Šta sve treba napraviti kad prodajem auto,a šta kad kupujem?I šta ako želim zadržati svoje tablice,i još šta se dešava s postojećom policom osiguranja?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Divota od auta ziher je užitak opće sjedit nutra a kamoli vozit..
Evo i jedan primjerak iz Vž-a, nisu moje slike, a ni kola nažalost.. ( izvor: Uživo sa hrvatskih prometnica, fb stranica )
Jedino bi ja vratio grilove da budu tvornički, kromirani, pogotovo uz ove felge..
Evo, za fanatike uvijek :)
Divota od auta ziher je užitak opće sjedit nutra a kamoli vozit..
Evo i jedan primjerak iz Vž-a, nisu moje slike, a ni kola nažalost.. ( izvor: Uživo sa hrvatskih prometnica, fb stranica )
Jedino bi ja vratio grilove da budu tvornički, kromirani, pogotovo uz ove felge..
Hehe, ovo je auto od Dejana iz VZ, decko ima i 2002 BMW, prije je bio od jednog drugog decka u ZG, dobar auto. Malo je dobrih E46 M3 u HR, svi se znamo.
Hehe, ovo je auto od Dejana iz VZ, decko ima i 2002 BMW, prije je bio od jednog drugog decka u ZG, dobar auto. Malo je dobrih E46 M3 u HR, svi se znamo.
Ma auto je perfekcija...
Ja se nadam nać neki posao uz faks pa kroz neko vrijeme ubost kockicku, 2002 mi je prvi izbor al mislim da ću njega nać još teže od e30, pogotovo u nekom solidnom stanju za neki projekt...
Jel tko prije poliranja smirglao vodobrusnim stop svjetla/farove prednje,ako da kojim gradacijama,idem malo obnoviti stop svjetla/farove pa gore foliju,prvo bi izravnao potpuno sa vodobrusnim jer imam par ostecenja od kamencica pa eto ako moze preporuka kojom najnizom gradacijom ici i kojim koracima ?
ljudi ima netko iskustva sa Opel Astrom 1.7 CDTI 2013, 110ks (karavan) ?
Jel tko prije poliranja smirglao vodobrusnim stop svjetla/farove prednje,ako da kojim gradacijama,idem malo obnoviti stop svjetla/farove pa gore foliju,prvo bi izravnao potpuno sa vodobrusnim jer imam par ostecenja od kamencica pa eto ako moze preporuka kojom najnizom gradacijom ici i kojim koracima ?
Nemoj to raditi. Daj farove na lakiranje. Vjeruj mi ustedit ces vremena zivaca i novaca. Farovi se lakiraju a ne poliraju i kao novi su te dugo traju.

ljudi ima netko iskustva sa Opel Astrom 1.7 CDTI 2013, 110ks (karavan) ?
Auto je prase zbog velike tezine, tih je i udoban samo ne ocekuj dinamicnu voznju. Taj od 110ks ide OK naspram prvih varijanta 1.7CDTI-a i ne bih trebao praviti probleme. Bolje probaj pronaci 130ks varijantu.
Prvo 1000 da se izmatira sve ,oprat pa 2000 i onda 3000,naravno sve na vodu pa onda spolirat
..
Lakiranje farova kaj nebi lak kroz neko vrijeme pocel pucat i sl od kamencica i to?
Bolje foliju
Prvo 1000 da se izmatira sve ,oprat pa 2000 i onda 3000,naravno sve na vodu pa onda spolirat
..
Lakiranje farova kaj nebi lak kroz neko vrijeme pocel pucat i sl od kamencica i to?
Bolje foliju
Hvala,ali sto ako imam dublje ostecenje od kamencica,da bolje idem prvo sa 600-1000-2000 pa 3500 i onda polirka prvo gruba pa fina pasta,onda sam planirao nanijeti foliju na stopke i bezbojnu na farove.
Lakiranje bi htio izbjeci jer ne znam koliko cu auto dugo imati kod sebe,auto mi treba svaki dan i to je dosta visoka cijena,a imam vec ulaganja dovoljno u auto tako da bi izbjegao.
Da se razumijemo,farovi nisu oksidirali,imaju ogrebotina i zato bi isao tim postupkom i na kraju folija bezbojna.
Koliko kolicinski mi treba papira,jel dosta jedan list svake gradacije za 4 stopke ( Golf 5 ) i dva fara ?
ne kuzim u cemu je stos, vidim da je onaj video sa chevrolet ss sedan sa mini slicicom jednog videa, ali prikazuje drugi...ako je to slucaj i kod vas, htio sam objaviti video sa youtube channela pod nazivom Ignition, ep. 152.
Uvijek mislim pitati zna li netko, pa zaboravim, koja je priča one predivne E39-tke od Anindola, taj auto se prodaje preko 11g., uvijek sam ga gledao po oglasnicima, dvaput uživo, ako se ne varam imao je totalku? Tako neka priča, pa složen iznova i nitko neće kupiti normalno..
http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-m5-e39-oglas-1947502
Malo Fusso Coat efekta. Nanio sam ga prošlu subotu. Probao sam djelić namazati na staklu da vidim kako će se ponašati. Vidi se kako se voda skuplja u kapljice, tj bolje reći kuglice tu gdje je premazano, dok na suprotnoj strani se voda ljepi po staklu. Zanimljivo je gledati kako kiša pada po boku automobila (površinama koje su kose), a kapljice se doslovno odbijaju od površine u cijelosti kao da su kamenćići, tj u krutom stanju.
Ovo vrhunski izgleda, sve vise mislim da cu si uzet taj Fusso i stavit ga na auto. Na plavi auto pretpostavljam ide dark varijanta? I daj reci koliko ti cca-a treba da cijeli auto napravis i koji je postupak?
Ide light fusso coat na plavu, crvenu itd. to i nema veze neke. Ja sam stavio fusso u 3mj. i jos drzi kao prvog dana.
Ono sto zelim reci je da BMW star tolike godine uzima mjeru mnogim danasnjim autima koji imaju 15 godina tehnoloske prednosti.
Evo, za fanatike uvijek :)
ma di je to od plastic fantastic fieste.. ovo bih vozio i da je 20 god staro ak je imalo briznog vlasnika neko novog nekog plastikanera sa 80ks
Dosta ti je list da :)
ovaj probe - obavezno 18ke...na ovome izgleda ko tocak, sorry...18ke i eibach -4/5cm...
i skidaj ovo interceptor iza...
uzivam kad god imam priliku bez brige. svaki petrolhead uziva u v8 atmosferskom visokoturaznom benzincu. ove nase turbo puhalice sa 4 cilindra su igracke prema tome a da ne pricam o trocilindricnim motorcekima. bez ljutnje.
A ovisi, nemožeš reć da motocikli loše zvuće, ležaljke neke yamaha, kawasaki, Suzuki, Ducati... svi redom motorceki sa 4 cilindra od 800ccm(0.8L) do 1200ccm(1.2L), al kad se zavrte prek 10 000rpm-a, naježiš se od visokih tonova, sitnih vibracija i mirisa goriva, a rekli bi ljudi mlinček od motora, nemaš ga kaj vidit, a trese se tlo ispod njega
BTW: trenutno su najefikasniji motori baš ti sa turbinom i pri tome ne mislim na štetne emisije, već na omjer snage i potrošnje, danas možeš imati 4 cilindra sa turbo puhalicom koji je snažan kao neki v6(čak i snažniji), a troši manje od v6 motora, a što se zvuka tiće, slažem se da atmosferski motori daju bolji zvuk od turbaka (ako kod turbaka zanemarimo fućkanje turbine, tj ako slušamo baš detonacije), v6, v8, v10, v12 koji su ajmo reć najčešći daju odličan zvuk zbog većeg broja cilindra, što rezultira češćim detonacijama nego kod 4 cilindra, pa tako i bogatijem rasponu zvuka, ali kako se sve usavršava, pa tako motori postaju sve sofisticiraniji/efikasniji, sa turbinom i hrpetinom varijabilnih dijelova, nije nemoguće da se u budućnosti složi motor sa 4 cilindra koji radi i zvući kao v6/I6, ako naprave tako varijabilnu radilicu koja npr na visokim okretajima dva cilindra tako upogoni da naprave dva ciklusa, a ostala dva standardni jedan ciklus (tj da dva cilindra rade duplo brže od ostala dva), dobije se 6 ciklusa na motoru sa 4 cilindra, pa je i zvuk automatski bogatiji, ako se ne varam, mazda je već napravila prvi funkcionalan benzinski motor bez svjećica, sve na tom motoru je varijabilno/promjenjivo, usis, bregasta osovina i radilica, samo šta ta mazdina varijabilna radilica mijenja hod klipa po potrebi, ciklusi detonacja su i dalje periodički...
Meni bi zanimljivo bilo čuti ovog boxera
Kakvi tlakovi, kompresija valjda?
Teoretski,jel sta ovjes vise trpi ili neka druga karika ako umjesto 225-45-17 stavim 225-55-17 ?
Gledam si uzeti rabljene zimske i u upisanoj dimenziji nemam bas ponude dok 225-55-17 ima pa ako osim te jedne zakonske sitnice sve u redu,uzeo bi 225-55-17 ?
Pa bit će ti teže ubrzavati jer ti je promjer gume veći, neće ti valjati brzinomjer, što se ovjesa tiče vjerovatno će biti i bolje jer su deblje gume pa će biti mekša vožnja. Evo ovdje si pročitaj što koja dimenzija gume znači i onda kontaj dalje sam.
Šta sve treba napraviti kad prodajem auto,a šta kad kupujem?I šta ako želim zadržati svoje tablice,i još šta se dešava s postojećom policom osiguranja?
itko?
itko?
kada prodaješ kupoprodajni ugovor sa kupcem ovjeriti kod javnog bilježnika..
kada kupuješ isto to (samo si ti kupac jel), pa na poreznu platiti porez, pa na policiji riješiti prijepis.
Jedno pitanje, jel moguce unutar uze obitelji pokloniti auto bez da se mora placati neki porez?
Ako ne, jel moguce da netko drugi registrira moj auto na sebe?(pa onda prakticki auto je moj, ali nemam nista s njim)
itko?
kada prodaješ kupoprodajni ugovor sa kupcem ovjeriti kod javnog bilježnika..
kada kupuješ isto to (samo si ti kupac jel), pa na poreznu platiti porez, pa na policiji riješiti prijepis.
da opet malo ubacim irsku u pricu..
kad sam nedavno uzimao auto jedino kaj sam morao napraviti jest:
- potpisat ugovor/racun da sam kupio/platio auto (uzimao sam kod dilera, privat ide samo novac na ruke i ciao)
- bivsi vlasnik i ja potpisujemo log book koji se salje psotom u department of transport koji se tamo ovjerava i salje na moju adresu (kroz 10ak dana) s potvrdom da sam ja novi vlasnik (isti proces ide kad/ako cu prodavat auto)
- u medjuvremenu normalno vozim auto
- nema nikakvih poreza, biljeznika, prijepisa na policiji, pecata, kuraca.
- prometna dozvola ne postoji, sve se vidi na "stickeru"/disku na prednjem staklu
- tablice na autu ostaju od dana registracije do otpada, nije moguce mijenjati broj
dakle doslovno 5min posla nakon kaj sam se odlucio kupit auto do odlaska sa autom doma
Jedno pitanje, jel moguce unutar uze obitelji pokloniti auto bez da se mora placati neki porez?
Ako ne, jel moguce da netko drugi registrira moj auto na sebe?(pa onda prakticki auto je moj, ali nemam nista s njim)
Poklanjanje unutar obitelji je besplatno.
Samo odeš kod javnog bilježnika za ugovor koji košta nekih 70kn,zatim u poreznu staviti auto na svoje ime što ništa ne košta jer je poklon i na kraju u policiju i tehnički po novo prometnu