Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 80.041
|
čitano: 19.710.632
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
DiRT kaže...

Pa bili hibridni dani Toyote jucer. Frend vozio Prius plus. Auto brzo dode na putnu brzinu gradsku, al hvala ne hvala, nebi ga imo za izbor ni u prvih 50, a cijena veca neg talisman koji je bomba prema tom i jeftiniji. Prakticki mozes uzet initiale paris rabljeni za te pare i vozit se ko gospodin, jedino kaj i talismanu fali snage, ne lijepi u sic, vuce linearno ovaj 160ks, al ugodno me iznenadio kak je napravljen auto. Od Toyota mi se jedini svida Auris. Al odes onda prek u Mecu i zaboravis da postoji Toyota hehe. A klasa je fkt fina, cls isto, c redizajn isto dobar. Nakon proslih napokon su napravili te izmjene da se lakse zatvaraju vrata na autima, iritiralo je pravo to sto se na daciji bolje i lakse zatvaraju vrata neg na meci koja je 10 put skuplja, al sad je ok. A Audi je premoderan fkt, al naravno daju probne voznje pon-pet od 8-16 bas kad se radi, tak da nis od voznje novog A6. :(

Samo bude toyota nakon 20 godina jos funkcionirala, a renault pitanje dal bude i nakon 5 

16 godina
neaktivan
DiRT kaže...

Pa bili hibridni dani Toyote jucer. Frend vozio Prius plus. Auto brzo dode na putnu brzinu gradsku...

Koristi električni pogon da krene i ubrza, pa kasnije prebaci na benzinski pogon, bar kako ja znam. Ako se ne varam hybridi su osmišljeni s ciljem smanjenja zagađenja a ujedno i s ciljem smanjenja potrošnje, ali su nekako ni tamo-ni vamo, a gledam da Toyote hybrid kataloški troše oko 4 litra gradske vožnje, dok neki modeli na otvorenoj cesti troše više nego u gradskim uslovima, pravljeni baš za gradsku vožnju, to baš nebih kupovao.

Toyota je već izbacila diesel iz proizvodnje a pitanje je vremena kada će izbaciti i čiste benzinske agregate već će samo proizvoditi hybrid.

Još uvijek je pitanje isplativosti potpuno električnih automobila jer treba napraviti baš velik broj kilometara da krene ušteda u odnosu na benzinske i dizelske motore, ali realno sad da imam nekih 40 hiljada € za automobil napravio bih se lud i kupio bih E-Golfa. Nebi hybrid, nebi neki benzinski/dizelski SUV, išao bih odmah na puni električni iako bi to pri dužem putovanju mogao biti veliki izazov jer bi morao pomno planirati rutu da bi mogao usput dopuniti bateriju na stanicama za brzo punjenje. Vidio sam E-Golfa uživo, ali ga nisam imao priliku voziti.

P.S. U prilogu jedna fotografija koja pokazuje kako je nekom bitno da ga svaki pređeni kilometar manje košta :D

Dodatna ušteda, ugrađen LPG Dodatna ušteda, ugrađen LPG
http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 13:39 (Haker_x).
16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Ne znam koji iole noviji motor nema 10:1, npr. moj 1.1 benzinac koji je konstruiran ima 10.2:1. A nije bas da vidim ne znam kako puno ljudi koji toce 98 ili 100 u novije aute. Realno 95 je dobar za 95% cak i novih vozila. Inace ja sam u Apriliu RS125 koja ima kompresiju 12.5:1, tocio obicni 95 bez problema.

omjer 10:1 sam bubnuo ovako od prlike, ne znam koji je točno omjer granica, ionako svaki proizvođač vozila u user manual-u napiše kompresijski omjer agregata i preporučen oktanski broj...

Za tvoju apriliju kolko sam pročitao na brzinu po net-u, stari modeli iz 98-e su imali 12.5:1, a nakon toga novi modeli 10:1, tak da sa tim omjerom 95ca ne radi probleme na tvojoj apriliji, a za starije modele britanci na forumu vele da je poželjno točit bilo šta preko 95ce, 98ca/100ca...

Tako ti i piše u user manual-u...

Vozila kojima je propisano 98 oktansko gorivo ili više nemoraju nužno imati problema ako se koristi 95 oktansko gorivo, ali može doći do engine knock-a, nekontrolirane pred-detonacije koja nije izazvana iskrom svječice i time poremetit ciklusni rad motora, jer bi se smjesa zapalila prije nego bi klip došao u gornji krajnji položaj, nebi stigao do kraja izvršit ciklus kompresije, već bi se morao vraćati u donji položaj i zanemarivanje toga, na duže vožnje može doći do oštećenja motora, jer je sami rad motora nepravilan...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 13:46 (1BIT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Uranjene detonacije u motoru lome/savijaju klipnjace, Mazda je imala dosta sranja sa tim u periodu oko 2007 godine. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 13:58 (ivanzu).
14 godina
Čitatelj kaže...

Nemam pojma tko je Scotty, osim sto je u Austriji Scotty - Route Planer za mrezu javnog prijevoza:

http://fahrplan.oebb.at/bin/query.exe/en?L=vs_postbus

Scotty Kilmer - lik s yt-a.Mehaničar u US preko 50 godina,najbolji i najdraži auto mu je TOyota.Ako netko traži preporuku auta,uvijek bude od njega dobio za toyotu i samo toyotu

Čovjek je ono legenda u auto-moto yt svijetu

https://www.youtube.com/user/scottykilmer/videos

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
15 godina
Auti - ultimativna tema

Išo do grada, stari swift iz 91. krepo u centru, nek tam ostane boli me briga nek ga nosi ko god oće, ošo ja sebi gledat Rimca C2 da vidim uživo, fora je, dobro to izgleda i greyp bicikl, al kad sam vidio parkanog kod Esplanade prošle godine LaFerrarija sam zinuo, to je remek djelo.

9 godina
protjeran
sstrmi kaže...

Scotty Kilmer - lik s yt-a.Mehaničar u US preko 50 godina,najbolji i najdraži auto mu je TOyota.Ako netko traži preporuku auta,uvijek bude od njega dobio za toyotu i samo toyotu

Čovjek je ono legenda u auto-moto yt svijetu

https://www.youtube.com/user/scottykilmer/videos

Hvala na preporuci, ali ne mozemo usporedjivati automobile za US trziste, Indijsko te EU trziste.

Ameri uglavnom imaju hrpu opreme, veci su, snazniji motori itd. Indijski su isto tako puno veca vozila

(pogledaj indijski Yaris, izgleda vece od Aurisa, a tu su si negdje), dok EU automobili

uglavnom imaju stedljive i manje motore, bar u zadnjih 10-15 godina.

Azija isto tako se drzi trenda kao i EU.

Al evo prolistat cu sta cica kaze. S nekim stvarima se slazem, tipa ciscenje i dezinficiranje klime - ne treba cekati godisnji servis,

nego po potrebi, u vlaznim i toplim mjesecima, par puta mjesecno i nemas frke:

15 godina
Auti - ultimativna tema

Scotty nekada prica gluposti dok nekada zna reci istinu. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

13 godina
Auti - ultimativna tema

malo mi neugodno ovo pitat al jbg :D

zanima me koja je fora sa felgama / gumama, znači ja bi htio veće felge nego imam sada , 17-18", i htio bi da je guma šira.. pretpostavljam da nemogu kupit bilo koju felgu, odgovarajuću gumu i našarafit to (ne mislim ja šarafit naravno nego vulkanizer, samo karikiram).. dakle kak da znam kakve ja felge trebam gledat?

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Sad kad sam ga vidio i ja sam ga prepoznao, gledao sam par klipova od tog lika vezano kako da uradim nešto na autu, ne sjećam se šta je bilo u pitanju ali sam prepoznao facu da sam gledao par njegovih klipova. Lik mi se baš čini lud, za razliku od ChrisFix-a koji mi izgleda puno normalniji i kojeg bez problema razumijem, dok Scottya ne mogu sve razumjeti šta priča.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 16:29 (Haker_x).
12 godina
b00 kaže...

malo mi neugodno ovo pitat al jbg :D

zanima me koja je fora sa felgama / gumama, znači ja bi htio veće felge nego imam sada , 17-18", i htio bi da je guma šira.. pretpostavljam da nemogu kupit bilo koju felgu, odgovarajuću gumu i našarafit to (ne mislim ja šarafit naravno nego vulkanizer, samo karikiram).. dakle kak da znam kakve ja felge trebam gledat?

Prvo napiši koji auto imaš...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kolege, na kojem webshopu su, po vama, gume najeftinije?

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
15 godina
Auti - ultimativna tema

Mall.hr

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dobra ova današnja plastika, opće ne puca, trebat će desnu poluosovinu sredit, felgu novu nabavit, ovjes novi, al barem branik ne treba kupovat

BTW: zračni jastuci: 0 bodova

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 20:07 (1BIT).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Reakcija vozaca 0.

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

To mu je bila najskuplja vožnja ikada... uz štetu na autu koju si je napravio do troškova šlepanja, ravnanja ograde, čišćenja staze...

14 godina
INCOGNITO99 kaže...

Kolege, na kojem webshopu su, po vama, gume najeftinije?

Mall kao što je rečeno,gumarko i gume hr

Pa potraži od modela do modela

18 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Nesto sto je odavno poznato. Jedine poante njegovog videa su da se manualac zaribava kod koristenja i zupcanici ti vibriraju kod odpustanja. Druga velika prednost je da se manualac drasticno jeftinije zamjeni nego automatik. :D

16 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Uranjene detonacije u motoru lome/savijaju klipnjace, Mazda je imala dosta sranja sa tim u periodu oko 2007 godine. 

A zato su napravili hcci motore sa promijenjivom kompresijom, varijabilnim klipnjacama...problem solved

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2018 23:25 (1BIT).
15 godina
1BIT kaže...

omjer 10:1 sam bubnuo ovako od prlike, ne znam koji je točno omjer granica, ionako svaki proizvođač vozila u user manual-u napiše kompresijski omjer agregata i preporučen oktanski broj...

Za tvoju apriliju kolko sam pročitao na brzinu po net-u, stari modeli iz 98-e su imali 12.5:1, a nakon toga novi modeli 10:1, tak da sa tim omjerom 95ca ne radi probleme na tvojoj apriliji, a za starije modele britanci na forumu vele da je poželjno točit bilo šta preko 95ce, 98ca/100ca...

Tako ti i piše u user manual-u...

Koliko sam ja gledao, starije (Rotax 123) su imale 14.5:1, a novije (Rotax 122) 12.5:1. 

18 godina
Auti - ultimativna tema

Novi bavarac serije 3.

Danas je must have da auti imaju cim agresivniji izgled i nekako mi to postalo odbojno... Da ne pricam kak vecina izgleda ko da je kreirana od HotWheels ekipe...

Truth in engineering.
14 godina

Ljepše mi izgleda naspram E9x i f30 u svakom slučaju

12 godina
Batista kaže...

Novi bavarac serije 3.

Danas je must have da auti imaju cim agresivniji izgled i nekako mi to postalo odbojno... Da ne pricam kak vecina izgleda ko da je kreirana od HotWheels ekipe...

Ovaj plavi je naravno M paket. Ima slika gdje je bijeli u standardnoj vanjskoj opremi. Designeri koriste ravne crte i oštre kuteve pa se dobije taj dojam agresivnosti. Takav je trend.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko se prije moze regati auto?

Istice mi 16-og a problem je sto sam od 09-18 na terenu pa nisam u mogućnosti registrirati

Pa sam mislio 5-6 otici na tehnički

12 godina
Auti - ultimativna tema

Na parkiralištu mi neko udario auto i pobjegao, tj naslonio se na moj ali mi je oštećen prednji branik. Kolege s posla vidjeli kad se to dogodilo pa su zapisali tablicu, model auta i boju. Kasnije danas idem na policiju. Kakva prava imam? Ima kakve nade da neću morat sam plaćat popravak?

15 godina
Batista kaže...

Novi bavarac serije 3.

Od iza je kao neki Lexus, osobno mi je generalno F30 u M sportu bolji, ovaj mi je malo too much svega. Ali to je ocito trenutno trendi.

13 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Koliko se prije moze regati auto?

Istice mi 16-og a problem je sto sam od 09-18 na terenu pa nisam u mogućnosti registrirati

Pa sam mislio 5-6 otici na tehnički

U tekucem mjesecu kada ti rega istice,znaci mozes sutra vec otici

14 godina

Odlično,nisam to znao.Hvala za info

16 godina
Auti - ultimativna tema

Znači čitam komentare po domaćim internet okupljalištima i stvarno mi nije jasno kojeg to Lexusa točno svi vide u novoj trojki? Pa novi BMW ne može izgledati više ko BMW od ovog. Čista evolucija postojećeg dizajna i ovo je rezultat. 

Ne volim pretjerano BMWove, nisu baš moj stil, ali izgleda onako kao što od BMWa očekujem. Za interijer moram reć da je dobar, sviđa mi se što se televizore počelo smještat u centralnu konzolu, a ne da strše ko da sam u pevecu kupil 55cm lcd i zalijepio sa ljepilom(bljuv mercedes).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice