Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.546
|
čitano: 17.314.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Elantra trune. Ako ne vidiš da je negdje trula, ili je maskirano ili popravljeno.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Obe trunu

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam čuo da je Elantra ok što se toga tiče, a da 323 ekstremno trune, već nakon 4-5. godine :) al to ćemo svakako provjerit...

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Svi Japanci vole trunut i hrdjat. Jednostavno je to cinjenica.

Ako planiras imat Japanca duze od 5 godina - onda mu zatvoris pod,

neki silikonom, neki voskom, ima raznih varijanti - to jedino pomaze, i na proljece

na pregled i ciscenje i obnova. Samo tako mozes imat Japanca.

Tu je recimo VAG najbolji - najmanje trune odozdola, po mom iskustvu.

17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Chriss kaže...

Gledam Hyundai Elantru Sedan 1.6 16v(79kw) 2001. i Mazdu 323 Sedan 1.3(54kw) 2000. ...(oba benzinci)

Oba vozila izgledaju da su u dobrom stanju, naravno trebam ih pogledati ali ako oba budu u dobrom stanju...

Jel velika razlika u cijeni dijelova npr.?

Ima sam Elantru 1.6 2001. samo 5 vrata, i s njom nikad nikakvih problema... u nju sam ugradia plin koji podnosi bez problema i vozi se udobno i jeftino... Jedino ces morat vjerojatno sanirat limariju oko zadnjih kotaca, ali to je cisto problem auti koji "zive" u unutrasnjosti... takvih problema u Dalmaciji u pravilu nema... Za dijelove ti preporucam original "silver line" liniju koja ti je prepakirana originalna kutija predvidjena za starija vozila po povoljnim cijenama, a koja i nema razlike u odnosu na normalne dijelove. To su ti primjerice disk plocice za koje ti je najbolje ic na njihove origigi... ostalo se sve svodi na redovnu zamjenu ulja i filtera, sve prakticki bagatela, npr. origigi uljni je 50-tak kn, zraka 80, ulje je 10w40, ja sam vozia na castrol magnatec i minja svakih 10tkm. 

16 godina
neaktivan
1BIT kaže...
dmanz kaže...

Evo baš gledam dal vidim sebe na slikama  I ja upao jučer u ovu gužvu a išao sam s posla tek nakon 5, čak se stajalo jedno vrijeme

A šta te stislo na wc da si se morao žurit?

Stajao sam i ja jučer par puta, al većinu vremena sam se vozio 10-20Km/h, ma katastrofa...

Danas prošao bez problema po zaobilaznici

Ma nisam ja vozio po zaustavnoj  ali ima stvarno puno ljudi koji jesu, jučer je bilo ok isto se vozilo polako ali sam relativno brzo došao do skretanja za vž pa se i riješio prometa

OT: Preporučite neki jednostavni autek do 3000€, okolica vž, zg. Trebat će mi uglavnom  za put na posao (7km dnevno) i jednom tjedno zg-vž-zg, gledao sam grande punto godišta 2006-2008 oko 100k km, kreće se oko 20k kn, jel vrijedi to išta?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 8:11 (dmanz).
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ak ti nije problem potegnut do Zadra, ovaj Seat izgleda super. Garaziran, nema puno Km:

https://www.njuskalo.hr/auti/seat-ibiza-1.4-16v-oglas-26420450

Tak si nesta trazi, sa manje kilometara. Ak nemas za cijeli auto, kupi Pola.

13 godina
Auti - ultimativna tema
13 godina
Auti - ultimativna tema

*

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 8:51 (Chriss).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Gle ove Elantre su jako dobri auti, i taj 1.6 stroj je jako dobro ugođen s mjenjačem...

samo, treba ju dignuti i provjeriti stanje limarije...

Podvozje je čvrsto i robusno, ali... meni je unutar 6 mj. odjednom prohrđao most naprijed, a velim 6. mj. prije toga sam gledao i samo mala (nokat malog prsta) bila površinska hrđa...

Ju je je? Je ju je!
10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kakva perverzija od zvuka,zbog ovog bi radije ovako šta nego E60

14 godina
Auti - ultimativna tema

Nemre protiv duje.

16 godina
Auti - ultimativna tema
https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
10 godina
neaktivan

Dizlo se jedino čuje dobro ako je straight pipe,samo šteta što kod nas to nebi pustili na tehničkom.Tako da jedino ako imaš volju micati prije tehničkog,pa onda vratiti nazad

16 godina
Auti - ultimativna tema

Dizel se ne cuje u niti jednom smislu....

Dizel je cađara i to je cinjenica.

Sova stajl i ostali tjuneri...

Nema do divlje honde i kakvog gtia starog tipa golf 3 vr6 ili 2.0 16v

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja si prije spavanja pustam zvuk od LFA 

14 godina
nul-3 kaže...

1.6 TDI Iz Golfa Mk6 nije bas neka sreca posto imaju sranja sa diznama i EGR sistemom, na Mk7 je to rjeseno. Ja bi osobno prije golfa ili astru nego toga leona,  1.7 CDTI prije 2012 godine nema neke performanse tako da bolje gledati facelift iz 2012. 

https://www.index.hr/oglasi/vw-golf-vi-2-0-tdi/oid/1292097

https://www.index.hr/oglasi/vw-golf-vi-2-0-tdi/oid/1265285

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 23:50 (ivanzu).
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Dizel se ne cuje u niti jednom smislu....

Dizel je cađara i to je cinjenica.

Sova stajl i ostali tjuneri...

Nema do divlje honde i kakvog gtia starog tipa golf 3 vr6 ili 2.0 16v

Da se golf vrti do 8000rpm-a i ima varijabilnu bregastu bio bi brutala, ovako je još jedno dosadno vozilo na cesti...

vr6 je pretežak motor za kompakta, za passata taman, al too much za golfa...

v6 se ne čuje loše, al je bez veze što je tišina kad se pusti gas (ko da se ugasio motor), mada vjerujem da je to do pojedinca, tj tako si je ovaj na videu složio ispuh...

Ovo urlanje je nešto od čega se čovjek naježi i taj osjećaj kad ga stisneš i ide i ide, pa bregasta prebaci na agresivniji profil ajoooj

Između ostalog visoki okretaji i popratno urlanje je to šta vozilo čini sportskim...

Nije bez razloga ni jedan motocikl dizel, ni jedna formula nije dizel, kao što ni jedno rally vozilo nije dizel...

Aaaand:

Here we can see diesel in his natural habitat

16 cilindra turbo dizel 2532Ks sa grijanjem, te 3042Ks bez grijanja američka lokomotiva (gm diesel division) malo prerađena u gredelju i nazvana karavela za hž...

Engine info:

Kaj velite, na kolko bi se dao chipat ovaj turbo dizel motor

Budimo realni, nigdje u auto-moto sportu se ne pojavljuju dizelski agregati, pa čak ni u kartingu

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2018 0:59 (1BIT).
14 godina
1BIT kaže...

Budimo realni, nigdje u auto-moto sportu se ne pojavljuju dizelski agregati, pa čak ni u kartingu

Nisam znao da je 24h Le-mansa "nigdje" u auto-moto sportu. 

10 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, danas sam primjetio da kad ubacim u rikverc inače bi trebao da bude neki beep kada se upale senzori  i da mi pokazuje na ekranu ali sada samo čujem kao neko krčanje i na displeju mi ništa ne pokazuje. 

Nije siromah onaj koji nema, nego onaj ko želi previše!
8 godina
protjeran
gamer34 kaže...
1BIT kaže...

Al vec par godina dizlo nije dobio bitku:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_24_Hours_of_Le_Mans_winners

Sve hibridi.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Meni nema do zvuka starog Audi Sport Quattra 5 cilindraša, neponovljiv. Naježim se doslovno. Bio bi show da ga ovaj Riccardo uzme malo u ruke.

16 godina
1BIT kaže...

a u raid rallyima ? ili ni Mini Raid nije dizel,  a o Kamazima i Tatrama da ne pričamo?

Ju je je? Je ju je!
16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
1BIT kaže...

Le-mans smatram prototip pokušajem audia sa R10 tdi-em, jedno vozilo ne čini auto-moto sport... dečke iz audija je interesiralo kako bi se dizel pokazao sa konkurentima pa su napravili nešto drugačije...

Stric_Jura kaže...
1BIT kaže...

a u raid rallyima ? ili ni Mini Raid nije dizel,  a o Kamazima i Tatrama da ne pričamo?

Vjerujem da se u raid rally-u koristi dizel jer su same staze dulje, a dizelski motori učinkovitiji od benzisnkih, pa da ne tankaju svako malo dečki usred utrke, ne voze benzince, već dizele koji sa istom količinom goriva naprave veći put...

Di bi McRea bio da je morao tankat u sred utrke...

Kamazie i Tatre treba opće spominjat? kako sam već napisao, diesel in his natural habitat pa neće valjda benzinca ugradit u te krmače od 16 000kg

16 godina
Auti - ultimativna tema

gle nekad su i tenkovi bili benzinci (OK Rusi su to u 2SRu postavili kak spada), pa samim tim jesu li bili trkači...

iako, moram priznati, bilo bi dobro vidjeti cross-country utrku tenkova danas...

apropos toga izreka ide:

plin je za štednjak, dizel za traktor, a benzin za auto....

Ju je je? Je ju je!
15 godina
neaktivan
NisamNormalan12 kaže...

Pozdrav, danas sam primjetio da kad ubacim u rikverc inače bi trebao da bude neki beep kada se upale senzori  i da mi pokazuje na ekranu ali sada samo čujem kao neko krčanje i na displeju mi ništa ne pokazuje. 

Ti imaš A3 8V?

VAG ima neku foru da kad krepa zvučnik(obični zvučnik u autu) da ne rade parking senzori. Ali nisam točno siguran, nađi negdje VCDS i vidi greške.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

A plutonij za podmornice i svemirska plovila - i opet od toga dobijamo el. en.

Dakle nove elektricne automobile treba opremiti mini-nuklearnim reaktorom,

i rijesen je problem sa punjenjem. Jednom godisnje chekiras punjenje,

i vozis se koliko ti srce hoce.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Vec imamo jedan izvor raka u prometu ne trebaju nam dva. 

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Besplatna radiologija sine, ne brini, mozda ti vise pomogne nego sto odmogne.

17 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

A plutonij za podmornice i svemirska plovila - i opet od toga dobijamo el. en.

Dakle nove elektricne automobile treba opremiti mini-nuklearnim reaktorom,

i rijesen je problem sa punjenjem. Jednom godisnje chekiras punjenje,

i vozis se koliko ti srce hoce.

Ideja cak i nije losa. Samo da se moze obuzdati radijacija nekako. :P
Bez zafrkacije mislim da su takao nesto i mislili raditi ali samo kada bi uspjeli nekako fuziju napraviti, onda bi i bilo jako malo radijacije...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice