Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.029
|
čitano: 16.560.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kao da je to nešto novo, muljaju već (pre)dugo.. Kaj je najbolje ima dosta ljudi kaj vjeruje tim potrošnjama.

17 godina
Auti - ultimativna tema

moj auto more trosit od 4.5l pa do valjda 20L, zavisi kak tesku desnu nogu imas...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Lord_Marko kaže...

moj auto more trosit od 4.5l pa do valjda 20L, zavisi kak tesku desnu nogu imas...

Al za 4.5 se treba posteno potrudit

:D
17 godina
CroNk3r kaže...

Al za 4.5 se treba posteno potrudit

iskreno i netreba, vozis se do mora na autocesti 110-120 i trosi 4.5-5L

trenutna potrosnja mi se krece oko 6.5-7L

ak mi se žuri onda vise 8-9L 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
Auti - ultimativna tema

Jesu otkrili toplu vodu, bravo za njih.

Od prošlog točenja do danas sam potrošio mal više od 1/4 tanka i napravio 375km.

Mislim da je to potrošnja u jako malom odstupanju od deklarirane.

17 godina

Nedo bog da se vozim iza tebe :D

15 godina
Auti - ultimativna tema

Samo pratim ograničenja brzine, sorry.

16 godina
mystik kaže...

isusek, isusek.

Znam da bude to zvučalo izuzetno selski, ali mrzim kad se neko vozi 40-50 na ograničenju 50.. Podržavam u potpunosti, ali mrzim 

Trebao bi malo u Sloveniju da mi kaznu okače pa promjenim mišljenje.  

17 godina
Auti - ultimativna tema

Koju sam foru vidio jučer na aftoputu...

Znači prolazim ispod nadvožnjaka kad na njemu neki baja sjedi u tronošcu i ima kameru usmjerenu prema autoputu. Koji kilometar dalje "radovi na cesti" i suženje ceste gdje murja stoji i valjda prema dojavi onoga sa nadvožnjaka tjera vozače na parking gdje je nekoliko presretača.

Super su to smislili dečki 

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
matekws kaže...
mystik kaže...

isusek, isusek.

Znam da bude to zvučalo izuzetno selski, ali mrzim kad se neko vozi 40-50 na ograničenju 50.. Podržavam u potpunosti, ali mrzim 

Ja se drzim ogranicenja+10km/h

16 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Koju sam foru vidio jučer na aftoputu...

Znači prolazim ispod nadvožnjaka kad na njemu neki baja sjedi u tronošcu i ima kameru usmjerenu prema autoputu. Koji kilometar dalje "radovi na cesti" i suženje ceste gdje murja stoji i valjda prema dojavi onoga sa nadvožnjaka tjera vozače na parking gdje je nekoliko presretača.

Super su to smislili dečki 

Sasvim normalna pojava na Ri - Zg autoputu kod Vrbovskog. Ekipa na nadvožnjaku malo prije Vrbovskog javlja "prijateljima" par km dalje kad se netko zaigra...

My name is Legion... For we are many!
17 godina

Ovo sam prvi puta vidio, a se vozikam na relaciji ZG-SB barem jednom, dvaput mjesečno.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
neaktivan
mystik kaže...

Od prošlog točenja do danas sam potrošio mal više od 1/4 tanka i napravio 375km.

Nije ti to baš neko mjerilo jer imam isti tank u petici i prijeđem 200-250km bez da se kazaljka mrdne sa max..

Tank je 55l, kažeš s 1/4 (znači cca 14l) si prešao 375km što bi ispalo nekakvih 3,7l prosjek, što je manje nego li VW oglašava/laže. 

Taj 1.6tdi 105ks malo troši, od oko 600 uzoraka prosjek 5.3l, al opet daleko od ovih ~3.7l.

16 godina

Da se pohvalim ovdje, kupio prije 2 tjedna auto - Ford Focus tdci 1.6 , 3 vrata -  2005. godina.

Moram priznati da sam impresioniran autom (kako nebi bio kad sam s renault clia 1998. toliko napredovao) 

Sve sami plusevi, jedini minus kod auta je bučnost, nije ništa pretjerano , al se čuje.

Nemam još slike, slikam tokom vikenda kad padne pranje i zagorski cruise opet 

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Sasvim normalna pojava na Ri - Zg autoputu kod Vrbovskog. Ekipa na nadvožnjaku malo prije Vrbovskog javlja "prijateljima" par km dalje kad se netko zaigra...

I na Dalmatini.

15 godina
Penryn kaže...

Nije ti to baš neko mjerilo jer imam isti tank u petici i prijeđem 200-250km bez da se kazaljka mrdne sa max..

Tank je 55l, kažeš s 1/4 (znači cca 14l) si prešao 375km što bi ispalo nekakvih 3,7l prosjek, što je manje nego li VW oglašava/laže. 

Taj 1.6tdi 105ks malo troši, od oko 600 uzoraka prosjek 5.3l, al opet daleko od ovih ~3.7l.

Ni ne tvrdim da je. U konačnici će to završiti negdje oko 4.5l vjerojatno. 

Prošla 3 tanka su mi bila oko 5l prosječno, ali uz agresivniju vožnju od trenutne. 

No vidjet ćemo na sljedećem tankiranju kakvo će biti stanje.

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
mystik kaže...

Dobar je bome i ovaj kod mene sa 4.5 ..Smijurija. Nije ni čudo da sam ja prije dvije godine, doduše eto usred ljeta, klima korištena kombinirano, sa 200kn (cca. 21L), prešao 400km i još mi se rezerva nije upalila.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 14:59 (thedream).
17 godina
neaktivan
mystik kaže...

Prošla 3 tanka su mi bila oko 5l prosječno, ali uz agresivniju vožnju od trenutne. 

Sve ok dok voziš normalno tj. dok ga ne uništavaš sa preniskim okretajima samo zbog potrošnje. link

thedream kaže...

Dobar je bome i ovaj kod mene sa 4.5 ..Smijurija. Nije ni čudo da sam ja prije dvije godine, doduše eto usred ljeta, klima korištena kombinirano, sa 200kn (cca. 21L), prešao 400km i još mi se rezerva nije upalila.

Da dobar je jer je dosta lagan(koliko piše u prometnoj?) a i 90ks je pa i kad ga gaziš ne loče nešto puno. Dizelaši su zadnjih 20god više napredovali po pitanju ekologije nego potrošnje.. 

17 godina
mystik kaže...
Penryn kaže...

bas s tim motorom se jucer hvalio kolega na poslu. ima ga u octavii i board computer mu je izbacio 60mpg odnosno 4.7l sto je fenomenalno. 3.7 je vec fantastika..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina

Fascinira me:

Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi 115 Allure(+55%)
Deklarirana potrošnja: 3,8
Izmjerena potrošnja: 5,9

Dakle uz štedljivi e-HDI od 115KS i start-stop sustavom auto je trošio 5,9 litara na 100km (realno mjereno)

moj auto ima 92KS, obični HDI i troši prosječno 5.8

https://www.spritmonitor.de/en/detail/674674.html

sad ti budi lud pa doplati 14.000kn za eHDI da bi uštedio na čemu??? 

17 godina
neaktivan
Ziga kaže...

sad ti budi lud pa doplati 14.000kn za eHDI da bi uštedio na čemu??? 

Da bi dobio 25ks više, pa da bi dobio želju malo stisnit ga tako da potroši još više. Nema uštede..

Taj e-HDI ako se ne varam ima dodatno samo regenerativno kočenje s velikim kondenzatorom, kao Mazdin i-eloop.

10 godina
Auti - ultimativna tema

Ne, nego e-HDI znači samo da ima automatsko gašenje motora kod stajanja na semaforu ili sl. (bar je tako na 208)

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas se malo radilo oko auta... 

Mislim da su ove odradile svoje... 

Pedal to the metal (almost) Pedal to the metal (almost)

pogotovo kad se usporede s novima... 

New vs. old New vs. old
 Much better... 

15 godina
neaktivan
wifi kaže...

Danas se malo radilo oko auta... 

Mislim da su ove odradile svoje... 

pogotovo kad se usporede s novima... 

Much better... 

Imam isti set gedora proxxon, odlični su

17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Imam isti set gedora proxxon, odlični su

23040 - 1/2" i 1/4" u jednom... jos moram uzet njihov moment kljuc...

A i elektricni alat im je super, imam njihov Micromot 50 set star valjda 20 godina kupljen u Italiji koji sve ove godine odlicno sluzi... 

Pravi alat zlata vridi 

13 godina
neaktivan
matekws kaže...
mystik kaže...

isusek, isusek.

Ono što sam ja prošao kroz sloveniju je bilo ograničenje 70 na istim Ili gorim cestma nego kod nas

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
15 godina
neaktivan
nine kaže...

ne znam dali ste ovo vidjeli, ali mislim da je naprosto genijalna "igra"..

http://store.steampowered.com/app/293760/

evo malo sam isprobao ovo čudo, topla preporuka svima koji žele nešto naučiti o autima i uz to se fino zabaviti...

dosta opcija za podešavanje i customizaciju motora.

ima puno scenarija, od kojih su neki za krepati od smijeha napisani.. u sandbox modeu je moguće vlastiti auto od nule složiti.

još je early access, trebaju još hrpu toga dodati, ali sam jako zadovoljan..

BTW nisam želio otvarati novu temu u gaming podforumima, mislim da to pripada i tu s obzirom da je ovo THE petrolhead tema 

Evo i par screenshotova.. 

iEngine iEngine
Wierön 1000BS Wierön 1000BS
the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
Auti - ultimativna tema

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 17:09 (CroNk3r).
17 godina
nine kaže...

ja sam to igral jos dok je bil demo. Jel imas "skuhanu" verziju?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

"šlepanje" na ruski način 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice