Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.917
|
čitano: 18.428.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Auti - ultimativna tema

u njemackoj su dotjerali zakon gdje aplikacije za detektiranje kamera postaju "ilegalne"

https://www.appgefahren.de/stvo-novelle-verwendung-von-blitzer-apps-jetzt-verboten-275956.html

ne znam kak ce tocno primjeniti zakon i kontrole, sumnjam da ce policija gledat aplikacije u mobitelu, a i uvijek moze suvozac imat upaljen app..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema

i na kraju članka link za skidanje/kupnju blizer.de pro 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina

Samo na valjcima, znaci THP

13 godina
ivanzu kaže...

Samo na valjcima, znaci THP

Da i ja mislim da cu opet kontaktirati THP.  Astra je isla super nakon sto sam njega posjetio 😀

PSN:Tomislav025
14 godina
neaktivan
nixass kaže...

u njemackoj su dotjerali zakon gdje aplikacije za detektiranje kamera postaju "ilegalne"

https://www.appgefahren.de/stvo-novelle-verwendung-von-blitzer-apps-jetzt-verboten-275956.html

ne znam kak ce tocno primjeniti zakon i kontrole, sumnjam da ce policija gledat aplikacije u mobitelu, a i uvijek moze suvozac imat upaljen app..

ma ko da mi mogu nesto.

Blitzer.de app kupis verziju mislim da je bila 5 eura i onda radi Widget koji mozes staviti da bude gotovo transparentan preko google mapsa npr i to je to na sigurnom si.

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
16 godina
Revo. Tocka. 40tkm bez greske
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ovako želio bih prefarbati zimski set felgi pa me zanima imate li nekog za preporučiti i koliko otprilike dođe(sve što ide bojanje, pjeskarenje itd.)?

17 godina
omomomomoomm kaže...

Malo su preuredili forum vidim. 

Pisem malo iz dosade, vec sam dva tjedna na bolovanju i neznam kud bi sa sobom.

Ne koristim cesto navigaciju u autu ali stvarno izgleda odlicno na virtual cockpitu (slike). 

Poceo sam i razmisljati da mapiram auto.  Zadnji auto koji sam dao mapirati je bila astra h prije cca 10 godina. To sam napravio u TH performance. Jos je bio na zagrebackoj. 

Imate kakve preporuke koga kontaktirati u zagrebu?

Thp ti je najskuplji i najbolje će ti napraviti posao. Zatim imaš Muhu koji će ti isto na valjcima napraviti mapu, ali navodno da može i bolje ali je ujedno i  duplo jeftiniji nego thp(meni je radio e90). Zatim imas one generičke mape tipa Revo, Sedox... Pričao sam sa

Hrvojem (THP) i čovjek se fakat kuži u posao.

#fsb
14 godina
Auti - ultimativna tema

Baci oko ovdje

13 godina

Citajuci ovo izgubim volju da to idem radit. Ispada da nitko ne valja k....  razmisliti cu dobro o remapiranju. Mislim da cu ipak prvo potrositi lovu na dr.kuka.

PSN:Tomislav025
14 godina
Auti - ultimativna tema

A svatko svoga konja hvali, frend ce TTa kod muhe mapirat, pratim na yt neke ljude s balkana i dolaze iz susjednih zemalja kod muhe pa ono, mozda da odes kod njega vidjet

12 godina
omomomomoomm kaže...

Citajuci ovo izgubim volju da to idem radit. Ispada da nitko ne valja k....  razmisliti cu dobro o remapiranju. Mislim da cu ipak prvo potrositi lovu na dr.kuka.

Muha/THP su jedni od boljih, udji si u vw grupu na fejsu pa se raspitaj. 

15 godina
Tony1999 kaže...

A svatko svoga konja hvali, frend ce TTa kod muhe mapirat, pratim na yt neke ljude s balkana i dolaze iz susjednih zemalja kod muhe pa ono, mozda da odes kod njega vidjet

U Hrvatskoj jako puno ljudi mapira koji nemaju osnovno znanje o autima, o valjcima ne treba ni govoriti zato ima svakakvih iskustva. 

Di2 & EPS FTW!
14 godina
ivanoile kaže...
Tony1999 kaže...

U Hrvatskoj jako puno ljudi mapira koji nemaju osnovno znanje o autima, o valjcima ne treba ni govoriti zato ima svakakvih iskustva. 

Bas to, ne znam, ja bi osobno kod muhe, THP nisam puno citao o njima, muha koristi nadimak fire inace pa sam nasao na jos nekim forumima i kolko vidim covjeku je fkt svasta proslo kroz ruke i zna kak se sto ponasa na kojem motoru...

Dok su ostali vecina genericka mapa. Bas sam bio davno nasao black smoke mape, nekih 45 funti su bile, onda mogu i sam stavit tu mapu i vozit ak njih vecina "mapera" isto napravi

Mene zanima po yt, kak ameri mapiraju, dobi onaj neki uredaj na kojeg spremi mapu, posalje mapu njima i dobije nazad modificiranu bez da je ovaj vidio auto. To nesto ko genericke mape sto kod nas stavljaju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2020 12:39 (Tony1999).
12 godina
Auti - ultimativna tema

takve mape su kilometrima daleko od mapa koji će ti neki dobar tuner napravit na valjcima, okani se tih generičnih mapa

lokalni forumski retard
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2020 12:48 (Ante Re).
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

To nikad ne bude kao na valjcima, jer makar su vozila ista, mogu biti proizvedena u isti dan,

nikad masine nisu potpuno iste, a za ostatak podvozja necu ni pricati, ovisi kako se vozi,

gdje, i naravno - tko, nitko nema isti stil voznje i automobil drugacije "dise".

Tako da te genericke mape mogu jedino bit dobre u slucaju da su tvornicke,

kao sto recimo u svicarskoj vecinu vozila mozes direktno u autokuci dobiti sa tvornickom visom mapom,

al to je daleko od toga sto vozilo moze, nego je to sve u ogranicenjima sigurnosti vozila.

Primjerice 1.2T C-HRa mozes tamo kupiti sa 130KS mapom, dok je tvornica 115KS.

E sad, razlika je 1800€, meni to nije vrijedno tih novaca.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
14 godina
Ante Re kaže...

takve mape su kilometrima daleko od mapa koji će ti neki dobar tuner napravit na valjcima, okani se tih generičnih mapa

Pa to zelim i reci, znaci kolko vidim i revo i svi sam stave mapu, koju dobiju od revo distrubutora, znaci bez valjaka bez icega. Koja je onda razlika toga i mape koju kupis za 45 funti? Oke, mozda je ispeglanija al isto govno dobim...

Ili na valjcima ili nikakva mapa

12 godina
Auti - ultimativna tema

Tony1999 neman iskustva s revo mapama ali imam iskustva s "forum" maperima gdje snimiš datalog i pošalje maperu i tako puno puta heheheh....

Takve mape su skroz okej, samo šta ne mogu doći bliže limitu između dimljenja kao lokomotiva i dosta snage bez da dimi kao što može dyno mapa ili čak dobra street mapa

lokalni forumski retard
15 godina
ivanoile kaže...
Tony1999 kaže...

ili ljudi dovezu svakakve drloge na mapiranje i onda kad nešto ode onda je maper kriv... 

15 godina
zeryx kaže...
ivanoile kaže...

ili ljudi dovezu svakakve drloge na mapiranje i onda kad nešto ode onda je maper kriv... 

Nitko mu ne drzi pistolj na glavi i govori da mora mapirat. Iz prve ruke znam djela nekih mapera u Hrvatskoj, bio je i kolega u ovom podforumu ARazer koji je vec pisao o mapiranju i maperima...

Di2 & EPS FTW!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Sve dok ima DPF na autu neka zaboravi na bilo kakve genericke mape da ne bi pozalio kasnije. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Podijelio bih neka svoja iskustva oko mapiranja, bavio sam se oko toga amaterski dosta vremena. Prosao kroz dosta programa, nekoliko foruma procesljao uzduz i poprijeko, video tutoriala milijun pogledao, cak i platio neke uistinu kvalitetne, pa na kraju i sam mijenjao mape.

Sve sam odradio samo jer me zanimalo. Volim automobile, a programsko inzenjerstvo mi je zanimanje pa stvari i s te strane mogu lakse usvojit.

Kakve se sve mape ugradjuju od velikih firmi, niste ni svjesni. To je za ne povjerovat. Imate jako puno " % tuninnga" gdje se svaka mapa na tipa 3500 rpma+ poveca za neki fiksni postotak i to je to. U tom se rasponu od 3500rmp+ poveca pritisak turbine, kolicina ubrizganog goriva, mapa za papucicu gasa, trajanje,  pocetak ubrizgavanja i sl. To se radi bez ikakvog razmisljanja o posljedicama, naravno da ce auto bit snaznije, al kako se doslo do te snage je boze sacuvaj. Koliko ce se povecat temperatura u ispuhu, je li se prerano pocinje s ubrizgavanjem, jel svo to gorivo izgara u dobrom omjeru sa zrakom nitko ne zna.

Takodjer su nerijetki i preagresivni tjunovi gdje se samo spletom okolnosti auto ne raspadne. Najcesce samo zato sto imaju drugi limiteri na drugim mjestima u mapi ugradjeni koje takav tjuner ne zna pronaci.

Nekoliko mitova o tjuningu koji nisu tocni:

- auto nakon tunea manje trosi

- najbolje je uradit custom tune za svako auto, jer nijedno auto nije identicno drugom

- mora dimit malo nakon remapa

- veca firma - bolji remap

edit: govorim o dizelima kojima je crveno vec na cca5000 rpma i kojima se vec na 4000 mora pocet jako smanjivat pritisak turbine i kolicina ubrizganog goriva

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2020 21:11 (passat).
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Auto nije lice srednjeg roda, nego musko lice jednine, skraceno od (ovaj) auto(mobil).

16 godina
Čitatelj kaže...

Auto nije lice srednjeg roda, nego musko lice jednine, skraceno od (ovaj) auto(mobil).

Toliko mi je to bitno da cu upravo otic sjest na biciklo i napravit krug oko kuce ;)

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Da ti je bitno, vec bi to znao. Ovo moze biti samo "vozilo". Ne kazes valjda "ovo lopata" i "ovo tenisica"?

Ruzno je za citati, a osobito cuti.

13 godina
protjeran
Lord_Marko kaže...
dv14 kaže...

Uvijek me zanimalo, koliko je to skup sport održavanje tih čuda? Gume, servisi, dijelovi? Pretpostavljam da nije baš jeftino. 

Moja makina kosta oko 35 soma s pdv-om. gume su 2350kn svakih cca 5000km, svakih 1000km servis od 400kn. Vecinom se sjebu lageri na kotacima, semerinzi istih i krajnici i kugle, pikse na vilicama. To mene kosta oko 2000kn. i miran sam 2 godine cca. Plus na jedno cca 10soma km dolazi remont variomata koji je cca 1500kn.

Trenutno imam 6000km a imao sam samo kvar statora od 500kn.

To je to ak se gušta u quadu i koristi ga se na način na koji je zamišljen, isto ko i motor, pa čak i skuter, odnosno ak nijedno od tih vozila ne služi za do placa, nego za gušt i "iživljavanje", ljudi bi da se sve složi za 200kn ko golf dvojka, kad zbrojim koliko mi prdekalo od skutera uzima love jer se puno vozim, a ne šarafim po principu "ne diraj dok ne crkne", di neće jedna ovakva mrcina

Pod remont variomata valjda misliš na remen, rolice i klizače, pošto sam variomat ajmo reć i nije potrošna roba, osim u slučaju da se pojede piksa ili stupići klizača, al za to treba stuć brdo kilometara

13 godina
protjeran
RuskeGTT kaže...
Revo. Tocka. 40tkm bez greske

Bio frend prije nekog vremena u Revo na mapiranje, još dok je radio onaj panj Elmin, veli on njemu to bu ti mapa 140 konja bla bla, normalno bez valjaka, jer kaj će ti valjci...

Onda je otišao kod Hica u THP, prvo mu izmjerio tu Elminovu mapu, od tih 140 konja na kraju bilo 117, a graf ubij Bože, na kraju mu Hic izmapirao na 125 konja, uz normalan graf i bez dima

Da mapiram ja bi osobno otišao kod Hica, je da je skup, al ja nisam siguran da netko ima bolje valjke od njega, uz to sve koje znam nitko jedne loše riječi o njemu, dok o Revu, Muhi i otalima samo pljuvačina, al svatko nek odluči za sebe

13 godina
Auti - ultimativna tema

Dvije nove prinove ove godine kod mene u garaži. Prvo smo kupili Mazdu 6 Sport Combi Takumi 2.2CD 129hp, u 2 mjesecu, od prvog vlasnika, kupljena u Arbanasu, svi servisi tamo odrađeni od prvog dana, 174733 km originalna kilometraža sa solidnom opremom (originalna navigacija, grijanje sjedala, polukožna sjedala, automatska svjetla, tempomat, kožni Mf volan, električno preklapanje retrovizora, dvojna klima...) i neki dan kupljen novi Audi Q2 30TFSI, bila je neka akcija i još su dali na leasning bez kamata pa nismo htjeli propustiti priliku, radi se o Sport+ opremi (automatska klima, tempomat, kožni Mf volan, automatska svjetla), nije neka bajna oprema, ali nam je hitno trebao još jedan auto, a ovaj je bio odmah isporučiv pa nam je to odgovaralo.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Q2 od iza ko Polo s širom guzicom

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jedno pitanje Mercedes E220 CDI W211 2002-2005 (prije redizajna) sa 250k km  koja je realna cijena, na njuškalu ih ima od 9000€ do 5000€ većinom od 6200€ do 7200€. Ja stavio 5200€ i već stoji od početka 1.mjeseca i dosad zvalo troje ljudi. Ima 2 seta felgi i guma, reg do 1/2021, novo ulje u motoru, a u mjenjaču promjenjeno prije nekih 15 000km.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2020 13:31 (ZooZ).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice