Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.925
|
čitano: 18.437.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

To i mene zanima kako će to izvest ako se središnji dio okreće, morao bi bit fiksan.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

#Stay at home

14 godina
Auti - ultimativna tema

Nova prinova. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko to čudo košta? Vidim da njih to dosta sada vozi od kada je postao radni stroj :D

Pucaaaajjjj :)
12 godina
Auti - ultimativna tema

Update za rucnu. 

Nisam mjenjao nista jos jer majstora nije bilo i sad pogotovo nece radit zbog ovoga (a nije nit hitno). Prekjucer isao se malo vozikat oko VG, i shvatim da sa odspojenom sajlom kocnice sa lijevog kotaca opet on sam koci i temperatura ulja ide vise nego obicno (tipa na cca 95-100, dok je normala negdje oko 80-85). Digao sam ga sa strane i vidim da se zadnji lijevi kotac malko teze okrece i kotac je bio dosta vruc za razliku od drugog, sad mi vise nista nema logike osim celjusti, jelda ?

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
bNeo kaže...

Koliko to čudo košta? Vidim da njih to dosta sada vozi od kada je postao radni stroj :D

To je radni stroj već godinama, ako misliš na papire. :)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
18 godina
monsieur kaže...

Nova prinova. 

Pozdrav kolega!

Cf 550/600 modelska godina 2019? 🤣

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

američka kvaliteta i jaki frontalni vjetar na autoputu.. da mi je netko rekao da je to moguće, ne bi povjerovao 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
Ma ide to jos, ne brini. Odletjet jos nece, ima to kila u sebi.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
16 godina
neaktivan
nine kaže...

američka kvaliteta i jaki frontalni vjetar na autoputu.. da mi je netko rekao da je to moguće, ne bi povjerovao 

Ma to ti je varijabilni usis zraka preko haube.
Kad je potrebno, hauba napravi "duck face" i jači je od onih hemi muscle super power cars-a

Fila zraka više nego turbo

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2020 21:25 (1BIT).
15 godina
Lord_Marko kaže...
monsieur kaže...

Nova prinova. 

Pozdrav kolega!

Uvijek me zanimalo, koliko je to skup sport održavanje tih čuda? Gume, servisi, dijelovi? Pretpostavljam da nije baš jeftino. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
dv14 kaže...
Lord_Marko kaže...
monsieur kaže...

Nova prinova. 

Pozdrav kolega!

Uvijek me zanimalo, koliko je to skup sport održavanje tih čuda? Gume, servisi, dijelovi? Pretpostavljam da nije baš jeftino. 

Čini mi se da je pranje nakon vožnje najskuplje od svega  

13 godina
Auti - ultimativna tema

P206 benzin 1.4. Kad spojim lidlov pametni punjac pise 9.0V i nemogu birati uopce kakvo punjenje zelim. 6/12V auto/motor itd...  jel to on prepoznao da je akugotov i da mu nema spasa? 

Ostala cijelu noc upaljena svijetla... 

PSN:Tomislav025
14 godina
Auti - ultimativna tema

Pa ne bi trebao crknut od toga. Ako imas starinski punjac koji radi samo preko transformatora da ga nadopuni i time podigne napon mozda bi ovaj mogao krenuti puniti jer vjerojatno misli da je otisao akumulator zbog niskog napona. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

pih, meni se skroz otvorila hauba na vts-u pri 130 i odletila srecom van autoceste na travu...stao, isao po nju, bacio u bunker i iducih par mj vozio se sa naslonjenom i vezanom debelom spagom kao uskrsnja sunka (a taman je bio uskrs!)

13 godina
protjeran
omomomomoomm kaže...

P206 benzin 1.4. Kad spojim lidlov pametni punjac pise 9.0V i nemogu birati uopce kakvo punjenje zelim. 6/12V auto/motor itd...  jel to on prepoznao da je akugotov i da mu nema spasa? 

Ostala cijelu noc upaljena svijetla... 

Da, on ga registrira ko "mrtvog", al se da oživit, spoji ga prvo na neki "glupi" punjač ili kod nekoga na auto s klemama da mu udahneš malo života, i onda kad mu se podigne napon šibni ga na lidlov punjač, radio sam tak više puta

6 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Prilikom prijepisa auta sa sebe na tatu (radi izbjegavanja 3x skupljeg osiguranja) su mi u novoj prometnoj izostavili napomenu iz stare prometne. 

Kad sam kupio auto ta napomena je bila u prometnoj tog vlasnika, kad sam prometnu na svoje ime napravio prepisali su napomenu. 

Trazim si neke 18 felge (trenutno na 17 vozim) i gledam nema nikakve napomene. Hocu imat problema sad kad kupim 18 i oni kazu nemas u papirima? Hoce mi samo nadopisat tu napomenu (ako dimenzije guma budu ko sto kaze tvornica za 18) ? 

Znaci ne planiram atest radit nego samo da mi nazad vrate vec upisano.

Zapravo ni ne znam jel to netko mozda atestiro i platio a ovi sad obrisali...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2020 13:59 (Milki).
17 godina
Milki kaže...

Prilikom prijepisa auta sa sebe na tatu (radi izbjegavanja 3x skupljeg osiguranja) su mi u novoj prometnoj izostavili napomenu iz stare prometne. 

Kad sam kupio auto ta napomena je bila u prometnoj tog vlasnika, kad sam prometnu na svoje ime napravio prepisali su napomenu. 

Trazim si neke 18 felge (trenutno na 17 vozim) i gledam nema nikakve napomene. Hocu imat problema sad kad kupim 18 i oni kazu nemas u papirima? Hoce mi samo nadopisat tu napomenu (ako dimenzije guma budu ko sto kaze tvornica za 18) ? 

Znaci ne planiram atest radit nego samo da mi nazad vrate vec upisano.

Zapravo ni ne znam jel to netko mozda atestiro i platio a ovi sad obrisali...

Koji auto? Obično na autima piše koje dimenzije guma idu na njih na štoku ili poklopcu rezervara

#fsb
6 godina
neaktivan

Bmw 1 cabrio. Nema nigdje naljepnice , netko je odljepio izgleda. Imao sam na zadnjoj stranici knjizice "Napomena : 215/40 R18, 224/40 R18, 245 35 R18".

A na stranici prije te imam sadasnje dimenzije guma za 17 i jos par varijacija , osim tog i za 16 cola pise na predzadnjoj stranici (koje isto kao 18 nemam).

17 godina
Auti - ultimativna tema

To mozes traziti na tehnikom da ti ponovo upisu. Imaju oni to u evidenciji, a i imaju u bazi dimezije koje ti ideu na auto. Sam odi na tehnicki

#fsb
13 godina
Auti - ultimativna tema

Maloprije sam probao i upalio je bez problema.  Malo sam se vozio i nakon toga je par puta upalio bez problema.

14 godina
Lord_Marko kaže...
monsieur kaže...

Nova prinova. 

Pozdrav kolega!

CFMOTO CFORCE 600 2019.

dv14 kaže...
Lord_Marko kaže...
monsieur kaže...

Nova prinova. 

Pozdrav kolega!

Sve ovisi od proizvodaca i modela, a i zeljama vlasnika. Ovaj CF sto ja imam majstor je pola sata od mene i on dode po njega obavi servis te doveze natrag, a dijelovi su dobavljivi drugi dan vise manje. Tvornicki je propisano mjenjanje ulja i filtera ulja u masini svakih 1000km (oko 700kn), te svaki drugi servis mjenjanje ulja u diferencijalima, podmazivanje svega, ispuhivanje i drugo (oko 900kn). Ako ga planiras ostaviti za sebe na duze staze onda ga mozes i sam sarafat. Gume ne znam koliko su cjenovno, ali neces ih bas toliko lako potrosit sve ovisi di i kak se vozis. Pametno je uzet full kasko i glup si ako ga ne uzmes jer je oko 300kn.

Tony1999 kaže...
dv14 kaže...
Lord_Marko kaže...
monsieur kaže...

Nova prinova. 

Pozdrav kolega!

Ulickas ga i operes i drugi dan ga opet zablatis i tako u krug. 

Evo i par slika od danasnje ture od oko 100 km.

18 godina
dv14 kaže...

Moja makina kosta oko 35 soma s pdv-om. gume su 2350kn svakih cca 5000km, svakih 1000km servis od 400kn. Vecinom se sjebu lageri na kotacima, semerinzi istih i krajnici i kugle, pikse na vilicama. To mene kosta oko 2000kn. i miran sam 2 godine cca. Plus na jedno cca 10soma km dolazi remont variomata koji je cca 1500kn.

Trenutno imam 6000km a imao sam samo kvar statora od 500kn.

Tony1999 kaže...

Ovo je bilo 70kn na praoni... 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Lord_Marko kaže...
dv14 kaže...

Moja makina kosta oko 35 soma s pdv-om. gume su 2350kn svakih cca 5000km, svakih 1000km servis od 400kn. Vecinom se sjebu lageri na kotacima, semerinzi istih i krajnici i kugle, pikse na vilicama. To mene kosta oko 2000kn. i miran sam 2 godine cca. Plus na jedno cca 10soma km dolazi remont variomata koji je cca 1500kn.

Trenutno imam 6000km a imao sam samo kvar statora od 500kn.

Tony1999 kaže...

Ovo je bilo 70kn na praoni... 

jebeš to, bolje uzet "Tomu Vinkovića" i njime se voziti...

1000 km pa servis??????

Ju je je? Je ju je!
9 godina
protjeran

Jos se proizvode pod brandom Hittner:

http://hittner.hr/

Servis? Svaki put kad drzava promjeni ime.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pa ništa čudno, u autu imaš duplo više ulja i većinu vremena provodi na malim okretajima, dok se kod motocikala i atv-a se vrti minimalno oko 6000-7000 RPM. A što se tiče ležaja, spona i ostalog, kombinacija blata,vode i konstantnog nabijanja odradi svoje.

A bome ćeš dati skoro isto novaca za 30 god. starog tomu i za ovaj atv, i isto ćeš mjenjat ulje svakih 100rs.

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ma kod Tome (original, ne novi Hittner TomoV) se ulje mijenja tek kad popije ovo sto vec ima.

Kao i kod akvarija, cemu mjenjat ribicama vodu, kad nisu popile ni ovu staru vodu.

Ni u rijekama ni jezerima, a ni morima i oceanima se ne mjenja voda za ribice.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
14 godina
Auti - ultimativna tema

Kupim Fiat Pandu 4x4 pa picim i nema servisa svakih 1000km, ziva pljacka. 

18 godina
Stric_Jura kaže...

jebeš to, bolje uzet "Tomu Vinkovića" i njime se voziti...

1000 km pa servis??????

Tomek nema kaj radit na terenu di smo mi...

Jbg servis me kosta cca 400kn. Radim ga svakih 4-6mjeseci. Motor se vrti na 7800 okretaja. Radi po otežanim uvjetima, blatu, mulju, vodi i prašini. te ima "mokru" spojku koja ubije ulje...

A 1000km napravit na quadu je ko 15tkm u autu...

13 godina
Auti - ultimativna tema

Malo su preuredili forum vidim. 

Pisem malo iz dosade, vec sam dva tjedna na bolovanju i neznam kud bi sa sobom.

Ne koristim cesto navigaciju u autu ali stvarno izgleda odlicno na virtual cockpitu (slike). 

Poceo sam i razmisljati da mapiram auto.  Zadnji auto koji sam dao mapirati je bila astra h prije cca 10 godina. To sam napravio u TH performance. Jos je bio na zagrebackoj. 

Imate kakve preporuke koga kontaktirati u zagrebu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice