Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.577.260
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Paolo Maldini kaže...
Karlek_19 kaže...

Normalno, kad nebreš naći rabljeni koji ti se sviđa. Nećeš valjda kupiti nešto što ti se ne sviđa?!

To je bila zajebancija  mada je činjenica da prodaja polovnih automobila dominira u RH, jer tako diktira standard stanovištva. Pa svi mi znamo barem jednog pajdu koji uvozi aute iz EU i preprodaje ih.

Da, samo kaj zbog nameta/poreza/kaj ja znam čega, više nije isplativo uvoziti, tj. oderu te pa bolje daš 1-2k € za novog, barem znaš kaj imaš. Barem moje skromno mišljenje.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ma novo je novo, nema tu dileme, samo auto čim izađe iz salona gubi na cijeni 2000EUR a kamo li kad prođe 20-30k km. A još dodatno kad je Citoren ili Alfa . Naći malo voženo polovno auto 2K eura manje nego novo, good luck with that 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kod kupovine novog vozila ne plaćaš ništa posebno osim homolagacije na tehnickom,pricam o kupovini npr u sloveniji...za polovna vrijede druga pravila.Frend uzeo u sloveniji novi fiat doblo i apsolutno nikakva davanja nije platio

SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
16 godina
neaktivan

Doblo registriran kao N1, teretno?

Za unos novog vozila iz EU u zemlji kupnje uzimaš račun bez VAT-a i u nas plaćaš PDV

14 godina
bruno11 kaže...

Doblo registriran kao N1, teretno?

Za unos novog vozila iz EU u zemlji kupnje uzimaš račun bez VAT-a i u nas plaćaš PDV

nope,putnicki...n1 vise ne postoje,samo 8703 u 8704 carinski brojevi,a to su teretna vozila.

8 godina
protjeran
Thoroughbred kaže...

Kod kupovine novog vozila ne plaćaš ništa posebno osim homolagacije na tehnickom,pricam o kupovini npr u sloveniji...za polovna vrijede druga pravila.Frend uzeo u sloveniji novi fiat doblo i apsolutno nikakva davanja nije platio

https://www.tportal.hr/tehno/clanak/isplati-li-se-uvoz-novog-automobila-iz-slovenije-20161121

Moguće je da se za pojedine modele isplati potegnuti u Sloveniju ali u globalu ne. Tako kaže i struka:

Da je unos iz Slovenije neisplativ, drži i sudski vještak za promet i procjenu vozila Goran Husinec. 'Naša su davanja prevelika za takvu egzibiciju jer ih na kraju mora pokriti kupac, država mora biti podmirena', kaže Husinec. 

bruno11 kaže...

Mislim da nije tako jednostavno. Za kupnju bez VATa (PDVa) moraš biti firma i imati PDV broj

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 12:01 (Paolo Maldini).
14 godina
wifi kaže...

Jel netko zna za koliko otprilike stignu gume s mall.hr ako je naruciva vec? (ST)

Unutar 5 dana.

17 godina
neaktivan
ivanzu kaže...
wifi kaže...

Jel netko zna za koliko otprilike stignu gume s mall.hr ako je naruciva vec? (ST)

Unutar 5 dana.

tnx... nada sam se da ce bit za dan-dva

16 godina
neaktivan

europa.eu kaže:

New cars
When you buy a new car in another EU country intending to take it back with you to the EU country where you live, you are exempt from paying VAT in the country where you bought it.
You will have to pay VAT in the country where you register the car.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ima logike da, mada je to za nas najgora opcija jer imamo jednu od najvećih stopa PDV u EU.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Neznam detalje...samo znam da je cijena tog dobloa u slo bila puuuuuno manja...i da je u konacnici prosao dosta jeftinije nego da je uzeo kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 12:44 (Thoroughbred).
15 godina
neaktivan
Paolo Maldini kaže...

DS4  

Ne opravdava baš cjenovnu razliku u odnosu na c4.

Jedino korisno ima ona višestruka LED svjetla(sa tri projektora po faru), a sve drugo je stil.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
8 godina
protjeran
chutac kaže...
Paolo Maldini kaže...

DS4  

Ne opravdava baš cjenovnu razliku u odnosu na c4.

Jedino korisno ima ona višestruka LED svjetla(sa tri projektora po faru), a sve drugo je stil.

Na to sam i mislio, prelijep auto.

17 godina
Auti - ultimativna tema

ne samo do prednjih svjetala, već i do preudobnih sjedala, jakog 2.0 dizelskog motora, centralne konzole, staklenog krova i kojekakvih điđa miđa 

prekrasan auto

15 godina
neaktivan
Paolo Maldini kaže...

Na to sam i mislio, prelijep auto.

Je i iako ja stavljm izgled na visoko mjesto, DS4 mi ipak ne sjeda.

Visoka cijena(puno viša nego c4), meni osobno bočna linija ne izgleda dobro kao na c4 i još se zadnji prozori ne mogu otvoriti.

DS3 mi je fantastičan, DS5 također, ali DS4 ne znam baš.
A i sad su to već dosta stari auti. Platforma nije baš mlada, a i sam model je star već 7-8 godina. Čeka se 2020. i novi c4. Samo da ne bude crossover 

Ziga kaže...

ne samo do prednjih svjetala, već i do preudobnih sjedala, jakog 2.0 dizelskog motora, centralne konzole, staklenog krova i kojekakvih điđa miđa 

prekrasan auto

Ja kažem za DS4 da u odnosu na c4 nudi jedino bolje farove kao racionalnu prednost. A DS5 je druga stvar, on rivala nema.
To Citroen treba biti, nuditi aute bez rivala :)

16 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

europa.eu kaže:

New cars
When you buy a new car in another EU country intending to take it back with you to the EU country where you live, you are exempt from paying VAT in the country where you bought it.
You will have to pay VAT in the country where you register the car.

Da li netko može to malo bolje objasnit. Ako se kupi auto u sloveniji da li se kod nas mora plaćati posebni porez na motorna vozila ako se radi o novom autu.

12 godina
chutac kaže...

...A DS5 je druga stvar, on rivala nema.

ds5 je sam sebi bio rival, preskup auto s preozbiljnim manama koje od takve klase ne očekuješ

niti u jednoj recenziji nisu bili zadovoljni i prigovore možeš nabrajati unodegled, od manjka prostora odozada, slabe vidljivosti, ne baš user-friendly unutrašnjosti s previše gumbića do klepetavih motora, lošeg ovjesa koji izgleda kao da voziš stari školski autobus, nesigurnosti u zavojima... itd., itd., itd.

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
chutac kaže...

...A DS5 je druga stvar, on rivala nema.

ds5 je sam sebi bio rival, preskup auto s preozbiljnim manama koje od takve klase ne očekuješ

niti u jednoj recenzijinisu bili zadovoljni i prigovore možeš nabrajati unodegled, od manjka prostora odozada, slabe vidljivosti, ne baš user-friendly unutrašnjosti s previše gumbića do klepetavih motora, lošeg ovjesa koji izgleda kao da voziš stari školski autobus, nesigurnosti u zavojima... itd., itd., itd.

Jesi ga izgeneralizirao u PM . Manjak prostora je mana onom kom prostor treba, meni ne, za ovjes me zaboli ne živim u gradu s razrovanim ulicama. User frendy unutrašnjost? Pa nisam baba naučim se za 2 dana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 14:03 (Paolo Maldini).
16 godina
neaktivan

Mislim da mora, ipak živimo u zemlji koja nas vidi kao stado ovaca za šišanje.

12 godina
Paolo Maldini kaže...

Jesi ga izgeneralizirao u PM . Manjak prostora je mana onom kom prostor treba, meni ne, za ovjes me zaboli ne živim u gradu s razrovanim ulicama. User frendy unutrašnjost? Pa nisam baba naučim se za 2 dana.

alooo, čuvaj živce, iskočit će ti žuć na nos

to je samo auto (i to ne baš dobar auto ako je suditi po testovima)

ne razumijem ovu uvrijeđenost ako kažeš nešto protiv nečijeg limenog ljubimca, gore valjda nego da si nekom mater opsovao

i nisam ja pisao te recenzije da meni prigovaraš jel generaliziram ili ne, otvori gugelj i ukucaj ds5 review pa sam čitaj

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Upravo u tome i je stvar, čitao sam recenzije i uopće nisu negativne kako ti navodiš, dapače...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Vidio sam par puta DS 5, puno bolje izgleda uživo nego na slikama.

12 godina
Paolo Maldini kaže...

Upravo u tome i je stvar, čitao sam recenzije i uopće nisu negativne kako ti navodiš, dapače...

tvoj je gugelj ondak naklonjeniji tom autu nego moj, meni na prve tri recenzije izbacuje meh ocjenu od ocjene 3/5, 6/10 pa do još slabijih i tek jedna 4/5, a bogme i kad otvoriš link nemaju baš puno pohvala

hvale dizajn i kvalitetu materijala, ali to je otprilike to

ostalo ide ovako:

Stiff suspension and large alloy wheels (with very low-profile tyres) combine to make the ride really quite uncomfortable – especially at low speeds.

gearchanges become painfully slow and clumsy and the electric motor is simply not powerful or clever enough to cover the yawning interruptions in acceleration as the gearbox changes ratio

The reality of the DS 5’s conventional suspension set-up is a fairly mediocre ride that is at best settled but short of sophistication, and at worst plies an uncomfortable blend of vague, unsettling body control and an intermittently grimace-inducing lack of bump absorption.

Still, if the DS 5 falls closer to any one camp then it’s that of the comfortable luxo-barge, because its handling is certainly no sparkling success. Acceptable, yes, but merely average generally. Substantial steering kick-back over very poor surfaces at high speeds is another discomfiting trait, even if the slightly springy steering is inoffensive in its weighting and response.

See, it was priced like a BMW 3-series, but in a misguided effort to give the car supposedly sporty handling, it suffered from a jarringly stiff ride, especially on the big alloy wheels which, let’s face it, this art gallery on wheels demands. In graduating from lowly Citroen status, the DS 5 has shrugged off its harshness, and now provides a fair degree of compliance. It’s still a big, slightly cumbersome old bus though...

Unfortunately, it doesn’t quite manage to impress – on the one hand it’s not sufficiently responsive or engaging to appeal to enthusiastic drivers, and on the other hand the ride lacks sufficient compliance or finesse to tick the luxury box.

a ovo je samo dio primjedbi iz prva tri testa koja nađeš na netu, nisam birao - išao sam po redu i svugdje se slažu da je vozačko iskustvo u ds5 katastrofa

kao potencijalni konkurent bemburi serije 3 jako slabo

15 godina
Paolo Maldini kaže...

Recenzije ne moraju znacit nista, osim toga 90% njih vozi auto mjesec dva, a ne 50-75tis km da se vidi kvaliteta auta. DS marka u kompletu nije neka sreca, znam ljude koji su sa DS3 gledali u pod kad bi ih pitao kako su zadovoljni sa autom. Na 50k km unutra skripe k'o Accent iz 01'.  Kao i sto su Giulie bile show na pocetku, pa ispada da su pune musica, kao i npr. Jaguar XE.

A za ove DS5 znam da se taksist (Uber), zalio da je imao problema s njim, ne znam kojih, ali ga nije nesto nahvalio.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Meni je DS5 bio super. Imao je pravi automatik i vozen je samo na autocesti, tamo gdje i pripada :) 

A ovo za kvalitetu valjda zavisi koliko srece imaš. Ja imam 100 tisuca na c4, doslovno nista ne skljoca, ne klepece, ne zato sto je moj, ali stvarno je kao nov u svakom pogledu. 

Mozda ima veze sto je prava oprema, a ne Medvescak. Moj je iz Francuske, a proizvode se i u Turskoj ili tako negdje i ti uglavnom imaju vise gresaka. 

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Ja sam dobio ove rezultate, prva dvije recenzije 4/5...Nebitno, ne mislim se prepirat. Za novce koje sam ga dobio mogao sam uzeti Golfa bez opreme, a BMWe nisam ni gledao jer naš kockoglavi narod pati za te dvije marke i debelo precjenjuje polovne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 14:58 (Paolo Maldini).
12 godina

Naravno da testovi ne znace nista kad gledas na duge staze, mene su ljudi stalno ispitivali kakav je ovaj ili onaj auto, jel kvalitetan, jel se kvari i slicno dok sam radio testove - i uvijek bi rekao - kako da ja u par dana donesem neki generalni zakljucak, osim onoga osjecaja u voznji i eventualne usporedbe s drugima

EDIT:

Paolo Maldini

ti si bio malo precizniji, ja sam upisao samo ds5 review i dobio ovo

ali nema veze, ako si ti zadovoljan, to je ionako nebitno

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 15:03 (picajzla0707).
12 godina
DuMe kaže...

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-5-530d-oglas-23128857

Ljudi,meni izgleda odličan za tu lovu..šta mislite?

Naknadno stavljeni M branici, pitanje jesu li original (vjerojatno ne), pitanje je li to bilo zbog sudara ili izgleda. Standardna odvratna sjedala i volan. Stara verija 3.0d motora bez DPFa... treba vidjeti jesu li rješene tipične boljke tog motora tih godina.

15 godina
neaktivan
Syke kaže...
DuMe kaže...

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-5-530d-oglas-23128857

Ljudi,meni izgleda odličan za tu lovu..šta mislite?

Naknadno stavljeni M branici, pitanje jesu li original (vjerojatno ne), pitanje je li to bilo zbog sudara ili izgleda. Standardna odvratna sjedala i volan. Stara verija 3.0d motora bez DPFa... treba vidjeti jesu li rješene tipične boljke tog motora tih godina.

Ooo taj je kamilica prema ovom ->LINK

OT:

Nego malo surfam po jubitou i gledam, kaj ti talijani opće ne usporavaju na kružnom toku, kako su ušli u kružni, tako su i izletili iz tog kružnog toka

14 godina
Auti - ultimativna tema

Takva mi je kamikaza neki dan uletila u zavoj. Taj lik opcenito vozi kao divljak u svakom videu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice