Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.028
|
čitano: 16.559.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Top gear nije bas neki izvor informacija jer se zna da je tamo bilo svakakvih sumnjivih radnji, a auto nakon 20 godina ce mozda izgubiti 20ks, oni koju gube vise imaju motor u banani i vjerovatno manjak kompresije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 14:20 (ivanzu).
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Anđeo bez falinge kaže...
=xfact= kaže...

Kakvih gluposti ovdje necu sve procitat.. znaci punto od 60ks nakon 10 god ima 20ks? Haha

Punto 1.2 litre nakon 200 t km više nije u voznom stanju tako da nema uopće konjske snage.

To što sam napisao je provjerila ekipica iz Top Geara u jednoj od svojih mnogobrojnih epizoda.... živa istina.

Ako lažu oni, tko sam ja da proturječim.

Dobili su nekakav budžet od 1200 $ da srede nekakav Renault za tri dana.

Automobil je bio 2000 kubika i 180 Ks.

Nakon testiranja su ustanovili da nema 180 KS već nekih 110 s 330. tkm

De aj ne lupetaj,dadem ti konkretan primjer gdje je testirano da auto sa pola milijuna km ima 90 % nominalne snage i ti se pozivas na Top Gear.

14 godina
Auti - ultimativna tema

O čemu vi,pa auto može izgubit od 10% do 50% snage...ovisi u kakvom je stanju motor,turbina...10% je sasvim normalno da auto izgubi unutar 150 000km,samo zbog zagušenosti...usis/ispuh...garež itd.

Da izgubi 30% tu je sigurno turbina u banani,ili kompresija...ali bi se vidjelo na potrosnji ulja,na turbini bi slinilo ulje itd...

ispravan motor pa makar i s 300 000km nebi smio izgubit više od 10/15% snage

SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 13:55 (Thoroughbred).
10 godina
chutac kaže...

Dobar mi je ovaj sa osjetima. Vidi se da je frisko polozio, ali opet pametuje. Bit ces dobar vozac, nema sumnje, budu te predznanje i stara raga istrenirali. 

Idi uzmi Karlekovu Fiestu pa osjecaj cestu i zabavljaj se. Ali ti si dovoljno pametan da znas da manji auto, koji je Ford, nikako ne moze biti bolji. Karlek, to je istina, sve je kriva poluosovina. 

I onda ga lokalni trol pocne podupirati 

A mislim da sam itekak relevantan pričati o tome, jer sam ak ništa drugo "učio" 7 godina na pežou s 60 konja. I itekak se osjeti razlika tj. prelazak na turbaka s 125 konja.

U AŠ sam vozil focusa 1.8 tdci, kaj tam stigneš osjetiti (u tih smješnih 30tak sati vožnje), nema veze s vezom, em se 90% voziš ispod ograničenja, em te forsaju da kočiš motorom, kaj opet znači da baš NIKAD nećeš prebrzo doći u zavoj i osjetiti bilo kakvu nelagodu.

Vozil sam neki dan frenda koji ima 207 1.6 VTI, ko tvoj C4, i lik je doslovce blijedo gledal kak ovo ide naspram njegovog, jbg lakši je i turbo je. Zamolil me da rastegnem 1., 2., 3. i dok je pogledal nakon 20tak sek i videl u 3. 160 mu je dosta bilo.. 

Kaj hoću reći je, zamisli si takvog u bimeru s 150+ konja, oko prvog prometnog znaka/drveta se bude omotal, jer bude to radil non stop, a ne u ponoć na praznoj ravnici..

Neko je pisal ST, ponavljam po 1000 put, ova moja je S iliti Sport, nije ST. Da imam ST nebi se tu pravdal, nek bi sad po Velebitu neku malu na more điral  (šala naravno, ne padaju VŽ ženske uopće na Fieste, bile obične ili Sport)

15 godina
Karlek_19 kaže...

Neko je pisal ST, ponavljam po 1000 put, ova moja je S iliti Sport, nije ST. Da imam ST nebi se tu pravdal, nek bi sad po Velebitu neku malu na more điral  (šala naravno, ne padaju VŽ ženske uopće na Fieste, bile obične ili Sport)

A sad, ima ih svakakvih. 

15 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

Kakvih gluposti ovdje necu sve procitat.. znaci punto od 60ks nakon 10 god ima 20ks? Haha

Baš sam ja to htio napisati

(da tek vidiš Brigsove kosilice sa 5ks ostane ti 1ks)

A ne, realno, auti sa godinama gube na snazi, to je istina, ali ne tako drastično, normalo je da se dijelovi sa godinama i kilometrima troše, gubi se kompresija, štopaju se injektori, štopa se filter zraka ako nije redovno mijenjan, nakupe se naslage na ventilima, klipu, troši ulje ako su dotrajale brtve ventila...itd to je normalno, al neće se sad snaga auta prepolovit, može izgubit kakvih 5-20Ks, ovisno o motoru i o snazi koju je imao kao novi, punto od 60Ks može izgubit kakvih 5ks, a bmw od kakvih 150 može izgubit 10ks i to se opće ne osjeti godinama korištenja dok se ne testira na nekakvim valjcima ili se ne odvozi probna vožnja novi vs stari motor...

Evo primjer na corradu koji je izgubio 11ks kroz 25 godina:

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 16:23 (1BIT).
15 godina
neaktivan

Ja sam ozbiljno rekao da radije uzme tvoju Fiestu, to je zabavan auto. 

Ovo za rastezanje se ne mogu sloziti,svaki auto je drukciji. Tvoj je turbo benzinac, vrtis ga od niskih do visokih, moj je atmosferac i tek na 3200 mu se mice bregasta, neki dizel opet drukcije isporucuje snagu. Zato sa svakim autom drukcije "divljas". C4 kad vozim, stiscem ga uglavnom izadjem iz grada, gdje mogu zavrtiti u bar dvije brzine(jer onda brzo vozim), a A3 na otvorenoj nikad ne stiscem, uglavnom u gradu. Druga brzina, sjednem na gas i svaki put se odusevim kad odjednom ludjacki povuce. 

Zato bi straznje pogonjeni dizel bio jos gori za neiskusnog vozaca, nelinearna isporuka iznenaidi covjeka. 

A stiskat ce ga, cim je jak. Ja sam koleginog golfa sa bijesnom mapom stiskao jer je bilo fascinantno, ali vise puta me je iznenadio jer bi pogonski kotaci poceli proklizavati na 60. I onda da se to dogodi sa straznjim pogonom, em iznenadi bilo koga, em ce netko bez iskustva imati nikakakvu reakciju. 

EDIT: nisam ja tebi rekao da pametujes, nego za Dexa, Predator ga podupre i odmah se okurazio

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 16:52 (chutac).
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ako je decko priseban i pametan moze vozit i 300ks auto.i bit ce sve ok.svatko kupi ono sto mu se svidja i to prevagne vise manje. Ako je lud ko slapa ubit ce se i na biciklu.to je tako.. 

xfact
12 godina
Auti - ultimativna tema

Kupi si Punta za početak pa onda nakon godinu dvije prakse gledaj jači auto.

9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ekipa, da vas malo prekinem s tom debatom oko BMW-a

Dal ima ko da dolazi na street style autoshow no.3 27.8. u Varaždin?

12 godina
Auti - ultimativna tema

ma kakav punto, kakav bmw 

Battleog - 191silvinjo
15 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
=xfact= kaže...

Ako je decko priseban i pametan moze vozit i 300ks auto.i bit ce sve ok.svatko kupi ono sto mu se svidja i to prevagne vise manje. Ako je lud ko slapa ubit ce se i na biciklu.to je tako.. 

Ma sve to stoji, ali takvi kakve ti spominjes su jako jako mala manjina mladih vozaca. A kad pogledam kako pise i njegovu profilnu, sumnjam da je dio te manjine.

12 godina
nine kaže...
hahhaajaads kaže...

haha opet napadate , auto se za sada super pokazao (isli s njim do mora i nazad, gorivo natankali za 200kn), jos ubacili 3 bicikla na kuku i pun gepek stvari, auz velebit ide u 5oj brzini

Battleog - 191silvinjo
15 godina
neaktivan

To je sasvim istina, ali on je tražio BMW za kupiti cure, to dovoljno govori. A iz nekih postova se vidi da je siguran u nešto što nije točno, opet, moguće greške na cesti - puno lakše pogriješi ako ima zadnji pogon.

14 godina
odjavljen
gamer34 kaže...
=xfact= kaže...

Ma sve to stoji, ali takvi kakve ti spominjes su jako jako mala manjina mladih vozaca. A kad pogledam kako pise i njegovu profilnu, sumnjam da je dio te manjine.

A ja kad vidim tvoju profilnu, reko bi da si fan boy Be-Me-Ve-ova, naravno M paket.

I još gamer..... Hebala te profilna, i stil pisanja. Daj mi neki divlji auto, sveto trojstvo, nije problem normalno vozit. Naravno - malo ću ga turirat u leru  Osim ako to nije pokazatelj da želim divljat na cesti 

@Evo jedan primjer, nez koji je, koje godište, dizel/benzin.

Ovakav auto sam mislio kad sam vas pitao što vi mislite za BMW kao prvi auto. Godište, kilometraža - apsolutno nebitno, bitno samo da radi, i da ne krepava malo malo.

Iskreno, do prije koji tjedan-dva su starci imali Venta, benzinjara, 1.8, 66kw, 95. godište.

Radio je ko zmaj, osim što je malo više ulja trošio jer je vjerojatno blok motora oštećen.

15 godina
neaktivan

Turiranje u leru pokazuje nešto drugo 

E39 je sex od auta, moj san je E39 M + supercharger, u tamno plavoj boji sa E39 M tamno sivim felgama.

A kod nas ćeš naći E39, dizel, sa 350 tisuća km.

14 godina
odjavljen
chutac kaže...

To je sasvim istina, ali on je tražio BMW za kupiti cure, to dovoljno govori.

Hhaha, da bi auto treba stvarno samo za to(jest da mi auto trenutno uopće ne treba, al ajd recimo da kupujem auto), uzeo vozilo ovog tipa.

Nadam se da kapiraš sad 

14 godina
odjavljen
chutac kaže...

Turiranje u leru pokazuje nešto drugo 

E39 je sex od auta, moj san je E39 M + supercharger, u tamno plavoj boji sa E39 M tamno sivim felgama.

A kod nas ćeš naći E39, dizel, sa 350 tisuća km.

Da se čuje kao da ide na bakterijce, a ne na motor s unutrašnjim izgaranjem?

Ubaci turboa, i blow off

Šta pokazuje? 🤔

14 godina
odjavljen
chutac kaže...

Ja sam ozbiljno rekao da radije uzme tvoju Fiestu, to je zabavan auto. 

Ovo za rastezanje se ne mogu sloziti,svaki auto je drukciji. Tvoj je turbo benzinac, vrtis ga od niskih do visokih, moj je atmosferac i tek na 3200 mu se mice bregasta, neki dizel opet drukcije isporucuje snagu. Zato sa svakim autom drukcije "divljas". C4 kad vozim, stiscem ga uglavnom izadjem iz grada, gdje mogu zavrtiti u bar dvije brzine(jer onda brzo vozim), a A3 na otvorenoj nikad ne stiscem, uglavnom u gradu. Druga brzina, sjednem na gas i svaki put se odusevim kad odjednom ludjacki povuce. 

Zato bi straznje pogonjeni dizel bio jos gori za neiskusnog vozaca, nelinearna isporuka iznenaidi covjeka. 

A stiskat ce ga, cim je jak. Ja sam koleginog golfa sa bijesnom mapom stiskao jer je bilo fascinantno, ali vise puta me je iznenadio jer bi pogonski kotaci poceli proklizavati na 60. I onda da se to dogodi sa straznjim pogonom, em iznenadi bilo koga, em ce netko bez iskustva imati nikakakvu reakciju. 

EDIT: nisam ja tebi rekao da pametujes, nego za Dexa, Predator ga podupre i odmah se okurazio

A ja cijelo vrijeme govorim da je dizel smeće.

Samo benzin. Tako sad govorim, tako ću i govorit.

Nek više troše, nek je skuplji benzin, al opet ti dođe na isto. Otprilike.

15 godina
neaktivan

Supercharger nije baterija  

Madonn

Supercharger je, ...., ajd guglaj.

Jel ti ovo zvuči kao baterija?

14 godina
odjavljen
chutac kaže...

Madonn

Odavno

Poslušaj supercharger(1:43), poslušaj turbo(2:50).

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 20:45 (Dex.pwn).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Nije mislio da je baterija, govori da se supercharger cuje slicno el. Motoru na visim okretajima. Blow off ti je ilegalan jer se ispušni plinovi ne smiju ipustati direktno u atmosferu.

14 godina
odjavljen
ivanzu kaže...

Nije mislio da je baterija, govori da se supercharger cuje slicno el. Motoru na visim okretajima. Blow off ti je ilegalan jer se ispušni plinovi ne smiju ipustati direktno u atmosferu.

Čuje se ko već mašina u centrifugi 

Zvuk kod turboa dolazio tako što komprimiran zrak se vraća preko oštrica turbine kad pustiš gas.

A zvuk supera dolazi tako što se zrak zarobi ispod remena nekog ako se ne varam.

Super je bolji jer je lakši, i nema laga kao kod turboa, al opet zvuk je kao što sam već reko.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 20:49 (Dex.pwn).
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Madonn

Nije daleko od baterije

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

1BIT   ovo je urnebesno, hvala 

Ali taj usisivač zvuči dosta dobro 

Meni osobno supercharger zvuči dramatičnije, luđačkije, dok turbina ne. Ona mi zvuči kao kada ležaj prosvira.

Supercharger je pogonjen remenom, turbina ispušnim plinovima, to je bazna razlika, ali i fizička izvedba je drukčija.

14 godina
Dex.pwn kaže...

A ja kad vidim tvoju profilnu, reko bi da si fan boy Be-Me-Ve-ova, naravno M paket.

I još gamer..... Hebala te profilna, i stil pisanja. Daj mi neki divlji auto, sveto trojstvo, nije problem normalno vozit. Naravno - malo ću ga turirat u leru  Osim ako to nije pokazatelj da želim divljat na cesti 

Nisam nikakav fan bemevea, stovise, mislim da danas rade dosta los posao, ali jos se sjecam kad sam prije 10ak godina citao test E92 M3 u Melbourne crvenoj boji s karbonskim krovom i zaljubio se.

Nadam se da cu si jednog dana moci priustiti nesto od M divizije, ali ne staro 15 godina. 

14 godina
odjavljen
gamer34 kaže...
Dex.pwn kaže...

Nisam nikakav fan bemevea, stovise, mislim da danas rade dosta los posao, ali jos se sjecam kad sam prije 10ak godina citao test E92 M3 u Melbourne crvenoj boji s karbonskim krovom i zaljubio se.

Nadam se da cu si jednog dana moci priustiti nesto od M divizije, ali ne staro 15 godina. 

Nisam ni ja nikakav fan fukse na stražnjoj klupi, štoviše, draža mi je hauba.

Bravo, samo pazi na stažnju vuču. Mnogi su izginuli jer su mislili da su stekli neko iskustvno na tajinoj Alfi s prednjom vučom.

Al uostalom - Bog štiti budale 

Tak da nas dvoje nemamo beda, živjet ćemo još sto godina  

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 22:00 (Dex.pwn).
17 godina
Dex.pwn kaže...
Al uostalom - Bog štiti budale 

Do jednom...

15 godina
odjavljen
Renault Megane 1,5 dCi GT LINE, 2010. godište, 114 tkm, 78kw. Ima li ko iskustva sa tim motorom i opčenito autom? Ima jedan na prodaju u mojoj blizini, pa bi bio zahvalan ako ko može šta reći.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice