Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.568.268
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Imam nekog miniona s eabya, ali je zuti..pa ocekujem da ce do kraja ljeta izblijedit...ipak je bio manje od 1 dolara..

Hvala na prijedlozima, ako netko ima jos koji, slusam..

A svrha naljepnice..nema je bas, ali ako troje od 10 koji se voze iza mene zbog nje imaju razumijevanja zasto vozim opreznije ili sporije zbog rupa ili lezecih, ja zadovoljan..

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ili troši ulje ili je senzor crknuo.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Zanima mr zašto mi vozačev brisač malo visi u zraku po sredini?  Tj. Na krajevima je priljubljen uz stakla, a u sredini ne. 

Točna je dimenzija, samo sam uzeo onaj malo zakrivljeni. Jel moguće da je to samo di proizvođača ili? 

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema

Uzmi novi neiskrivljeni i probaj.
Ako bude ok, riješio si problem, ako ne bude, imaš rezervni.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
Auti - ultimativna tema

Ako kupim auto koji je registriran u drugom gradu/županiji npr. još godinu moram li ja auto opet registrirati prije isteka postojeće registracije (i osiguranje)? Ne mogu se sjetiti što sam prošli put napravio iako je bila takva situacija, samo se sjećam da sam tablice vraćao ili odjavljivao i uzeo nove tablice.

15 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...
Pozdrav,

Zanimaju me ove mrlje na poklopcu od motora. Slicne imaju i na poklopcu od akumulatora, ali nisam siguran da li je nesto ozbiljno ili nekakav znak curenja?

I šta mogu biti uzroci curenja ulja, nigdje ne primjetim da kapa ili nešto slično, ali mi već dva mjeseca nakon zamjene svijetli žuta lampica. Da li je moguće da se zbog odredjenog kvara previše sagorijeva ili troši?

Majke ti Božje, postovi ti se brže množe, nego dizel vozila u svijetu

Čudno je da je ulje na samom vrhu motora, tj na ukrasnom poklopcu, obično curi/kaplje prema dolje, najviša točka na motoru od kud bi moglo ulje curit je crijevo iberlaufa uljnih para na poklopcu bregaste, možda ti ono slini, ako je, ništa strašno, kupi se drugo crijevo, zamijeni i to je to, inaće po defotu je to osmišljeno na autima da uljne pare idu na usis zraka i u komoru za sagorijevanje, kako se nebi rasipalo po cesti i onečišćivalo okoliš...

A za check engine lampicu nemam pojma, jel prilikom izmjene ulja nadolijana točna količina novog ulja, da nije premalo?

dv14 kaže...

Zanima mr zašto mi vozačev brisač malo visi u zraku po sredini?  Tj. Na krajevima je priljubljen uz stakla, a u sredini ne. 

Točna je dimenzija, samo sam uzeo onaj malo zakrivljeni. Jel moguće da je to samo di proizvođača ili? 

Pre-slab pritisak metlica na staklo, kako je već kolega rekao, vjerojatno neodgovarajući tip brisača za tip vozila, probaj kupit druge pa vidit ako će onda bit u "zraku", a sa ovih koji su u zraku uvijek možeš skinut gumicu i zamijenit, tako si ja radim na zadnjem brisaću, ne mijenja se cijela metlica, već samo gumica, skratim ju po mjeri i ubacim, radi bez problema

11 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR
15 godina
neaktivan

Ova karamel plastika i "koža" na mjenjaču izgledaju zaista odvratno.

17 godina

ako je vjerovat oglasu ima više godina nego kilometara prijeđenih

17 godina
Eyekool kaže...

Ako kupim auto koji je registriran u drugom gradu/županiji npr. još godinu moram li ja auto opet registrirati prije isteka postojeće registracije (i osiguranje)? Ne mogu se sjetiti što sam prošli put napravio iako je bila takva situacija, samo se sjećam da sam tablice vraćao ili odjavljivao i uzeo nove tablice.

Auto je registriran a ti bi ga opet registrirao? Apsolutno nema smisla.

U roku 15 dana od kupovine platiš porez i voziš na tim tablicama koje su na autu dok ne obaviš kompletan prijepis vozila, što možeš kad hoćeš ili najkasnije na registraciji sljedećoj, ali onda dobivaš i tablice mjesta u kojemu auto prijavljuješ na sebe te vraćaš stare. Taj proces možeš napraviti i odmah, ne moraš čekati registraciju, izbor je tvoj.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
Auti - ultimativna tema

Naravno da nema smisla, zato i pitam 

A kaj s policom osiguranja? Ona ostaje na ime prethodnog vlasnika dok je valjana?

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ostaje na njegovo ime i da prebaciš auto na sebe, sve dok registracija ne istekne

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina

Šteta nema zadnji grijač stakla.

15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

U roku 15 dana od kupovine platiš porez i voziš na tim tablicama koje su na autu dok ne obaviš kompletan prijepis vozila, što možeš kad hoćeš ili najkasnije na registraciji sljedećoj, ali onda dobivaš i tablice mjesta u kojemu auto prijavljuješ na sebe te vraćaš stare. Taj proces možeš napraviti i odmah, ne moraš čekati registraciju, izbor je tvoj.

To je neka uhodana balkanska praksa, ali pametan prodavač će se osigurati i otići na policiju sa kupoprodajnim ugovorom i odjaviti auto sa sebe kako bi izbjegao potencijalne probleme, pa u tom slučaju kupac mora napraviti prijenos.

Ja bi prvi to išao napraviti, pogotovo ako prodajem nekome tko živi u drugom gradu.

Takođe kod prijenosa tablice mora vratiti u MUP-u grada u kojemu je bio registriran, i napraviti novu prometnu i tablice u vlastitom prebivalištu, tako da je to možda i najlakše odmah napraviti.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Umjesto beba u autu, bolje da ti i takvi roditelji nabave naljepnicu beba za volanom, jer uz uvjet da imaju autosidalicu (a upravo takvi koji se vuku, kilave i lipe te naljepnice uopce nemaju), nema niti jedan razlog zbog kojeg bi vozili ista drukcije od ostatka prometa. ova naljepnica je uglavnom takvim u startu losim vozacima isprika zbog cega se kilave, a dite tu dodje samo kao pokrice. 

kad vidim takvu naljepnicu, ne da nemam respekta nego u startu znam da me u tom autu cekaju tulave face, i dite koje skakuce sa sica na sic i visi po zadnjoj polici. uostalom, ako si po p.s-u, ako vozis normalno (u skladu s ostatkom prometa), cemu ti sluzi ta naljepnica? ili je teski kič, ili je oznaka da se zapravo tribas cuvat onoga koji vozi auto jer niti vodi racuna o svom ditetu, niti ga dira sto ometa sve oko sebe. 

16 godina

Ti bi mogo ljudima objasnit zašt je glupo da je nebo plavo. 

Dal postoji još koji vozač osim tebe ( Boga vožnje) koji bi udovoljio tvojim kriterijima. Stav ko onog jednog profesora koji postoji na svakom faksu. Sam on zna za 5, Bog za 4, ostali maksimalno 3. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

pa u principu je u pravu, naljepnica nema svrhu ukoliko se drži pravila i ograničenja i ukoliko se dijete nalazi u adekvatnoj sjedalici.

ako se voziš ispod ograničenja, ako se inače ponašaš kao retard u prometu, ako buljiš u mobitel dok stojiš na semaforu (ili ne daj bože u vožnji), ni naljepnica ni dijete bi ti trebali služiti za imunitet od bijesa drugih vozača.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina

Gle načelano se slažem sa dijelom gdje piše o propisima držanja bebe u auto. Poštovanja propisa. No čitam psot u kontekstu ostalih razmišljanja kolege o propisima koje sam pročitao ovdje.

Još uvijek ne mogu shvatit Vas koji ne razimijete značenje riječi ogrničenje. Nije uvijek ogrnaičenje minimalne brzine tj. u pravilu je maksimalne. Zašto Vas živciraju ljudi koji voze 10 ispod jer se tako osjećaju sigurniji. Zaobiđeš i amen.

Osobno vozim uvijek +10 tj. na kazaljki +10 šti u pravilu znači +5 u donosu na ograničenje.Al kad naletim na ovakve usporim i zaobiđem ih prvom prilikom. Stvarno ne shvaćam tu netoleranciju i neprihvaćanje defazivne vožnje. No kod kolege su ti stavovi nepromenjivi pa se neću ni truditi. TU i tamo ironično porkomentiram i amen.  

12 godina
wifi kaže...

nema niti jedan razlog zbog kojeg bi vozili ista drukcije od ostatka prometa

naravno da ima - dijete

kad ti potomak baci rigoleto za vrat pri iole živahnijem ulasku iz jednog u drugi zavoj, postat će ti jasno zašto se neki vuku po cesti ko krepane mačke

doduše, ima i ovih koje navodiš

15 godina
Auti - ultimativna tema

nakon skoro tjedan dana izbivanja sa svih foruma/fejsa i neta opcenito...da napisem malo kako se sprema za SR u ZG, dolazim u nedjelju...sinoc sam prakticirao startove (auto je isti kao na zimu)...rezultati u slikama. cisto za usporedbu, po zimi kad je bilo svjeziji zrak, najbolja vremena:

60ft 2,5

0-100 5,5
402m 13,31

ovdje sinoc sam kretao sa 2000 okretaja, inace sam i sa 2500-3000 znao...ugl, sa 330ks auto nije klizao NI MALO kod kretanja...iznenaden sam, ispucao se savrseno...tesko ce biti ponoviti takav start 10tak puta u ZG + sta nece biti 18 stupnjeva kao sinoc i jos se racuna vrijeme reakcije, tako da ciljam na klasu 14...

tko oce, nek se javi kraj cupre, bit ce negdje situirana u parku vozaca :)

btw. sutra napokon montaza eibacha

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 10:01 (RuskeGTT).
17 godina
neaktivan
nine kaže...

pa u principu je u pravu, naljepnica nema svrhu ukoliko se drži pravila i ograničenja i ukoliko se dijete nalazi u adekvatnoj sjedalici.

ako se voziš ispod ograničenja, ako se inače ponašaš kao retard u prometu, ako buljiš u mobitel dok stojiš na semaforu (ili ne daj bože u vožnji), ni naljepnica ni dijete bi ti trebali služiti za imunitet od bijesa drugih vozača.

upravo tako! te naljepnice mene samo jos vise iritiraju, jer se nesposobni vozaci skrivaju iza svog diteta i time pravdaju svoju glupost za volanom. ko vozi normalno, neces ni primjetit da ima dite sa sobom. 

plavi08 kaže...

Gle načelano se slažem sa dijelom gdje piše o propisima držanja bebe u auto. Poštovanja propisa. No čitam psot u kontekstu ostalih razmišljanja kolege o propisima koje sam pročitao ovdje.

Još uvijek ne mogu shvatit Vas koji ne razimijete značenje riječi ogrničenje. Nije uvijek ogrnaičenje minimalne brzine tj. u pravilu je maksimalne. Zašto Vas živciraju ljudi koji voze 10 ispod jer se tako osjećaju sigurniji. Zaobiđeš i amen.

Osobno vozim uvijek +10 tj. na kazaljki +10 šti u pravilu znači +5 u donosu na ograničenje.Al kad naletim na ovakve usporim i zaobiđem ih prvom prilikom. Stvarno ne shvaćam tu netoleranciju i neprihvaćanje defazivne vožnje. No kod kolege su ti stavovi nepromenjivi pa se neću ni truditi. TU i tamo ironično porkomentiram i amen.  

mani se konteksta i citaj sto pise. to sto se netko ne slaze s mojim stilom voznje, a koji nitko od vas nije osobno dozivia, ali ste svejedno eksperti, to je vas problem. 

osoba koja umjesto ceste i uvjeta na cesti proucava ogranicenje i onda jos stalno vozi ispod, je NESIGURNA osoba, i uz imalo pameti u glavi, nebi uopce ni vozila. osoba koja se onda jos skriva iza diteta i raznoraznih naljepnica, a u isto vrime nije u stanju uzet autosidalicu od 300kn i vezat dite je kreten sa svih svojih 30km/h maksimalne brzine. a viruj mi, svakodnevno se nagledam tih i takvih jer svaki dan vozim malu na trening bas kao i stotine drugih, i 90% ih je bez sidalice i nevezano, od toga valjda 30-40% ih jos ima tu famoznu naljepnicu. 

tako da, ponavljam, ne da nemam respekta prema tim naljepnicama, nego me jos vise iritira to skrivanje iza vlastitog diteta. samo da dokazem poantu, nebi ima razumijevanja ni za naljepnice: "mobitelas za volanom", "pijandura za volanom", "ne znam parkirat", jer takvima nije misto u prometu, i ne triba mi obavijest o tome, niti im je to imunitet i pravo da rade sto rade. 

picajzla0707 kaže...

naravno da ima - dijete

kad ti potomak baci rigoleto za vrat pri iole živahnijem ulasku iz jednog u drugi zavoj, postat će ti jasno zašto se neki vuku po cesti ko krepane mačke

doduše, ima i ovih koje navodiš

imam dvoje dice, vozili su se od izlaska iz rodilista u autu, i voze se svakodnevno, i apsolutno nikad nisam ima ja problema s njima, niti oni s mojom voznjom, a viruj, uredno prate promet, cak i mladji koji sad ima 4 godine. a tebi bi vjerojatno pomoglo da ti dica ne bulje u mobitel dok se vozite, vec prate cestu, jer drzat glavu doli, i jos vozit uspavano, eto ti recepta za rigoleto. 

osim toga, jos su mi dragi roditelji koji izjave: "moje dite se ne voli vezat i vozit u sidalici". i don't give a fuck! sami su krivi sto ih od prvog dana nisu naucili na to. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

lol 

12 godina
wifi kaže...

imam dvoje dice, vozili su se od izlaska iz rodilista u autu, i voze se svakodnevno, i apsolutno nikad nisam ima ja problema s njima, niti oni s mojom voznjom, a viruj, uredno prate promet, cak i mladji koji sad ima 4 godine. a tebi bi vjerojatno pomoglo da ti dica ne bulje u mobitel dok se vozite, vec prate cestu, jer drzat glavu doli, i jos vozit uspavano, eto ti recepta za rigoleto. 

osim toga, jos su mi dragi roditelji koji izjave: "moje dite se ne voli vezat i vozit u sidalici". i don't give a fuck! sami su krivi sto ih od prvog dana nisu naucili na to. 

i moje se voze svakodnevno, no jednostavno su osjetljive i povraća im se od vožnje, a bogme nisu niti jedine koje znam

djeca mi ne bulje u mobitel dok se voze - baci kristalnu kuglu u smeće jer ti ne radi

nemereš po sebi i svojima mjerit sve

također vozača ima svakavih i to je činjenica, pa stoga je daleko bolje da neki nesposobniji voze i malo polakše nego da ko neki idioti budu presigurni u sebe sve dok ne ubiju nekog na cesti

15 godina
Auti - ultimativna tema

Tko je u Hrvatskoj najbolji za mjenjace? Imam problem na Puntu ne zeli u prvu uc glatko, vec zapinje, pa bi volio da netko baci pogled na auto.

Di2 & EPS FTW!
16 godina
picajzla0707 kaže...
wifi kaže...

i moje se voze svakodnevno, no jednostavno su osjetljive i povraća im se od vožnje, a bogme nisu niti jedine koje znam

djeca mi ne bulje u mobitel dok se voze - baci kristalnu kuglu u smeće jer ti ne radi

nemereš po sebi i svojima mjerit sve

također vozača ima svakavih i to je činjenica, pa stoga je daleko bolje da neki nesposobniji voze i malo polakše nego da ko neki idioti budu presigurni u sebe sve dok ne ubiju nekog na cesti

Kolega wifi je dobar u mnogim stvarima. Ali po ovom pitanju bi više sreće imao sa Sjevernom Korejom i njihovim stavovima. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Meni ne smetaju ovi što voze 45kmh nego oni što voze 30kmh, njih prestignem čim imam priliku.

16 godina
Stiglo,vidjeti cemo danas jel valja u faru sa lecom ili njuskalo...
15 godina
Auti - ultimativna tema

Mene smetaju debili koji izlete isored tebe pa kao da nisu čuli za gas. 

Pa hebemu, ako već nekome izletiš na cestu ispred auta, onda bar stisni malo gasa. Neće autu ništa biti. 

Pogotovo stari ljudi i žene. Valjda misle da će im se motor odma razletit ako pređu 3k rpm. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
dv14 kaže...

Mene smetaju debili koji izlete isored tebe pa kao da nisu čuli za gas. 

Pa hebemu, ako već nekome izletiš na cestu ispred auta, onda bar stisni malo gasa. Neće autu ništa biti. 

Pogotovo stari ljudi i žene. Valjda misle da će im se motor odma razletit ako pređu 3k rpm. 

True story... Pogotovo na rotoru...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Meni je ta naljepnica za dijete korisna jer kad ju vidim, ocekujem "slabiju" voznju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice