Nemam ništ protiv motorista, dapače, dragi ljudi, ali za jedan dooobar dio nesreća, čak i sa fatalnim ishodom su i sami krivi, najčešće neprilagođenom brzinom. Tako je i moj bratić stradao, srećom ostao je živ ali zauvijek će bit posljedica nagnječenja lubanje, par rebara i prijeloma ruke. Uletio je u nepregledan zavoj sa xyz višom brzinom od dopuštene i nabio se direktno u auto koje je skretalo po propisu. Neki dan idem cestom gdje je ograničenje 60, zavojito, i prika preleti kraj mene sa barem 100, a vjerojatno i više jer u autu ne osjetiš toliko brzinu. I slučajno ako traktor izlazi sa polja, auto se uključuje u promet ili naglo zaustavalja i koči zbog nečeg, ode prika u vražju materinu jer nema apsolutno nikakvu zaštitu koja bi nadomjestila udar. Dečki, pamet u glavu i ako nisi siguran u rutu, tj., nije ti poznata nemoj terat brzinu iako bi mogao. Misli na sebe i na druge.
Djelomično jesi u pravu, istina većina ih se baš jako ganja, samo dvokotači su dosta pod povečalom jer ih ipak ima puno manje nego automobila, pa se u toj masi poprilično ističu, kad netko radi pizdarije na dva kotača odma su sve oči uprte pa se i ostali svrstavaju da su idioti, a kad je to netko u autu, tada se ne generalizira
Ne vozim motor nego skuter od 50ccm ali ne spadam u one gmizavce i kvartovske "trkače" koji smetaju na cesti, natukao sam zavidan broj kilometara, prešao cijelu državu s njim, radio đireve i od po 600+ kilometara u jednom danu i najveći problem je oduzimanje prednosti doslovno tebi ispred nosa(i padao sam radi toga) i drkanje po mobitelu i prestrojavanje drito u tebe, doživio sam takvih situacija masu, ili auto gmiže 40 di je ograničenje 70-80, pa kad ga prestigne mala tablica nabija ti se na guzicu
Kad sam u autu nemam problem ako motor ili skuter ide između traka, uvijek smotam da mu oslobodim prostora, isto tak nemam problem ako stane prvi na semaforu, a mnoge u autima to smeta makar ih dvokotač ne dira, a oni gmižu od semafora do semafora, ali jbg neke ljude peru žešći kompleksi
Ne vozim ni ja po propisima ali gledam da nitko radi mene mora kočit ni radit bilokakve manevre, ako je netko brži i nema me mjesta prestić pomaknem se i bok, ako se hoće vozit 300 nek se vozi, ne izigravam pravednika ko neki kompleksaši
Čuj, ja tebe potpuno razumijem i u jednom dijelu se slažem, kažem, nemam ništa protiv prdilica i dvokotača niti njihovih upravitelja, ali generalno, nemaš motor od 500cc da ga voziš po ograničenju, barem ja takvog nisam vidio niti upoznao (a bio sam na nekoliko druženja sa motoristima s bratićem). Isto tako hejtam ekipu u Audi 80 ili Golf III koji voze minimalno 20 iznad ograničenja, svaki potencijalni udar je jednosmjerna karta za groblje sa takvim starim ragama, a ljudi jako vole izazivat sudbinu. Vi sa dvokotačima stvarno morate bit oprezni koliko budala ima dozvolu bit na cesti.
I gle, da se razumijemo, u većini slučajeva smatram da su naša ograničenja na cestama plod malo jače dijagnoze kretenizma, jer oni koji su ih postavili imaju problem mentalne retardacije pa ih je pomalo i žao. Kad vidiš na dvotračnoj brzoj cesti ograničenje 60 drugo ni ne možeš pomisliti. A s njima u paru idu i oni koji iz bilokakvog razloga voze dobro ispod ograničenja. Ti su veća potencijalna ugroza za promet nego ovi šta idu brzo, pogotovo ako si u nekoj stisci s vremenom pa si isplanirao i voziš određeni tempo, a budala se ispred tebe naguzi i boli ga racku.

vidim zgradu preko puta

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
.