Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.543.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Svašta...

Nego da vas pitam, danas sam prvi put prao auto na samoposlužnoj praoni, ima 4 opcije, ja sam koristio samo prve dvije, ima neki tekući vosak i još neko suho ispiranje ili tako nešto, jel ovaj vosak ide na mokar auto ili na suhi, kakva je općenito procedura kod samoposlužnih praona?

16 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Nema bez kante i spužve. Vosak se stavlja na opran auto ili imaš čak šampone koji u sebi imaju vosak!

13 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Svašta...

voli covjek da mu logo bude cist 

Sadmir K
16 godina
1BIT kaže...

Svašta...

Nego da vas pitam, danas sam prvi put prao auto na samoposlužnoj praoni, ima 4 opcije, ja sam koristio samo prve dvije, ima neki tekući vosak i još neko suho ispiranje ili tako nešto, jel ovaj vosak ide na mokar auto ili na suhi, kakva je općenito procedura kod samoposlužnih praona?

1. U autu stalno u pretincu imas spuzvu/microfiber rucnik

2. Ispiranje da skines kamencice i blato

3. Uzmes sampon ili kako se vec to zove u autopraoni i zapjenis auto

4. Operes gornji dio auta(krov i do visine farova), operes spuzvu i dalje ju moras sto cesce ispirati jer je dolje vise stvari koje spuzva pokupi pa ogrebe lak

5. Isperes auto, zatim s voskom prodes

6. opet ispiranje i to treba biti kvalitetno jer ces inace imati fleke od voska po autu

Ovo suho ispiranje pretpostavljam da je samo zrak pod pritiskom za ispuhivanje vode iz prostora medu panelima

Tako barem ja radim u samoposluznoj.

A inace kod kuce perem i koristim onu metodu s 2 kante(sampon i voda za pranje spuzve)

:D
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Nekakva pravilna procedura bi bila da ideš po redu kak su "programi" složeni, znači pretpranje hladnom vodom da skineš veće nečistoće, onda vruća voda i šampon pa taj vosak i na kraju ispiranje sa demineraliziranom vodom (nemoraš brisat auto jer ne ostanu fleke). S druge strane pravila nema, pereš kako hoćeš.

Ja recimo odmah idem vruća voda i šampon i onda ga isperem, ne stavljam taj vosak niti ga prije šampona perem hladnom vodom. Obrišem samo stakla i gas dalje.

Te praone koristim samo zimi i to bar 2 puta tjedno da mi auto ne zahrđa od soli

Ostatak godine perem doma jer bez spužve i šampona + kemije nema ništa od dobrog pranja.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Fala dečki

Ma ja oduvjek perem spužvom i kantom vode, ali kako sam u stanu na faksu, nemam dvorište sad, pa sam prvi put išao u tu samoposlužnu, baš da isperem sol i zmazanoće tjekom zime, znam da je pisalo ispiranje na početku i kraju, nisam baš skužio ovo na kraju, moguće da je to ta demineraliziranom voda...

13 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Fala dečki

Ma ja oduvjek perem spužvom i kantom vode, ali kako sam u stanu na faksu, nemam dvorište sad, pa sam prvi put išao u tu samoposlužnu, baš da isperem sol i zmazanoće tjekom zime, znam da je pisalo ispiranje na početku i kraju, nisam baš skužio ovo na kraju, moguće da je to ta demineraliziranom voda...

U mene se završi ono dodaj marku, dodaj marku i na kraju je  bolje bilo da sam ga odveo čovjeku. 

Neki dan sam ga odveo na praonu i izašlo me 7KM (27Kn), a čovjek ga je savršeno očistio i vani i unutra. Ja nikako ne mogu skinuti malo veću prljavštinu na samouslužnoj. 

P. S. 

Koristite li neku metodu zaštite od krađe? 

1 Koristim neku metodu zaštite
13 Ne koristim ništa
Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 18:41 (Onjegin).
17 godina
Onjegin kaže...

koja budala bi bila tak luda pa isla krast Ford-a s 273tkm? 

Njet.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Lord_Marko kaže...
Onjegin kaže...

koja budala bi bila tak luda pa isla krast Ford-a s 273tkm? 

Njet.

Ne mogu vjerovat da tako razmisljas. poruka.edit(SarkazamTrue).toString

Pa zasto lopov nebi isao krast upravo tvoje? Ti ces potrosit manje vremena i novaca u trazenje svog ukradenog automobila nego tamo neki "gazda" za bemvejom X5, manje je upadno za odaljit ga od mjesta tvog prebivalista, lakse ce ga utopit nekom autootpadu, a ako mu treba samo za nekolko grama jer je u krizi, svejedno mu je hocel uzet tvog fordinu od 30-35k kuna, ili nekog od 100k(uzima sta mu je lakse ukrast), dapace,bit ce mu lakse za trejdat tvoje nego neko egzoticno jer je ponavljam i njemu a i preprodavacu manji rizik.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 19:59 (passat).
17 godina

Ovo je bil sarkazam. 

BTW. Mom ocu su maznuli novog 3 GTi-a 96 godine u Zagrebu na kbc rebru. Tak da znam kak je to...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Lord_Marko kaže...

Ovo je bil sarkazam. 

BTW. Mom ocu su maznuli novog 3 GTi-a 96 godine u Zagrebu na kbc rebru. Tak da znam kak je to...

Sorkac, nisam ga skuzio..

Imao sam i ja u obitelji tako nesto.. A najgore je sto pazis auto bolje nego na sebe i onda i ono i sav trud ulozen u njega nestane.

Znam jednog lika kojem su ukrali auto i onda ga nazvali da ga otkupi nazad. Koja gamad.

17 godina

nas su zvali prije par godina da uplatimo 3 soma eura i da si dojdemo po auto u bosnu. Stari ih je steral u 3pm.

13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

nas su zvali prije par godina da uplatimo 3 soma eura i da si dojdemo po auto u bosnu. Stari ih je steral u 3pm.

Jednom bogatom obiteljskom prijatelju su u takvom pozivu dodali "Znamo gdje ti sin ide u školu" tako da nije bilo opcije. 

Kad je nazvao policiju 2 minute poslije je dobio poziv od lopova koji su ga pitali zašto je zvao policiju. 

Na kraju je samo platio iznos. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Danas sam prvi put vozio iza covjeka s upaljenom zadnjom maglenkom i ne znam cemu tolka strka oko tog tu na forumu, meni osobno uopce nije tako smetala. Doduse bila je u braniku pa nije visoko.

14 godina
Auti - ultimativna tema

S frendom se vozio po Slavonskoj, ispred nas nova bmw 5ica sa maglenkama gore u svjetlima, s obje strane, nisu neš pretjerano jake, nit smeta za oči, a magla gusta, još murija lovi mućki sa strane, al imali su već mušteriju u kombiju. :)

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
17 godina
gamer34 kaže...

Danas sam prvi put vozio iza covjeka s upaljenom zadnjom maglenkom i ne znam cemu tolka strka oko tog tu na forumu, meni osobno uopce nije tako smetala. Doduse bila je u braniku pa nije visoko.

Ovisi od auta do auta, i od pozicije do pozicije... npr Peugeot 206 ima isto skroz na dnu u braniku.

Opća kultura je prilikom vožnje u koloni, zadnja maglenka se gasi ako nisi zadnji...

14 godina
Ziga kaže...

Ovisi od auta do auta, i od pozicije do pozicije... npr Peugeot 206 ima isto skroz na dnu u braniku.

Opća kultura je prilikom vožnje u koloni, zadnja maglenka se gasi ako nisi zadnji...

Zato sam napomenuo da je u braniku, sad samo cekam i jednu da je u zadnjoj lampi pa da vidimo. Al sumnjam da bi me i to natjeralo na pretjecanje, zasljepljivanje dugim svjetlima...

I jos k tome jucer nije niti bilo magle tako da ako stvano ima magle kao sto je znalo biti u ZG zadnjih para dana, mislim da bi bilo pametno da svi imaju upaljene maglenke jer je vidljivost stvarno nikakva cak i osvjetljenom gradu.

14 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Lord_Marko kaže...

Jednom bogatom obiteljskom prijatelju su u takvom pozivu dodali "Znamo gdje ti sin ide u školu" tako da nije bilo opcije. 

Kad je nazvao policiju 2 minute poslije je dobio poziv od lopova koji su ga pitali zašto je zvao policiju. 

Na kraju je samo platio iznos. 

Budala teška. Tako mu svaki dan mogu krasti auto i na istu foru non-stop izvlačiti novce od njega. Šta ćeš cijeli život biti u strahu?

Ja bih radije dao duplo više novaca nekome da ih nađe nego tim lopovima za auto. A pogotovo kad bi mi netko tako za dijete prijetio pobrinuo bi se da s njime imam jedan "tretman" u mračnom podrum gdje bi ga let lampom obradio od glave do pete. Ako ikada, tada bi se svarno potrudio biti kreativan.

13 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Ja bih radije dao duplo više novaca nekome da ih nađe nego tim lopovima za auto. A pogotovo kad bi mi netko tako za dijete prijetio pobrinuo bi se da s njime imam jedan "tretman" u mračnom podrum gdje bi ga let lampom obradio od glave do pete. Ako ikada, tada bi se svarno potrudio biti kreativan.

Teško se snaći u takvoj situaciji. Pogotovo običnom čovjeku. 

Pogledajte šta čovjek drži u garaži i prodaje u BiH. 

14 godina
neaktivan
Rijetko kad potegnem gas do 4,5 hiljada okretaja (od 5 do 6 je crveno),jucer sam ga malo stisnuo do 4 i pol i osjetio sam lagano kocenje motora cim sam presao 4k,usporilo me na par stotinki i tek onda sam ponovno ubrzo kako treba. Mozda je do turbine ili neceg drugog stvarno ne znam.Bilo je to u drugoj brzini,u trecoj kad sam to opet iso napravit bilo je normalno ubrzavanje.Radi se od corsi c dizel
13 godina
neaktivan
DuMe kaže...
Rijetko kad potegnem gas do 4,5 hiljada okretaja (od 5 do 6 je crveno),jucer sam ga malo stisnuo do 4 i pol i osjetio sam lagano kocenje motora cim sam presao 4k,usporilo me na par stotinki i tek onda sam ponovno ubrzo kako treba. Mozda je do turbine ili neceg drugog stvarno ne znam.Bilo je to u drugoj brzini,u trecoj kad sam to opet iso napravit bilo je normalno ubrzavanje.Radi se od corsi c dizel

Pa možda je maksimalni output snage na 4k obrtaja pa ti je auto prestalo ubrzavati kad si prešao taj iznos. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Dizeli obično imaju najveću snagu na nekih 4k okretaja, a nakon toga im snaga naglo počinje padati iako okretaji i dalje rastu. Zato dizelaš slabije ubrzava od 4k do crvenog.

Benzinac najveću snagu dostiže blizu crvenog tako da nema slabljenja ubrzavanja.

Tko visoko leti, štedi gorivo.
15 godina
Auti - ultimativna tema

totalna istina, jucer vozio 1.9 tdi pd 105 ks, jako je responzivan na gasu s obzirom da je dizel, ja sam navikao na 2.0 hdi 110 ks kojem kad nabis gas tek poslje 2 sekunde vuce dok je ovaj puno zivlji, iako je slabiji bolje ide i tako prestizem auto u 3. i odjednom sam prestane ubrzavat, vidim da je na 4k okretaja pa u 4. brzinu i leti dalje, ne pasu mu ni okretaji ispod 1500 bas, trese se ali to je ocekivano jer nosaci motora su gotovi 

10 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi, javlja mi se ovaj problem, naime pjeva mi neka pjesma na radionu i sad ja dam ono malo bassa i idem na +2 ( inače moguće je do +7 ), i onda dam jačinh na 35 i počinje se već čuti msm počinje da se "trese" kao kad imaš pojačalo u gepeku i pojačaš puno i onda osjetiš da se trese, eh tako je i kod mene isto, i ne mogu da ga lociram, sad me zanima do čega bi to moglo biti, inače kad smanjim bass ne čuje se to, čim dam bass odmah se osjeti i to je pomalo iritantno, Hvala unaprijed.
16 godina
Auti - ultimativna tema

A gle, naravno da imate problema kad vozite dizelase, da vozite benzince, kad god drzis gas sve dalje ide sve bolje dok ne propejeva parapapapapappapapa, onda je potrebna sljedeca brzina.

:D
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nisam mogao vjerovati svojim očima jučer, znači Rio od cure, kupljen prošle godine 5/2014, oprema Urban (kožni volan, mjenjač, alu 15, naslon za ruku, MF volan bla bla..). Volan kožni (ili barem kao), cijeli izlizan, znači vidio sam svašta, volana na 20g. starim Audijima, japancima, francuzima koji su u boljem stanju od ovoga, rekao sam joj lijepo da poslika i da ih zove, ili još bolje da ode s autom tamo.

Da se volan može potpuno razguliti i skinuti taj gornji sloj, očito kožne imitacije, nakon jedva 9 000km, e to mi je nešto novo.

Auto nije bio nikad okrenut prema suncu, i kad je, imao je kartonsku zaštitu, cura ne nosi lance, prstenje, zakovice, motorne pile na sebi itd.

Vjerojatno neće uvažiti pod tvorničku garanciju ali ovo je apsolutno sramotno, u sve novine bi to dao.

Navodno im nije strano, i mijenjaju..pa jbt.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 10:14 (thedream).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Božić je malo uranio

Ja sam mislio jućer tankati, al reko neću dok mi se ne upali rezerva, reko lakši je auto, pa bu startniji, sad vidim da je i bolje da nisam

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ima netko ideje gdje bi se mogao nabaviti felt tape u Zagrebu da poljepim po nekim mjestima u untrasnjosti?

14 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
DuMe kaže...

Pa možda je maksimalni output snage na 4k obrtaja pa ti je auto prestalo ubrzavati kad si prešao taj iznos. 

Moguće,znam da kasnije sve sporije ubrzava,ali oko 4k je baš na trenutak usporio i onda opet kao da je dobio šut. Sve se to dogodilo u pola sekunde.Sumnjam na turbinu,možda i dizne mogu bit ..ne znam stvarno

17 godina
DuMe kaže...
Onjegin kaže...
DuMe kaže...

Moguće,znam da kasnije sve sporije ubrzava,ali oko 4k je baš na trenutak usporio i onda opet kao da je dobio šut. Sve se to dogodilo u pola sekunde.Sumnjam na turbinu,možda i dizne mogu bit ..ne znam stvarno

nekad motor zna "cuknuti" ako su mu sjebane vakuum cijevi

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice