Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.539.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
doky01akablava kaže...
Koliko si to čudo platio,koji treba priključak ili sta već imati ?

Koja cijena ?

2800 kn je uređaj, kamera 350 kn. Za priključak ne znam točno, ali kod mene je bio problem jer je bila optika pa su prebrikavali i razvodili neke nove kablove. Pogotovo ako imaš subwoofer onda je komplikacija jer treba i drugo pojačalo (cca 350 kn) itd. Najbolje nazvati pa pitati jer sve to ovisi o autu kojeg imaš pa onda oni sami znaju što treba ili ne treba raditi.

http://autosound.hr/hr_HR/web-shop/multimedia/2din/xt-td699g

16 godina
Hacker002 kaže...

Ziga, 570kn tehnički? Šta si ti registrirao, kosilicu?

Godinu dana mu je star auto, pa ne ide na tehnički pregled te ga i ne plaća, uključujući i ekotest, pa je za tih cca 300kn jeftiniji trošak rege. To je već godinama povlastica kod kupnje novog automobila, prvu i treću regu pa na dalje plaćaš kompletan trošak, a drugu tj kad je auto godišnjak, ne ide na ekotest i pregled, samo se plaća cestarina i trošak produženja rege.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Veći problem je onaj tank za 330kn. To stvarno ko da u kosilicu točiš. Dobro, ajd frezu.

16 godina
mystik kaže...

Veći problem je onaj tank za 330kn. To stvarno ko da u kosilicu točiš. Dobro, ajd frezu.

Mozda covjek toci lozu u pezoa 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jučer bio na malom servisu (ulje, nafta, klima, zrak) malo prije roka (cca. 9500km), skupa sa kočionom ATE i uljem u servu, koliko često se to gofno mijenja uopće? Moje je bilo crno i baš prljavo nekako u 3pm, čovjek kaže da dobro da sam došao da pumpe redovno odlaze zbog te nepažnje a onda je popravak ili druga ohoho trošak.

Ulje 90kn mislim da sam platio, Febi.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 9:01 (thedream).
17 godina
jopis kaže...

Godinu dana mu je star auto, pa ne ide na tehnički pregled te ga i ne plaća, uključujući i ekotest, pa je za tih cca 300kn jeftiniji trošak rege. To je već godinama povlastica kod kupnje novog automobila, prvu i treću regu pa na dalje plaćaš kompletan trošak, a drugu tj kad je auto godišnjak, ne ide na ekotest i pregled, samo se plaća cestarina i trošak produženja rege.

Zahvaljujem na pojašnjenju kolega, nisam s time bio upoznat.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
Hacker002 kaže...

Ziga, 570kn tehnički? Šta si ti registrirao, kosilicu?

Krivo si pročitao kolega... 570kn registracija... bez tehničkog kojeg ne plaćam jer je nov auto

mystik kaže...

Mali je tank, 42 litre dizela

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 18:05 (Ziga).
17 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Mali je tank, 42 litre dizela

Kakva je potrošnja, pretpostavljam malo ispod 6l s obzirom da si uglavnom po gradu?

17 godina
Penryn kaže...
Kakva je potrošnja, pretpostavljam malo ispod 6l s obzirom da si uglavnom po gradu?

https://www.spritmonitor.de/en/detail/674674.html

Idem na posao po relaciji Maksimir - Donji Stupnik - Maksimir

17 godina

znaci ti prosjecno kuris jedan i pol rezervar mjesecno? jbt ja ih skurim 4...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
Lord_Marko kaže...

znaci ti prosjecno kuris jedan i pol rezervar mjesecno? jbt ja ih skurim 4...

jel ti spavaš u autu usput? 

Pogledaj tablicu... nekad točim i 3 put mjesečno

npr tankao: 29.7 pa 31.7... 1.8... 8.8 .. 13.8 

17 godina

ok ali prosjek neki su 2 rezervara. 

ne, ne spavam. ali bc mi je u fordu zacementiran na 8L/100km

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas u Os

15 godina
Auti - ultimativna tema

Prije mi taj Continental GT nije bio napet, al sad mi se, ne znam zašto, sve više počinje sviđat.

Ništa ne ostavljam nezavrš
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Naprijed je lijep,volim auta sa okruglim svjetlima,al je nazad nekako ruzan...Mene iz nekog razloga nazad podsjeca na Audi A6 C5 ili C6...

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 5:45 (Sadmir01).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

...

12 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...

Naprijed je lijep,volim auta sa okruglim svjetlima,al je nazad nekako ruzan...Mene iz nekog razloga nazad podsjeca na Audi A6 C5 ili C6...

Auto je ogroman,ovaj a4 mi je pored njega djelovao kao da je igracka a zvuk kakav ima to je nes strasno..

10 godina
neaktivan
Evo ljudi ovako, došao sam u drugu zemlju i kao namjerno počinju problemi a do prije dva dana sve radilo, znači ovako u tamam krenuli i pali se ABS, i hajde zanemarili smo, mislili smo da će proći i tako je bilo u Hrvatskoj smo pičili nigdje ABS-a da se upali, tek negdje oko pola Bosne se upalila nazad, danas opet čitav dan se nije palila i negdje kad sam došao kući onda se upalila ponovo i evo gori i sad, zatim mi se vrata lijeva zadnja nekad neće da zatvore, mislim ne mogu da ih otključam, prođem sa druge strane i otvorim, onda opet otvorim hlupim ih i onda zaključam nekako, i tako skoro svaki put ali samo ta vrata i kad ih zaključam i ona ostanu otvorena msm ono nisu do kraja pritvorena onda ih ne mogu otvoriti moram proći sa druge strane i otvoriti i to me živcira jer svjetla se ne mogu ugasiti unutra. Hvala unaprijed
16 godina
moderator
NisamNormalan12 kaže...
Evo ljudi ovako, došao sam u drugu zemlju i kao namjerno počinju problemi a do prije dva dana sve radilo, znači ovako u tamam krenuli i pali se ABS, i hajde zanemarili smo, mislili smo da će proći i tako je bilo u Hrvatskoj smo pičili nigdje ABS-a da se upali, tek negdje oko pola Bosne se upalila nazad, danas opet čitav dan se nije palila i negdje kad sam došao kući onda se upalila ponovo i evo gori i sad, zatim mi se vrata lijeva zadnja nekad neće da zatvore, mislim ne mogu da ih otključam, prođem sa druge strane i otvorim, onda opet otvorim hlupim ih i onda zaključam nekako, i tako skoro svaki put ali samo ta vrata i kad ih zaključam i ona ostanu otvorena msm ono nisu do kraja pritvorena onda ih ne mogu otvoriti moram proći sa druge strane i otvoriti i to me živcira jer svjetla se ne mogu ugasiti unutra. Hvala unaprijed

I što bi mi sad trebali? Doći kod tebe i popraviti ti auto?

Vozi mehaničaru i neka ti složi.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
10 godina
NisamNormalan12 kaže...

XXX-Man kaže...
NisamNormalan12 kaže...

Ja iskreno mislim da je ne moguće da nešto ne valja, pa ti voziš svetu kravu automobilske industri fau-ve. Mora da si nešto krivo vidio. (isprika na sarkazmu, ali morao sam)

+1 na XXX-Mana, što da ti sad ljudi naprave? Jadaš se kak ti auto iz '99. radi probleme.. Ako ste već išli na dulji put, možda ste mogli uzeti nešto novije. Ja za dulja putovanja od 100km koristim javni prijevoz.

15 godina
neaktivan
NisamNormalan12 kaže...

Za ovo paljenje ABS-a su često senzori krivi, pogotovo nakon toliko godina. Ta Golf 4 su cca 100tinjak kuna po komadu, ovisno o proizvođaču. Možda je negdje i žica koja ide u njega ogoljena, pa blesira. Kod autoelekt. najbolje pogledati.

Svjetla se mogu ugasiti ručno na prekidač, imaš naprijed i iza, dok ne riješiš situaciju sa vratima. Vjerojatno centralno zajebava ili sama brava, opet job za meh ili autoelektr., ne za forum.

Nisu preskupi "kvarovi" sve u svemu, neki fušer bi to za 50-60 eura sve sredio ukoliko je minimalan kvar u igri.

In the name of tragedy...
10 godina
neaktivan
+100 za thedream, hvala ti puno na odgovoru, naravno čim se vratim nazad idem mehaničaru da to sredi HVALA TI DO NEBA JOŠ JEDNOM
13 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Ja iskreno mislim da je ne moguće da nešto ne valja, pa ti voziš svetu kravu automobilske industri fau-ve. Mora da si nešto krivo vidio. (isprika na sarkazmu, ali morao sam)

+1 na XXX-Mana, što da ti sad ljudi naprave? Jadaš se kak ti auto iz '99. radi probleme.. Ako ste već išli na dulji put, možda ste mogli uzeti nešto novije. Ja za dulja putovanja od 100km koristim javni prijevoz.

Ojj Boze pa kakve veze ima sto je auto iz 99. taj Passat iz 99 ako je lijepo odrzavan (ako je u pitanju pasat,mozda se varam) je pouzdanij nego neki tamo autic star par godina...Bitno je kako se auto pokaz'o i kako je odrzavan a ne koliko je star.

Sadmir K
16 godina
Sadmir01 kaže...
Karlek_19 kaže...

Ojj Boze pa kakve veze ima sto je auto iz 99. taj Passat iz 99 ako je lijepo odrzavan (ako je u pitanju pasat,mozda se varam) je pouzdanij nego neki tamo autic star par godina...Bitno je kako se auto pokaz'o i kako je odrzavan a ne koliko je star.

Bas to,imas 100 % pravo,moj otac za puteve koristi Passat B5 iz 99.godine osim redovnih servisa ( tu ulazi pumpa goriva,vodena pumpa i slicno ) nema nikakvih kvarova,a putuje 1000 km u jednom smjeru,jedan tjedan nagruvao 2500 km kao dobar dan,auto ima 350 000 km i pali ko top,ne dimi i vuce sasvim pristojno za svoje godine,TDI motor kao na traktoru bez silnih eco didja midja :)

10 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...
Karlek_19 kaže...

Da Passat je u pitanju, auto je odlično za svoje godine da me nebi neko pogrešno razumio i rekao gledaj budale hvali svoje auto,  stvarno bio je na kompjuteru motor bez greške,  prije manje od sedmice je stigao sa velikog servisa,  kad sam otvorio servisnu knjigu sve je bio na servisu, niko nije prčkao po njemu "amaterski" sve je bio servis i sve su ti na servisu logično popravljali,  ali eto neki misle čim je ispod 2005, to je izje*ano i to je za baciti odmah i odmah po njima crkaje sve,  šta mogu. 

doky01akablava kaže...
Sadmir01 kaže...
Karlek_19 kaže...

Bas to,imas 100 % pravo,moj otac za puteve koristi Passat B5 iz 99.godine osim redovnih servisa ( tu ulazi pumpa goriva,vodena pumpa i slicno ) nema nikakvih kvarova,a putuje 1000 km u jednom smjeru,jedan tjedan nagruvao 2500 km kao dobar dan,auto ima 350 000 km i pali ko top,ne dimi i vuce sasvim pristojno za svoje godine,TDI motor kao na traktoru bez silnih eco didja midja :)

Eh i ti si isto upravu druže moj,  nema električnih dizna i zajebancija, kod mene pali kao mina i bez gasa, ne vozim ga odmah 10 min je na zagrijavanju ako je hladan,  ne divljam sa njim,  klasičan TDI motor sa crvenim I,  a vjerujem i za tvog passata odnosno od tvoga oca jer to su motori NEPODERIVI, to mi je do sada reklo bezbroj ljudi a i majstora. 

13 godina
neaktivan
NisamNormalan12 kaže...

Ne vozim ga odmah 10 min je na zagrijavanju ako je hladan,  

Ali kako zagriješ gume i kočnice? Prvo par laganih krugova? 

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 22:33 (Onjegin).
10 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
NisamNormalan12 kaže...

Ne vozim ga odmah 10 min je na zagrijavanju ako je hladan,  

Ali kako zagriješ gume i kočnice? Prvo par laganih krugova? 

Krenem polako voziti i opet ne vozim brzo 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Imaju tdi motori mana koliko hoćeš, kao i svi drugi. Auto kada upališ voziš, stajanje na mjestu i čekanje da se zagrije ne valja.

14 godina

Imam 2 pitanja pa ako bi netko tko se razumije mogao odgovoriti ;)

1. Nasao sam si dobar bijeli Renault Megan za kupiti,  ali je krov ofarban u crno, hoce li to biti problem tijekom tehnickog pregleda?

2. Isto tako, treba se registrirati jer je uvezen iz inozemstva i glasi na firmu pa se kao ne placa 5% poreza na prijenos. Pa me zanima trebam li jos neku dodatnu papirologiju placati?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 16:43 (dinos3).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice