Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.495
|
čitano: 17.208.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
imaiden322 kaže...
@kl

ti nakon svake izmjene ulja i filtera stavljas novi sraf na karter 😂😂😂😂 ?

kakvo staro i ulje i filter? ne kuzim pitanje.

@čutac

ma ti si picajzla, ti valjda moras imati grabu ili hidraulicnu dizalicu + osvjetljenje ko u betlehemu, minimalno da je 20c u garazi i hladno karlovacko na stolu. ne kuzim, nikad nisi mjenjal ulje prirucnom dizalicom?

Ne mjenjam ja, pre fine ruke imam za to, a nebudem propal za 5kn koliko sraf dođe :)

Pa reko si da mjenjaš filter i ulje sam ?! Popiješ staro? :)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
15 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

@čutac

ma ti si picajzla, ti valjda moras imati grabu ili hidraulicnu dizalicu + osvjetljenje ko u betlehemu, minimalno da je 20c u garazi i hladno karlovacko na stolu. ne kuzim, nikad nisi mjenjal ulje prirucnom dizalicom?

Pa da bi radio kako spada, moraš biti ispod auta i imati prostora, moraš imati osvjetljenje da vidiš što radiš i ako radiš na nuli, onda nećeš osjetiti prste i biti će ti teže raditi.

Da bi nešto radio kako spada, moraš imati uvijete. Zubari sigurno nemaju stolicu od 60 tisuća kuna iz poriva, nego zato jer im omogućuje bolji rad.
A priručnom dizalicom nisam radio iz više uvijeta: 

1) ne digne auto dovoljno

2) ne želim da popusti i da mi karter uđe u glavu

3) služi da zamijeniš kotače i napraviš nešto sitno ako trebaš

Dok kupiš dobru dizalicu, klocne, ode ti love da iskopaš i betoniraš grabu. 
Ja odem kod mehaničara, za 100 kuna se s njim ispričam, malo kopam po autu, gledam šta ima, ...

Mijenjao sam ja na bratovom autu više puta ulje i em se zamažeš, em onda još moraš se rješavati starog ulja. Samo da odvezem ulje na odlagalište, ode mi 40 kuna na benzin...

sstrmi kaže...

https://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-407-1.8-16v-oglas-24050937

Šta mislite o ovom autu i kakvu su vaša iskustva ako je netko imao?

Taj 1.8 je iz doba Xantije i motor je neuništiv. Uz redovno održavanje i pažnju takvi motori idu do 500 tisuća bez nekih većih zahvata.

Nešto kao 1.9 TDI, ne baš uglađen(za benzinca), ne pretjerano štedljiv i ne puca od performansi, ali je vječan.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.12.2017 16:32 (chutac).
17 godina
imaiden322 kaže...
@kl

@čutac

Nismo svi Grunf da to rješavamo na parkingu s klocnama, uljem iz Konzuma, bacajući ulje u prvi šaht gledajući hoćemo li uštediti 50 kn.

12 godina
imaiden322 kaže...
lol koji pacijent bi dal 420 odnosno 810kn za mali servis, zanimljivo 🤔 to sve si sam doma napravis

Mehanicar mi inace uzme oko 150kn za izmjenu ulja i filtera. Mijenjam sve svakih 10/12 k km. U godinu dana bih ustedio 450kn da si sam radim. To je dakle kuna i 20 lipa dnevno. Radi takve uštede mi se sigurno ne da riskirati da mi auto zavrsi na glavi ili opcenito zaprljati se i voziti ulje na ekolosku stanicu. Volim sarafiti po auto. U svakoj alfi sam cijelu armaturu rastavio sam i oblozio rubove da mi ne škripi u voznji. U BMWu nma tih problema. Dakle nije da ne znam petljati oko tih elementarnih zahvata nego jednostavno radim samo ono sto me ne dovodi u rizik i sto mi je vise hobby.

Tih 450kn godisnje potrosim na 10 paketa cigareta.

16 godina
imaiden322 kaže...
@kl

A ti si pretpostavljam tolko skrt da ni podloznu plocicu ne zamjenis.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

To dolazi uglavnom sa filterom, ali možda on proda na njušci da vrati 50 lipa 

16 godina
chutac kaže...

To dolazi uglavnom sa filterom, ali možda on proda na njušci da vrati 50 lipa 

U stare metale, bakar(ili mesing od cega se vec radi) je skup 

13 godina
neaktivan
Ziga kaže...
ja111 kaže...

Kvatro power 

Dok smo stajali nas je lik prošao pod ručnom i svi se pogledali i rekli ovo nemre dobro završiti. Kad smo krenuli dalje 100m kasnije je bio u jarku

To je sljemenska cesta prema gore?

Ako da.. Audi A3 je bio u jarku  kontra okrenut jučer oko 10:30

Sorry na kasnom odgovoru, da poslije leustekove staze prema tornju... sto je najgore lik zapravo uopce nije izletio nego su dva splicana zapeli i on je krenuo u rikverc da zaobiđe i sletio u jarak . I ovo je 6ica avant bio.

Uglavnom, sve u svemu brutalna avantura... 

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
14 godina

Onda dobro,ako prodam svog CLia do petka taman stignem ovo uzeti ako se ne proda

I da,CLIO je u petak nakon 350km na mješavini dizela i benge riknuo,tj dizna jedna ošla.U srijedu idem ugraditi novu i očistiti ostale dizne i pumpu,naravno plaća lik s ine

Rezervoar je očišćen od mješavine,čisti dizel stavljen.Može se čak i voziti,i radi i sve samo što naravno radi na 3 cilindra kad je ta jedna dizna ošla

U svakom slučaju bilo je previše benge na kraju,20% ukupno a smije max do 10% da bi bilo normalno koliko toliko

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
Auti - ultimativna tema

"Nece ništa biti",  "Ne slusaj ove sto nikada dizela nisu vozili ".

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.12.2017 19:32 (ivanzu).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Razmišljam lagano o kupnji prvog auta, pa sam malo gledao Focusa 2011-2014 recimo. Cilj bi bio pronaći neki do 120k km recimo. Jeli bilo ovdje rasprave o 1.6 TDCI? Kakav se pokazao, ima neki poznazih problema? Može li napraviti 200k+ km?

Prvi izbor bi mi bila Mazda 3, ili možda Golf, ali preskupo (precjenjeno?) oboje. 

HTC 10 | (HTC 8X :) no more)
17 godina
u mk3 se ugrađivao apdejtani 1.6tdci (hdi) tak da s zaribavanjem turbime nemas problema. al opet gledaj kod kupovime da su servisni intervali cim gušći. gledaj 85kw verziju jer je sve slabije preslabo...
OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
Auti - ultimativna tema

Golf 7 nije nešto previše precjenjen, oni ranije jesu. 1.6 TDCI je PSA motor imali su problema sa uljnim talogo(crkne turbina) i diznama koliko ja znam. Za Mazdu ne znam nista osim da isto koristi PSA dizele.

16 godina
ivanzu kaže...

"Nece ništa biti",  "Ne slusaj ove sto nikada dizela nisu vozili ".

Nemogu vjerovati da je ipak sranje doslo. Znam da duji nebi nista bilo. 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ni mojem jos nikad nije nista bilo od benzina 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Zaboravio si da je dujin 1.6D nastao od benzinca,da koristi predkomoru i sa manje bara ubrizgava gorivo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.12.2017 20:10 (ivanzu).
16 godina
ivanzu kaže...

Zaboravio si da je dujin 1.6D nastao od benzinca,da koristi predkomoru i sa manje bara ubrizgava gorivo.

Jedan kolega mi rekao da mu je sogor radio na aerodromu te da mu je kerozin furao i mjesao je to sa dizelom i sipao u duju... Kaze da je bolje radila 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Na C3 od kolegice se kabina zagrije nakon ni kilometra prijeđenog dok na mom treba višestruko više. Je li istina da je normalno na diesel motorima da se sporije zagrijavaju naspram benzinaca, baš malo proučavam ovo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.12.2017 21:03 (vrinho).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Kerozin je čistija vrsta dizela tako da nije ni čudo samo lošije podmazuje. 

15 godina
neaktivan

Možda ima dodatne grijače.

Moja oba c4-ja imaju dodatne grijače tako da treba 10 sekundi da počne topao zrak izlaziti iz ventilacije i kada je vani najveći minus.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Mislim da sva novija auta imaju grijace kabine jer su motori previse efikasni pa ne zagrijavaju tekucinu dovoljno brzo.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Da li se to može naknadno ugraditi ili da se pomirim s tim kako je?

16 godina
ivanzu kaže...

Mislim da sva novija auta imaju grijace kabine jer su motori previse efikasni pa ne zagrijavaju tekucinu dovoljno brzo.

Ne znam za grijace kabine, ali znam da postoje grijaci na racvi vode da se antifriz brze zagrijava. Nakon nekog vremena riknu...

Dizelu dulje treba da se ugrije to je istina. No kako koji. Moja 1.6d sa malim kilerom se za 4km ugrijala na 90... dok ova 1.6td sa ogromnim kilerom tek nakon 8 km

vrinho  pomiri se sa tim, to ti je tako. Moze se, ukoliki postoji ta opcija, ali vjerujem da je ne isplativa ulozenog novca, i vremena da bi nakon 1min voznje imao topal zrak a ovako imas nakon 4 min.. karikiram ali nije to neka razlika... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.12.2017 21:41 (Fake_Alert).
15 godina
Auti - ultimativna tema

A dobro, bar me zima pošteno razbudi svako jutro ako ništ drugo Ali njoj je bad.... mala, sitna i zimogrozna a naučena da je začas u auto toplo. Moram nekakvu dekicu nabaviti za svoju hladnu čađaru

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Najlakše je staviti grijanje siceva.
To je čudo kad uđeš na -10, a sic bude vruć

12 godina
chutac kaže...

Ja prvi put imam grijana sjedala u E46. A6 C5 i sve 156ice i GT nisu imali. Fora stvar ali nije bas najzdravija.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Je viš ovo ti nije loša ideja, možda i nabavim. Sutra sigurno ne bude trebalo jer južina lupila nenormalno. Jučer nisam mogao izaći bez zimske jakne i kape a sad maloprije idem zatvarati ogradu u kratkim rukavima, bolest živa

14 godina
Auti - ultimativna tema

15 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
chutac kaže...

Ja prvi put imam grijana sjedala u E46. A6 C5 i sve 156ice i GT nisu imali. Fora stvar ali nije bas najzdravija.

Zdravlje?

vrinho kaže...

Je viš ovo ti nije loša ideja, možda i nabavim. Sutra sigurno ne bude trebalo jer južina lupila nenormalno. Jučer nisam mogao izaći bez zimske jakne i kape a sad maloprije idem zatvarati ogradu u kratkim rukavima, bolest živa

Jedino ne znam na što se možeš spojiti jer vuče oko 300W po sicu. Moje je tvornički pa ne znam kako se ugrađuje naknadno, možda da odvezeš nekom električaru.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Sada su vam grijaci spojeni na ECU tako da ako auto nema to u original opremi mozes se hebat bez puta u ovlasteni i kupovine kontrolnog modula.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice