Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.545
|
čitano: 17.299.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
thedream kaže...
Penryn kaže...

Jesi možda uspoređivao koliko bi te više registracija koštala nego trenutno, gume, potrošnja, mali servis itd.  

......

Ma meni taj E60 nikada nije sjeo. Ne znam, to mi je najružnija serije petice.
E39 mi je Ugodno sam se iznenadio kad sam se prošle godine provozao u jednom. M paket, 525i mislim da je bio. Ta unutrašnjost će vjerojatno nadživjeti i današnja auta..

Ali zato E60 M5... To je brutala. Pravi sleeper car.

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Mene je oduvijek zanimalo koje bi pare mjesečno trebalo okretati za održavanje takvih auta tipa A8, BMW 7 ili nekog sportskog coupea sa 6 cilindara i više.

Znam da je puno faktora u igri, očuvanost, koliko se vozi itd. ali generalno, mislim da ispod jedno 2k eura mjesečno takvo nešto ne treba ni gledati.

Pa da se to lako izračunat, evo recimo za taj gore E60 545i.. ako sam negdje falio nek me netko ispravi

Tehnički + osiguranje s 50% bonusa - otprilike 4000-4500kn

gume 225 50 r17 - oko 900kn komad, skupa s montažom zaokružimo na 4000kn (x2 ako se imaju dva setupa, ljeto/zima) 

Mali servis, ulje(8litara), filter zraka, ulja - otprilike 1000kn sve skupa

Potrošnja 12-15l - uzmimo best case scenario nekakvih 12l prosjek, na 15k km to je oko 16 000kn

Znači godišnje uz 15k km i nove gume svako 4 godine/60k km ispada oko 22 000kn. Mjesečno ~1900kn. Za druge dijelove, diskove, amortizere itd. nemam baš volje tražit sad. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kod današnjih mladih vozača ovo je nažalost i istina.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
14 godina
Auti - ultimativna tema

Vise sam vidio idiota u fiatima, pogotovo u hgt-u nego u bmw i audiju zajedno.

12 godina
Penryn kaže...
dv14 kaže...

Mene je oduvijek zanimalo koje bi pare mjesečno trebalo okretati za održavanje takvih auta tipa A8, BMW 7 ili nekog sportskog coupea sa 6 cilindara i više.

Znam da je puno faktora u igri, očuvanost, koliko se vozi itd. ali generalno, mislim da ispod jedno 2k eura mjesečno takvo nešto ne treba ni gledati.

Pa da se to lako izračunat, evo recimo za taj gore E60 545i.. ako sam negdje falio nek me netko ispravi

gume 225 50 r17 - oko 900kn komad, skupa s montažom zaokružimo na 4000kn (x2 ako se imaju dva setupa, ljeto/zima) 

Potrošnja 12-15l - uzmimo best case scenario nekakvih 12l prosjek, na 15k km to je oko 16 000kn

Znači godišnje uz 15k km i nove gume svako 4 godine/60k km ispada oko 22 000kn. Mjesečno ~1900kn. Za druge dijelove, diskove, amortizere itd. nemam baš volje tražit sad. 

Izlistat cu ti to sto sam ja potrosio na svoju Alfu 2.4...

Rega+tehnicki (nemam bonusa): 4900kn

Gume 225/45/17 P Zero 900 kn komad

Mali servis me dođe 1200kn (6 litara ulja i svi filteri) svakih 10.000km

Potrosnja 8,5 jer pretezno vozim lokalno izmedju Lovrana, Opatije i Rijeke. Jednom tj u trst i Zg. Tocim Q max, dakle nekih 7,80 kn po litri. Godisnje odvozim 35k km.

Prije 2.4 sam imao 2.0 JTS sa kompresorom. Racunao sam da me je jedan km kostao 1kn. U 6 mj sam odvozio 20k km sa tim benzincem.

Na E60 545i se stave barem 18 cola felge, a pozeljno je 19.

Ja zaradim otprilike 2k € a cura jos 1000. E60 nema sanse da mogu voziti i odrzavati kako treba a da u isto vrijeme zivim kako hocu.

Za e60 v8 treba imati mjesecno bar 5k €. Sve ostalo je natezanje do kraja mjeseca, razvlacenje do drugog servisa, voznja na celavim gumama itd.

Vecina u rvatskoj digne kredu, nabavi taj E60 i gladuje. Kad sam prodavao JTS za 4500€, jedan tip je htio nabaviti auto ali je cekao odgovor banke za kredit. Luđak je htio nabaviti benzinca sa kompresorom na kredu...

Senza cuore saremmo solo macchine
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
dv14 kaže...

Mene je otprilike slično koštalo prve godine s mojim mercom.

Rega+osiguranje 4200 kn,

Redovni servis (800 kn)

(*) Pakne i gumice za cilindre (900kn)

(*) Boca za antifriz (250 kn)

(**) Gume 2 seta (cca 7000 kn)

(**) Novi radio sa kamerom (3500 kn)

(**) Reparacije kože (800kn)

*    izvanredni servis

**  dugoročno ulaganje

Dakle, sigurnih troškova na godišnjoj bazi oko 5000 kn (rega + redovni servis) + izvanredni troškovi. I jasno, svake 3-4 godine dodatni trošak guma te veliki servis svakih 60-80 tkm. I sve ovo za motor 5 cilindara. Da je riječ o 8 cilindara nema šanse da bih ga vozio. Ako ništa drugo potrošnja goriva bi me dokrajčila (cca 15 litara) dok ovaj moj uzme u prosjeku 8.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 20:36 (TracerCPP).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Treba racunati i na potencijalno poskupljenje benzina...

:D
17 godina
TracerCPP kaže...

Dakle, sigurnih troškova na godišnjoj bazi oko 5000 kn (rega + redovni servis) + izvanredni troškovi. I jasno, svake 3-4 godine dodatni trošak guma te veliki servis svakih 60-80 tkm. I sve ovo za motor 5 cilindara. Da je riječ o 8 cilindara nema šanse da bih ga vozio. Ako ništa drugo potrošnja goriva bi me dokrajčila (cca 15 litara) dok ovaj moj uzme u prosjeku 8.

A zamisli da voziš novi auto i plaćaš još kasko 2000-5000 kn godišnje (ovisno o marki auta).....

14 godina
neaktivan
Ziga kaže...
TracerCPP kaže...

A zamisli da voziš novi auto i plaćaš još kasko 2000-5000 kn godišnje (ovisno o marki auta).....

+ što sve moraš servisirati u ovlaštenom servisu da ne bi izgubio garanciju, a to nije mala financijska stavka. Ovako prođem bar za dijelove 37% jeftinije na popustu kod Tokića a stric mi za malu lovu sve servisira jer ima svoju radnju.

Inače, evo jednog luđaka u M5

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 20:58 (TracerCPP).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Hmm. e220 godišnje je oko 10k kn s regom i servisima. ima malo km pa nismo niš mjenjali na njemu još. gume su oko 4 i pol soma. zimske su nes jeftinije. 

Za forda je rega ravno 3k kn. Gume ljetne su bile 2100kn, zimske oko 2600kn. Mali servis je 700-800kn. Kocnice i plocice su oko soma kn. Vanrednih popravaka imam ispod 500kn godišnje. Zapravo imam veći trošak na žarulje nego na popravke. 

Da živim od svoje trenutne plaće merca bi mogao normalno održavati i voziti al si vjerojatno nebi mogel uzet ili kasko ili "premium" gume. Da živim od trenutne plaće i da pribrojim sve prihode sastrane (izuzevši zaradu od rentanja apartmana) aka second job, mogao bi komotno jaći/skuplji auto.

No trenutno mi moj auto ne predstavlja neki pretjerani trošak i u potpunosti me zadovoljava u smislu da mogu od točke a do b komotno, relativno jeftino i relativno brzo. Tak da za sad ford cist ok za daily drajver. A za gušt motor.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 21:24 (Lord_Marko).
14 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

gume su oko 4 i pol soma komad. zimske su nes jeftinije. 

Kakve su to gume od 4 i pol soma komad? Ja sam alpin 5 xl platio cca 950 kn po komadu.

17 godina
TracerCPP kaže...
Lord_Marko kaže...

Kakve su to gume od 4 i pol soma komad? Ja sam alpin 5 xl platio cca 950 kn po komadu.

ma mislil sam set a ne komad.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
TracerCPP kaže...
Lord_Marko kaže...

Pogriješio je,335/25 ZR22 je 2740kn komad

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 21:26 (Ziga).
14 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Pogriješio je,335/25 ZR22 je 2740kn komad

Te gume ne idu na w211.

17 godina
TracerCPP kaže...

Te gume ne idu na w211.

Ali idu R20 :)

14 godina
neaktivan

Maksimalno R19, i to ako imaš makinu u rangu E350 - E500.. A ovo na slici se i vidi da ne paše.

17 godina
TracerCPP kaže...

Maksimalno R19, i to ako imaš makinu u rangu E350 - E500.. A ovo na slici se i vidi da ne paše.

Ma kako ne paše?  auto mora biti u podu, al doslovce 

16 godina
Auti - ultimativna tema

To je u americkom stilu, bez skretanja

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pitam se na što to onda liči kad dvoje ljudi sjedne u auto ili pri većoj brzini kad ga još i vjetar pritisne. Najobičnije silovanje auta.

17 godina
TracerCPP kaže...

Pitam se na što to onda liči kad dvoje ljudi sjedne u auto ili pri većoj brzini kad ga još i vjetar pritisne. Najobičnije silovanje auta.

Dva kineza s prebivalištem u Njemačkoj...skupa 100kg težine? Kein problem  

14 godina
Ziga kaže...
TracerCPP kaže...

Ma kako ne paše?  auto mora biti u podu, al doslovce 

premalo je to

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Bitno je da komadi primijete auto, a to što pod škripi usred "akcije" nema veze

15 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Staviš jako krute opruge i drndaš po cesti.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Air ride baby.. dižeš ga koliko god treba. Nikakve opruge..

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nabavio sam si danas alu felge oz superturismo dosta jeftino, 14" sa dvije nove zimske gume, te dvije 3 godina stare, zimske mi ne trebaju, pa ću ih odma skinut i pospremit, sutra ću skoćit do vulkanizera da vidim u kakvom su stanju, jedna je izgrebana po rubu i ona me najviše brine, ako će flaksat, jel se da to balansirat, jel iko imao iskustva sa popravkom felgi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 23:16 (1BIT).
17 godina
1BIT kaže...

Nabavio sam si danas alu felge oz superturismo dosta jeftino, 14" sa dvije nove zimske gume, te dvije 3 godina stare, zimske mi ne trebaju, pa ću ih odma skinut i pospremit, sutra ću skoćit do vulkanizera da vidim u kakvom su stanju, jedna je izgrebana po rubu i ona me najviše brine, ako će flaksat, jel se da to balansirat, jel iko imao iskustva sa popravkom felgi?

Sitnica, sve se da popraviti...

Javi se ovom liku "Poliranje i uređivanje felgi P&Z" na Fejsu

16 godina
17 godina

evo ti glavnog i odgovornog

16 godina
Auti - ultimativna tema

Taj je jos mala beba za onog idiota s audiem na kvatricu...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

I još je kretenčina počela bježati. Čudi me da mu nisu okrenuli koljena i rekli da je od sudara..

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice