Da li netko zna gdje kod nas narucit orginal plasti dip a da.ne moram narucivat izvana?Nasao sam ovu stranicu www.dipauto.hr ali ima nekih greski na stranici oko placanja pa mi je sumnjivo
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako imas EU tablice, onda ti naljepnica treba za zemlje van EU-a.
Nekad neces imati problema u BIH, SRB, CG itd., a nekad ce te zajebavati i naplatiti kaznu.
Mozes kupiti magnetnu pa staviti po potrebi.
Ma sve ja to znam, samo me zanima kako funkcionira u praksi. Ili ću uzeti magnetnu ili zalijepiti HR, ali ne takvu veliku već malu, bez obzira što kao moraš imati točno propisanih dimenzija.
Mislim sve ovisi na kakvu budaletinu naletis na granici.
Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Vise mi izgleda kao Audijeva maska podjeljenja na pola, nego BMW-ovi bubrezi
to su renderi lika sa instgrama koji voli "dizajnirat" aute, ovo vjerojatno nema veze sa novom cetvorkom :D
iako, BMW je poceo neugodno povecavati grill (ajd na nekim autima ima smisla)
Mislim sve ovisi na kakvu budaletinu naletis na granici.
Malu prozirnu sam mislio prije nego velike pune
Ma sumnjam da će to itko ikada gledati, ali ajde, vjerojatno kupim magnetnu pa bude na autu samo kad treba da sam miran.
to su renderi lika sa instgrama koji voli "dizajnirat" aute, ovo vjerojatno nema veze sa novom cetvorkom :D
Render je temeljen na slikama stvarnog auta: https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1699899
Tako da je to vjerovatno slicno ili isto kao sto ce biti predstavljen uskoro, nazalost.
Ako imas EU tablice, onda ti naljepnica treba za zemlje van EU-a.
Nekad neces imati problema u BIH, SRB, CG itd., a nekad ce te zajebavati i naplatiti kaznu.
Mozes kupiti magnetnu pa staviti po potrebi.
Ma sve ja to znam, samo me zanima kako funkcionira u praksi. Ili ću uzeti magnetnu ili zalijepiti HR, ali ne takvu veliku već malu, bez obzira što kao moraš imati točno propisanih dimenzija.
da pokucam u drvo: kuc kuc kuc
od kad sam kupio svoj auto. sad vec 4. godinu ga vozim. i cesto idem preko granice. tj radim u at.
nikad me nisu pitali za to. sto ne znaci da se smije. nego eto valjda imam srece.
ne zelim se unakaziti auto s tim. iako imam naljepnicu u pretincu za rukavice. :D
Render je temeljen na slikama stvarnog auta: https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1699899
Tako da je to vjerovatno slicno ili isto kao sto ce biti predstavljen uskoro, nazalost.
fuck
inace susjed vozi BMW testne aute, stalno ima nesto zamaskirano u garazi, nadam se da ce i ovo naletit pa da vidimo :D
Ima li mjesečna slovenska vinjeta na onoj INI prije Bregane, prije Bobovice, i koliko košta? 30€ piše na netu, što je cca 225kn, ali ako netko zna provjereno da sigurno ima molim potvrdu, da ne dođem a oni nemaju - važno mi je, ali ne presudno, kupiti vinjetu u HR jer onda mogu R1 dobiti.
Ima li mjesečna slovenska vinjeta na onoj INI prije Bregane, prije Bobovice, i koliko košta? 30€ piše na netu, što je cca 225kn, ali ako netko zna provjereno da sigurno ima molim potvrdu, da ne dođem a oni nemaju - važno mi je, ali ne presudno, kupiti vinjetu u HR jer onda mogu R1 dobiti.
https://www.ina.hr/wp-content/uploads/2020/01/slo-vinjete_novo.pdf
Odlično, hvala na linku! 
Sad si me sjetio na pitanja koje već neko vrijeme mislim pitati:
1. Za vožnju Slovenijom (i okolnim EU državama) bez plaćanja, dal je Google Maps s uključenom opcijom "Izbjegni plaćanja" 100% siguruno da ću izbjeći sve ceste za koje je potrebna vinjeta?
2. Cijene roaminga i data promet na mobitelu, kod upotrebe Google Mapsa, se naplaćuje isto ko i kod nas neovisno o državi (u EU) i o operateru? (ili u slučaju kupljenih paketa s data prometom, oni se troše, a ne lova s računa)
1. Za vožnju Slovenijom (i okolnim EU državama) bez plaćanja, dal je Google Maps s uključenom opcijom "Izbjegni plaćanja" 100% siguruno da ću izbjeći sve ceste za koje je potrebna vinjeta?
2. Cijene roaminga i data promet na mobitelu, kod upotrebe Google Mapsa, se naplaćuje isto ko i kod nas neovisno o državi (u EU) i o operateru? (ili u slučaju kupljenih paketa s data prometom, oni se troše, a ne lova s računa)
1. ja nisam imao problema, no nisam se ni nesto ekstremno puno vozio
2. funkcionira ti isto ko i Hrvatskoj, ako imas paket - trosis njega
1. Vjerojatno je, jer nije GMaps pravljen posebno da radi dobro samo u HR 
2.
Kad imas HR broj koji ima ukljucene minute prema drugim HR brojevima:
- Kad si u Austriji i zoveš HR = 0kn (troši minute iz tarife)
- Kad si u Austriji i zoveš Austriju = 0kn (troši minute iz tarife)
- Kad si u Austriji i zoveš bilo koju drugu zemlju unutar EEA = 0kn (troši minute iz tarife)
- Kad si u Austriji i zoveš zemlju van EEA = X kn ovisno koliko košta poziv iz HR u tu zemlju
- Kad si u HR i zoveš Austriju = cca 1,76 kn/min (HT)
Internet ti se troši iz tvog paketa i kad si unutar EEA.
Takodjer odredjeni paketi interneta imaju i "EU paket",
tipa u mom paketu je internet lokalni do 8GB, a za ostale zemlje EU-a mi se racuna 4GB.
Tako je, zaboravih to spomenuti, meni u Tarifi za mlade (HT) je internet 12GB, a u EEA mi je 11,7GB mjesečno, bar tako piše u Moj Telekom aplikaciji,
Trebam savjet za poliranje i keramiku. Osim dr.kuka koji je prenatrpan poslom tko je jos za preporuciti u zagrebu?
PSN:Tomislav025
trenutno vozim corsu b 1998 1.2, 185000, nema zupcasti vec lanac.
ok auto, ali clio mi se cini bolji izbor za duza putovanja..
clio ili corsa?
Ni jedan, ni drugi nisu neka sreća za duža putovanja... Clio bi trebao biti nešto udobniji doduše.
ma idem na godisnji, pa moram napraviti ukupno 3k km u oba smjera
clio bi trebao biti izdrzljiviji posto je 1.6..kakva mu je potrosnja, mane?
Trebam savjet za poliranje i keramiku. Osim dr.kuka koji je prenatrpan poslom tko je jos za preporuciti u zagrebu?
Autopartes, BlackPearl, Chemical guys, PH detailing....to su samo neki im ih gro koji odrade vrhunski posao ( cijena ti jako ovisi o trenutno stanju laka i što ti kao kupac želiš tj. očekuješ na kraju )
Zna li netko za kameru koja je na rasvjetnom stupu, kada se silazi sa autoceste kod domovinskog mosta i ide se prema gradu, odmah prije novog podvoznjaka...dali je to nadzorna samo ili?
Isto tako oko buzina kojekakve kamere viđam pa ne znam dali su nadzor ili za brzinu, pričam za autocestu.
Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Zna li netko za kameru koja je na rasvjetnom stupu, kada se silazi sa autoceste kod domovinskog mosta i ide se prema gradu, odmah prije novog podvoznjaka...dali je to nadzorna samo ili?
Isto tako oko buzina kojekakve kamere viđam pa ne znam dali su nadzor ili za brzinu, pričam za autocestu.
Sjeverni kolnik poslije čvora Kosnica u smjeru Buzina? kamera za nadzor brzine
Semafor Buzin = nadzor brzine
koji tocno?
koji tocno?
Što nije onaj za skretanje King/Msan ? (ako se ne varam ili je to za prolazak na crveno?)
Mane su ti lanac ako nije mjenjan, visokotlacna pumpa i to bi bilo to. A lanac ti moze mehanicar za 5500 promjenit i to ako ga neznas, a u ovlastenom je oko 10k