Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 80.041
|
čitano: 19.737.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Auti - ultimativna tema

definiraj 6 zvucnika

10 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ljudi,

auto je bmw 318d, 2014 godište.

Zanimaju me maglenke, trenutno imam neke koje su žućkaste boje i to mi se ne slaže baš sa xenon svijetlima. Pa bih htio uzeti neke koje su više bijele boje. Koliko sam shvatio treba gledati H8 žaruljice, pa ako je netko imao iskustva ranije da da koji savjet.

14 godina
Re: Auti - ultimativna tema

https://www.ebay.com/itm/2x-H8-H11-6000K-80W-High-Power-CREE-LED-Fog-Driving-Light-Canbus-Lamp-Bulb-White/292052267968?hash=item43ffabf3c0:g:pdUAAOSwTM5Yw806&vxp=mtr

Meni danas došle LED rikverc,stavio i brutalno sad svijetli

Tako da ne sumnjam da ce i ovo
Još si sad moram uzeti H7 LED i još jedan par ledica za poziciju,i možda HB4 led

ALi gledam,imaju HB 4 osram nightblister na mall hr,el imao netko te.Kakve su boje?prema slikama izgledaju bijelo,pa ako je tako onda bi uzeo

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pa dokle više Bandiću...

INFO

17 godina
Auti - ultimativna tema

Dok sam cekao majku na autobusnom, pa da isprobam kameru na s9 

#fsb
18 godina
RuskeGTT kaže...

definiraj 6 zvucnika

imao 4 niskotonca i 2 visoko tonca. sad imam 4 visoko i 4 nisko...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
Auti - ultimativna tema

Isao sa frendom u Bih, vozili se u njegovom Meganeu 4 1.6 benz., i tako idemo mi kad njemu padne ideja da natoci goriva posto je blizu rezerve, a kod njih je jeftinije, stanemo mi na novu Ininu benzinsku i natoci on 98 jer je 9kn, a trebalo bi kao biti kvalitetnije od 95 posto se reklamira kao nova generacija goriva. Platimo i idemo dalje kada nakon kilometra se pali lampica motora i izbacuje gresku na sustavu ispuha. Posto je renault servis jos uvijek radio odemo tamo i opisemo sta je bilo. Izvadili su gorivo, ocistili lamba sonde i sve radi bez greske kao prije.. Znaci dobro je da nisam nikad mislio tociti gorivo u bosni. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 16:48 (ivanzu).
18 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Isao sa frendom u Bih, vozili se u njegovom Meganeu 4 1.6 benz., i tako idemo mi kad njemu padne ideja da natoci goriva posto je blizu rezerve, a kod njih je jeftinije, stanemo mi na novu Ininu benzinsku i natoci on 98 jer je 9kn, a trebalo bi kao biti kvalitetnije od 95 posto se reklamira kao nova generacija goriva. Platimo i idemo dalje kada nakon kilometra se pali lampica motora i izbacuje gresku na sustavu ispuha. Posto je renault servis jos uvijek radio odemo tamo i opisemo sta je bilo. Izvadili su gorivo, ocistili lamba sonde i sve radi bez greske kao prije.. Znaci dobro je da nisam nikad mislio tociti gorivo u bosni. 

Ja i frend išli na more u Crnu Goru s par dana razmaka... on natočio u Neumu dizela do čepa, ja sam natočio na Croduxu prije Dubrovnika.

Nikakvih problema nije imao s autom (megane 1.5dci)

15 godina
Auti - ultimativna tema

Stari je imao isti slucaj sa prastarom Astrom G 1.7TD prije dosta godina pa je kompjuter bacao gresku lose kvalitete goriva sve dok nije potrosen bio tenk i natocen u Hr. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 17:02 (ivanzu).
15 godina
odjavljen
Pa logično da će motor dobit trku
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Fascinantno mi je gledati i citati ( iz Njemacke perspektive) koliko ljudi ovdje Vozi Diesele. :D

18 godina
neaktivan
unknown kaže...

Fascinantno mi je gledati i citati ( iz Njemacke perspektive) koliko ljudi ovdje Vozi Diesele. :D

jebga, kad ljudi vole da im auto troši 2,6 litrara (na 50 kilometara) 

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ne, ja volim da mi troši 10+l cim mu dam vise od pol gasa

#fsb
17 godina
neaktivan

Cek koliko ja znam INA nema benzinske pumpe u bih ima krajina petrol koja koristi prijeratne inine pumpe. Ako točiš gorivo u BIH tri najbolje benzinske su ti Nestro Petrol Gazprom (ruske) i Krajina Petrol (državna RS) ostale su sve polu privatne. Na neškoviću nemoj nikad točit.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Malo je čovjeku potrebno za sreću

BTW: viši oktanski ron broj na gorivu je za benzinske motore sa visokom kompresijom, ako motor ima kompresiju manju od 10:1, nema potrebe točit više od 95ce... mada nebi smjelo ni škodit...

Ja osobno sam više osjetio razliku između obične 95ce i 95ce sa aditivima (nego 95v98 ili 95vs100), na godišnjem sam točio na tifonu na naplatama pred Krk-om, 95cu bs i pošteno ispuhao auto na Krku (vozio se 60-100Km/h, druga-treća 4000-6000rpm-a), auto mi je dost življi nakon toga, od onda sam dva puta tankirao samo na tifonu u Zagrebu da vidim koliko dugo će mi auto biti "ispuhan/čist" sa aditivima od tifona, za sada sam dost zadovoljan...

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 18:08 (1BIT).
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Dobra je WRX, ali ipak cekam trecu generaciju GT86/BRZ.

Boxer bi i dalje trebao biti, ali od 2.5l sa 260KS-a.

Takodjer bi bilo dobro da interijer dovedu u 2018.,

jer sada izgleda kao interijer iz 2013.

No svejedno mi je to jedan od omiljenih sportasa sa straznjim pogonom.

A nova Supra sa BMW-ovim motorom, bazirano na BMW Z4 platformi... to me ne zanima.

Ne zelim vozit M-Upru, nego Supru.

Dakle Japanac, moze i sa Subaru-Toyota, al nikako njemac i japanac,

jer previse njemci petljaju sa talijanima, a to nije dobro zavrsilo ni u prva dva Svjetska rata.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ima INA u Bosanskom Brodu, tocio je sve razine oktana kod nas bez problema, gorivo sa vise oktana se toci vise zbog aditiva, a ne toliko da sprijeci detonacije. @Citatelj Ti stvarno mislis da u Toyoti i Japancima nema Njemačkih djelova?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 18:54 (ivanzu).
9 godina
protjeran
Toyota dizlo za HR trziste ima BMW motor, al dizlo nebi ionako kupio.
Nova Supra = Z4, dakle ne zanima me.
Cekam trecu generaciju GT86 i Celicu.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Motor iz GT86 je dosta anemican kao da nema 200ks ali je auto dosta dobar za voziti pa nadoknadi. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 19:28 (ivanzu).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas frend testirao Toyotu Corrolu XI 1.6 90+kw i mrtva na 3000 obrtaja, ne može meda, isto da ima max 50kw, a on to nije više stiskao u obrtaje, navikao na diesela, vozi Boru 1.9TDI 85KW koja na 1500 obrtaja povuče bolje nego Corrola na 3000, a teža Bora(karavan) od Corolle. Kasnije gledam Corolla ima maximalnu snagu tek na 6400 obrtaja, a bila je na rezervi, možda automatski uključi kakav eko mod dok je na rezervi pa neće da povuče kako treba jer baš preloše nabija kad se pritisne pun gas na 3000 obrtaja u trećem stepenu prenosa. Kasnije priča još jedan vozio RAV4 od direktora 2.0 dizel i kaže baš slabo ide, kaže isto da Toyota umrtvi motore da duže traju.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 21:31 (Haker_x).
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Nije anemican, nego ima relativno malen moment sile, pa se cini spor trom,

ali je fin za vozit (vozio 3 dana, stvarno mi se svidjelo, vozio sam stari model manualac, te oba nova modela, manualac i automatik),

osobito automatik, jer nema onu "rupu" u snazi oko 3500-4200 okretaja, gdje ti se cini a se nista ne dogadja.

MX5 je 200+kg laksi, i na kraju se ispao "brzi" za 0.1s, ali je kod Mazde ocito kako auto nije balansiran 1:1,

dok je Toyota fino rasporedjena po tezini, gotovo 1:1 (mislim da je prednji kraj tezi 10ak kg, sto ne donosi nebalansiranosti).

Zato kazem, cekam trecu generaciju, koja bi trebala imati 2.5l boxera sa nesto vecim momentom,

digitalnu tablu, lijepsu unutrasnjost itd. A mozda se bas tad odlucim za drugu generaciju,

jer cesto ih auto kuce imaju na skladistu, i onda stariju generaciju prodaju sa dobrim popustom.

Primjerice pre-facelift Nissan Micra, umjesto 18.000€ za 10.000€ - nov auto, za gradske potrebe savrsen,

osobito za tu cijenu, gdje se moze kupiti samo novi Aygu, Up! i ostali automobili minijaturnog segmenta.

Auto se jednostavno lijepo vozi, osobito po snijegu, gdje bas gust pustiti guzicu u zavoju.

Steta sto Subaru.AT ne uvozi WRX i BRZ, jer BRZ ima malo drugacije kalibriran ovjes, i rado bi ga isprobao.

http://www.autohaus-kirschner.at/vehicles/toyota-gt86-20-boxer-d-4s/

36.500€, kad ga ja tako konfiguriram je preko 38.000€,

a kad izadje treca generacija, svi novi druge generacije ce ici ispod 30.000€, garantiram,

i bit ce super kupnja.

Haker_x kaže...

Danas frend testirao Toyotu Corrolu XI 1.6 90+kw i mrtva na 3000 obrtaja, ne može meda, isto da ima max 50kw, a on to nije više stiskao u obrtaje, navikao na diesela, vozi Boru 1.9TDI 85KW koja na 1500 obrtaja povuče bolje nego Corrola na 3000, a teža Bora(karavan) od Corolle. Kasnije gledam Corolla ima maximalnu snagu tek na 6400 obrtaja, a bila je na rezervi, možda automatski uključi kakav eko mod dok je na rezervi pa neće da povuče kako treba jer baš preloše nabija kad se pritisne pun gas na 3000 obrtaja u trećem stepenu prenosa. Kasnije priča još jedan vozio RAV4 od direktora 2.0 dizel i kaže baš slabo ide, kaže isto da Toyota umrtvi motore da duže traju.

Svi dizeli ti imaju veci okretni moment, pa mu se svi benzinci cine tromi. Obicno Subaru/Toyota masine imaju rupu izmedju 3500-4200 okretaja kod manualnog mjenjaca,

dok kod automatika toga nema, jednostavno vuce kroz obrtaje konstantno, kao na CVT-u.

Zato sam i gore napisao da mi se automatik stvarno svidja. Krilca na volanu i saltaj kako hoces.

Odziv na prebacivanje je gotovo instantan, brze ne mozes manualno prebaciti sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 22:03 (Čitatelj).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Bora fabrički 10.8 od 0-100 a Corolla 10.0 sekundi i opet se čini dobro sporija, baš se nekako čini mrtva. Nismo mogli na autoput jer je bila kratka testna vožnja pa nije bilo vremena da se ide do autoputa.
Baš sad provjeri i imam šta i vidjeti, razlika u obrtnom momentu je ogromna.
160 Nm/4400 rpm. Corolla
310 Nm/1900 rpm. Bora

Ovaj je bio manualac, ~1460€ ide doplate za automatik.

Ne možeš na manuelnom prešaltat toliko brzo kao automatik.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 22:07 (Haker_x).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Bora nije zaklana euro normama, sjedni u 1.6TDI pa ces vidjet da je mrtav do 2000 okr. .

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Benzinci opet manje zagađuju pa im ne treba toliko dodataka kao dizelima. I Bora ima neke katalizatore, ali nema DPF kao većina novih dizela koji kada se začepe zatuše motor i ne može meda.

Audi A4 B6 2.0 sa otprilike isto snage kao Corolla ima 195Nm na 3300 rpm. Jest da je veća kubikaža, ali je i stariji motor oko 15 godina i Euro 4 je, imao je uslove za najbolju eko normu u toj godini.

Nekako mi baš slab motor u Corolli za 2016u godinu. Jest da je Audi nov koštao dosta više od Corolle ali je i dosta stariji, tehnologija napreduje, ono što je prije bilo srednja klasa sada treba da bude niža klasa, 15 godina poslije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 22:44 (Haker_x).
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Problem je NoVA porez u AT, gdje te svaki Diesel kosta puno vise od benzinca, jedino elektro i hibridi imaju 0% NoVA poreza.

Zato se vise ne isplati uvoziti auto iz njemacke, jer zbog NoVA naknadne na 20.000€platis jos 9.000€ NoVA-e,

pa ti ispadne jeftinije da auto kupis u AT.

15 godina
1BIT kaže...

BTW: viši oktanski ron broj na gorivu je za benzinske motore sa visokom kompresijom, ako motor ima kompresiju manju od 10:1, nema potrebe točit više od 95ce... mada nebi smjelo ni škodit...

Ne znam koji iole noviji motor nema 10:1, npr. moj 1.1 benzinac koji je konstruiran ima 10.2:1. A nije bas da vidim ne znam kako puno ljudi koji toce 98 ili 100 u novije aute. Realno 95 je dobar za 95% cak i novih vozila. Inace ja sam u Apriliu RS125 koja ima kompresiju 12.5:1, tocio obicni 95 bez problema.

Čitatelj kaže...

Takodjer bi bilo dobro da interijer dovedu u 2018.,

jer sada izgleda kao interijer iz 2013.

Mozda tako izgleda jer je iz 2012.?

9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ma kuzim da Toyota i Subaru na tim modelima igraju na dostalgiju,

zato sve izgleda kao visoka klasa 80ih i 90ih,

al takvi automobili su prestali izgledati iznutra 2013.,

od tad je skoro sve digitalno - sto nije najbolje,

al zamjeram jeftine kontrole.

Ako vec radis retro, onda stavi visoku kvalitetu,

da gumbi i potenciometri budu zaista kao 80ih,

da imaju odaziv, da znas da si napravio 3 mjerice

ili 7 mjerica glasnoce, a ne potenciometar koji je linearan bez odziva.

To mi smeta. Nemam nista protiv tradicionalnog looka, al onda ga napravi kak bog zapoveda, ne?

No netko bas voli takve potenciometre, ja ne volim. Volim koracne a ne linearne.

Volim gumbe sa dva stupnja, "klik-klak" su najbolji, znas u mraku dali je ukljuceno ili iskljuceno.

A ovi "digitalni" koji nemaju odziva su smece. Dobri su oni sto su dvostupanjski,

pa ako su ukljuceni - zalockaju u kuciste, a kad ih ponovno kliknes - iskoce.

Takva treba bit unutrasnjost, sa takvim kontrolama. I bez LCD-a, i naravno bez toucha,

onda ces dobiti taj klasicni look i sve ce biti OK. A kad vec stavljas LCD radio,

onda stavi i cijelu tablu da je LCD i gotovo.

(a takva ce biti na novoj Supri, jer je to preuzela od BMW-a)

Ima toga sto mi sve svidja i sto mi se ne svidja. A netko voli tu kombinaciju retro i modernog,

ja bas i ne, al nema veze. Nismo svi isti.

Primjerice, nova Honda Civic je doslijedna - sve je moderno i to je OK, nema nista sto podsjeca

na stare Civic modele - i dizajn je po meni uspjesan - osim one silne crne plastike koja je ruzna,

zbog nje moras uzet ili skroz crnu ili crvenu, jer sa svim drugim bojama ta crna plastika iskace iz pastete

i daje autu dojam jeftinosti a ne neceg sto bi proizvela Honda.

Netko je spomenuo da bi GT86 izgledala super da dobije unutrasnjost Lexusa i naravno prednji grill Lexusa,

slazem se, izgledal bi brutalno dobro - ali Toyota nece Lexusov dizajn nigdje primjeniti osim na Lexusu,

zato tamo imaju sportsku liniju, i tko to hoce - platit ce 85.000€, a ne 35.000€.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Pa bili hibridni dani Toyote jucer. Frend vozio Prius plus. Auto brzo dode na putnu brzinu gradsku, al hvala ne hvala, nebi ga imo za izbor ni u prvih 50, a cijena veca neg talisman koji je bomba prema tom i jeftiniji. Prakticki mozes uzet initiale paris rabljeni za te pare i vozit se ko gospodin, jedino kaj i talismanu fali snage, ne lijepi u sic, vuce linearno ovaj 160ks, al ugodno me iznenadio kak je napravljen auto. Od Toyota mi se jedini svida Auris. Al odes onda prek u Mecu i zaboravis da postoji Toyota hehe. A klasa je fkt fina, cls isto, c redizajn isto dobar. Nakon proslih napokon su napravili te izmjene da se lakse zatvaraju vrata na autima, iritiralo je pravo to sto se na daciji bolje i lakse zatvaraju vrata neg na meci koja je 10 put skuplja, al sad je ok. A Audi je premoderan fkt, al naravno daju probne voznje pon-pet od 8-16 bas kad se radi, tak da nis od voznje novog A6. :(

14 godina
Auti - ultimativna tema

Čitatelj - pratiš Scottya?jer čini mi se da ste vas dvojica najveći fanovi Toyote 

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Nemam pojma tko je Scotty, osim sto je u Austriji Scotty - Route Planer za mrezu javnog prijevoza:

http://fahrplan.oebb.at/bin/query.exe/en?L=vs_postbus

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice