Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.029
|
čitano: 16.560.433
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Auti - ultimativna tema

Njemu bi pasala tabla na prednjem djelu auta na kojoj piše: "mičite s puta, stiže wifi". 

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A wifi jesi ga natrkeljo..kak ti se samo da..iznio si hrpu svojih pretpostavki i automatski stavio sve u isti kos..

Ja naljepnicu zelim prvenstveno iz fore i zato trazim neku fora.. Vozim manje vise jednako, ali dijete od 5 tjedana se treba naviknut na voznju, necu s njim u autu mjerit na kojoj brzini u zavoju cvile gume..

A u ostalom, ako smatram da akcija koju u autu moram poduzeti (skretanje i sl..) nije 1000 posto sigurno necu to napravit..ma kolko god cestovnih ratnika trubilo iza mene jer sam im oduzeo 4 sekunde..sigurnost mog djeteta prije svega..

17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
dv14 kaže...

Mene smetaju debili koji izlete isored tebe pa kao da nisu čuli za gas. 

Pa hebemu, ako već nekome izletiš na cestu ispred auta, onda bar stisni malo gasa. Neće autu ništa biti. 

Pogotovo stari ljudi i žene. Valjda misle da će im se motor odma razletit ako pređu 3k rpm. 

za to mozes, bar kod novih vozaca krivit autoskole... di nece mislit da se motor razleti na tim okretajima kad su na 20km/h vec u trecoj brzini, a s 40 valja u petoj... 

pitaj po tih mladih vozaca, i rece ti da s autom od 100ks nemos normalno pretjecat na otvorenoj cesti, i da ti triba bar 200-300ks, a ides vidit kako to pretjecu - ono bar brzinu-dvi previsoko... 

chutac kaže...

Meni je ta naljepnica za dijete korisna jer kad ju vidim, ocekujem "slabiju" voznju.

ako tribas doc do branika da bi to procita - a) preblizu si, b) preslabo opazas tu slabu voznju, jer je takvo sto vidljivo davno prije... 

mystik kaže...

Njemu bi pasala tabla na prednjem djelu auta na kojoj piše: "mičite s puta, stiže wifi". 

nebi, jer da ljudi na koje se odnosi uopce gledaju u rikverc nebi bila ni potribna, jer bi se davno prije vec makli SVIM vozilima koja su brza od njih, a u skladu sa clancima propisanim ZSPC-om po pitanju kretanja vozila u prometu. 

reebeech kaže...

A wifi jesi ga natrkeljo..kak ti se samo da..iznio si hrpu svojih pretpostavki i automatski stavio sve u isti kos..

Ja naljepnicu zelim prvenstveno iz fore i zato trazim neku fora.. Vozim manje vise jednako, ali dijete od 5 tjedana se treba naviknut na voznju, necu s njim u autu mjerit na kojoj brzini u zavoju cvile gume..

A u ostalom, ako smatram da akcija koju u autu moram poduzeti (skretanje i sl..) nije 1000 posto sigurno necu to napravit..ma kolko god cestovnih ratnika trubilo iza mene jer sam im oduzeo 4 sekunde..sigurnost mog djeteta prije svega..

ako oces naljepnicu jer mislis da je baza, nije baza, bezveze je... radje stavi +10ks naljepnicu. 

dite ce se naviknit na ono na sto ga od prvog dana naviknes. ako je to aktivna i ziva voznja, onda ce se upravo na to naviknit. ako je tvoj stil kad si solo cviljenjenje guma, onda ih slobodno cvili i s ditetom. ako neces s ditetom skrenit, onda neces ni kad si sam. ne vidim u cemu je razlika izmedju nekakve radnje sa ili bez diteta. ili cijenis sigurnost svog diteta, ali ne cijenis svoju i tudju? 

a ako vec ides sporije radi diteta, i to je poruka svim koji tako rade, onda radis glupost, jer nesvjesno povecavas rizik da ce te netko spucat otraga upravo radi te tvoje voznje. 

16 godina
LED COB 6000k 30W vs halogena 55w hella standard.

Sad po noci jos vidjeti...
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A dobro, ako naletis na crnog volva s minion naljepnicom koji te zivcira, slobodno se zaleti u mene, necemo zvat policiju, jos ti i cevape platim...zivio!

17 godina
neaktivan

male su sanse za to iz dva razloga - ti si u zg, ja u st, a osim toga, nemam obicaj zalijetat se u druge aute, ali vozace znam pocastit sirenom i par prikladnih pozdrava... 

17 godina
wifi kaže...
 nebi, jer da ljudi na koje se odnosi uopce gledaju u rikverc nebi bila ni potribna, jer bi se davno prije vec makli SVIM vozilima koja su brza od njih, a u skladu sa clancima propisanim ZSPC-om po pitanju kretanja vozila u prometu. 

...

a ako vec ides sporije radi diteta, i to je poruka svim koji tako rade, onda radis glupost, jer nesvjesno povecavas rizik da ce te netko spucat otraga upravo radi te tvoje voznje. 

U ZSPC ne postoji članak o potrebi micanja svima bržima.

A reći "ako ideš sporije povećavaš rizik" je glupost.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 16:19 (Old Iggy).
16 godina

Nemoj. Ostavi lava na miru. Već je 5-6 tema sa tim zaspamano.

17 godina
plavi08 kaže...

Nemoj. Ostavi lava na miru. Već je 5-6 tema sa tim zaspamano.

Moram ga malo pod****vati, vidiš da se pali k'o Hepo kockica.

A baš sam se jučer đirao po Splitu, a ne naletjeh na njega...

14 godina
neaktivan
nine kaže...

jer ti se luđak neće zabiti u tebe kada doletava sa 100km/h i okom sokolovim uoči naljepnicu "beba u autu"? ne kužim svrhu tih naljepnica...

iako bolje i "beba u autu", nego "tin, borna i fran u autu" i slične "vidi kako smo mi progresivni građani specijala imena osmislili za svoju dječicu" naljepnice 

BTW baš nekidan vidio "baby jedi u autu".. čak sam osjetio da su mi se mišići mrzovoljne face mrvicu pomaknuli (mrzovoljna jer je bilo zakeljeno na smrdljivog passata b5, a pržilo je vani sunce onak na najjače i prozor mi je bio spušten). 

ma to je za selo da se pohvali kako je djete napravio..  (sala mala)

xfact
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

istina, to bi spadalo pod ne pisanu prometnu kulturu. znaš, ono mitološko stvorenje poput loch nessa.

Old Iggy kaže...

vlastiti rizik ne povećavaš, također zakonom nije zabranjena prespora vožnja, ali u gradu poput zagreba di se živi ubrzano, vožnja 50 tamo di je ograničenje 70 (a i prekilava akceleracija itd.) itekako izaziva popriličan stres/bijes kod ostalih sudionika prometa, a bijes izaziva nepromišljene radnje.

(podsjetilo me malo i na ovaj klipić od clarksona)

defanzivna vožnja ne znači voziti se ispod ograničenja i kilavo ubrzavati, nego imati razumijevanja za potrebe drugih sudionika prometa.

naravno da npr. nije propisana minimalna akceleracija na semaforu, ali kako nazvati situaciju kada čovjek na semaforu na kojem se uredno čeka 3 ciklusa u 100m uspije napraviti razmak od 7 dužina auta i onda prođe na žuto a ti i ostalih 5 koji su još mogli proći ostanu visiti.  to je čista nekultura i nepoštivanje drugih sudionika prometa. uz to, takvo ponašanje stvara kumulativni efekt i povećanje gužvi.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Dobro, al frajeru smetaju svi koji se voze sporje nego on u datom trenutku. Pa te pitam ja, ako se vozim 60 di je 60, a on bi se vozio 80-100 il pitaj boga koliko, kud da mu se u p*zdu materinu maknem? Da random skrenem nekom u dvorište ili na livadu? Jer se frajeru ne čeka prilika u kojoj te može proć? U gradu isto, kud da mu se makne netko?

Neš ti izgubit 2-3 minute. Kreni 5 minuta ranije i nema problema. A ne d*kat k*rac doma i onda divljat po cesti i j*bat majke svima jer eto netko se usudio vozit 55 di je 60, a ti sad kasniš.

15 godina
neaktivan
mystik kaže...

Dobro, al frajeru smetaju svi koji se voze sporje nego on u datom trenutku

ispravi me ako sam u krivu, ali nisam primjetio da je wifi spominjao konkretne brojke..

mystik kaže...

Pa te pitam ja, ako se vozim 60 di je 60, a on bi se vozio 80-100 il pitaj boga koliko, kud da mu se u p*zdu materinu maknem? Da random skrenem nekom u dvorište ili na livadu? Jer se frajeru ne čeka prilika u kojoj te može proć?

debila ima i ovih i onih.. ako je ograničenje na otvorenom 60, ceste su obično dovoljno dobre da se možeš voziti i onih "legalnih" +10, a ako frajer iza i dalje p*zdi, samo ignore 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
nine kaže...

istina, to bi spadalo pod ne pisanu prometnu kulturu. znaš, ono mitološko stvorenje poput loch nessa.

...

vlastiti rizik ne povećavaš, također zakonom nije zabranjena prespora vožnja, ali u gradu poput zagreba di se živi ubrzano, vožnja 50 tamo di je ograničenje 70 (a i prekilava akceleracija itd.) itekako izaziva popriličan stres/bijes kod ostalih sudionika prometa, a bijes izaziva nepromišljene radnje.

Prometna kultura je prvenstveno ponašanje prema ZSPC. Sve ostalo je samo "mitološko". Možeš biti gentleman i pustiti nekoga iz sporedne ulice, ali micat se nekome tko divlja ne predstavlja dobro baš nikome.

Sres / bijes za volanom? Pravac Vrapče / Jankomir, vozačka u krematorij. Kod nas niti su neke prevelike gužve niti treba ne znam koliko vremena za doći između bilo koje dvije točke, posebno u Zagrebu.

Treba se negdje doći na vrijeme? Krene se na vrijeme.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

tako je, ne postoji JEDAN, vec TRI! tvoja jedina srica je sto pandurija ni jedan od tri navedena ne provodi. 

Old Iggy kaže...

tesko da bi ti moga naletit na mene, za takvo sto bi prvo mora maknit zmiju ispod desne papucice i kobru iz novcanika... 

nine kaže...
mystik kaže...

Dobro, al frajeru smetaju svi koji se voze sporje nego on u datom trenutku

ispravi me ako sam u krivu, ali nisam primjetio da je wifi spominjao konkretne brojke..

mystik kaže...

Pa te pitam ja, ako se vozim 60 di je 60, a on bi se vozio 80-100 il pitaj boga koliko, kud da mu se u p*zdu materinu maknem? Da random skrenem nekom u dvorište ili na livadu? Jer se frajeru ne čeka prilika u kojoj te može proć?

debila ima i ovih i onih.. ako je ograničenje na otvorenom 60, ceste su obično dovoljno dobre da se možeš voziti i onih "legalnih" +10, a ako frajer iza i dalje p*zdi, samo ignore 

normalno da ne spominjem brojke, jer se brzina prilagodjava uvjetima na cesti, i ako od 100 ljudi, 90 idiota vozi +20, onda se zapitaj jeli stvarno tih 90 doista blesavo, ili je ipak blesavo onih 10 koji se drze ogranicenja ili ispod njega ko svetog pisma... cak su i vrazje kamere po hr stavljene na barem minimum +20, i poglavito ciljaju na ekstreme, a ne ljude koji, redom, voze brze od ogranicenja. da nisu tako namjestene, svu bi memoriju u dan ispucale... meni su u prometu daleko "sumnjiviji" oni koji voze 10 ispod nego oni 10-20 iznad, jer su ili na mobitelu, ili su nesto pili, ili su nesigurni, a to valjda nije jasno jedino pandurima. 

17 godina
wifi kaže...
Old Iggy kaže...

tako je, ne postoji JEDAN, vec TRI! tvoja jedina srica je sto pandurija ni jedan od tri navedena ne provodi. 

Old Iggy kaže...

tesko da bi ti moga naletit na mene, za takvo sto bi prvo mora maknit zmiju ispod desne papucice i kobru iz novcanika... 

A ta tri su...?

Nema nikakve zmije, dapače.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Brzina se prilagodava samo spustanjem granice ogranicenja brzine, a ne podizanjem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 18:28 (ivanzu).
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

A ta tri su...?

samo za tebe:

čl. 48, st.2

čl. 51, st.2

čl. 142, st.1

mozda nesto i naucis, iako cisto sumnjam... 

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Sres / bijes za volanom? Pravac Vrapče / Jankomir, vozačka u krematorij. Kod nas niti su neke prevelike gužve niti treba ne znam koliko vremena za doći između bilo koje dvije točke, posebno u Zagrebu.

Heh da se to barem tako provodi, tek onda nebi bile gužve  Ali srsly, to si rekao onako kao da to nije učestala pojava u prometu.

Slažem se, Zagreb nije prestrašan po pitanju prometa, može puno gore, ali dali to znači da se ne trebamo ponašati u prometu i da ne trebamo poštivati druge sudionike prometa zato što to nije definirano ZSPC-om?

17 godina
wifi kaže...
Old Iggy kaže...

A ta tri su...?

samo za tebe:

čl. 48, st.2

čl. 51, st.2

čl. 142, st.1

mozda nesto i naucis, iako cisto sumnjam... 

48 - uopće ne govori o tome,

51 - uopće ne govori o tome,

142? Autocesta?!? Ni to ne govori o tome.

nine kaže...
Old Iggy kaže...

Heh da se to barem tako provodi, tek onda nebi bile gužve  Ali srsly, to si rekao onako kao da to nije učestala pojava u prometu.

Slažem se, Zagreb nije prestrašan po pitanju prometa, može puno gore, ali dali to znači da se ne trebamo ponašati u prometu i da ne trebamo poštivati druge sudionike prometa zato što to nije definirano ZSPC-om?

Pa i nije neka pojava. Mi mislimo da je pojava. A da se treba ponašati pametno, naravno da treba, no to ne znači tolerirati nervozu, divljanje itd.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže..

48 - uopće ne govori o tome,

51 - uopće ne govori o tome,

142? Autocesta?!? Ni to ne govori o tome.

jesi reka da se meni nitko ne mora maknit kad idem brze od njih? u sva tri primjera MORA, jer inace u sva tri primjera OMETA. a to sto se sad pravis blesav ili samo trolas, to ionako vidjam na istom profilu ljudi na cesti, tako da me nimalo ne cudi. ne da ne znas za ove clanke zakona, vec te jednostavno nije brige, bas ka ni ostale tebi slicne. 

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Pa i nije neka pojava. Mi mislimo da je pojava.

TBH nisam ni mislio da vidiš dalje od vlastite njuške 

Old Iggy kaže...

..no to ne znači tolerirati nervozu, divljanje itd.

nisam ni rekao da treba tolerirati, ali nervoza je kod velikog postotka ljudi sastavni dio sudjelovanja u prometu većih gradova.

i divljaci i kilavci podjednako pridonose nervozi, i oboje su očiti znak nepoštivanja ostalih sudionika prometa.

i BTW vezano na tvoj prošli post, kako misliš da "maknuti se nekome tko divlja nebi nikome koristillo", pogotovo ako recimo cesta ima dve trake?

kao prvo štediš svoje živce, a kao drugo jednostavno pametniji popušta, jel? 

EDIT: ajde i jednostavna anketica.. Dali ste ikada bili nervozni u prometu?

2 DA
0 NE
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 19:01 (nine).
16 godina
Auti - ultimativna tema

WIFI-jev instruktor 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Bio sam nervozan neki dan i tada sam bar prekrsio 2 zakona.

17 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
15 godina
14 godina
Auti - ultimativna tema

Dobro ide monovolumen.

17 godina
neaktivan

bilo bi divno kad bi svi ovo procitali, jer nije nista drukcije od onog sto i sam zagovaram i cilo vrime govorim. 

evo, samo summary na kraju:

"In its 1992 report, the US Department of Transportation cautioned, “Arbitrary, unrealistic, and nonuniform speed limits have created a socially acceptable disregard for speed limits.” Lieutenant Megge has worked on roads with a compliance rate of nearly 0%, and a common complaint among those given traffic citations is that they were speeding no more than anyone else. With higher speed limits, Megge says, police officers could focus their resources on what really matters: drunk drivers, people who don’t wear seat belts, drivers who run red lights, and, most importantly, the smaller number of drivers who actually speed at an unreasonable rate."

14 godina
Auti - ultimativna tema

Za razliku od nas USA ima kvalitetne i siroke ceste.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice