Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.588.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema

gledam neke od komentara tamo i onda ti je jasno zbog cega vise nista u prometu ne cudi... ljudi su isli pod rotacijom i sirenama, a odma se nasli kreteni s teorijama zavjere da su isli za svoj gust. bas netko ide kroz crveno jer ce mu zagorit vecera, to samo idiot moze mislit, a ocito ih ima tamo. 

ovi koji ne sljive dva posto rotacije su isti oni koji u prometu ne sljive nikog. blizu sam ruta kojima cesto idu hitna, vatrogasci i sto sve vidim, dodje ti da im skocis s balkona i mobitel im u grlo zabijes retardiranima kad se ne micu i ne dozivljavaju sirene koje se na kilometar cuju. gubi se dragocjeno vrime na debile koji nebi smili uopce vozit! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2016 7:59 (wifi).
16 godina
wifi kaže...

gledam neke od komentara tamo i onda ti je jasno zbog cega vise nista u prometu ne cudi... ljudi su isli pod rotacijom i sirenama, a odma se nasli kreteni s teorijama zavjere da su isli za svoj gust. bas netko ide kroz crveno jer ce mu zagorit vecera, to samo idiot moze mislit, a ocito ih ima tamo. 

ovi koji ne sljive dva posto rotacije su isti oni koji u prometu ne sljive nikog. blizu sam ruta kojima cesto idu hitna, vatrogasci i sto sve vidim, dodje ti da im skocis s balkona i mobitel im u grlo zabijes retardiranima kad se ne micu i ne dozivljavaju sirene koje se na kilometar cuju. gubi se dragocjeno vrime na debile koji nebi smili uopce vozit! 

Par puta po ZG kad je isla hitna, maknem se ja i ide jos par auta samo za hitnom, da cim prije dodu, nisu nista bolji od onih koji se ne maknu...(nije bila policija)

16 godina
neaktivan
wifi kaže...

To da hitna i vatrogasci koriste rotaciju kad netreba je istina. Jednom sam bio prisutan kad su za prvi maj prevozili 200 litara graha u vozilu hite pomoći i to pod rotacijom. Bilo je prije jedno 10 godina.

14 godina
zeroname kaže...

To da hitna i vatrogasci koriste rotaciju kad netreba je istina. Jednom sam bio prisutan kad su za prvi maj prevozili 200 litara graha u vozilu hite pomoći i to pod rotacijom. Bilo je prije jedno 10 godina.

Kak znas sto su vozili??

16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
zeroname kaže...

Kak znas sto su vozili??

Mislim ono Captain obvious kad vidiš da utovaruju iz kuhinje u metalnim loncima grah sa kobasicama koji se 20 minuta nakon toga dijelo za 1 maj.

16 godina
Auti - ultimativna tema

I policija kad dode do mjesta di je zabranjeno polukruzno, upale rotirke, okrenu se i ugase.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

17 godina
Auti - ultimativna tema

Uzeo bih Peugeot 206 1.4 benzinca. Cijena je 6000kn, 240 000km...

Auto je u OK stanju, jedino kad je hladan radi dosta nepravilno, zacukava, okretaji idu prek 1000 i nepravilni su... Čim se malo zagrije radi kao sat, okretaji padnu na 800 i miran je skroz, jedino tu i tamo se nekad zna ugasit pri niskim okretajima, ali rijetko...

Dali zna tko što bi moglo biti? U servisu na dijagnostici vele da je sve u redu i da to eventualno računalo zeza. bio je kod par majstora...

Uglavnom auto je od sestre, a ja bih ga preuzeo...  Koliko je uopće životni vijek tog auta? Ja bih radio možda 5-8 tisuća godišnje... Da mi potraje 2 godine meni dosta. Naravno odmah bi promijenio remen, i treba nove pakne stavit.

Isplati li se to uzeti? Inače je auto relativno očuvan i redovno servisiran. Ima 3/4 nove brizgaljke, novi ovjes, naprijed neki ležajevi i osovine promjenjene i još par stvari sam zaboravio što mi je rekla...

Ne razumijem se previše u aute tako da...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2016 20:17 (lllnuclearlll).
17 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Par puta po ZG kad je isla hitna, maknem se ja i ide jos par auta samo za hitnom, da cim prije dodu, nisu nista bolji od onih koji se ne maknu...(nije bila policija)

a sto ti konkretno smeta? to sto si se maka hitnoj ili sto je netko to iskoristia? ne shvacam u cemu je problem - ti se mices hitnoj! 

zeroname kaže...

tu je puno veci problem sto oni prevoze to u kolima hitne nego sto su koristili rotaciju. ali kao sto kazes, bilo je prije 10 godina. 

nije na meni da dovodim u pitanje razloge zbog kojih netko pali rotaciju i sirenu. maknit cu se, propustit, a onda je na njima bit zbog cega to rade. ali da cu ih ometat, e to neces dozivit. radje nek 9 puta voze fazol pod rotacijom, i taj jedan put nek spasavaju zivot, opet je vridilo - jer taj jedan mozda je upravo tvoj! 

16 godina
wifi kaže...
CroNk3r kaže...

a sto ti konkretno smeta? to sto si se maka hitnoj ili sto je netko to iskoristia? ne shvacam u cemu je problem - ti se mices hitnoj! 

Smetaju mi ovi koji koriste tude zlo da bi prije prosli.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Nemoj se truditi, ne shvaća on.

17 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Smetaju mi ovi koji koriste tude zlo da bi prije prosli.

jbte, nekolicini ovdje sve smeta... sve neke moralne vertikale

mystik kaže...

Nemoj se truditi, ne shvaća on.

a ti si baba vanga ili se pocesto pronadjes u opisima svega onog sto ne valja pa ti osobno smeta... shvacam da si ti tip koji ce namjerno ometat promet samo zato jer si samoprozvani pravednik, aka. krkan, a pritom ne vidis da sam krsis deset drugih zakona... 

15 godina

Aha, ja sam krkan jer se vozim po propisima, ali TI FRAJERČINA kojoj smeta što je netko drugi postavio ograničenje na nekom djelu ceste, a nije tebe SAMOPROZVANOG najboljeg vozača u RH pitao, ti nisi krkan. Ti si normalna osoba, koja se svakom prilikom potrudi napisati kako si TI jedini u pravu, kako je jedino tvoje retardirano interpretiranje nečeg iz zakona je točno, kako ti jedini imaš sposobnosti voziti, a svi ostali ti se motaju, ti nisi krkan. 

I da, naravno da je tebi logično da se par budala nađe i jurca za hitnom kad se ostatak ljudi makne. Jer eto, oni su pametni, a svi ostali budale. 

A to da je vožnja po ograničenju za tebe ometanje prometa dovoljno govori o tebi i tvojem ponašanju.

13 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
wifi kaže...

Nekad znaju članovi obitelji pratit hitnu, baš nekidan dok sam puštao hitnu iza nje E39 (jebeno složena) juri za hitnom sa sva četiri upaljena.

1BIT kaže...

jbt, baš sad razmišljam, do prije cca 5 godina sam samo razmišljao turbo turbo turbo i sad kak su svi počeli masovno stavljat turbine sve više i više volim atmosferce

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
15 godina
Auti - ultimativna tema

odradena i 43. Croatia ovaj vikend...vrijeme savrseno, sebalj zakazao (navodno turbo, ali cini mi se da su samo izlike), hideg skinuo 2min 2. dana, ali je 1. dan zavrsio jako lose...uglavnom bilo jaaako zanimljivo, clio 4rs jedan se krovirao na shakedownu ispred nas i sklepao auto, zavrsio cijeli rally sa respektabilnim vremenom...diskovi se zarili nakon visekilometarskih spustanja na cilj, cesti po kojoj smo vozili i cudili se koliko je strma i uska, a s druge strane provalija :D

par slikica

10 godina
RuskeGTT kaže...

odradena i 43. Croatia ovaj vikend...vrijeme savrseno, sebalj zakazao (navodno turbo, ali cini mi se da su samo izlike), hideg skinuo 2min 2. dana, ali je 1. dan zavrsio jako lose...uglavnom bilo jaaako zanimljivo, clio 4rs jedan se krovirao na shakedownu ispred nas i sklepao auto, zavrsio cijeli rally sa respektabilnim vremenom...diskovi se zarili nakon visekilometarskih spustanja na cilj, cesti po kojoj smo vozili i cudili se koliko je strma i uska, a s druge strane provalija :D

par slikica

Kakav je ovaj 208

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

4. slika levin ae86? 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ej pozdrav ljudi

Može li se u autu dobiti solidna zvučna slika  bez  ugradnje woofera u prtljažniku, ali nebih volio da su niski tonovi odsutni ?

15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Ej pozdrav ljudi

Može li se u autu dobiti solidna zvučna slika  bez  ugradnje woofera u prtljažniku, ali nebih volio da su niski tonovi odsutni ?

Teško da možeš slikat sa zvučnicima

BTW: naravno da se može dobit kvalitetan zvuk bez woofera, samo će duboki (niski) tonovi bit slabiji, po meni je to čak i bolje, jer nema krčenja i cvrljenja plastike i pol auta od vibracija koji stvara woofer...

15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

može ali ovisi o nekoliko faktora.. možda za početak da navedeš kakav je auto i gdje i koji su serijski zvučnici.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina

Auto je Fiat Punto 2

Serijski zvučnici ne znam točno koje su dimenzije a niti brend, jer jako su loši da ne možeš ni vijesti slušati na njima a kamo li uživati u kvaliteti glazbe. Što se tiće tvorničkog rasporeda smješteni su par gore na instrumental ploči u kutu šajbe,par u vratima i dva nazad. Sve u svemu lete svi vanka. Imao sam u planu staviti kvalitetan Pioneerov auto radio,ispod šajbe visokotonce i nazad neke kvalitetne trosistemske.

To je moj naum. E sad ako imate neki drugi prijedlog tu sam

15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Auto je Fiat Punto 2

Serijski zvučnici ne znam točno koje su dimenzije a niti brend, jer jako su loši da ne možeš ni vijesti slušati na njima a kamo li uživati u kvaliteti glazbe. Što se tiće tvorničkog rasporeda smješteni su par gore na instrumental ploči u kutu šajbe,par u vratima i dva nazad. Sve u svemu lete svi vanka. Imao sam u planu staviti kvalitetan Pioneerov auto radio,ispod šajbe visokotonce i nazad neke kvalitetne trosistemske.

To je moj naum. E sad ako imate neki drugi prijedlog tu sam

Ja ti također imam punta 2, mogu ti iz prve ruke reć, ove hertz dsk165.3  (također ni ovaj koaksijalac DCX165 INFO )ti ne stanu u vrata, preduboki su zvučnici, dubina ti je na oba 64mm, ja smam mjerio, al sam zaboravio, mislim da ti je 58mm dubina u vratima, sve preko toga ti ne stane bez adaptera, visokotence nisam ni išao dalje radit, ali uglavnom obrati si pažnju i na dubinu samih zvučnika ako ne misliš koristit adaptere nekakve, napred ti idu 165mm, a iza 100mm.

Oem visokotonci ti imaju ko navoj prihvat, samo se ubace i zarotiraju, dok aftermarket to nemaju i malo ih je problem ugradit na postojeće mjesto.

Lijevo+ti+je+oem,+a+desno+aftermarket Lijevo+ti+je+oem,+a+desno+aftermarket

To se može pripasat uz malo kemijanja...

Ali lakše ti je nabavit ovu plastiku sa nekog punta koji nije imao oem visokotonce sa auto odpada izbušit rupu i ubacit aftermarket visokotonca...

Umjesto+toga Umjesto+toga

nabaviš+ovu+plastiku+koja+nema+onu+mrežu nabaviš+ovu+plastiku+koja+nema+onu+mrežu

izbušiš+rupu+i+ubaciš+aftermarket+visokotonca,+nosać+dobiš+sa+njim izbušiš+rupu+i+ubaciš+aftermarket+visokotonca,+nosać+dobiš+sa+njim

Na+kraju+izgleda+ovako Na+kraju+izgleda+ovako

Inaće ja sam sebi složio ovak:

napred sam našao zvučnike koji bi pasali, ali su koaksijalci, nemaju odvojeno visokotonce:

Audison apx 6.5 (njihova dubina je 57mm i taman stanu)

A iza imam koaksijalce hertz dcx100.3  (mene su iznenadili koliko basa daju ti mali zvučnici, što inaće nije specifično za njih (wooferi i bass zvučnici obično imaju veliku membranu), uglavnom nije sad nešto extra ko woofer, ali imaju bolji bas nego oem 165mm u prednjim vratima)

Autoradio imam Pioneer 180ubg najjeftiniji, uzeo sam ga samo zbog usb-a, a podržava i flac format, pa nije za bacit, ali mi se čini da nemre iskoristit ove zvučnike, tj da bi bolje svirali sa nekakim kvalitetnijim radiom...

Mada općenito sam vrlo zadovoljan sa svime...

Uglavnom autoradio si gledaj ili Pioneer ili Alpine, napred ili potraži plastiku sa punta koji nema visokotonce, izreži rupu i ugradi (po meni jednostavnije) ili si na postojeće kemijaj, u vrata ti idu 165mm, pripazi na dubinu a iza 100mm, od zvučnika gledaj proizvođaće poput focal, hertz/audison (ti je ubiti ista firma), alpine i to je više manje to, oem zvučnici i radio nisu neka sreća, šta god da kupiš i zamjeniš, bit ćeš zadovoljan.

Evo nadam se da sam pomogao, ako te još šta zanima, pitaj.

EDIT:

Evo našao sam sliku, lijevo ti je dsk165.3, a desno neki stari panasonic koji sam imao, mislim da je panasonic 55mm dubok, a hertz 64mm i hertz bez adaptera ne stane u vrata...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 1:08 (1BIT).
15 godina
Karlek_19 kaže...
RuskeGTT kaže...

par slikica

Kakav je ovaj 208

ajme auto je brutalan! ali mogu ti rec da Rok Turk u R2 208ici (dakle 2wd) nije bio puno sporiji...covjek je kralj i veliki relijas slovenski...pratim ga neko vrijeme i same pobjede nize u svojoj klasi...vozi savrseno...

nine kaže...

4. slika levin ae86? 

jeste...auto VRH VRH VRH...felgetine 18, blatobrani rezani, zvuk prodoran...bilo je jako zanimljivih auteka...

16 godina
Auti - ultimativna tema

Jel ima netko iskustva sa skidanjem katalizatora na diesel-u??

Najvjerojatnije mi je zaštopan,  (egr ventil mi je u redu)pa bi ga maknuo i stavio samo komad cjevi, pošto su novi katalizatori skupi, pa bi vidio kako se auto ponaša bez njega.

Dali če bit problema s turbinom, potrošnjom, bukom, prevelikim crnim dimom iz auspuha i snagom auta, ili bi sve trebalo raditi uredno?

Nebi htio da mi je auto prebučan bez katalizatora, jel tvornički srednjeg lonca nemam, a zadnji je ful protočni, i zasad mi je zvuk normalan, ajmo rec samo malo dublj, ništa pretjerano...

Motor je ispravan, sve stock, ništa nije čipirano, mapirano i ostale pizdarije.

Martin
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 11:44 (Marti).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Auto ce vjerovatno ići bolje ali neće proc tehnički .

17 godina

zkj nebi proso tehnicki?

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Auti - ultimativna tema

Prolazit će tehnički tako dugo dok CVH ne bude počeo po novim pravilima kontrolirat ispuh ( detaljnije nego sad ) .

Sad se mjeri samo stupnj  zacrnjenja, a  to je prastara metoda. I zato prolaze razno-razne krame u poluraspadnutom stanju.......

A s obzirom da su već seminari o tome, pitanje je vremena kada će stupit na snagu.

Ali ovo je HR pa me ne  čudi da bude za cca 100 godina :)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
13 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

par slikica

Veli da je bio sve manji i manji pritisak, pukotina u intercooleru.

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
17 godina
neaktivan
kostolomac kaže...

Sad se mjeri samo stupnj  zacrnjenja, a  to je prastara metoda. I zato prolaze razno-razne krame u poluraspadnutom stanju.......

A s obzirom da su već seminari o tome, pitanje je vremena kada će stupit na snagu.

Ali ovo je HR pa me ne  čudi da bude za cca 100 godina :)

Ha, a ti imao duplo veće zacrnjenje od dopuštenog, toliko o kramama. 

Inače ispravan dizelaš će normalno proć ekotest i bez katalizatora, ali ako majstor na tehničkom vidi od ispod da nemaš kat a trebaš ga imat vrlo lako će te srušit. 

Mislim da još bar 10ak godina neće biti strožih mjerenja za stare dizelaše, a niti ih može bit, jer vidite da ni novi tvornički ne zadovoljavaju nekakve norme (NOx afera), pa kako onda očekivat od ovih starih da zadovolje po ičemu osim po zacrnjenju.

Will this run on my 486?
17 godina
Auti - ultimativna tema

hahah sreca kaj mi je kat iza turbine i ne vidi se nit odozgora nit odozdola. jedino kad se plastika skine. a to sumnjam da bude radil na tehnickom...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice