Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.547
|
čitano: 17.328.118
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Auti - ultimativna tema
omomomomoomm kaže...

Da u boldano sam siguran. Reci mi zasto auto koji je redovno odrzavan i pazen nebi isao 300tkm? Znam da samo zelis potkuriti i ispasti frajer iz neznam kojeg razloga. 

Jedino sigurno u životu je porez i smrt. Može on ići još 200k km, a može i preksutra se raspasti. Kak i svaki drugi.

14 godina

I koliko te koštala mapa za to?tj,ovo je stage 1?

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
17 godina
RuskeGTT kaže...

mene zanima ovi koji su glasali za philips u bitovoj glasalici, da li su isprobali oboje nbl i philipse, pa da mogu to tvrditi? ili su probali samo philipse, pa hvale svako svog konja...evo ja nisam glasao, jer do sad samo osramove stavljam...proslu stranicu sam dao svoje misljenje...trebao bi jednom malo uzeti philipse te najjace, pa usporediti sa nbl, pa da budem mjerodavniji

NBU s lećama svijetli lošije nego Philips X-treme vision bez leća

isprobao osobno

15 godina
Auti - ultimativna tema

nisu isti uvjeti, tj farovi

17 godina
RuskeGTT kaže...

nisu isti uvjeti, tj farovi

upravo to, jer leća sama određuje koliko se daleko može baciti svjetlosni snop

vozačev far s lećom baca niže i kraće od suvozačevog koji baca nešto dalje

16 godina
moderator
Ziga kaže...

Kupio sam prije dosta vremena od jednog lika s njuškala.. Osram NightBreaker laser

zamijenio postojeći defaultni Osram... to živog ku*ca ne valja! nikakve razlike u boji u snopu ne postoji.

Onda sam izvadio žarulje van i išao provjeriti partnumber brojeve... kad ono WTF!! part number na obje žarulje je od običnog Osrama istog kakav sam imao u autu.

Kutija je original bila....

i onda sam shvatio da je to teški prevarantski fejk upakiran u original ambalažu (iako je imao onu drugačiju kapicu na vrhu žarulje)

otišao u Moyldon, kupio Philips X-treme vision... nebo i zemlja naspram defaultnih Osram

Jesi siguran da si dobro pogledao part number?

Evo primjer za H7 od osrama

64210 - obična

64210NBU - Night Breaker Unlimited

64210NBL - Night Breaker Laser

Sve imaju isti broj, to je kod njih tako.

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
17 godina
sstrmi kaže...

I koliko te koštala mapa za to?tj,ovo je stage 1?

to mene pitas za bmw-a ?

#fsb
14 godina

Da

15 godina
Auti - ultimativna tema

unistio sam haubu - bilo smole jedno par tjedana, skroz zaboravio oprati, a kako vise ne vozim auto - zaboravio...i isao prat, i stiskat sa onom glavom iz koje izlazi mlaz vode...i naravno nasarao cijelu prednju polovicu haube...

cime da probam polirati? sta se sve moze staviti, kakvi vodobrusni, kakve paste, gline, voskovi? nisu duboke crte - ali se vide...savjeti?

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Mozda najbolje da si das nalijepiti finu nalijepnicu preko cijele haube, sa nekim motivom koji ti se svidja.

15 godina
Auti - ultimativna tema

nemam 18g

17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

nemam 18g

Stavi Spongeboba. :D
https://www.amazon.com/SpongeBob-Squarepants-Vynil-Sticker-Decal/dp/B00DSD5KYW
Jebo me pas ja bi stavio na svoj. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Stavi veliki VW logo da ide uz felge.

16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

savjeti?

Meni prvo pada na pamet odstrajivač insekata, neke fleke od insekata koje auto šamponom teško skine il do pola skine, ide ovim sredstvom za odstranjivanje insekata, pa možda bi se i smola dala skinut, a nije agresivno sredstvo za lak

EDIT:

Čak i postoji sredstvo za to ->LINK

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 22:59 (1BIT).
16 godina
1BIT kaže...
RuskeGTT kaže...

savjeti?

Meni prvo pada na pamet odstrajivač insekata, neke fleke od insekata koje auto šamponom teško skine il do pola skine, ide ovim sredstvom za odstranjivanje insekata, pa možda bi se i smola dala skinut, a nije agresivno sredstvo za lak

EDIT:

Najeftinije rjesenje za skidanje insekata za vozila je prati vozilo na kisi ili ga zalijevati dok se ne natopi vodom sve. Nemali broj puta auto toliko dobro operem nakon sto se natopi vodom i sva prljavstina i kojekakvi kukci se opuste radi vlage tj vode. A kada hocu na silu tipa auto praona onda pola njih niti ne skine jer su se doslovno zaljepili za lak.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Najeftinije rjesenje za skidanje insekata za vozila je prati vozilo na kisi ili ga zalijevati dok se ne natopi vodom sve. Nemali broj puta auto toliko dobro operem nakon sto se natopi vodom i sva prljavstina i kojekakvi kukci se opuste radi vlage tj vode. A kada hocu na silu tipa auto praona onda pola njih niti ne skine jer su se doslovno zaljepili za lak.

Ja kukce pokupim samo na autoputu/zaobilaznici kad vozim preko 100km/h i pri toj brzini kad se raskelji na haubi i zapeče na +30C, auto sapunica i spužva ne uklone fleku (ručno pranje doma), mogu do sutra trljat, al ovo za odstranjivanje insekada sa pol snage odstanjuje insekte, neki insekti baš neidu dole

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2018 23:47 (1BIT).
16 godina
1BIT kaže...
RuskeGTT kaže...

savjeti?

EDIT:

Mislim da on pita za posljedice pokusaja pranja s kojima je unakazio lak.

A za smolu je ono cudo za dezinfekciju ruku na bazi alkohola dobro, stavis se preko smole, ostavi koju minutu i onda trlja, skine se vecina i onda jos jednom za sitne ostatke i to je to.

Za insekte meni pomaze kad ostavim pjenu gore 5-10 min na autu da fino otpusti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2018 0:01 (CroNk3r).
16 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
Mislim da on pita za posljedice pokusaja pranja s kojima je unakazio lak.

A za smolu je ono cudo za dezinfekciju ruku na bazi alkohola dobro, stavis se preko smole, ostavi koju minutu i onda trlja, skine se vecina i onda jos jednom za sitne ostatke i to je to.

Za insekte meni pomaze kad ostavim pjenu gore 5-10 min na autu da fino otpusti.

Aha, brzopleto sam pročitao, pa niskam skužio pitanje, imaš pravo

EDIT:

U tom slučaju ako se vide male nepravilnosti na laku, probat sa polir pastom u boji ispolirati haubu, takva polir pasta nadomješta boju i ispravlja nepravilnosti laka...nije univerzalna, već se baš mora uskladit sa bojom vozila...

Crvena+za+crveni+auto Crvena+za+crveni+auto

I+ostale+najčešće+boje I+ostale+najčešće+boje

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2018 0:10 (1BIT).
8 godina
protjeran
RuskeGTT kaže...

nemam 18g

Nemam ni ja - al ljudi to cesto stavljaju.

Ovisno koje ti je boje auto, uglavnom sve osim bijele i srebrne, mozes staviti carbon nalijepnicu,

izgleda super i stiti od kamencica, a tebi ce sakriti sve ogrebotine:

https://www.amazon.de/Rapid-Autofolie-flexieble-Wrapping-Luftkan%C3%A4len/dp/B0743K1HMZ/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1536558981&sr=8-5&keywords=motorhaube+carbon

14 godina

Zasto na bijelu ne smijes/ne mozes staviti?

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Mozes al ne izgleda tako lijepo. Na bijelu radije nekakav  tribal.

17 godina
XXX-Man kaže...

Jesi siguran da si dobro pogledao part number?

Evo primjer za H7 od osrama

64210 - obična

64210NBU - Night Breaker Unlimited

64210NBL - Night Breaker Laser

Sve imaju isti broj, to je kod njih tako.

1000 % sam siguran....

žarulja izgleda kao original NBL (specifični vrh na kapici) ali svijetli kao obična Osram (testirano na zidu i u mrak na otvorenoj cesti)

i imaju isti part number! 

10 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-6-645i-sport-paket-navi-reg6-2019-oglas-25837550

Koliko bi me otprilike koštalo osiguranje za ovako šta

IMam 50% bonusa i 25GOD

Cijenu same rege sam izračunao stranici tehničkog i nije previše cca 1700-1800kn,ali treba mi osiguranje

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Zaista planiras dati 12.200€ za 15 godina star auto sa skoro 300.000km?

Usput pogledaj koliko lik prodaje jos dijelova od BMW-a - taj je lupan sto posto,

mozda cak slaganac od 2-3 vozila.

14 godina
MadMax2015 kaže...

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-6-645i-sport-paket-navi-reg6-2019-oglas-25837550

IMam 50% bonusa i 25GOD

Cijenu same rege sam izračunao stranici tehničkog i nije previše cca 1700-1800kn,ali treba mi osiguranje

Odakle si, koje registarsko podrucje?

Za ZG racunaj oko 4 somica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2018 18:15 (gamer34).
15 godina
MadMax2015 kaže...

IMam 50% bonusa i 25GOD

Ako gledaš takav auto, onda ti registracija od 2000kn ili 7000kn nebi trebala predstavljati neki problem. 

U cijeloj toj priči je, vjeruj mi, osiguranja najmanja stavka. 

Najveći problem je održavanje takvog auto. 

Uvijek sam govorio, auto je najlakše kupiti. Meni osobno, nebi bio problem ni kupiti ni registrirati kakav auto od 200kw+, ali samo održavanje je druga priča. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
10 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Zaista planiras dati 12.200€ za 15 godina star auto sa skoro 300.000km?

Usput pogledaj koliko lik prodaje jos dijelova od BMW-a - taj je lupan sto posto,

mozda cak slaganac od 2-3 vozila.

Pregledao svih 9 stranica,ne prodaje ni jedan jedini dio za E63 koji je u pitanju
Spusti se to na 11 keša,uostalom ja ne pravim više od 800km mjesečno

gamer34 kaže...
MadMax2015 kaže...

IMam 50% bonusa i 25GOD

Odakle si, koje registarsko podrucje?

Za ZG racunaj oko 4 somica.

VT

dv14 kaže...
MadMax2015 kaže...

IMam 50% bonusa i 25GOD

Ako gledaš takav auto, onda ti registracija od 2000kn ili 7000kn nebi trebala predstavljati neki problem. 

U cijeloj toj priči je, vjeruj mi, osiguranja najmanja stavka. 

Najveći problem je održavanje takvog auto. 

Uvijek sam govorio, auto je najlakše kupiti. Meni osobno, nebi bio problem ni kupiti ni registrirati kakav auto od 200kw+, ali samo održavanje je druga priča. 

Održavanje takvog auta je na razini serije 5 E60,detaljno proučio cijenu dijelova E60 vs E63 na siluxu,autokrešo,njušci,bmw grupama,ebayu itd

I u nekim stvarima jeftini nego E60,u nekima skuplji ali u konačnici su tu negdje

14 godina
MadMax2015 kaže...

Održavanje takvog auta je na razini serije 5 E60,detaljno proučio cijenu dijelova E60 vs E63 na siluxu,autokrešo,njušci,bmw grupama,ebayu itd

I u nekim stvarima jeftini nego E60,u nekima skuplji ali u konačnici su tu negdje

Za VT generali kalkulator kaze oko 3000kn.

A sto se odrzavanja tice, je na razini E60, ali s V8 motorom, a na 520d. Npr. u taj motor ide 8l ulja, antifriza preko 14l, diskovi i plocice puno veci i skuplji nego na "standardnim" modelima itd. I nemoj se previse orijentirat po siluxu, kresi itd. Cesto imaju srot dijelove pa su i cijene takve, a i sam katalog im nije bas najtocniji.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kada bi kupovali mladenački auto u budžetu od oko 50 tisuća kn, a da lijepo ide/izgleda/nije skup previše za održavanje koji bi bio vaš izbor?

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas ujutro prometna kad sam na posao išao, na zaobilaznici, kombić totalno devastiran, materijala po cesti svuda, a šleperu prednji lijevi kotač svinut na glavčini, grdi udarac je morao bit...

A u povratku oko 16:20 tolka gužva, da se valjda kolona stvorila od Buzina skroz do Ivanje Reke, vozilo se 10 do 20Km/h, pola sata mi trebalo da prođem zaobilaznicu šta inaće prođem u 5min...

U tih pola sata vožnje u koloni, uhvatio sam barem 50 vozila u prekršaju koji voze zaustavnom trakom:

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice