A kaj u Zagorju je prvo alkotest, a onda prometna i vozačka?
hahaha, u zagorju ak te zaustave petak navecer/subota automatski se zna da imas barem 0.5 v riti 
A kaj u Zagorju je prvo alkotest, a onda prometna i vozačka?
hahaha, u zagorju ak te zaustave petak navecer/subota automatski se zna da imas barem 0.5 v riti 
Slažem se, ali trulje em prolaze tehnički, em se voze po cesti i nitko ništa.
A ovaj su vjerojatno zaustavili samo zato jer se vidi da je prerađen.
Netko je tu stavio sliku nekog Opela koji vozi dijagonalno jer je sav razbijen bio.
Slikan u ZG, došao iz VK ili tako nešto. Da na cijelom tom potezu nisu mogli zaustaviti i isključiti iz prometa? Ma dajte..
Tog opela sam ja slikao prije dva mjeseca valjda u Zagrebu na Av.Dubrovnik u smjeru velesajma, a ovisi koliko sreće imaš, možda se taj opel još uvijek vozi, a možda su ga već uklonili iz prometa, mi to ne znamo...
Npr prošlo je 3 godine od kako sam ja položio, policija me od tada zaustavila samo 2 puta (rutinska kontrola) i to u Karlovcu na faksu, u Zagrebu me niti jednom još nisu zaustavili, a da ne kažem da me ko mladog vozača niti jednom nisu alkotestirali, možda imam sreće, a možda je premalo policije po Zg-u, stavili su kamere i snimaju brzinu, ali pored tih kamera tehnički neispravna vozila prolaze bez problema...
Karlovac je npr manje mijesto i veći je broj policije na broj stanovnika nego u Zagrebu...
Ja sam osobno vidio u Zg-u kod Kauflanda na Ravnicama (Branimirova) kako policija zaustavlja nekog forda (ne znam koji, nešto slićno kao sierra, samo zadnje lampe sam vidio, sliće sierri), crni auto, crne felge, zatamnjena zadnja stakla, dupli ispuh i čini se malo spušten, al nije baš zabijen, ne znam koji je bio razlog zaustavljanja, dal je napravio kakav prekršaj, pa dobio globu, uglavnom pustili us ga i nastavio se vozit, možda je čovjek imao atest i sve po ps-u, a možda je bio ljubazan, pa imao sreće da ga nisu detaljno pregledali...ovisi na koga naletiš...
Čak niti da radiš preinake po vozilu, ako ukloniš neki dio ili ti iz nekog razloga fali sa auta koji je seriski ugrađen, vozilo ti mogu proglasit tehnički neispravnim!
Npr ako samo ukloniš pojas za trećeg putnika na zadnjoj klupi, vozilo ti mogu proglasit tehnički neispravnim, jer je deklarirano za 5 putnika, pa mora biti 5 pojasa, bez obzira što taj pojas nema veze sa ispravnošću motora/ovjesa/karoserije, čak i da je vozilo par godina staro...
Naravo nitko to ne gleda na tehničkom...
Tako da ako baš hoću, mogu ti nać dlaku u jajetu...
I sad ti dokazi policajcu da golf 2 iz TAS-a nije dolazio sa zadnjim pojasevima 

To je drugo, jer serijski ih nije imao, a i old-timer je...
Neki old-timeri osim manjka sigurnosnog pojasa nemaju ni naslone za glavu, al su legalni, jer su takvi izašli iz tvornice
Ti nasloni sluze u slucaju sudara ne?
Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Smanjuje povrijede vrata tijekom sudara.
U ovom Fiatu 500 ni ne trebaju jer ako imas sudar vec je gotovo. 
Eto i to ti je bozic, osla prva zaruljica, i nijedna benzinska u okolici nema h11 
Al dobor 83k km i 5 i pol godina izdrzala, ja zadovoljan.(original ugradnja su neke philips kod toyote, ako kog zanima)
Svi smo mi Mentalist.
A na cliu ih treba mjenjat cesce nego ulje 
Valjda su se popravili s godinama, ova storia je kolko ja znam 90% clio 2 i clio 3, ovisi di im je ostalo vise djelova 
Nešto me zanima, koliko se bonusa može izvući za start tj. Prvu registraciju auta?
Netko mi je reko da su neki startali sa 15-20%.
Ništa ne ostavljam nezavrš
25% je max. što sam ja čuo.
sinoc isli opatija-plomin (tko nezna: otvorena cesta uz more, savrsenog asfalta i zavoj nad zavojem), nas sedmero (2 leona, impreza sti, 208 gti, miata 1.6, megane 2.0 16, 206ica mislim isto 1.6 i vectra 1.6), naravno u par grupica...ja se drzao miate (nit neznam auto jos, nit nemam ovjes, kao impreza i leon drugi), a lik vozi miatu tako dobro i odlicno ima slozen ovjes i sve...tako da me pratio taman po zavojima...
i cisto 1 slikica sa 1000ks na njoj :)
Nešto me zanima, koliko se bonusa može izvući za start tj. Prvu registraciju auta?
Može se startati i sa 50%, npr preko roditelja ili ako znaš nekoga u osiguranju. Mene je prva polica izašla oko 1400 sa 50%, a tek 19 imam.
Znam da se može preko prijenosa bonusa i sličnih čuda, ali mene mene zanima koliko bi se moglo izvući početnog bonusa kao prvu registraciju.
Ništa ne ostavljam nezavrš
Znam da se može preko prijenosa bonusa i sličnih čuda, ali mene mene zanima koliko bi se moglo izvući početnog bonusa kao prvu registraciju.
Malo se raspitaj ako tko od tvojih kolega zna nekoga da radi u osiguranju, lako se 50% riješi.
50% ako znas pravog osiguravatelja.
Zanimljiva stvarčica:
Automatski lanci za snijeg kod šlepera...
Nisam našao na you tube, pa evo LINK na fejsu.
Zanimljivo dok se ne pokvari radi soli i ledene zime 

Pa ak je već namjena u zimskim uvjetima, onda je valjda i proizvedeno za te uvjete, ne znam jel radi na hidrauliku ili elektroniku, ali i jedno i drugo se koristi danas u vozilima i ne zakazuje poslušnost zimi
Od soli se može bez problema zaštitit, samo je pitanje isplativosti, ako konačni proizvod bude pre skup, neće biti velika potražnja/prodaja istoga...
EDIT:
Jedina mana koju trenutno vidim je da se ti lanci usred centripetalne sile zabacuju pod kotače, a taj mali kotač za koji su pričvršćeni lanci se vrti jer je u kontaktu sa gumom kotača, pa samim time ovisi o brzini kotača šlepera, (isto kao dinamo na kotaču starog bicikla), mana je da bi se zabacili lanci pod kotače, potrebna je određena brzina (npr lupam bezveze minimalno 20Km/h), jer ispod te brzine ne dijeluje dovoljno centripetalna sila i ne bi zabacivala lance pod kotače, to znači da prilikom parkiranja ili kretanja nebi lanci bili pod kotačima, a prilikom kretanja je grip najpotrebniji na šleperu sa velikom masom...
Istu manu ima i dinamo na starim biciklima, dinamo je ustvari mali el.motorić pokretan rotacijom prednjeg kotača na biciklu, a napaja predju žarulju i da bi žarulja svijetlila, potrebna je određena brzina vožnje samog bicikla, što znači ako se bicikl npr gura, brzina će biti pre mala i žarulja neće svijetlit....
Pa ak je već namjena u zimskim uvjetima, onda je valjda i proizvedeno za te uvjete, ne znam jel radi na hidrauliku ili elektroniku, ali i jedno i drugo se koristi danas u vozilima i ne zakazuje poslušnost zimi
Od soli se može bez problema zaštitit, samo je pitanje isplativosti, ako konačni proizvod bude pre skup, neće biti velika potražnja/prodaja istoga...
EDIT:
Jedina mana koju trenutno vidim je da se ti lanci usred centripetalne sile zabacuju pod kotače, a taj mali kotač za koji su pričvršćeni lanci se vrti jer je u kontaktu sa gumom kotača, pa samim time ovisi o brzini kotača šlepera, (isto kao dinamo na kotaču starog bicikla), mana je da bi se zabacili lanci pod kotače, potrebna je određena brzina (npr lupam bezveze minimalno 20Km/h), jer ispod te brzine ne dijeluje dovoljno centripetalna sila i ne bi zabacivala lance pod kotače, to znači da prilikom parkiranja ili kretanja nebi lanci bili pod kotačima, a prilikom kretanja je grip najpotrebniji na šleperu sa velikom masom...
Istu manu ima i dinamo na starim biciklima, dinamo je ustvari mali el.motorić pokretan rotacijom prednjeg kotača na biciklu, a napaja predju žarulju i da bi žarulja svijetlila, potrebna je određena brzina vožnje samog bicikla, što znači ako se bicikl npr gura, brzina će biti pre mala i žarulja neće svijetlit....
Ali kada ti kotači proklizuju, vrte se preko 20 km/h.
A je prijenosni omjer izrazito mali jer kamioni razvijaju hrpu momenta, pa se lako pokrene na visok broj okretaja(tog kotačića s lancem).
A je prijenosni omjer izrazito mali jer kamioni razvijaju hrpu momenta, pa se lako pokrene na visok broj okretaja(tog kotačića s lancem).
Aha, da vidiš to sam zaboravio
Onda ni parking nije problem, jer čim bi proklizao, bi zabacio lance pod kotač.
Bedasotća
Osim ako nemaš brojač okretaja, pokazivać temperature, bc sa prikazom potrošnje, pa bi uzeo da ti to pokazuje...
Jedino šta je stvarno korisno od svega tog je prikaz temperature rashladne tekućine, tako da vidiš kada se zagrije na radnu temperaturu, pa možeš malo življe vozit ili ako prijeđe 90c° znaš da će zakuhat, pa možeš na vrijeme spasit motor...
Bez ovog ostalog se može, prikaz napona je beskorisno, jer ako i krepa akumulator, u vožnji ga puni alternator i prikazivat će normalni napon, a ne napon akumulatora, uglavnom iz toga se nemože znati stanje akumulatora...
Uzmimo u obzir da podaci očitani sa OBD priključka nisu 100% točni, pa treba računat i na toleranciju prikazanih vrijednosti
BTW:
Inaće je osvjetljenje u autima diskretno, a čini mi se da taj HUD malo pre jako svijetli tijekom noćne vožnje, samo će ti nepotrebno odvlačit pažnju sa ceste...
Ima aplikacija za smartphone koji se preko bluetooth-a spoje na adapter na OBD priključku i sve te podatke koje prikazuje taj HUD, prikazuju na smartphone-u, a jeftiniji su od 250Kn

EDIT:
Jedina mana koju trenutno vidim je da se ti lanci usred centripetalne sile zabacuju pod kotače, a taj mali kotač za koji su pričvršćeni lanci se vrti jer jentaktu sa gumom kotača, pa samim time ovisi o brzini kotača šlepera, (isto kao dinamo na kotaču starog bicikla), mana je da bi se zabacili lanci pod kotače, potrebna je određena brzina (npr lupam bezveze minimalno 20Km/h), jer ispod te brzine ne dijeluje dovoljno centripetalna sila i ne bi zabacivala lance pod kotače, to znači da prilikom parkiranja ili kretanja nebi lanci bili pod kotačima, a prilikom kretanja je grip najpotrebniji na šleperu sa velikom masom...
Reci to automatskoj rucnoj,, hill assistantu... Kada nakon par godina ( primjerice u austriji di je puno soli ) samo zacvika a ti nemozes krenut. Ala vw passat cc je imao tih problema ( ona prva verzika cca ako se ne varam ) 
Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!

Auti se inaće testiraju u svim vremenskim uvjetima prije nego krenu u masovnu proizvodnju i prodaju diljem svijeta...
(auto mora normalno funkcionirat na polovima pri niskoj temperaturi, a istovremeno i oko ekvatora na vrlo visokim temperaturama)
Očigledno propust prilikom testiranja
xsenoni ovise o farovima dosta, farove imamo sa lećama i reflektorima, grdo je kad ljudi trpaju xsenon u farove sa reflektorima, jer svijetlost nije fokusirana i razbacuje se posvuda, pa u dosta slućajeva zasljepljuje ostale sudionike u prometu (pogotovo vozila iz suprotnog smijera)...
Farovi sa lećom osim te leće imaju i metalni poklopac "graničnik" (na slici nazvan shield) koji ne propušta svijetlost pod određenim kutem, te sprijećava da se zraka svijetlosti previsoko baca, tj da ne zasljepljuje druge vozaće...
Recimo to pojednostavljeno, farovi sa reflektorom nekontrolirano razbacuju zrake svijetlosti i sve je ok dok se ne stavi jača žarulja, a farovi sa lećom kontrolirano razbacuju zrake svijetlosti, pa i da se stavi jača žarulja, neće smetati vozilima iz suprotnog smijera...
Meni je grozno kad vidim ove nove aute sa reflektorima u farovima, ne kužim šta to ne izbace iz proizvodnje i ugrade leće, barem za dnevno svijetlo, za dugo može ostat reflektor jer se ionako povremeno koristi...

EDIT:
Jedina mana koju trenutno vidim je da se ti lanci usred centripetalne sile zabacuju pod kotače, a taj mali kotač za koji su pričvršćeni lanci se vrti jer jentaktu sa gumom kotača, pa samim time ovisi o brzini kotača šlepera, (isto kao dinamo na kotaču starog bicikla), mana je da bi se zabacili lanci pod kotače, potrebna je određena brzina (npr lupam bezveze minimalno 20Km/h), jer ispod te brzine ne dijeluje dovoljno centripetalna sila i ne bi zabacivala lance pod kotače, to znači da prilikom parkiranja ili kretanja nebi lanci bili pod kotačima, a prilikom kretanja je grip najpotrebniji na šleperu sa velikom masom...
Reci to automatskoj rucnoj,, hill assistantu... Kada nakon par godina ( primjerice u austriji di je puno soli ) samo zacvika a ti nemozes krenut. Ala vw passat cc je imao tih problema ( ona prva verzika cca ako se ne varam ) 
Na mojoj folciki to radi ko podmazano. elektricn rucna je zakon nebi se vise vracao na klasicnu nikad. stisnem gumb i na -10 i nemas frke mozes ostavit auto tak dva dana.
Ja sam jucer za probu na c4 s reflektorima ubacio Pilotov xenon kit i kolega se vozio samnom u svom autu i kaze da u susret ne bljesti, kada sam iza ne bljesti, da nema nikakvih zasljepljivanja.
Nema ni smisla da zasljepljuje ako imas glare cap u faru. Jedina razlika izmedju xenona i halogenki je to sto xenon nema slijepi vrh, a halogenke imaju radi farova tj. Reflektora koji nemaju glare cap.
Ja sam jucer za probu na c4 s reflektorima ubacio Pilotov xenon kit i kolega se vozio samnom u svom autu i kaze da u susret ne bljesti, kada sam iza ne bljesti, da nema nikakvih zasljepljivanja.
Nema ni smisla da zasljepljuje ako imas glare cap u faru. Jedina razlika izmedju xenona i halogenki je to sto xenon nema slijepi vrh, a halogenke imaju radi farova tj. Reflektora koji nemaju glare cap.
A moguće da ti je odlično napravljen reflektor, tj kutevi su takvi da ne baca svijetlost visoko, mada svejedno mi danas uz svu tehnologiju ugrađivat reflektore u vozila nema smisla...
Taj glare cap može blokirati svijetlost koja prirodno nije usmjerena u reflektor, ali ako su kutevi reflektora svakakvi, njih nema što blokirati i opet će svakam bacati svijetlost, tj zaobići će taj cap...
Evo ti usporedbe:
Reflektor svakam razbacuje svijetlost, dok leća fokusira i ima taj "shield", mali limić koji blokira da se svijetlost ne odbija od određene granice...