Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.025
|
čitano: 16.555.694
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema

kultura voznje u USA je na visokom nivou, pogotovo u odnosu na HR.

i ljudi zive u autima i sve je tome podredjeno (prometnice, pravila, auti, itd..).

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Tko je u Hrvatskoj najbolji za mjenjace? Imam problem na Puntu ne zeli u prvu uc glatko, vec zapinje, pa bi volio da netko baci pogled na auto.

Ista stvar se događa i na puntu od moje majke, kad ga vozim, nema šanse u prvu ubacit, moraš prvo u drugu, pa onda u prvu, tako ide glatko, ako iz lera guraš direktno u prvu, zapinje, a zanimljivo ona se normalno vozi, ja na svom puntu sa tim nemam problema, a malo življe vozim, grublje šaltam, jedino šta ja prakticiram međugas kod niže, ona ne...

To je problem u sinhronu prve brzine, ne znam točno, al rekao bi da sam sinhron nije skup, al treba skidat getribu dole da se to zamijeni, a to već košta, nabere se radnih sati u servisu...

15 godina
1BIT kaže...
ivanoile kaže...

Tko je u Hrvatskoj najbolji za mjenjace? Imam problem na Puntu ne zeli u prvu uc glatko, vec zapinje, pa bi volio da netko baci pogled na auto.

Ista stvar se događa i na puntu od moje majke, kad ga vozim, nema šanse u prvu ubacit, moraš prvo u drugu, pa onda u prvu, tako ide glatko, ako iz lera guraš direktno u prvu, zapinje, a zanimljivo ona se normalno vozi, ja na svom puntu sa tim nemam problema, a malo življe vozim, grublje šaltam, jedino šta ja prakticiram međugas kod niže, ona ne...

To je problem u sinhronu prve brzine, ne znam točno, al rekao bi da sam sinhron nije skup, al treba skidat getribu dole da se to zamijeni, a to već košta, nabere se radnih sati u servisu...

Vidim da je ucestal problem na Fiatovim mjenjacima, ali svaki vlasnik navodi neke druge popravke. Samo ne znam kome odvest auto jer ce mi ga uzet na dan dva sigurno, a u Rijeci ne znam nikoga da mi to rjesi i da imam povjerenja.

Di2 & EPS FTW!
17 godina
wifi kaže...
Old Iggy kaže..

48 - uopće ne govori o tome,

51 - uopće ne govori o tome,

142? Autocesta?!? Ni to ne govori o tome.

jesi reka da se meni nitko ne mora maknit kad idem brze od njih? u sva tri primjera MORA, jer inace u sva tri primjera OMETA. a to sto se sad pravis blesav ili samo trolas, to ionako vidjam na istom profilu ljudi na cesti, tako da me nimalo ne cudi. ne da ne znas za ove clanke zakona, vec te jednostavno nije brige, bas ka ni ostale tebi slicne. 

Nisam rekao da ti se nitko ne mora maknuti. Čitaj malo bolje što sam ja pisao i što si ti pisao.

I još nisi naučio što je ometanje?

nine kaže...

nisam ni rekao da treba tolerirati, ali nervoza je kod velikog postotka ljudi sastavni dio sudjelovanja u prometu većih gradova.

i divljaci i kilavci podjednako pridonose nervozi, i oboje su očiti znak nepoštivanja ostalih sudionika prometa.

i BTW vezano na tvoj prošli post, kako misliš da "maknuti se nekome tko divlja nebi nikome koristillo", pogotovo ako recimo cesta ima dve trake?

kao prvo štediš svoje živce, a kao drugo jednostavno pametniji popušta, jel? 

EDIT: ajde i jednostavna anketica.. Dali ste ikada bili nervozni u prometu?

Dok god vozač vozi po propisima, ne ometa nikoga. Nema se tko što nervirati, cesta nije ničija, nervoza u prometu samo škodi i ničemu ne pomaže.

Većina vozača uopće ne zamjećuje dobar dio ostalih vozača na cesti, bilo kakvo podizanje nervoze ne služi ničemu.

14 godina
wifi kaže...

normalno da ne spominjem brojke, jer se brzina prilagodjava uvjetima na cesti, i ako od 100 ljudi, 90 idiota vozi +20, onda se zapitaj jeli stvarno tih 90 doista blesavo, ili je ipak blesavo onih 10 koji se drze ogranicenja ili ispod njega ko svetog pisma... 

Ako od 100 ljudi 90 skoci sa savskog mosta, jel onda tih 90 doista blesavo ili su blesava ova 10orica koji nisu skocili?

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Nisam rekao da ti se nitko ne mora maknuti. Čitaj malo bolje što sam ja pisao i što si ti pisao.

Dok god vozač vozi po propisima, ne ometa nikoga. Nema se tko što nervirati, cesta nije ničija, nervoza u prometu samo škodi i ničemu ne pomaže.

Većina vozača uopće ne zamjećuje dobar dio ostalih vozača na cesti, bilo kakvo podizanje nervoze ne služi ničemu.

u istom postu pokazes i dokazes da nemas tri ciste sto JE ometanje... ako pod propisima mislis BRZINU, onda definitivno nemas pojma. ako vozac vozi po propisu, u smislu da postuje navedene clanke zakona, onda definitivno nikog ne ometa jer se ne nalazi u poziciji da bi nekog ometa. s obzirom da si ti mislia na brzinu, onda preporucam da se po mogucnosti policijskom presretacu naseres u livu traku autoputa s ravnih 130 i ni za ludu glavu mu se nemoj maknit jer si u pravu i ti nikog ne ometas, niti smijes ic brze. isto tako im se nemoj sklonit ni po gradu, a pogotovo ne na otvorenoj cesti. 

da imas imalo mozga, skuzia bi da ti NE MORAS znat zbog cega netko vozi brze od maksimalno dozvoljene brzine, ali je na tebi da takve propustis neovisno o tvojoj brzini. kad to shvatis, a svi znamo da neces, onda mozemo dalje pricat o ometanju... 

gamer34 kaže...

Ako od 100 ljudi 90 skoci sa savskog mosta, jel onda tih 90 doista blesavo ili su blesava ova 10orica koji nisu skocili?

ako savski most gori, onda su tih 10-torica koji ce 100% izginit blesavo. 

ali posto je u pitanju brzina, onda mi reci, hoces li dite naucit vozit biciklu tako da ga ogranicis na 2km/h ili ga pustis da vozi 10-20km/h. 

ako je brzina nesto lose, zasto nebi usporia croatia airlinesove avioncice na 100km/h? mozda zato sto bi roknili s neba ko kamen? 

i jos jedno pitanje - ako na autoputu smijes vozit 60 ili 80, jesi li sigurniji pri toj brzini ili pri 120? 

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

cpt. obvious to the rescue  no radi se o tome da svijet nije idealan i kao što rekoh, nervoza je dio svakodnevnice sudjelovanja u prometu, ako ne kod tebe i mene, onda kod ostalih sudionika prometa, tim više što je prometna kultura na poprilično niskoj razini. ljudi znaju biti nervozni iz bezbroj razloga, među kojima bude od vlastitog ne poznavanja pravila, nekompetencije, osjećaja zakinutosti, straha od prometa/prestrojavanja, pa do tuđeg divljanja, buljenja u mobitel na semaforima, ne kretanja na zeleno itd itd..

Old Iggy kaže...

Većina vozača uopće ne zamjećuje dobar dio ostalih vozača na cesti.

pa to i je dio problema.. vozač mora uvijek biti svjestan što se događa u 360 stupnjeva oko njega.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pošto nemogu citirati tri stranice, napisat ću sve u jednom:

U vezi limita na cestama, kako već i glasi ono staro pitanje, zašto bi čovjek kupio ferraria u hr, kad ga nema di stisnut...

A budimo realni, ograničenje izravno označava koliko je cesta kvalitetna, one najlošije tipa u Lučkom imaju ograničenje 40, najbolje tipa autoput imaju 120/130, zaobilaznice 80-100...

Kod nas je nažalost lakše snizit ograničenje na pojedinim cestama, nego ih kvalitetno asfaltirati, ne opovrgavam da ima nesposobnih vozača/mladih umišljenih, ali isto tako ima neadekvatih dijelova cesta opasnih po život, ako cesta u zavoju ima kontra nagib ili "hupser" prije zavoja (da si colin mcrae, izljećeš iz tog zavoja, nema tog čovjeka koji se može izvuć dok kotači nisu u doticaju sa cestom...), naša divna država to neće sanirati, nego će rađe zamijenit tablu ograničenja, time se nije ništa napravilo, nije se cesta unapredila, time nemožemo očekivati nikakav napredak...

(ne znam kako u drugim gradovima, al u Zg-u se na dosta semafora može osjetit kako je cesta "naborana", to se dogodi ljeti kad je asfalt zagrijaniji-elastičniji i kad netko naglije zakoči kako bi stao na crveno, ništa se od toga ne sanira, šahtove koji strše ili su udubljeni valjda ne trebam ni spominjat, još kad se sjetim kako zbog podzemnih voda na nekim mjestima propadne cesta skroz...LINK)

A što se tiće prometne kulture, ja bi rekao da to ovisi o vremenu i uvjetima na cesti...

Ako je sparina i gužva na cesti, normalo je da su svi živčani i svi sveci skinuti sa neba, a ako je ugodno i nema gužve, odma su ljudi "miroljubivi" u prometu, puštaju se pješaci, prepušta se prednost na križanjima itd...

Uzet ću opet Zg za primjer, imamo ceste ravne ko puška sa hrpom semafora, semafori se random pale, a da se složi "zeleni val" na svakoj takvoj cesti, sigurno bi se smanjile gužve, a time i potecialna opasnost u samom prometu, jer ljudi nebi bili živčani, njemački autobahn sa razlogom nema ograničenja, ali su švabi bez problema omogučili da se po njemu voze sve vrste vozila, od fiće koji ide 80 do ferrarija koji ide 300 i međusobno si ne smetaju, ali teško čemo mi uznapredovati, kad se kod naših nadležnih gleda samo na njihov profit, a ne opće dobro...

Nemogu govorit za druge, al ja osobno dok sam za volanom, razmišljam tako da se stavim u pozicije drugih vozača i zamišljam si iz njihove perspektive, npr sitluacija na staroj cesti, vozim se 70, dolazi mi šleper sa 80 i koči, ja ne želim ubrzat zbog ograničenja, a predpostavljam da on ima rokove i zato vozi van ograničenja, šleper me pretiće i ja puštam nogu sa gasa, kočim motorom, tj lagano usporavam, dok šleper nastavlja vozit 80 jer mu je tu blokada, nemože brže i sa lakoćom me prelazi, a da sam nastavio vozit 70, vrijeme njegovog preticanja bi se odužilo i samim time bi opasnost bila veća, znam kako mu je u šleperu, da sam na njegovoj poziciji, bilo bi mi drago da i meni tako netko napravi...

Još jedan primjer, stojim na Slavojnskoj u gužvi, uočim motor kako se probija kroz gužvu, kako se nisam nabio čovjeku ispred sebe na guzicu, pomaknem se koliko mogu u lijevu stranu kako bi oslobodio više mjesta da čovjek sa motorom može lakše proći, pravi motoristi će zahvalit pokazivajem dva prsta ili jednostavnim mahanjem, to je znak zahvale kod motorista, istu stvar sam na moru imao, vozim se od Crikvenice prema Rijeci, kolona je, al vozi se solidno nekih 70 i uočim motorista kako dolazi većom brzinom, stisnem se uz desni rub kako bi mu oslobodio više mjesta za nesmetano preticaje i čovjek mi pokaže dva prsta, čak nije ni bio naš čovjek, već strani državljanin, nemrem reć koliko mi je drago bilo u tom trenutku, jer budimo realni, magistrala je dovoljno široka za obojicu...

Također nije mi problem propustiti sa sporedne ulice (di nema semafora) kobmi vozilo, ako vidim da je iza mene kolona, stavim li se u poziciju čovjeka u tom dostavnom vozilu, ko zna šta prevozi, a nagli start ne dolazi u obzir kod njega, a to znaći da se cijeli dan neće priključit, smatram da sam mu učinio veliku uslugu time, jer se na siguran način može ubacit, znači možda neće kasnit na odredište i postoji manje šanse da će se teret koji prevozi oštetit, uglavnom sve je u perspektivi, kad se čovjek postavi u poziciju drugoga kome je ajmo reć teže u prometu, što mene može koštati da nekome to olakšam, ja ništa ne gubim, a nekome možda pomognem...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 22:47 (1BIT).
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Vidim da je ucestal problem na Fiatovim mjenjacima, ali svaki vlasnik navodi neke druge popravke. Samo ne znam kome odvest auto jer ce mi ga uzet na dan dva sigurno, a u Rijeci ne znam nikoga da mi to rjesi i da imam povjerenja.

Hm, a ne znam o čemu to ovisi, al oće kod nekih zezat, evo mi imamo tri punta doma i samo na jednom je taj problem, sad za servise ti ne znam, nama još nije ništa otišlo da si nismo mogli sami servisirati, al kolko čitam po ostalim forumima, ljudi imaju dobra iskustva sa Bertol servisom, inaće popravljaju fca grupaciju, al čini se da zbog preporuka dolaze ljudi i sa drugim markama vozila, tako da i njih servisiraju bez problema, nije baš blizu Rijeke, al velim ne znam šta drugo preporučit...

U Rjeci imam jedino iskustvo sa servisom bolji, ne znam dal je čovjek još živ i dal radi (jer bi po godinama rekao da je već odavno u penziji...), al nama je mijenjao jedno ljeto auspuh na puntu, auspuh se skroz prošupio i grmio, čovjek nam je zamijenio kompletan ispuh od grane/katalizatora na dalje novim talijanskim loncem i cijevima, stvarno si je dao truda, sve spojeve ofarbao i zaštitio, gumene nosaće promijenio i dodatno osigurao vezicama, u Zagrebu nisam naletio još na servis koji tako dodatno osigurava vezicama nosaće (možda Lastovčić radi, al nisam nikada bio kod njega, pa ne znam), rekao bi da kako je čovjek u godinama, ima puno iskustva (stari meštar ajmo reć), sad velim, za auspuh je odličan, a kako radi ostale stvari nemam pojma, al velim, možeš se vozit tako da dok držiš kuplung, prvo ubaciš u drugu, pa u prvu, tako ide glatko.

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dobro je sve.

Edit ne vidi se najbolje, propao svježi asfalt

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 23:39 (ja111).
12 godina
1BIT kaže...

1. A budimo realni, ograničenje izravno označava koliko je cesta kvalitetna, one najlošije tipa u Lučkom imaju ograničenje 40, najbolje tipa autoput imaju 120/130, zaobilaznice 80-100...

2. njemački autobahn sa razlogom nema ograničenja, ali su švabi bez problema omogučili da se po njemu voze sve vrste vozila, od fiće koji ide 80 do ferrarija koji ide 300 i međusobno si ne smetaju, ali teško čemo mi uznapredovati, kad se kod naših nadležnih gleda samo na njihov profit, a ne opće dobro...

nije sve baš samo zbog naše "države"

1. ograničenje se najprije stavlja radi obilježja prometa na cesti, ne njezine (ne)kvalitete, pa tako u gradu mora biti niže ograničenje nego na autocesti zbog biciklista, pješaka, ulazaka iz pokrajnjih ulica itd, svega čega nema na autocesti

2. švabe su to omogućili isključivo na dijelovima autocesta gdje imaju pet traka, kod nas nemereš to gledati na nedostatak napretka ili interese nadležnih, jer naša autocesta nema dovoljno traka za takvo što, niti ih je isplativo graditi onakvima kakve su u njemačkoj

uostalom, njemačka je jedna od izuzetno rijetkih (ako ne i jedina) država gdje nema ograničenja na autocesti, kod njih se itekako vode rasprave o tome i traži se ograničenje, a to što "imaju razloga" je više iracionalno i tvrdoglavo držanje nekakve prometne tradicije 

15 godina
1BIT kaže...
ivanoile kaže...

Hm, a ne znam o čemu to ovisi, al oće kod nekih zezat, evo mi imamo tri punta doma i samo na jednom je taj problem, sad za servise ti ne znam, nama još nije ništa otišlo da si nismo mogli sami servisirati, al kolko čitam po ostalim forumima, ljudi imaju dobra iskustva sa Bertol servisom, inaće popravljaju fca grupaciju, al čini se da zbog preporuka dolaze ljudi i sa drugim markama vozila, tako da i njih servisiraju bez problema, nije baš blizu Rijeke, al velim ne znam šta drugo preporučit...

Zvao servis, od 3 broja, 3 se ne koriste. Ali poslao sam mail, pa javim ishod.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

hm čudno, imaš ih i na fejsu, nerjetko se pohvale dobro obavljenim poslovima, na fejsu imaju samo dva kontakt broja, pa probaj njih zvati, a možeš i poruku poslat

LINK

15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

nije sve baš samo zbog naše "države"

1. ograničenje se najprije stavlja radi obilježja prometa na cesti, ne njezine (ne)kvalitete, pa tako u gradu mora biti niže ograničenje nego na autocesti zbog biciklista, pješaka, ulazaka iz pokrajnjih ulica itd, svega čega nema na autocesti

2. švabe su to omogućili isključivo na dijelovima autocesta gdje imaju pet traka, kod nas nemereš to gledati na nedostatak napretka ili interese nadležnih, jer naša autocesta nema dovoljno traka za takvo što, niti ih je isplativo graditi onakvima kakve su u njemačkoj

uostalom, njemačka je jedna od izuzetno rijetkih (ako ne i jedina) država gdje nema ograničenja na autocesti, kod njih se itekako vode rasprave o tome i traži se ograničenje, a to što "imaju razloga" je više iracionalno i tvrdoglavo držanje nekakve prometne tradicije 

1. slažem se, ali imamo ceste koje nisu baš naseljene, a imaju smješno ograničenje, evo npr ja se često vozim Štefanovečkom cestom prema Markuševcu (Zg), cesta većim djelom nije naseljena, vozi se uz šumu, ograničenje sad se ne sjećam je bilo ili 60 ili 70 davno i ima jedan zeznuti zavoj di je čovjek izletio i odma drugi dan ograničeje je smanjeno na 50 i tako je već dugo godina, cesta se nije opće dirala, na tom istom zavoju su još dva vozila izletila što znači ukupno 3 vozila i tek onda su "ogrubili" cestu u samom zavoju koji je problematičan, uzdužne crte su na cesti za bolji grip, a da ne velim da se ljudi voze 70, od penzića do taksista, jednostavno nema smisla vozit sporije, kad nema pješaka, na cijeloj cesti samo je jedna zebra i to na autobusnoj stanici na kojoj možda jedan čovjek čeka, a često nema nikoga...

Velim tek kad se dogodila nesreća, onda su išli smajit ograničenje, ajmo reć nisu ni prstom mrdnuli, a kad su još dvojica izletili, onda su se sjetili da bi mogli nešto na samoj cesti radit...

2.Švabi su dokazali da se to može i da funkcionira , e sad kod nas je tako nešto teško očekivat, jer nit imamo financija za to, nit će se tako nešto ić radit, a da netko nema profita od toga

14 godina
Auti - ultimativna tema

Niti su prosječna auta u Hrvatskoj sposobna da voze iznad 150 na duzi period vremena kada su sve ne odrzavane krntije od 15godina.

16 godina

Ček ček..ti oćeš reći da golf 2 tdi ne ide 150 

15 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

golf 2 tdi

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
Auti - ultimativna tema

Lancia Y 1.2 LX 2000 godina sto sam curi nabavio, i trenutno jedini auto u kuci 

170 na ravnome...uhvatio sam 180 na izlazu iz tunela poslje Jušića

12 godina
1BIT kaže...
....

samo sam htio reći da ipak prvi i jedini kriterij sigurno nije stanje ceste, makar naravno da povremeno koriste smanjenje dozvoljenog ograničenja zbog loših cesta - jednim dijelom im je to i obaveza, jer ako im iz financija kažu da ove godine nema love za popraviti neki zavoj, onda moraju smanjiti ograničenje da bi povećali sigurnost

a što se tiče švaba, opet, to što su švabe dokazale nemere funkcionirati kod nas iz jednostavnog razloga - mi nemamo infrastrukture za takvo što, a očekivati da će se graditi još tri-četiri trake pored ovih postojećih i to samo da bi netko mogao voziti bez ograničenja, nema veze sa zdravom pameću 

15 godina
1BIT kaže...
ivanoile kaže...

hm čudno, imaš ih i na fejsu, nerjetko se pohvale dobro obavljenim poslovima, na fejsu imaju samo dva kontakt broja, pa probaj njih zvati, a možeš i poruku poslat

LINK

Odgovorili su na mail jako brzo. Uglavnom bez uzivo testiranja nista, ali nije do mjenjaca vjerovatno vec do kvacila. Vidit cu jos malo, ali vjerovatno ce ic u Italiju na pregled.

Di2 & EPS FTW!
16 godina
Auti - ultimativna tema

Jel zna tko kakvog kvalitetnog majstora za klime u VZ, negdje pusta sigurno jer je prosle godine pocetkom ljeta bila punjena klima i pod kraj ljeta je vec osjetno oslabila, trenutno je nula bodova.(Clio storia 1.2 ako ima kakve veze)

15 godina
neaktivan

Prijatelj je Clia vozio negdje u Jastrebarsko, ako ti to što znači u životu.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
wifi kaže...
Old Iggy kaže...

u istom postu pokazes i dokazes da nemas tri ciste sto JE ometanje... ako pod propisima mislis BRZINU,

I dalje ne znaš osnovne termine, prestrašno.

15 godina
neaktivan
ja111 kaže...

Dobro je sve.

Edit ne vidi se najbolje, propao svježi asfalt

Evo kod mene na dnu brijega se digo asfalt prije dva dana, kad je ona olujna kiša bila (asfaltirano prošle godine) jer se cesta dijeli u obliku slova T, tako i kanalizacija prati cestu i kad nabere ogromna količina vode u kanalizaciji, lupi u taj spoj T, nebi se čudio da su popucale cijevi, a šaht nakon svake malo jače kiše iskoči pod pritiskom...

ivanzu kaže...

Niti su prosječna auta u Hrvatskoj sposobna da voze iznad 150 na duzi period vremena kada su sve ne odrzavane krntije od 15godina.

Moj ide, pun gas Zg-Ri, nikakvih problema

BTW:

danas na Branimirovoj naletim na nekog toyotinog terenca V8 pod haubom, bijeli sa zastavicama na krovu, prva pomisao mi je bila, sad će neki šeik nutra za volanom počet na dva kotača vozit

Kad sam se približio, piše nekakav bike rally...

Na zelenom valu sam se malo družio sa saborskim zastupnicima, likovi ti trube ak se ne makneš...

17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Na zelenom valu sam se malo družio sa saborskim zastupnicima, likovi ti trube ak se ne makneš...

ma nemoguce! pitaj old iggya kako bi ih on uvjeria da vozi po ogranicenju i nikog ne ometa niti ce im se maknit... ko naruceno si ih stavia...

17 godina
Auti - ultimativna tema

nabaviš si gradski auto i nemaš problema u prometu...

13 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Landcruiser prošle generacije, dolazio je s v8 benzinjarama

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 17:14 (ja111).
12 godina
1BIT kaže...

Evo kod mene na dnu brijega se digo asfalt prije dva dana...

hehe, ovo me podsjeća na autocestu par dana prije nego je kalmeta trebao svečano otvoriti, a ja uspio fotkati na nekoliko mjesta mjehure po asfaltu, komad autoceste koji je propao ispod viadukta, na jednom dijelu potonula pola metra zbog predugačkog/previsokog nasipa i hrpu sličnih pizdarija, za koje mi je dojavio frend koji je radio kao ophodar na autocesti i objavili veliku bum-naslovnicu - autocesta se raspada!!!

objavili fotke u petak, frend s autoceste zove i umire od smijeha da cijeli vikend šibaju novinarske ekipe i traže rupe po autocesti, a ovi ih popravljali cijeli petak do kasno u noć

poslije zove urednik, umire od smijeha, sve redakcije u hrvatskoj žicaju nas fotke

jedino kalmeta nije zvao... 

15 godina
Auti - ultimativna tema

monovolumen nije vise monovolumen...

(tko zeli vidjet monovolumen, sutra nastupa na aveniji u klasi 14)

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Imal ko da se razumije u protokomjere zraka ? Prijatelj je promijenio protokomjer(samo senzor je mijenjao, nije komplet ako i to ima veze) u VW Bore 1.9 TDI 85KW i ne vuče kao što je vukao s prijašnjim orginalnim Boschovim. Novi je platio oko 70€ neki Pierburg ako se ne varam, Boschov je skuplji za cca 35€. Malo sam googlao i pronašao da ga možda treba kalibrirati i da treba da pritisak vazduha na leru treba da bude 1020mbara a u njeg pokazuje 940mbara. Pokušali smo naći negdje opciju kalibriranja na Wurth WOW programu za dijagnostiku ali izgleda da je nema ili je malo zavučena. Je li iko imao sličan problem ? Vuče ono, ali vuče kao da ima 70 a ne 85KW, prije je bolje vukao, prije nego je crkao orginalni Boschov senzor.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 2:44 (Haker_x).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice