Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.025
|
čitano: 16.554.410
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Auti - ultimativna tema

Nebi bas pisao tocnu brzinu ali malo vise od 100km/h.  Jos sam se i dobro izvukao na kraju. 

Isprobao sam upravo karcher foam gun i angelwax fastfoam. Koliko mi se cini taj karcher nije bas nesto. Sve mi izgleda da sam bacio 150kn 😂

Slikano je 5min nakon sto sam stavio pjenu.

PSN:Tomislav025
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2020 17:52 (omomomomoomm).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nije uploadalo sliku. A šta je previše rijetka pjena? Pogledaj dal taj karcher foam gun ima diznu pa da staviš manju. Kao što neki rade na mtm 

14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
zdgrunf kaže...
Mitsubishi asx 2011 god, 1.6 benzin. Ima li tko iskustva s tim vozilom? Kakvi su za održavanje? Hvala

Imam lancer s tim motorom. 2011. god. Nisam previše km prešao - 86k, redovni servisi,ulje i filter,kočnice,ništa posebno. Ide ok,kad ga tjeram iznad 5k okretaja onda ide bolje,potrošnja po ljeti do 7.5,a ne štedim ga baš. Nisam nikad imao problema sa motorom,iako sa lakom ima,otpada kao da ima kožnu bolest 

15 godina
neaktivan
ZooZ kaže...

Nije uploadalo sliku. A šta je previše rijetka pjena? Pogledaj dal taj karcher foam gun ima diznu pa da staviš manju. Kao što neki rade na mtm 

FJ6 nema nikakvu diznu, općenito kärcher foam gunovi nisu neka sreća, to sam odma u startu rekao da je trebao MJJC ili neku MJJC kopiju sa ebaya naručit, daleko su bolje.

Na slici dolje kako izgleda pjena nakon 2-3 min sa običnim MJJC foam gunom (pjena SG Fruit Snow Foam)

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam kupio neki sa aliexpressa za 150kn, rezultat bude kao kod Luke. Konstrukcija je solidna od mjedi, unutra je neka mreza, mlaz je podesiv i kolicina pjene. Slika ti ne radi.

PS 

Kod mene je isto MJJC pa zato identican rezultat. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2020 20:29 (ivanzu).
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ja sam kupio neki sa aliexpressa za 150kn, rezultat bude kao kod Luke. Konstrukcija je solidna od mjedi, unutra je neka mreza, mlaz je podesiv i kolicina pjene. Slika ti ne radi.

PS 

Kod mene je isto MJJC pa zato identican rezultat. 

Te sve koje su od mjedi su više manje iste, većinom samo dođu sa različitim diznama unutri, MJJC mi ima 1.25mm diznu dok imam još jednu sa 1.45mm diznom, ovu sa 1.45 koristim za traffic film remover (inače top za pranje preko zime).

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
13 godina
Auti - ultimativna tema

Meni je susjed sad popušio kaznu 5-15tisuća kn+odizimanje vozačke na 3mj, 140 išao di je zona 60. Vrh.

Evo vam slike novog bmwa koji vozi čovjek koji radi u brodogradilištu. CIJELI JE TAKAV. Dobro pa se ne bavimo detailingom!

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
15 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

Evo vam slike novog bmwa koji vozi čovjek koji radi u brodogradilištu. CIJELI JE TAKAV. Dobro pa se ne bavimo detailingom!

To je prirodni vosak, samo neka ga ne dira, ne pere i trajat će vječno

BTW: za par godina kad se sve prazne površine popune, imat će efekt kao da je auto presvukao folijom

EDIT:

Off topic:
Lagano već i ja razmišljam o zamjeni diskova i pakni, pa bi trebao preporuku:

Prednje ću mijenjati obavezno, i diskove i pakne, pakne su pri kraju, a diskovi već imaju rub na kraju...
Premišljam si i zadnje, makar zadnjih pakni imam barem 50%, a diskovi su kao novi, ali sam primjetio da mi sve slabije drži ručna, na ravnom još nekako, ali na uzbrdici moram baš do kraja potegnut doslovno na zadnji zub jer mi klizi lagano auto ako ne potegnem do kraja...

E sad koliko sam vidio, prijašnji vlasnik je naprijed ugradio ate pakne i trw diskove i nemogu reć da ne valja, fino koči, samo škripi dosta, pogotovo sad kad su tanje pakne (a nisam još došao do onog limića za upozorenje na pakni, tako da nije on)...

Iza je prijašnji vlasnik ugradio ferodo premier pakne, a diskove ne znam, nisam vidio nikakvu oznaku na njima, ali kažem, nisam baš zadovoljan sa zadnjima, slabo mi ručna drži, a vidio sam da su pakne full hrđave, kao da je prijašnjem vlasniku auto stajao neko duže vrijeme na travi, tako imam dojam, možda te ferodo premijer i nisu loše, ali mi se čini da su kod mene izgubile kočiona svojstva pakni...

INFO korozija pakni

Ate sam vozio na puntu i ate mi je svakako NO1 za odabir pakni ili ako netko ima kakav drugi prijedlog jednakih ili boljih pakni, a da nisu za staznu, već za grad, ali boljih performansi...

Diskove fakat ne znam šta bi odabrao, imao sam kombinaciju na puntu brembo max diskovi + ate pakne i to je ludilo bila kombinacija, ne škripi, a grize odlično, e sad brembo ne radi max seriju makni za swifta pa sam tu izvisio...

Od kojih proizvođača su diskovi kvalitetni?

Te kako opće prilikom kupnje upariti pakne i diskove da budemo sigurni u kombinaciju?
Nigdje ne vidim da proizvođači navode od kojeg materijala su pakne napravljene, organic ili sintered itd, sintered ima u sebi komadiće metala, pa takve pakne brže potroše diskove, no uglavnom izbor materijala uvelike utječe na performanse i razinu buke, a tu informaciju od čega su pakne proizvedene u auto industriji nitko ne navodi?
Dok recimo za motocike i bicikle, piše od čega su pakne proizvedene...

BTW:
textar pakne u auto kreši skuplje od ate-a za mog swifta

EDIT2:
E i da jel ikako moguće saznati kod ventilirajućih diskova unutarnji dizajn, jesu li kanali ravni ili zakrivljeni ili isprekidani?

Ja trenuto imam ovaj srednji disk na slici, ravne kanale od trw-a, ovi zakrivljeni kanali bi trebali biti efikasniji, taj podatak o dizajnu tih kanala također ne mogu naći kod proizvođaća?

A rađe ako već mogu birati bi kupio sa zakrivljenim kanalima, ovaj prvi disk na slici...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 0:20 (1BIT).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Zadnjih par stranica ima dosta tematike o diskovima i pločicama.

Osobno, na daily driven autu, koristim stock brembo diskove + pločice kojegod budu na promociji(trw,valeo, breck ,štagod). Služi dobro, znam pričepit auto često, nikad nisam izgubio kočnicu, niti spalio ih.

Na vozilu za weekend imam rezane trw + EBC green stuff, auto tako vozim već god dana, za življu vožnju, najbolja kombinacija.

Glede tih zadnjih diskova i pločica kolega, probaj sajlu dotegnuti, i promjeni pločice, znaju se skameniti ak su stare, doslovno bude ko da ih nemaš.

Osobno, nema pravila koji diskovi valjaju, koji ne, kod nas se škart prodaje u zadnje vrijeme glede toga, plus ljudi su debili, vole prat aute odmah poslije puta, pa iskrive diskove s ledenom vodom. I onda su im svi krivci, samo oni sami su nevini.

Ugrađujemo kako si tko može prouštiti, bilo je situacija di smo stavljali ABE diskove na novije i skuplje aute, bez reklamacija! Tako da opet tvrdim, nema pravila.

Nećete kod nas kupiti onakav škart ko što viđate na youtubeu. Još nisam to doživio, sigurno je dosta vas gledalo videe o kineskim kočnicama i sl. Sr@njima, ali toga, makar što sam dosad vidio i šta su ljudi donosili i ugrađivali, nisam vidio. 

Btw, rijeđe su reklamacije na jeftinije diskove i pločice(ABE), nego na poznatije marke... Inače preferiram od poznatijih marki sve drugo, prije ATE-a. Neznam kakav škart od ATE-a prodaju kod nas, ali nisu se najbolje pokazali ni diskovi ni pločice.

Ovo ne pišem kao nekakav tobože prodavač autodijelova, nego kao osoba koja se nagledala svega, i ugradila svega i svačega ljudima po autima, i ofc, osobno iskustvo.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
7 godina
protjeran
ramzocro-HCR kaže...

Meni je susjed sad popušio kaznu 5-15tisuća kn+odizimanje vozačke na 3mj, 140 išao di je zona 60. Vrh.

Samo tri mjeseca 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Za bolji doživljaj ovog vide-a, poželjno je koristiti slušalice

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zvuči kao Scania v8.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Meni se ovaj bolje cuje od Supre.

15 godina
omomomomoomm kaže...

Nebi bas pisao tocnu brzinu ali malo vise od 100km/h.  Jos sam se i dobro izvukao na kraju. 

Isprobao sam upravo karcher foam gun i angelwax fastfoam. Koliko mi se cini taj karcher nije bas nesto. Sve mi izgleda da sam bacio 150kn 😂

Slikano je 5min nakon sto sam stavio pjenu.

Amater :P

14 godina
Auti - ultimativna tema

Bilo dosadno pa odlucio napraviti posudu za izmjenu ulja. Uzeo sam kanister od 15L i napravio cetvrtastu rupu naprijed gdje curi ulje unutra, u cep sam stavio kuglastu slavinu i napravio rucku od aluminijske plocice i sipke koja ide kroz neke dvije okaste matice, trosak nekih 60kn. U Tokicu ima posuda za nekih 100kn za kupiti ako netko trazi, ja sam kasno saznao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 18:59 (ivanzu).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam posudu za ulje napravio od kanistra potrosenog staklopera koji sam otvorio skalpelom, trosak 0kn 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Mislio sam od toga i ja ali nije bas cvrsta za rucku. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 19:27 (ivanzu).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Treba trazit one od cvrste neprozirne plastike.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Izolacija za haubu, origigi Toyota, 142€. Cak i postena cijena, nego 8 plasticnih cepova koji drze

izolaciju su 16€. Pa halo! Navodno stari popucaju pri vadjenju. Nema veze, narucio sam sve,

i rekao da cu vratiti cepove ako stari izdrze. Ak ne, imam nove. Sve u svemu, cepovi skup sport.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
17 godina
ivanzu kaže...

Bilo dosadno pa odlucio napraviti posudu za izmjenu ulja. Uzeo sam kanister od 15L i napravio cetvrtastu rupu naprijed gdje curi ulje unutra, u cep sam stavio kuglastu slavinu i napravio rucku od aluminijske plocice i sipke koja ide kroz neke dvije okaste matice, trosak nekih 60kn. U Tokicu ima posuda za nekih 100kn za kupiti ako netko trazi, ja sam kasno saznao.

Haha, ti si kao onaj Dino sa yt koji je fanatik za izmjene ulja :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 20:22 (BORG).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koja je uopće poanta takvog vađenja ulja osim što se auto nemora dizat? Imam uvjerenje da je puno bolje ulje ispuštati, jer sve nečistoče koje su na dnu kartera imaju veću šansu da na taj način izađu nego sa ispumpavanjem.

14 godina
ZooZ kaže...

Koja je uopće poanta takvog vađenja ulja osim što se auto nemora dizat? Imam uvjerenje da je puno bolje ulje ispuštati, jer sve nečistoče koje su na dnu kartera imaju veću šansu da na taj način izađu nego sa ispumpavanjem.

Ne mora se skidat gomila plastika ispod motora koje novi auti imaju. I ne napravi se ogromni nered. 

Nesto mi zvoni da sam cuo za jedan model koji uopce ni nema ispust na karteru nego se samo moze ispumpat.

15 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Izolacija za haubu, origigi Toyota, 142€. Cak i postena cijena, nego 8 plasticnih cepova koji drze

izolaciju su 16€. Pa halo! Navodno stari popucaju pri vadjenju. Nema veze, narucio sam sve,

i rekao da cu vratiti cepove ako stari izdrze. Ak ne, imam nove. Sve u svemu, cepovi skup sport.

Kod mojih na yarisu počelo kepavati treće stop svijetlo, od 5 žarulja, samo 3 svijetle...

I nije mi vrag dao mira, idem ja to otvorit, mislim si zamijenit ću samo žarulju (pri tome mislim na w5w), aha šipak, ono ledice

Sami Led modul radi Valeo, prelemio sam ih sa olovnim tinolom, jer su koristili bezolovni koji je manje kvalitetan i sklon pucanju, pa gubi kontakt...

Uspio sam dobiti da sve prorade, te kad sam se sklopio i ugradio u auto, jedna je počela treperit

Tako da sam nabavio nove ledice u smd-u pa kad uhvatim vremena ću ih zamijenit...

Anyway... cijena novog fara sa kompletnom plug & play instalacijom dođe oko 100€ i u ovlaštenom i okolo... LINK

A ovakav servis ispadne 10x jeftinije...
Mada ledice su općenito jeftinije i od w5w žarulja, jedino šta može poskupit proizvodnju je pcb, mada auto idnustrija dobije pošteni popust na ogromne količine pri izradi pcb-a kod kooperanta, pa ih i to ispadne kikiriki i još je ovo jednoslojni pcb, full jednostavan... al fućkaj ga, negdje moraju zaradit, njih jedan takav kompletan far dođe možda 100Kn u proizvodnji, a naplate ga 100€...

Skupa ta toyota...kao da je lexus

EDIT:
Šipak u ovlaštenom bi izgleda bilo cca 1000Kn LINK

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2020 0:06 (1BIT).
15 godina

Napravio istu stvar na novijem Hybridu, isto riknule 2 od 5, u Italiji kazu 120€ s montazom, kako da ne.

A ni ostali djelovi za Yarisa nisu nesto jeftiniji.

Di2 & EPS FTW!
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

https://parts.toyota.com/p/Toyota_2018_C-HR-20L-CVT/Hood-Insulation-Pad-Insulator--Hood/69089995/53341F4010.html

Kod dilera mi jeftinije nego sa Toyota weba, nekakav rabat dobijes, 10%, nije neka sreca, al opet,

nema nigdje drugdje za kupiti.

Mogao sam uzeti dva ovakva pakiranja, ukupno 92€:

https://www.orangeaudio.si/silent-coat-noise-buffler-30-izolacija-pokrova-motorja

I kad opet misevi pojedu, ne mogu ni skinut, jer je zalijepljeno. Tak da mi se 142€ cini cisto fajn.

17 godina

Ja bih isto ovako nešto trebao, mišovi mi isto pojeli dio toga i sada mi isto visi. To se samo lijepi vidim? Ne trebaju kopče? S time da mi je i 10/20 mm dovoljno, sada nema sigurno ni 5mm toga.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 godina
Auti - ultimativna tema

Sve se može na licu mjestu.

8 godina
protjeran

Da, samolijepljivo je, izrezes si forme i polijepis. Al kad to pojedu, muka je skinuti da bi zalijepio nove.

17 godina

E a razlika između ovoga Silent Coat Noise Buffler 10 i CTK Soft Metal insulation?

I jedno i drugo je kao sound and heat insulation...

Što je bolje? Istina, ovaj Silent Coat je malo skuplji kada se gleda površina koja se prodaje, ali ima li još koje razlike?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

https://www.orangeaudio.hr/montazni-material/izolacijski-materiali?podrocjauporabe=601

Ovi su za pokrov motora. Vjerujem da bi ti to isto bilo OK za zvucnu izolaciju, ali sigurno losije od 3cm debele pjene.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice