracun na tjednoj bazi. (U slucaju auta, godisnjoj).

Zato prestanite usporedivat trenutnu cijenu nafte danas i cijenu derivata kod nas. Veze s vezom.

Inace bi svaki dan bila drugacija cijena na pumpama.

cijena goriva se ne formira po očekivanjima već po cijeni po kojoj je nafta stigla u rafineriju odnosno po cijeni koju dobavljač odredi. Kod nas je cijena uvijek pratila prošlo razdoblje, nikad anticipirala buduće kretanje. To si mogao čuti i u izjavama ljudi iz naftnih kompanija kad komentiraju zašto je cijena sad takva a ne neka druga. Da, nema veze s vezom, upravo sam to i napisao. Cijena sirovine je samo izgovor za poskupljenje, jer eto - spremni smo platiti više. Na kraju vrijednost za potrošača oblikuje cijenu kao i u svemu, ljigavo je samo to što nam prodaju priču kako su jadni vlasnici benzinskih, rafinerija i kompanija koje prevoze naftu na rubu propadanja zbog cijena.
Da cijena nafte definira cijenu bio bi to zanimljiv fenomen gdje ljudi u nabavi unutar naftne industrije uvijek uspiju kupiti na onom tržištu i u onom trenutku kad su uvjeti najnepovoljniji.  :-)
U mnogim zemljama cijena goriva na pumpama i jest svaki dan drugačija.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Prije i poslije. Malo refresh.

Danas bio tehn. Prošao bez veze i bez problema kao i uvijek.

Malo mi je kipao za ručnu, dobio je kontra odgovor: šta očekuje od auta starog skoro 30god - dobro je dok je samo 30-35% razlika, ali to znam da sajla zafrkava jer nožna je perfect.

Za cca dva mjeseca malo hardcut, bsd, pa ceramic. 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
16 godina
Auti - ultimativna tema

dobio Viber poruku:

litra vina u rinfuzi je jeftinija od benzina...

pij - ne vozi !!!

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Auti - ultimativna tema

jos jedna auto legenda otisla u povijest WRX STI

https://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=2944043

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2022 7:31 (Robert_84).
18 godina
neaktivan

Hvala na "heads up" 
Ali tko uopce kupuje ovakve truljce nije mi jasno...

15 godina
unknown kaže...

Hvala na "heads up" 

ne znam dali mislis na WRX STI, no ako ti ne znas sta je taj auto odnosno kakav je to auto to nema smisla objasnjavat.

svatko danas moze kupit skup auto, ili nesto sto izgleda atraktivno ili brzo. Ali kad netko vozi STI, Integru il slicna vozila on se stvarno razumije u ono sto kupuje i sta takvo vozilo predstavlja.

Ne znam dali imas mogucnost vozit nesto novije, no vecina "performance" vozila u zadnjih 10 godina uopce nema pravi zvuk vec cujes zvucnike i umijetan zvuk.

a na 1000 youtube videa je dovoljnan dokaz sta i kakav je to auto

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
14 godina
unknown kaže...

Hvala na "heads up" 

Ha?

16 godina
ramzocro-HCR kaže...

To je postignuto samo poliranjem? Fantastično, nisam imao pojma da je tako nešto moguće.

14 godina
jozef kaže...
ramzocro-HCR kaže...

To je postignuto samo poliranjem? Fantastično, nisam imao pojma da je tako nešto moguće.

Ma kakvi, farbano pola auta. Trebao sam očito naglasiti 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
14 godina

Vidiš, ja s tom Astrom nikako nisam prolazio ekotest (1.6 ecotec), a i pragovi su prohrđali. Inače auto smo imali u obitelji 25 godina, nikad ozbiljnog kvara, a u gepek se da potrpati stvari koliko ne stane u dva moderna karavana

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice