Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.533.353
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
wifi kaže...

Ode motor u vjecna lovista, ali zasto stat? dok ide, ide... i onda kad mi kazu da svi imaju pravo vozit... ma ovakvima nebi da pristupit autu... i to nije jedini primjer danas... 

hehe, jednom davno moj stari pržio forda taunusa 2.0 v6 iako mu pokazivalo problem s uljem - mislio je da je senzor u šturcu, što je bila boljka kod njih

no, poglodala se ona osmerokutna štangica koja je pogonila uljnu pumpu i auto je najednom prolupao i počeo bacati crni dim

a stari opsuje (taman prije toga on i ja napravili generalku na motoru, sve osim te faking štangice) i nastavi po gasu još par kilometara do doma, motor lupeta, dimi, ali ide...

ujutro proba upalit - nema šanse, pogledamo motor - jedan od 6 klipova proletio pola kroz blok, pola kroz karter - da ne povjeruješ da je tako vozio par kilometara

15 godina
Auti - ultimativna tema

Jel ja to dobro cujem da imamo novog rekordera na Nordschleifeu u FWD klasi.

17 godina
mystik kaže...

Da samo je to posebna izvedba. Cekaj kad se mugen dohvati type-r.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
neaktivan
mystik kaže...

Stražnjih sjedala nema, kao ni oslonca za ruke, a uklonjen je i dio zvučne izolacije.

Automobil ima i tzv. Green Hell mod podešavanja ovjesa i upravljača namijenjen isključivo obaranju rekorda na Nurburgringu.

Michelin Sport Cup 2 gume (samo za trackday, odnosno suho.. nikako za kišu)
auto je sav podešen za skidanje rekorda, isto kao što je i renault napravio sa GT-T 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan
nine kaže...
mystik kaže...

Stražnjih sjedala nema, kao ni oslonca za ruke, a uklonjen je i dio zvučne izolacije.

Automobil ima i tzv. Green Hell mod podešavanja ovjesa i upravljača namijenjen isključivo obaranju rekorda na Nurburgringu.

Michelin Sport Cup 2 gume (samo za trackday, odnosno suho.. nikako za kišu)
auto je sav podešen za skidanje rekorda, isto kao što je i renault napravio sa GT-T 

takvi rekordi se onda ne mogu priznati u kategoriji serijala nemodificirana jer takav auto u prodaji nece bit... mogu tako i airbagove, klimu itd. izbacit pa s njim na stazu... bzvze

15 godina
neaktivan
wifi kaže...

takvi rekordi se onda ne mogu priznati u kategoriji serijala nemodificirana jer takav auto u prodaji nece bit... mogu tako i airbagove, klimu itd. izbacit pa s njim na stazu... bzvze

ma zapravo ide u prodaju takav, ali tko bi želio golfa sa 2 sjedala 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Let me see.

The lap car, notably, had its A/C, stereo, and front passenger seat removed, to offset the weight of a full roll cage—which Honda says was added "specifically for safety reasons and not to add rigidity."

During the test cycle, the development car used production-specification high-rigidity 19-inch alloy wheels. these were fitted with 235/35R19 road tyres being developed in conjunction with a major European tyre manufacturer.

Hmm, kaj to imamo ovde? 

Ili je sad sasvim u redu? Kaj se tiče guma, japanci nisu ni napisali koje su koristili.

Uostalom, mislim da nijedno vrijeme(honda sigurno nije, za vw neznam) nije postavljeno pred komisijom koja će provjeriti auto, tako da...

14 godina
Auti - ultimativna tema

I sve to sto je honda maknula iz auta ne tezi ni upola koliko su oni iz golfa izbacali. 

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Tko zna sta je jos izmjenjeno na tim "stock" autima i koliko su brzi od nasumicno izabranog iz tvornice...

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa kaj velite na ove felge za forda. Nisu mi bas pretjerano ljepe ali za tu cijenu mi se cine ok. Pogotovo kad ih bi dal ofarbati u tamniju nijansu sive. Cak su mi i jako blizu pa bi oso to provjerit sljedeci tjedan da vidim jel sve ok.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
Lord_Marko kaže...

Ekipa kaj velite na ove felge za forda. Nisu mi bas pretjerano ljepe ali za tu cijenu mi se cine ok. Pogotovo kad ih bi dal ofarbati u tamniju nijansu sive. Cak su mi i jako blizu pa bi oso to provjerit sljedeci tjedan da vidim jel sve ok.

Meni ružne, ti kako hoćeš. Eventualno za zimski setup. 

17 godina
neaktivan
nine kaže...

ma zapravo ide u prodaju takav, ali tko bi želio golfa sa 2 sjedala 

dakle, uzmemo gti-ja, iscupas mu zadnju klupu, iscupas izolaciju, klimu, itd. i onda prodajes naivcima kao hard core sportsku verziju... zanimljivo... 

vraga on ide u prodaju onakav kakvog su spremili za stazu! jesu mu i gume iste takve u salonu, jel mu i mapa motora ista ili pak ipak zadovoljava neke eko bullshit norme... 

nek ga stave u prodaju pa neka netko neovisan odvozi takav krug

mystik kaže...

Hmm, kaj to imamo ovde? 

Ili je sad sasvim u redu? Kaj se tiče guma, japanci nisu ni napisali koje su koristili.

Uostalom, mislim da nijedno vrijeme(honda sigurno nije, za vw neznam) nije postavljeno pred komisijom koja će provjeriti auto, tako da...

ko kaze da je u redu? bilo koje stock auto na ringu bi vrime tribalo postavit onako kako dolazi iz salona kupcu... sve drugo dovodi do zabluda, pogotovo modifikacije koje tipicni kupac nece moci ili htjeti raditi... sve ostalo je modified klasa, a ne stock...

Predator003 kaže...

Tko zna sta je jos izmjenjeno na tim "stock" autima i koliko su brzi od nasumicno izabranog iz tvornice...

pa s obzirom da varaju na emisijama, nije uopce nezamislivo nafrljacnit turbo jer znaju da ne triba izdrzat garanciju vec par krugova po ringu... i tko ce im to utvrdit kad godinama prolaze nezapazeni kad su eko norme u pitanju. i onda postoje "njemacki" konji i "korejski", s tom razlikom da ovi njemacki imaju i stvarno vise sto nije problem kad varas eko norme... 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ak nekog zanima

15 godina
neaktivan
wifi kaže...

nek ga stave u prodaju pa neka netko neovisan odvozi takav krug

zapravo da, to bi trebalo vrijediti za sve te "rekorde".. iako kada pogledaš puno tih nurburgring vremena i jesu postavili upravo neovisni testeri.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N%C3%BCrburgring_Nordschleife_lap_times

ovo natezanje oko FWD rekorda izvode sami proizvođači.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Zna netko mozda kakvi su audijevi 2.5 tdi motori?

Ali onaj od 180ks. U nabavci sam istoga u a4 avntu pa da provjerim malo jer se svasta da procitati na netu od toga da su smece, pa do toga da su ti od 180ks jako dobri. Jer koliko znam oni sa 150ks i 163 ks su imali probleme s bregastim osovinama, a kao to je poslije rijeseno.

Zna netko mozda iz prve ruke?

12 godina
andreas11 kaže...

Zna netko mozda kakvi su audijevi 2.5 tdi motori?

Ali onaj od 180ks. U nabavci sam istoga u a4 avntu pa da provjerim malo jer se svasta da procitati na netu od toga da su smece, pa do toga da su ti od 180ks jako dobri. Jer koliko znam oni sa 150ks i 163 ks su imali probleme s bregastim osovinama, a kao to je poslije rijeseno.

Zna netko mozda iz prve ruke?

Ja sam imao A6 2.5 TDI 180ks Quattro iz 2003. Vozio sam ga otprilike godinu dana. Kupio sam od prvog vlasnika u Italiji sa 160k km i prodao sa 190k. Auto je bio u vlasnistvu tipa koji je imao hotel blizu lago di Como, tako da odrzavanje je bilo po propisu. 

Ugl, udoban auto, lijepo ide. Odlicno drzi cestu. Ja nisam imao problema sa bregastima, sto je i normalno pošto nisam ni 200k km okrenuo. Neki dan sam kod jednog majstora vidio taj sa 180ks otvoren za izmjenu bregasti i 260k km na satu.

Koliko km ima taj koji ciljas?

Ugl, to je motor koncepiran 80ih godina, uz par izmjena. 

150 i 164ks su imali 4 i pol litre ulja. 180ks su podigli na 5. Sve je to po meni malo. U moj 2.4 JTD sa 5 rednih ide 5.8.

Senza cuore saremmo solo macchine
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 20:08 (MatijaZG).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Taj 2.5TDI je u globalu loš motor iz već navedenih razloga, ali ako je model sa quattrom (mislim da je to taj od 180ks) onda je ok, kad su ubacili quattro popravili su te probleme, tako da bi trebalo biti ok.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Neki VW doktor ako ima vremena...

Dakle, moja trica (1997, 1.9 obično dizlo) u četvrtak ujutro jedva upali i počne žmigati lampica od grijača. Bio sam uvjeren da je to nešto privremeno. U petak ujutro ista priča ali ovaj put nisam uspio upaliti. Lampica i dalje žmiga. Posudim dijagnostiku a ona kaže ovako:

Control Module Part Number: 028 906 124
  Component and/or Version:    Saugdiesel       V04
           Software Coding: 00127
            Work Shop Code: WSC 00000
                      VCID: D0D3734303FB

01266 -  Glow Plug Relay (J52)
        31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
01050 - Glow Plug Status Monitoring
        31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
01170 - Fuel Injection Duration Sensor - G175
        29-10 - Short to Ground - Intermittent
01204 -  Engine Temperature Sensor (G27)
        30-10 -  Open or Short to Plus - Intermittent

Ja lijepo ne budi lijen, uzmem instrument i imam što vidjeti - na grijačima 0V kad dam kontakt. Inače daje oko 12V na njima (tako je barem prije bilo, kad sam provjeravao da nije neki riknuo prije par mjeseci). Koliko vidim po raznim šemama, može biti relej 109 (tu kaže J52) ili onaj glupavi osigurač od 50A koji je skroz gore na vrhu one ploče sa osiguračima/relejima. Ja taj relej čujem (tj. nešto škljocne, je li to on ili neki drugi, nemam pojma) pa sad nisam siguran kako to provjeriti. Ako izvadim ovaj osigurač (pod uvjetom da je čitav, ako nije, 99% da je u njemu problem), hoće li relej i dalje škljocati? Kako je to spojeno? Je li prvo osigurač pa onda relej ili obrnutno (relej pa osigurač, što mi ima puno više logike)? Što mogu provjeriti? Kako uopće testirati taj relej? Baš mi se ne kupuje relej ako nije u njemu problem.

Pretpostavljam da je zbog ovog neispravnog G27 otišao i relej - ECU nije imao ispravne podatke i stalno je držao grijače upaljene i shebo sve.

Drugih error kodova za divno čudo nema.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2016 16:01 (Sum_of_all_fears).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ako niti jedan osigurac nema struje onda je do struje, relej ako klikne 99% da sljaka. Na dvici ispod haube kod firewalla imam kutiju sa osiguracem za grijace pa pogledaj dali imas ti nesto slicno da ti nije izgorio, ili probaj taj iskopcati da vidis dali je ziv ( taj od 50a ).

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kupanac 

15 godina
neaktivan
wifi kaže...

Kupanac 

Aj ti sam meni reci kak si ti to uhvatio, kako znaš da iza zavoja dolazi autobus i baš se random rupa u cesti popunila vodom i kad se to dvoje poklopi, još se poklopilo to da si se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i uslikao?

Ti bi mogao one munje od gromova slikat, asteroide, kapljice kiše dok nije pala na tlo...

14 godina
Fake_Alert kaže...

Ako niti jedan osigurac nema struje onda je do struje, relej ako klikne 99% da sljaka. Na dvici ispod haube kod firewalla imam kutiju sa osiguracem za grijace pa pogledaj dali imas ti nesto slicno da ti nije izgorio, ili probaj taj iskopcati da vidis dali je ziv ( taj od 50a ).

Koji je to motor

17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Aj ti sam meni reci kak si ti to uhvatio, kako znaš da iza zavoja dolazi autobus i baš se random rupa u cesti popunila vodom i kad se to dvoje poklopi, još se poklopilo to da si se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i uslikao?

Ti bi mogao one munje od gromova slikat, asteroide, kapljice kiše dok nije pala na tlo...

nema nista random u "rupama" na cesti - toga je bilo valjda svakih 50-100m, tako da je ovo bilo malo srice i rapid fire na foto... btw, nisam ja vata, vec zena 

cesta je doslovce pod vodom, jos kako sad rade valjda prosirenja svako malo, tako se sve sliva na cestu, blato, voda, svasta... 

https://sendvid.com/vu0mahil#

pranje zagarantirano 

16 godina
ivanzu kaže...
Fake_Alert kaže...

Koji je to motor

1.6d

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
Auti - ultimativna tema

awwww....

upravo je sad ispod bedema u zadru prozujao nančarasti aventador, oči su mi ispale, a bogme i ušesa kad je zarikao 

šteta samo što ga nisam uspio fotkati, no napravit ću đir poslije posla, pa ako ga uhvatim (pretpostavljam da se vlasnik smjestio u hotelu bastion) - postam fotke

10 godina
Auti - ultimativna tema

20.05. mogu podići pilu ako gospoda srede papire

Ajde daj im Bože pameti, da to uspiju u 10 dana srediti.. Trenutno je u Sloveniji, a u ponedjeljak stiže u ZG.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
14 godina
neaktivan
wifi kaže...

Kupanac 

Jel vozač ćelav i visok?
Ima jedan kolega koji vozi istog takvog po hr i vani.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
12 godina
Auti - ultimativna tema

evo nisam uspio uhvatiti aventadora, ali zato utješne fotke...

11 godina
Auti - ultimativna tema

Ima li netko iskustva sa Mazdom 6 2003-2004, obicna i karavan, 2.0?

Nekih 3 i pol soma eura kostaju. 

Dal se isplati kupit?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice