Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.393.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Takata je otisla u stecaj jer je morala platiti zamjenu zracnih jastuka za sve svoje klijente. 

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Al nisu niti sve platili, niti rijesili problem sa zracnim jastucima. Pojeo vuk magare.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
14 godina
1BIT kaže...

Svaki auto ima mane i nema savršenog automobila.
Na bmw-u puca lanac, na golfu otkaže switch za spremnik goriva...
Jel sad bmw bolji od golfa ili obrnuto?
Toyota je imala (nisam siguran dal još uvijek neki imaju taj problem) problem sa takata zračnim jastucima...
Jel sad golf bolji od toyote ili obrnuto?

Ne kužim ta prepucavanja...

Meni su ovo sve veliki problemi:
-puknuće lanca vodi na skup servis i duži period bez auta, da ne kažem da dovodi na opasnu sitluaciju tjekom vožnje...

-kvar switch-a za spremnik goriva je banalna stvar, ali se na puno načina može pretvoriti u katastrofu, neka neko na parkingu ispumpa gorivo ili još gore ulije nešto u spremnik i možeš se pozdrvaiti sa autom jer je trošak preskup...
-zračni jastuk koji je prilikom aktiviranja opasan za život nije nešto što želimo pri kupnji auta jel?...

I bez obzira na sve te mane, ljudi ih koriste i voze se, jer i da ne kupite bmw-a, golfa ili toyotu, već nekog četvrtog, taj će isto imati neko sranje sa kojim ćete se morati suočiti

Ljudi su puni predrasuda... kažu neće citroen, neće peugeot zbog nepouzdane elektronike, neće alfu zbog mehanike, kupe golfa pa im na golfu krepaju dizne

Što prije shvatite da niti jedna marka vozila nije med i mljeko, bit će vam lakše

BTW:
Ima li tko jači?

Skoro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 8:20 (Tony1999).
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

45l/100km? Jel ti supalj rezervar?

Mozes li uopce napraviti 100km u komadu, bez da moras na bengu?

Vas dvojica vozite stalno u prvoj il sta?

BTW - koje sranje, prvo prevozis kino, a onda ti se to isto kino ispovraca po glavi

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 9:48 (Čitatelj).
16 godina
@gamer34 .. app moze iscitat samo senzore koje imas ako je stariji auto nema ih bas puno...
VenAtoR#2231
18 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa; pitanje za one s više staža sa gumama; D segment 1550kg vozilo. Imam Michelin Primacy 3 koje su pri kraju (225/55 R17). Kako se bliži studeni razmišljam da li uzeti CrossClimate+ ili čelične felge+zimske, pa onda na proljeće ljetne gume. Velika investicija u svakom slućaju; CC+ su mi privlačne jer nema montaža/demontaža/balansiranje već bih ih stavio na alu-felge i rokaj (problem mi je što 4x felge + 4x zimske gume, pa na proljeće 4x ljetne bude brdo love). Reviewi su uglavnom jako dobri; kakva su vaša iskustva?
Ja bih najradije Continental TS860, pa na proljeće Primacy 4; međutim tu je taj $ dio, a ne vozim utrke već trebam pouzdanu i sigurnu gumu kod svakodnevne vožnje koja je cca 10% grad, 10% autoput i 80% otvorena cesta. Guma ne smije biti jako glasna ili dizati potrošnju. Inače se vozim po ograničenju, tu i tamo dok me "pukne" na otvorenoj stisnem malo no ništa extra. Hvala ;)

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Zimske su uvjek glasnije i potrosnja je veca - drugacije ne mozes, to je fizika.

Moj savjet je imat dva seta kotaca, da ne moras stalno prebacitvat gume i placat prebacivanje i balansiranje.

Samo nemoj biti blesav kao jedan poznanik - on ima dostavno vozilo za Pizzeriju,

mjenja uvjek po 2 gume - pred zimu prednje ljetne gume stavi natrag,

a otraga mu je zimski set guma, njih stavi naprijed na pogonske kotace + set novih guma.

I kad prodje zima, zimske stavlja natrag, a ljetne naprijed + set novih guma.

Tako dvaput godisnje kupuje po 2 gume, al cijelu zimu vozi sa samo prednjih zimskim gumama (ne on, dostavljac, al svejedno),

i da se nesto desi - imas tehnicki neispravno vozilo (u HR ne moras imati zimske gume, al moras u gepeku imati lance,

no svejedno bi svi pneumatici trebali biti istih dimenzija i vrsta pneumatika, a ne ko ameri, svaki kotac svoju gumu ima).

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 12:09 (Čitatelj).
15 godina
Čitatelj kaže...

Da Volvo nije dao pojas kao opce dobro, nego zadrzao prava i patente, danas

bi bio najbogatija auto-firma na svijetu. No, kako to uvjek biva, najcesce dobri najebu.

Ne bi, nego bi se svi vezali na 4 tocke kao ljudi (ili 5 ili 6) 

Di2 & EPS FTW!
18 godina
Auti - ultimativna tema

Tako je, što je tu je. Em smjesa, em su tu drukčije ripne. Taj dio je bio više usmjeren na CrossClimate+ budući da su gore cijele godine; nisam siguran da li se isplati kupiti solidnu zimsku gumu tih dimenzija koja je 1000kn/komad + felga obzirom da odavno nemamo pravih zima. Imam samo jednog frenda koji vozi CC (prvu, ne "+" verziju) na A4 i on je zadovoljan, međutim to mi nije dosta da "vagnem". Primacy me malo razmazio jer su dosta "elegantne".

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
15 godina
jocommb kaže...
@gamer34 .. app moze iscitat samo senzore koje imas ako je stariji auto nema ih bas puno...

Ma da, jasno, ali ni temp rashladne mi nije ocitavao sto bi svakako trebao imat.

14 godina
Auti - ultimativna tema

A8 4.2tdi.

Nije dosadno nikako. Mijenjao hidroblok, sad na marendu.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
14 godina
Čitatelj kaže...

45l/100km? Jel ti supalj rezervar?

Mozes li uopce napraviti 100km u komadu, bez da moras na bengu?

BTW - koje sranje, prvo prevozis kino, a onda ti se to isto kino ispovraca po glavi

Da bar curi...

Zapeo u gužvi Vukovarska - Većeslava Holjevca, od raskrižja s Miramarskom do Bundeka 45 minuta tak da doslovno sam se u prvoj vozio.

Inače troši 8.5L zg,vg, ne idem u špicu bas, otvorenu ju spustim na 5.5. za benzinca 2001 sa 387k km i 75ks ja zadovoljan.

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Znam kako ti je. Tak kad bude guzva na autoputu, pa rutu od 12km vozis skoro sat i pol - njemci zastopaju sve,

naprave prometne i mozes se yebat. I onda krenu izbjegavat po gadovima i zastopaju gradove.

Proslo i ovo ljeto su austrijanci uveli zabranu zaobilaska po gradovima tranzitnom prometu.

Izadjes sa DE tablicama sa autoputa, na izlasku kod kruznog toka policajac, jer je guzva,

i ako nemas destinacijsku adresu u gradu, samo ti kaze da se kroz kruzni vratis na autoput.

Pomaze al djelomicno, bar hitna i vatrogasci mogu donekle proci kroz grad, al inace je ocaj.

Najlijepse doba - Ozujak-Travanj 2020., zabrane prometa osim sa dozvolama,

na autoputu je I-GL ogranicenje 100km/h, nikog, 5 automobila i 10 kamiona,

prazno, 130 tempomat do kamere, tu usporim i dalje 130 (ogranicenje za elektricna vozila je 130 btw).

A sad sam sretan kad se vucem 80-90 na autoputu. Eventualno iza 22h se moze vozat 110 u koloni.

Al da, start-stop popije svoje. Sa Yarisom 1.5h sam na star-stupu jos stedio, al kak sam se opet preselio,

treba mi 4x4, jer zimi kad zakrka na brdu jednostavno se bez lanaca ne mogu popeti, imas ceste s obaveznim lancima

koje ne mogu izbjeci, i jedini nacin da ne moras imati lance na autu, je da imas 4x4 - svi drugi ih moraju staviti.

A znas kak mi se svaki dan stavljaju i skidaju lanci na -15°C.

16 godina
@gamer34 .. a nez...mozda mu senzor neide preko ecu-a pa da moze iscitat... Ili je nes pobrkano... A i ti elmovi nisu svi isti..ja imam 2 kineza i jedna je ok i brz a drugi je da se ubijes... Imam Astru GTC 2006. Godina isto nema previse stvari... Al coolant temp mi je ocitavo...
VenAtoR#2231
18 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Danas smeđi antifriz opet i smrdi po izgorenom ulju... vjerojatno je otišao dihtung hladnjaka ulja 

čudim se da je tako brzo otišlo....

Auto riješen, dihtung hladnaka ulja je ok. Naime pomiješali su mi na prošlom servisu dvije vrste antifriza...

Majstor je isprao kompletni sustav dok nije čista voda izlazila iz njega, dodao 3 litre antifriza, 3 litre destilirane

Evo prošlo je 6 dana od servisa boja antifriza je još uvijek ista

15 godina
jocommb kaže...
@gamer34 .. a nez...mozda mu senzor neide preko ecu-a pa da moze iscitat... Ili je nes pobrkano... A i ti elmovi nisu svi isti..ja imam 2 kineza i jedna je ok i brz a drugi je da se ubijes... Imam Astru GTC 2006. Godina isto nema previse stvari... Al coolant temp mi je ocitavo...

A i to je sve moguce, ovo je neki jeftinjak s alija za 5-6 dolara. Al danas cu probat s torque pro jel vise toga ocitava.

16 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Kamion ima manju potrosnju. Kako ti se Galfer pokazao? 

Galfer je ok za sada, rijetko zaškripi pri laganom kočenju, to me iritiralo prije na starim galferom i trw diskovima, nadao sam se da će kombinacija ate/galfer pakne i ate diskovi biti bolja, ali isto škripi, mada puno manje i rijeđe, pa je ok.
A nisam ih još pošteno razradio, burn in, taman skinuo onaj zaštitini sloj sa diskova i počelo malo bolje kočit, ali za sada sam zadovoljan, mada nisam baš siguran da vrijede tih para, sljedeći put definitivno idem na textar naprijed, zadnje pakne sam uzeo textar i nema problema

E btw:
Vidi OGLAS

Čitatelj kaže...

hahahah ma neee
Ja sam to fore radi slikao, ali tako mi izbaci kada resetiram counter za potrošnju, pa prvih par metara pokazuje suludo veliku potrošnju, ovo sam razvukao prvu i izbacilo 90.0L/100Km, dok sam izvadio mobitel, palo je ispod 90L
Ali evo 7.6 do 8.3L mi je prosjek po Zg-u, ovisno o ruti i gužvi...
Najmanje šta mi je trošio je bilo 6.6L otvorene ceste van Zg-a...

EDIT:
Off topic:
Jedan raritet uhvaćen na parkingu, na žalost kiša ne prestaje cijeli dan, pa je fotka loša...

Porsche+924 Porsche+924

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 22:48 (1BIT).
14 godina
gamer34 kaže...
Tony1999 kaže...

Imas na netu dosta APK od Torque Pro pa malo proguglaj i budes nasao

Ma ako je dobra aplikacija, rado cu izdvojit tih par dolara, ali me muci sto lite ne radi bas bog zna kako.

sstrmi kaže...

Imam kupljen Tourque pro nekih godinu i pol dana i odlična je aplikacija. Uglavnom mislim da sam platio onako 30-40kn na android marketu.

Očitava masu podataka, mogu se i greške brisati i puno praćenja parametara uživo

A jesi probavao mozda lite verziju prije kupnje? Jer meni danas nije ocitavalo skoro nista makar je bilo moguce dodavanje kazaljki, grafova itd. Ne znam sad jel problem u modulu, aplikaciji da ne funkcionira bas s Peugeotom 206 ili je jednostavno lite verzija toliko ogranicena makar to direktno ne govori.

Jesam,ali nije bilo skoro ništa i uzeo pro kad sam vidio da je tako jeftino

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
15 godina
jocommb kaže...

Izgleda da si bio u pravu, da temp rashladne ne ide preko kompa prema tome da ni s pro verzijom ne ocitava. Sto zapravo nije ni cudno prema tome da je kazaljka "ziva", tj. komp joj ne diktira da bude zakucana na 90 vec se sece izmedu 88-89c i 97-98c ovisno dali vozim ili stojim.

sstrmi kaže...

Jesam,ali nije bilo skoro ništa i uzeo pro kad sam vidio da je tako jeftino

Da, Pro je definitivno bolja i vrijedi tih novaca.

13 godina
Pervan u trabantu, valjanje od smijeha + podsjećanje na ono što se nekad vozilo :)))

13 godina
Auti - ultimativna tema

Kupujem ulje za Aurisa 1.33 VVTi 2011 god, inace mi trosi jako puno ulja auto pa nedam vise mehanicaru 90kn po Litri za ulje, nasao sam zasada najpovoljnije preko ove stranice

http://motorna-ulja.hr/proizvod/mobil-1-esp-formula-5w-30-1l/

Da li je netko kupovao preko njih? Vjerojatno su male šanse da nije original ulje ili...

http://www.plattner.hr/novosti-detail.php?idnews=136

13 godina
1BIT kaže...

EDIT:
Off topic:
Jedan raritet uhvaćen na parkingu, na žalost kiša ne prestaje cijeli dan, pa je fotka loša...

Raritet kazes - slikano prije par tjedana:

13 godina
neaktivan

Ako ti toliko troši ulja, stavi 10w umjesto 5w. I preko te stranice su ulja legit, barem Shell i Castrol.

18 godina
roby27 kaže...

Kupujem ulje za Aurisa 1.33 VVTi 2011 god, inace mi trosi jako puno ulja auto pa nedam vise mehanicaru 90kn po Litri za ulje, nasao sam zasada najpovoljnije preko ove stranice

Da li je netko kupovao preko njih? Vjerojatno su male šanse da nije original ulje ili...

Slobodno uzmeš ulje kod njih, od 2015 kupujem kod njih GM ulje (Dexos2 5W-30 za kojih 150kn dok je isto kod tokića 250-300kn) i nikakvih problema nije bilo. Koliko sam skužio oni su uvoznici za ulja u HR, radi toga je i cijena dosta niža od ovih u raznim trgovinama.

Nalaze se u Buzinu i nije klasična trgovina, već veliko skladište s malim uredom. 

14 godina
Auti - ultimativna tema
Uzimao sam od njih ulje, filter ulja, zraka i kabine. Nije bilo nikakvih problema.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Nakon zamjene dizni prosječna potrošnja mi je opala za nekih 1-1.5l/100km. 

134 km otvorene ceste uz kolone i preticanja. BMW E60 530xi 200kW 

Xtreme_Dama; Youtube: https://www.youtube.com/user/DamaTheCrow
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 8:52 (Soldier977).
13 godina
ZooZ kaže...

Ako ti toliko troši ulja, stavi 10w umjesto 5w. I preko te stranice su ulja legit, barem Shell i Castrol.

Bio sam i na guscem ulju ali onda je motor dosta tromiji a i vise se zapeče cijeli sustav pa to opet nije dobro. Generalka treba ali neisplativo. Tako mi i treba kad kupujem kao treci vlasnik polovno.  

Branimir2412 kaže...
roby27 kaže...

Slobodno uzmeš ulje kod njih, od 2015 kupujem kod njih GM ulje (Dexos2 5W-30 za kojih 150kn dok je isto kod tokića 250-300kn) i nikakvih problema nije bilo. Koliko sam skužio oni su uvoznici za ulja u HR, radi toga je i cijena dosta niža od ovih u raznim trgovinama.

Nalaze se u Buzinu i nije klasična trgovina, već veliko skladište s malim uredom. 

Hvala, moze li se i u tom uredu kupiti ili se mora prvo online kupiti pa tamo podići?

ivanzu kaže...
Uzimao sam od njih ulje, filter ulja, zraka i kabine. Nije bilo nikakvih problema.

Hvala.

18 godina
roby27 kaže...
 Hvala, moze li se i u tom uredu kupiti ili se mora prvo online kupiti pa tamo podići?

Možeš otići tamo i kupiti na licu mjesta.

U vezi ovoga što ti troši ulje, možda bi bilo najbolje da isprobaš ulje od nekog drugog proizvođača. Potraži u servisnoj knjižici koje specifikacije ulja zahtijeva tvoj motor, ukoliko nemaš servisnu, probaj proguglati i vidjeti što ljudi kupuju i koriste za taj motor. Postoje razlike od proizvođača do proizvođača bez obzira na to što im ulja imaju jednaku viskoznost.

7 godina
Branimir2412 kaže...
roby27 kaže...

Možeš otići tamo i kupiti na licu mjesta.

U vezi ovoga što ti troši ulje, možda bi bilo najbolje da isprobaš ulje od nekog drugog proizvođača. Potraži u servisnoj knjižici koje specifikacije ulja zahtijeva tvoj motor, ukoliko nemaš servisnu, probaj proguglati i vidjeti što ljudi kupuju i koriste za taj motor. Postoje razlike od proizvođača do proizvođača bez obzira na to što im ulja imaju jednaku viskoznost.

Ako imaju jednaku viskoznost a imaju onda mu to ne moze pomoci oko potrosnje ulja.... Ili gusce ulje ili generalka... Nema tu nikakve misterije.....

18 godina
Posmatrač kaže...
 Ako imaju jednaku viskoznost a imaju onda mu to ne moze pomoci oko potrosnje ulja.... Ili gusce ulje ili generalka... Nema tu nikakve misterije.....

Ne bi se složio sa tobom, puno toga ovisi o samoj formuli proizvođača, sastavu ulja, aditivima u ulju, itd... Postoje točne min. specifikacije kojih se proizvođači moraju pridržavati, itd... Da je svako ulje s obzirom na viskoznost jednako tada ne bi postojale tolike razlike u cijeni. Najbolje se je pridržavati onoga što proizvođač automobila navodi u servisnoj knjižici, inače češ imati problem s povećanom potrošnjom ulja, naravno da može postojati i neki drugi problem radi čega automobil troši više ulja, ali promjena proizvođača ulja je za početak najeftiniji i najednostavniji način za otkloniti nekakvu sumnju ukoliko se čini da motor ispravno radi.

Ne mješati ulja različitih proizvođača iste viskoznosti link

I zgodan test ulja iste viskoznosti, samo drugih proizvođača 

Previše je tehnologije u današnjim automobilima i dosta su osjetljivi na promjene kao što su ulja, goriva i antifriz, tako da valja dobro paziti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice