Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.911
|
čitano: 18.349.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Lord_Marko kaže...
pandza94 kaže...

WF0SXXGCDS8A59548

No čini mi se da se prodavač prepao službenog pregleda u Ford servisu :D

Focus 2008-, 1.6L Duratorq TDCi (110PS) - DV6, Panther Black (Metallic) VIN broj (identifikacijski broj vozila):  WF0SXXGCDS8A59548Broj tipskog odobrenja (TAN):  E13*2001/116*0144, E13*2001/116*0157

Primarna obilježja

Datum proizvodnje:  05.03.2008

Linija vozila:  Focus 2008-

Stil karoserije:  4 Door Estate

Inačica:  Series 32Motor:  1.6L Duratorq TDCi (110PS) - DV6

Prijenos:  5-Speed Manual Trans - MTX75

Pogon:  LHD FWD

Ispušni plinovi:  Stage IV + DPF Emissions

Klimatizacija:  Dual Zone Auto Temp Control A/C

Teritorij:  (+)"D"

Boja:  Panther Black (Metallic)

Tkanina u unutrašnjosti:  Ecrin / Ocean/Ebony

Kak sam i rekao, krivo je na njuškalu napisano. Ni blizu titaniuma.

Ono famozno:"full oprema osim kože". Nazovi oglašivača i reci mu nek "ne laže ovaj napaćeni narod".

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

haha, nek samo napiše polu titanium oprema i sve 5

BTW: evo na što sam naletio neki dan, ja mislim da sam ga vidio sparkanog na heinzelovoj, baš mi felge zapele za oko

Japan racing

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 10:57 (1BIT).
15 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Ono famozno:"full oprema osim kože".

to se vuče još iz doba kada nije bilo puno dodatnih opcija opreme  isto kao narodne priče o nepoderivosti određenih krntija 

za moj auto stvarno nije bilo puno opcija, i ja mogu reći da imam sve osim kože i tempomata 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
ivanzu kaže...

Mislim da bih ti bio kriv je po pravilu ne smiješ izlaziti u rikverc iz dvorišta na ulicu ali ne znam da li to samo za prometnije ceste vrijedi ili sve.

kada sam ja polagao (prije nesto vise od 4 godine) smijelo se voziti u rikverc "kratak" dio ceste, cak i ako krivo skrenes u jednosmjernoj ulici, smijes voziti u rikverc (naravno, kao i sve, ako ne ugrozavas promet i sigurnost)

ali inace, koliko sam ja upoznat postoje dva slucaja gdje je u praksi gotovo uvijek kriv vozac koji:

zabije se u stranznji dio auta ispred (jako rijetko je kriv onaj ispred, ako i je to je jako tesko dokazat + zasto nije drzan dovoljan razmak itd. itd.)

se zabije u nesto nepokretno, parkiran auto.

slucaj kad bi moglo proi da je kriv vozac parkiranog auta je kad bi naprimjer bio iza krivine ili slicno, a trokut nije propisno stavljen.

mozda bi se ovdje mogao izvuci ako stoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, inace jako tesko

Zar ne bi on bio u prekršaju ako je parkirao na prometnicu u suprotnom smjeru? Još je znak STOP kraj njega, dakle, prometnica je.

Jer nisam ga vidio, malo je falilo(2 cm) da ga ostružem...

ivanzu kaže...

Mislim da bih ti bio kriv je po pravilu ne smiješ izlaziti u rikverc iz dvorišta na ulicu ali ne znam da li to samo za prometnije ceste vrijedi ili sve.

CroNk3r kaže...

Punit ce se proracun 

http://www.bug.hr/vijesti/mup-pokrenuo-kampanju-dan-bez-mobitela-prometu/161071.aspx

Naravno sjevero-zapad opet najuzorniji 

Samo nek hvataju, previše je kretena koji koriste mobitele pa ne koriste signalizaciju/ne idu po pravcu.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
neaktivan

To ti je onaj slučaj gdje ste oboje krivi (ako je zabranjeno parkiranje, ako je u blizini pješačkog, etc.), samo za različite stvari. 

Ako je netko parkiran i gdje ne bi smio bit, ti ćeš opet bit kriv ako si se zabia u njega.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

pa di si gledao? 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
nine kaže...
chutac kaže...

pa di si gledao? 

Da nije on mozda jedan od tih ljudi na mobitelima

chutac 

I ja bi rekao da ste oba krivi, isto kak i napisu jednom kaznu za neprilagodenu brzinu, a drugom za naglo kocenje(iako nema kud zbog ovog ispred)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 14:12 (CroNk3r).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Znaci ubuduce bolje gledati. 

Stvar je sto nitko nikad tu ne stane, dvije su kuce u corsokaku, ja i ujak. On ima jedan auto koji je uvijek u dvoristu, a na sred ceste ima rupa(potonuo asfalt) pa ne idem uz jednu stranu. I tako po navici vozim i cista je sreca da nisam udario.

A mobitel nikad ne koristim, imam bluetooth i ako netko zove, javim se. NFC tag visi oko retrovizora, prislonim mobitel, bluetooth se upali i ide u naslon za ruku. 

17 godina
Auti - ultimativna tema

Da li je tko popravljao auto-staklo ( vjetrobransko ) od ostecenja kamencica,nije veliko ostecenje,traze 150-200 kn dok novo sa ugradnjom 1400 kn.

Drzi li to kroz 5 godina ?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Popravljao sam ja, čak je oštećenje bilo poveće, oko 1cm promjera. vidio se mali trag, ali držalo je oko 5 godina sigurno, vjerojatno bi i dalje da nisam zamijenio šajbu jer je puklo staklo jednu zimu na drugom mjestu..

inače ti oni nekim finim svrdlom počiste pukotinu i zapune rupu nekom masom.

17 godina
nine kaže...

Popravljao sam ja, čak je oštećenje bilo poveće, oko 1cm promjera. vidio se mali trag, ali držalo je oko 5 godina sigurno, vjerojatno bi i dalje da nisam zamijenio šajbu jer je puklo staklo jednu zimu na drugom mjestu..

inače ti oni nekim finim svrdlom počiste pukotinu i zapune rupu nekom masom.

Hvala,idem to rjesavati iduci tjedan,najgore sto nisam cuo udarac od kamencica vec samo primijetio.
A moje je isto 1-2 cm,najgore sto je obicna sajba za Golf V 650 kn u siluxu,a sa utorom sa senzor kise-svjetla 1300 kn i to je mi je paprena cijena.

18 godina
original sajba za cmaxa ti je 4500kn tak da ;)
OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

A moje je isto 1-2 cm

ako je preveliko oštećenje, to se ne da popraviti. odradi to što prije da ti se ne krene širiti pukotina.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Jel se mogu kako srediti one sitne ogrebotinice? Ne smetaju toliko, al kad sunce udari, vaš se vidi da ih ima podosta. Ništa duboko naravno. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
dv14 kaže...

Jel se mogu kako srediti one sitne ogrebotinice? Ne smetaju toliko, al kad sunce udari, vaš se vidi da ih ima podosta. Ništa duboko naravno. 

Poliranje cerijevim oksidom,samo treba jako oprezan biti tokom poliranja.

https://forea-ocd.hr/monster-shine-cerij-oksid

300 kn za vjetrobransko staklo,meni su sva moguca stakla izgrebana jer sam debil grebao onom gretalicom za vrijeme zime,jos ne mogu vjerovati kakav konj mozes biti tako da nesto radis 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ja nikada nisam uspio izgrebati staklo.. doky bar nisi polijevao led vrućom vodom 

16 godina
Pa kakvo je to tvoje staklo alo si izgrebao sa tim? Citavu zimu sam stakla grebao sa tim plasticnim i staklima nista.
Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ako je metalni strugac moze izgrebati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 17:03 (ivanzu).
17 godina
ivanzu kaže...

Plasticni,iz offertisime,ali znj zavrsna obrada plastike.

16 godina
doky01akablava kaže...
Fake_Alert kaže...
Pa kakvo je to tvoje staklo alo si izgrebao sa tim? Citavu zimu sam stakla grebao sa tim plasticnim i staklima nista.

Original VW 

Opet VW nesto mulja 

15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
ivanzu kaže...

Da je najgora obrada, ne može plastika(pogotovo ona od koje je strugalica napravljena) ogrebati staklo. Ako je bilo pijeska i sl. između onda da, ali sama plastika nikako. Možda su ti ostali ostatci plastike na šajbi, probaj skalpelom sastrugati.

A ako se tako lako grebe, probaj skalpelom neki dio koji ne vidiš ogrebati.

Sad gledam šajbu za c4 na Siluxu, u opisu stoji "zeleno". Kako znam jel moja "zelena"?

Gdje se mogu vidjeti cijene šajbi? Da usporedim akustičnu i običnu.

16 godina
doky01akablava kaže...

Daj kad vec kreces u poliranje stakla napravi slike prije i kasnije pa postavi tu ili na vw forum. Dugo vremena hocu ispolirati sajbu radi brisaca a nikako.

ivanzu kaže...

Cist sumnjam da proizvode metalne, pa ogrebes auto sa tim samo tako a plastika ko plastika jos je jeftinija ne?

chutac kaže...
doky01akablava kaže...
ivanzu kaže...

Da je najgora obrada, ne može plastika(pogotovo ona od koje je strugalica napravljena) ogrebati staklo. Ako je bilo pijeska i sl. između onda da, ali sama plastika nikako. Možda su ti ostali ostatci plastike na šajbi, probaj skalpelom sastrugati.

A ako se tako lako grebe, probaj skalpelom neki dio koji ne vidiš ogrebati.

Sad gledam šajbu za c4 na Siluxu, u opisu stoji "zeleno". Kako znam jel moja "zelena"?

Gdje se mogu vidjeti cijene šajbi? Da usporedim akustičnu i običnu.

Pa vidis dali je tonirana. Meni na duji su zeleni lagano i kuzi se naspram obicnih. Doduse za moj auto su sve 4 sajbe 200 kn. ili 300-400 zelene hehe...

Najbolje na Silux jer imaju cijene odmah dok vecina drugih ducana moras zvati.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pa kakva su ta vaša stakla, blindirana???

Ja na puntu imam još prvu ugradnju, prednja hauba mi je sva oštećena od kamenčića (dat ću jednom polakirat...), al staklo ko novo, jednom mi je na autoputu zveknul kamenčić od šlepera ispred, da sam se sav prepal, baš se jako čulo, al staklo ko novo, kad smo kupili swifta, kako je (prijašnja vlasnica) žena vozila, izgebala kompletno prednje staklo, vide se crte od brisaća (a i štiklama je probila pod...) smetalo nas je to izgrebano staklo, išli mijenjat, novo za swifta, ispalo nas je ispod 1000Kn, e sad sam zaboravio kolko točno, oko 800/900Kn u auto-stakla Kristal u Sesvetama i to smo uzeli kvalitetniji pilkington, meni je pilkington prva ugradnja u puntu i još je ko novo nakon 16 godina, ni jedne crtice nema, vjerujem da nisu toliko kvalitetni splintex i sekurit...

16 godina
1BIT kaže...

Pa kakva su ta vaša stakla, blindirana???

Ja na puntu imam još prvu ugradnju, prednja hauba mi je sva oštećena od kamenčića (dat ću jednom polakirat...), al staklo ko novo, jednom mi je na autoputu zveknul kamenčić od šlepera ispred, da sam se sav prepal, baš se jako čulo, al staklo ko novo, kad smo kupili swifta, kako je (prijašnja vlasnica) žena vozila, izgebala kompletno prednje staklo, vide se crte od brisaća (a i štiklama je probila pod...) smetalo nas je to izgrebano staklo, išli mijenjat, novo za swifta, ispalo nas je ispod 1000Kn, e sad sam zaboravio kolko točno, oko 800/900Kn u auto-stakla Kristal u Sesvetama i to smo uzeli kvalitetniji pilkington, meni je pilkington prva ugradnja u puntu i još je ko novo nakon 16 godina, ni jedne crtice nema, vjerujem da nisu toliko kvalitetni splintex i sekurit...

Meni je duja blindirana tako da su i stakla 

fyi splintex stakla imam 

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Pa vidis dali je tonirana. Meni na duji su zeleni lagano i kuzi se naspram obicnih. Doduse za moj auto su sve 4 sajbe 200 kn. ili 300-400 zelene hehe...

Najbolje na Silux jer imaju cijene odmah dok vecina drugih ducana moras zvati.

Pa ne vidim haha

Nije kak je bilo na E klasi da su stakla baš plava plava. Nemam pojma jel tonirana.

Iskopao sam evo neku sliku, možda je tonirana, izgleda zelenkasto. Mada ne pamtim da sam to primjetio, ali ne pamtim niti da sam promatrao.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Prave metalne strugace ja imam jedan ali ne koristim, kod mene nijedan auto nije imao ogrebano staklo jos.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 22:25 (ivanzu).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Fake_Alert 

Budem jer ja nemam polirku,a frend dolazi tek pocetkom osmog mjeseca u Slavoniju pa ce on ponijeti polirku i aparaturu i onda cemo krenuti u poliranje auta koliko uspijemo i stakala pa cu sve fotkati,samo moramo dobro prouciti poliranje stakala jer je to zeznuto jako radi osjetljivosti stakla na toplinu

16 godina
Auti - ultimativna tema

Dosta ljudi ogrebe staklo kad proba oprat onom tekucinom, ali im je prazan tank, a samo vuku rucicu pa brisaci rade na suho.(+ brisaci povuku zrnca prasine)

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Bandiću a di si sad?

Ovo je vrhunska stvar, ak ne prekoračiš brzinu, ležećeg ni nema, ne uništavaš si ovjes nepotrebno...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice