Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.025
|
čitano: 16.554.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
wifi kaže...
Old Iggy kaže...

Odnosi se na cestu, bez ikakve navedene iznimke.

ZSPC, članak 2., stavak 1) »cesta« je svaka javna cesta, ulice u naselju i nerazvrstane ceste na kojima se obavlja promet,

znaci li to da imas ukljucena sva 4 zmigavca dok ujutro u 7.30 ili u 16h ides na/sa posla, jer je ogranicenje barem 50, a ti vozis upola manje od toga... 

Ajde sad opet pročitaj isto... To što imaš problema s razumijevanjem i samokontrolom to je tvoj problem, ne drugih vozača.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

ZSPC, članak 2., stavak 1) »cesta« je svaka javna cesta, ulice u naselju i nerazvrstane ceste na kojima se obavlja promet,

znaci li to da imas ukljucena sva 4 zmigavca dok ujutro u 7.30 ili u 16h ides na/sa posla, jer je ogranicenje barem 50, a ti vozis upola manje od toga... 

Ajde sad opet pročitaj isto... To što imaš problema s razumijevanjem i samokontrolom to je tvoj problem, ne drugih vozača.

sad ti opet procitaj sto sam te pita, s obzirom na clanak koji si navea... palis li sva 4 dok milis gradom? jer to ti stoji u zakonu... 

zato cu ponovit, kad se netko zali kako se po kisi vozi 20-30, nema se sta zalit... suti i muci, upravo to odobravaju Old Iggy i slicni... ustvari radi se o istim ljudima koji in RL rade upravo te stvari oko kojih grintam... pa kad vam to vec izmami osmjeh na lice, sto ponosno ne kazes da si takav... 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dakle tebi smeta ako netko ne počinje usporavati sa 70 20 metara pred semafor? Svašta..

Ali postoje veći debili - oni koji po kiši imaju zadnje maglenke. Sad idem iz Zagreba i vukao sam se iza nekog dide u Dusteru sa maglenkom 20 minuta. Ja blicam, on ništa, palim duga, on ništa, nije mi jasno kakav mentalni sklop imaju oni koji ostavljaju maglenke kada je netko iza, a pogotovo kada je jebena kiša. Koji će ti kurac maglenka, i ovako sve blješti?! Debili..

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
Auti - ultimativna tema

RS legend definitely continues  

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
wifi kaže...
Old Iggy kaže...

sad ti opet procitaj sto sam te pita, s obzirom na clanak koji si navea... palis li sva 4 dok milis gradom?

Odakle ti to da milim gradom?

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ako netko vozi 50 po gradu u lijevoj traci, to je njegovo pravo i on to radi sukladno propisima sve dok ne vozi sporije od 50% ograničenja brzine, mislim da je to granica, ispod toga je prekršaj ometanja prometa radi prespore vožnje. Tako da je nečijih 40 u gradu legalno i stvar je zdravog razuma i logike ako će on ići u desnu traku, ili ako će on voziti 40 jer pada kiša vani.

Isto kao što je stvar razuma da li ćeš ti kad ugledaš takvog na cesti biti toliko inteligentan da ćeš usporiti na njegovih 40 i namjerno voziti paralelno s njim ili ga pak zaobići.

Disclaimer: ne vozim 40 u lijevoj i ne vozim 40 ako padne kiša.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Dakle tebi smeta ako netko ne počinje usporavati sa 70 20 metara pred semafor? Svašta..

a di sam to napisa? smeta mi kad nekome triba po ure dok ubrza, i onda po ure dok dodje do semafora... jos ako pritom vozi u paraleli s istomisljenikom, di ces veceg veselja... 

Old Iggy kaže...

hoces rec da vozis neki auto s krilima pa guzvu jednostavno preletis??? mozda doista i ne vozis kroz zg ili st u navedene ure... ostatak i dalje vridi, zbog cega svi ne pale sva 4 kad su u gradu, voze manje od polovice ogranicenja brzine? u istom clanku koji si navea stoji i taj stavak... 

16 godina
odjavljen
wifi kaže...
chutac kaže...

a di sam to napisa? smeta mi kad nekome triba po ure dok ubrza, i onda po ure dok dodje do semafora... jos ako pritom vozi u paraleli s istomisljenikom, di ces veceg veselja...

Tebi smeta ili smeta zakonu?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
wifi kaže...

Old Iggy kaže...

hoces rec da vozis neki auto s krilima pa guzvu jednostavno preletis???

Tad ni ne trebam paliti pokazivače smjera.

ZSPC, čl. 51., st. (2) Vozač ne smije bez opravdanih razloga voziti tako sporo da bitno usporava prometni tok ili ugrožava druge sudionike u prometu. Kada se iza vozila koje se kreće brzinom koja je manja od najveće dopuštene brzine na cesti, ili dijelu ceste po kojoj se kreće, ili manja od brzine prometnog toka vozila u prometu na tom dijelu ceste, nakupi kolona vozila koja ga ne mogu sigurno preteći, vozilo se mora na prvom pogodnom mjestu isključiti iz prometa i propustiti kolonu vozila iza sebe.
(3) Kada je brzina kretanja vozila iz prethodnog stavka manja od polovice najveće dozvoljene brzine na cesti ili dijelu ceste, vozač takvog vozila mora uključiti sve pokazivače smjera, osim kada koristi žuto rotacijsko svjetlo.

17 godina
neaktivan
TIR669 kaže...

Ako netko vozi 50 po gradu u lijevoj traci, to je njegovo pravo i on to radi sukladno propisima sve dok ne vozi sporije od 50% ograničenja brzine, mislim da je to granica, ispod toga je prekršaj ometanja prometa radi prespore vožnje. Tako da je nečijih 40 u gradu legalno i stvar je zdravog razuma i logike ako će on ići u desnu traku, ili ako će on voziti 40 jer pada kiša vani.

Isto kao što je stvar razuma da li ćeš ti kad ugledaš takvog na cesti biti toliko inteligentan da ćeš usporiti na njegovih 40 i namjerno voziti paralelno s njim ili ga pak zaobići.

Disclaimer: ne vozim 40 u lijevoj i ne vozim 40 ako padne kiša.

njegovo je pravo da to radi desnom trakom, ili nekom drugom trakom ako pri tome nema nikog iza... 

ako vozi ispod 50% od ogranicenja, mora upalit sva 4. 

upravo o pacijentima koji namjerno voze u paraleli s ovima u desnoj i govorim... ako nema nikog isprid njih, ni jednog ni drugog, a naocigled vidi da prca u zdrav mozak i namjerno radi to sto radi... taj bolestan sklop u glavi ne razumin... koji k...c takvim bolesnicima smeta ako netko vozi brze od njih, koji k...c im to sluzi da svrsavaju sa svojim federikom koji sidi pored njih... jbte, uzet cu vrazji dashcam, i onda to napucat na forum pa da vidim cime ce pojedinci pravdat takve spodobe... a pravdat ce ih, u amenu.... 

12 godina
Predator003 kaže...

Netko ovdje ima insigniu i motor mu se raspo na 140km. Koliko vidim treba ti komotan, pouzdan auto koji te nece ostavit s strane. Opel to nije.

Tipičan balkanac koji ne vidi dalje od Audia i VW.... Možete vi rec sta hocete al Insignia je odlican auto s puno opreme za male novce a to što se jednoj raspo motor možda je neka tvornicka greska po kojoj bi se mogo dobit novi motor ako je auto pod garancijom ili ako nema garu mogo bi se dogovorit popravak motora gdje bi Opel snosio vecinu troskova. A sta bi tek ja trebao rec za Passata koji se zapali sam od sebe na parkingu i jos nije jedini kojem se to desilo. A sto se tice Insignia iz Cammea prodaju se jer su jos pod garancijom i imaju malo km. A astre bi trebali vozit jos sad su sve na nekih 270-290tkm.

Bilo kuda Opel svuda! :)
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Tad ni ne trebam paliti pokazivače smjera.

ZSPC, čl. 51., st. (2) Vozač ne smije bez opravdanih razloga voziti tako sporo da bitno usporava prometni tok ili ugrožava druge sudionike u prometu. Kada se iza vozila koje se kreće brzinom koja je manja od najveće dopuštene brzine na cesti, ili dijelu ceste po kojoj se kreće, ili manja od brzine prometnog toka vozila u prometu na tom dijelu ceste, nakupi kolona vozila koja ga ne mogu sigurno preteći, vozilo se mora na prvom pogodnom mjestu isključiti iz prometa i propustiti kolonu vozila iza sebe.
(3) Kada je brzina kretanja vozila iz prethodnog stavka manja od polovice najveće dozvoljene brzine na cesti ili dijelu ceste, vozač takvog vozila mora uključiti sve pokazivače smjera, osim kada koristi žuto rotacijsko svjetlo.

e pa mestre, ako se dogovorim blokirat promet i gradom vozit 20, onda JA diktiram prometni tok skupa s 2-3 prijatelja, i onda opet nemos govorit o ometanju... ako svi voze onako kako im nekoliko auti s pocetka diktira, to je brzina prometnog toka... dakle, ili nemas ometanja, ili oni koji voze sporije od ogranicenja stvaraju guzvu u gradu i tribali bi palit sva 4 i uklanjat se s ceste... onda, odluci se, koji ces clanak zakona primjenjivat, jer oba u isto vrime NE IDE. ili ometas, pa se tribas maknit ili upalit sva 4, ili ne ometas jer je to sadasnja brzina prometnog toka...

a isto tako, to nikad neces priznat, ali u praksi sami vozaci definiraju brzinu prometnog toka, a isti nerijetko bude brzi od najvece dopustene brzine... a u clanku stoji ILI, ne pise u kojem smislu, pozitivnom ili negativnom... da malo karikiram (iako uzaludno)... ako 10 vozaca pretjece jedno vozilo, unatoc tome sto taj vozi maksimalno dopustenom brzinom, onda su ovih 10 svi redom ludi, a ovaj jedan pametan, ili taj jedan ometa promet svojom voznjom ispod brzine prometnog toka... 

17 godina
wifi kaže...

upravo o pacijentima koji namjerno voze u paraleli s ovima u desnoj i govorim... ako nema nikog isprid njih, ni jednog ni drugog, a naocigled vidi da prca u zdrav mozak i namjerno radi to sto radi... taj bolestan sklop u glavi ne razumin... koji k...c takvim bolesnicima smeta ako netko vozi brze od njih, koji k...c im to sluzi da svrsavaju sa svojim federikom koji sidi pored njih... jbte, uzet cu vrazji dashcam, i onda to napucat na forum pa da vidim cime ce pojedinci pravdat takve spodobe... a pravdat ce ih, u amenu.... 

Ti imaš ozbiljnih problema, ali ne s drugim vozačima nego sa samim sobom. Bolje to riješi.

Što god netko drugi radio u prometu, nije tvoj problem niti možeš išta učiniti osim eventualno pozvati policiju (osim, naravno, ne učine ti direktno materijalnu štetu, odnosno direktno te oštete na bilo koji dokaziv način). Da stanu nasred ceste, zaplešu valcer i sjednu na gablec u četiri popodne na Slavonskoj.

Kog briga, što ti misliš, što se piše po forumima i slično.

17 godina
wifi kaže...

ako 10 vozaca pretjece jedno vozilo, unatoc tome sto taj vozi maksimalno dopustenom brzinom, onda su ovih 10 svi redom ludi, a ovaj jedan pametan, ili taj jedan ometa promet svojom voznjom ispod brzine prometnog toka... 

Zaboravih ovo... Da, svi ovi što pretiču su u prekršaju.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
wifi kaže...

Ti imaš ozbiljnih problema, ali ne s drugim vozačima nego sa samim sobom. Bolje to riješi.

Što god netko drugi radio u prometu, nije tvoj problem niti možeš išta učiniti osim eventualno pozvati policiju (osim, naravno, ne učine ti direktno materijalnu štetu, odnosno direktno te oštete na bilo koji dokaziv način). Da stanu nasred ceste, zaplešu valcer i sjednu na gablec u četiri popodne na Slavonskoj.

Kog briga, što ti misliš, što se piše po forumima i slično.

fala, s obzirom od koga je slatko cu se nasmijat... e sad procitaj sto si napisa, i lipo mrdaj guzicu u desnu traku, a ne glumit pandura... toliko je ocito da radis upravo te stvari po cesti... 

Old Iggy kaže...

Zaboravih ovo... Da, svi ovi što pretiču su u prekršaju.

bas kao i kolovodja koji vodi svoju bitku... po tebi na otvorenoj cesti niti jedan auto nebi prisa kamion... dovoljno je na pravcu vozit maks dopustenom brzinom, a kroz zavoje, na punu ionako nesmis pretjecat i tako prcas od jutra do mraka... s obzirom na sve navedeno, drzi se ti radje kompjutera... 

17 godina
wifi kaže...

fala, s obzirom od koga je slatko cu se nasmijat... e sad procitaj sto si napisa, i lipo mrdaj guzicu u desnu traku, a ne glumit pandura... toliko je ocito da radis upravo te stvari po cesti... 

bas kao i kolovodja koji vodi svoju bitku... po tebi na otvorenoj cesti niti jedan auto nebi prisa kamion... dovoljno je na pravcu vozit maks dopustenom brzinom, a kroz zavoje, na punu ionako nesmis pretjecat i tako prcas od jutra do mraka... s obzirom na sve navedeno, drzi se ti radje kompjutera... 

Prvo, na koji način zaključuješ da ja to "smetam u lijevoj traci" - moram priznati da mi nije jasno. Bit će da si vidoviti Milan.

Drugo, da i da vozim, ako vozim po propisima, nitko mi ne može narediti da se maknem.

Treće, da, ako se kamion (ili netko drugi) vozi po ograničenju, ili se vozi iza njega ili po gasu pa ako i pređeš tih nekažnjivih 10 km/h preko ograničenja nije neka kazna.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Nego... Cudan je ovaj moj Golfic, nesto se sam popravlja

Jucer silazim sa Vrhovca ( kod svetog duha ) i pedala kocnice propadne i jedva koci ( + zrak se cuje kada se pusti pedala ) a kud jos kisa pada i krkljanac po gradu.. Nekako sam se dovukao do doma i da vidim sto se desilo. Kocionog ulja ima do vrha, ali je nekako prljavo pa odlucih promijeniti jer nije skupo ni komplicirano. I tako ja se danas vozim i vrate se kocnice u normalu i sve sljaka normalno. Nis mi nije jasno, ali dobro...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
wifi kaže...

Prvo, na koji način zaključuješ da ja to "smetam u lijevoj traci" - moram priznati da mi nije jasno. Bit će da si vidoviti Milan.

Drugo, da i da vozim, ako vozim po propisima, nitko mi ne može narediti da se maknem.

Treće, da, ako se kamion (ili netko drugi) vozi po ograničenju, ili se vozi iza njega ili po gasu pa ako i pređeš tih nekažnjivih 10 km/h preko ograničenja nije neka kazna.

bice da jesam... dobro dodje u prometu kad vec znas sto ce ko napravit... 

nitko? ajde dobro... znaci nula bodova kad ti iza dodje pandur, predsjednicka povorka u brisucem letu, prva pomoc, vatrogasci... pa stvarno ne triba bit vidoviti milan kad sve i sam kazes sto bi covik triba znat...

ako ti vozis s nekaznjivih 10 priko u gradu, livom trakom, onda ti ometas ako vozis tocno po ogranicenju svog brzinomjera koji nije nuzno tocan i ne mices se desno... moja je briga kojom brzinom cu vozit i hocu li za to platit kaznu, tvoja je briga da guzicu maknes desno ako vidis da postoji ikakav auto brzi od tebe, neovisno o brzini kojom se sam kreces... kad to shvatis, mozemo dalje... 

13 godina
neaktivan

Da mogu birati, Imprezu, pa Seata. Usminkali su ga svaka im cast.

17 godina
wifi kaže...

nitko? ajde dobro... znaci nula bodova kad ti iza dodje pandur, predsjednicka povorka u brisucem letu, prva pomoc, vatrogasci... 

Znaš što znači "vozim po propisima"?

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
wifi kaže...

nitko? ajde dobro... znaci nula bodova kad ti iza dodje pandur, predsjednicka povorka u brisucem letu, prva pomoc, vatrogasci... 

da ti nitko nece tribat nalozit da se maknes desno, vec ces imat dovoljno mozga da to sam ucinis... 

17 godina
wifi kaže...
Old Iggy kaže...
wifi kaže...

da ti nitko nece tribat nalozit da se maknes desno, vec ces imat dovoljno mozga da to sam ucinis... 

I što onda znači "nula bodova"? To je neki novi termin za "normalno voziti po propisima"?

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

I što onda znači "nula bodova"? To je neki novi termin za "normalno voziti po propisima"?

eto, to cu ti prepustit masti na volju... 

12 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...
Predator003 kaže...

Netko ovdje ima insigniu i motor mu se raspo na 140km. Koliko vidim treba ti komotan, pouzdan auto koji te nece ostavit s strane. Opel to nije.

Tipičan balkanac koji ne vidi dalje od Audia i VW.... Možete vi rec sta hocete al Insignia je odlican auto s puno opreme za male novce a to što se jednoj raspo motor možda je neka tvornicka greska po kojoj bi se mogo dobit novi motor ako je auto pod garancijom ili ako nema garu mogo bi se dogovorit popravak motora gdje bi Opel snosio vecinu troskova. A sta bi tek ja trebao rec za Passata koji se zapali sam od sebe na parkingu i jos nije jedini kojem se to desilo. A sto se tice Insignia iz Cammea prodaju se jer su jos pod garancijom i imaju malo km. A astre bi trebali vozit jos sad su sve na nekih 270-290tkm.

Ti si novi u ovoj temi? Čitaj par stranica iza di je lik sam napisao da mu se razletio motor. Oprema unutra je dobra jedino ako nisi prije sjedio u autu poslije 1999. Zašto bi uopće riskirao sa motorom za kojeg se zna da ode prije 150 tisuca? 1 passat se zapalio i ti to sad navodis kao primjer da je opel bolji?? Mogao bih ponovit to sto si ti napisao, tvornicka greska, ali popravit ce vw ima garu bla bla. Zna se šta je po srijedi kad se auto samo zapali na sred parkinga...

17 godina
wifi kaže...
Old Iggy kaže...

Pa mogao bi, ipak su to tvoje riječi.

16 godina
Predator003 kaže...

Ti si novi u ovoj temi? Čitaj par stranica iza di je lik sam napisao da mu se razletio motor. Oprema unutra je dobra jedino ako nisi prije sjedio u autu poslije 1999. Zašto bi uopće riskirao sa motorom za kojeg se zna da ode prije 150 tisuca? 1 passat se zapalio i ti to sad navodis kao primjer da je opel bolji?? Mogao bih ponovit to sto si ti napisao, tvornicka greska, ali popravit ce vw ima garu bla bla. Zna se šta je po srijedi kad se auto samo zapali na sred parkinga...

Govori ti tocno ono sto si ti rekao za opel...

Krepao par motora na 140t km i sad ti tvrdis da je opel sranje, samo ti je htio reci da prema tvojem razmisljanju je i svaki passat sranje jer ih se nekoliko zapalilo.

BTW svaka cast wifi-u i iggy-u, svadati se sat i pol nije mala stvar 

:D
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
wifi kaže...
Old Iggy kaže...

Pa mogao bi, ipak su to tvoje riječi.

omg, pa ti si ozbiljan???? ok... u prijevodu, konkretna recenica, "znaci za nikog se nebi maka, ni NABROJANO"... jer eto, ti vozis po propisu pa nema potribe da se ikom mices... 

17 godina
wifi kaže...

omg, pa ti si ozbiljan???? ok... u prijevodu, konkretna recenica, "znaci za nikog se nebi maka, ni NABROJANO"... jer eto, ti vozis po propisu pa nema potribe da se ikom mices... 

Da sam sebe citiram: "Znaš što znači "vozim po propisima"?"

Znaš što kažu propisi?

17 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

BTW svaka cast wifi-u i iggy-u, svadati se sat i pol nije mala stvar 

a slusaj, Penryn je bacia udicu, Sum of all fears zacinia svojim podbadanjem, a ostalo je, kako kazu, povijest... 

uostalom, nema tu nikakve svadje, covik moze imat svoje misljenje o cemu god hoce, ne znaci da cu ga prihvatit niti da je ispravno... 

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
wifi kaže...

Da sam sebe citiram: "Znaš što znači "vozim po propisima"?"

Znaš što kažu propisi?

ok, sto kazu propisi, i na koje propise konkretno mislis? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice