Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.030
|
čitano: 16.583.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Zamašnjak nije, mijenjan je prije godinu dana (nakon 190 tkm, trenutna cifra je 201 tkm). Sumnjam da je nosač motora isto tako, ali budem provjerio kod mehe.

@thedream gdje se nalazi to vakuum crijevo? Ne znam je li to na koje ja mislim, postavljao sam slike ovdje jednom prilikom. Radi se o crijevu koje ide u motor, mislim da se radi o nekakvom zraku koji pomaže i turbini (vag out čini mi se, nešto u tom fazonu). Međutim to sam zamijenio prije par dana, ali slični simptomi su bili prije, auto nije imalo snage.

Radi se Opel Vectri C 2006 godište. 

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 17:07 (CoLdPlay).
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
CoLdPlay kaže...

Zamašnjak nije, mijenjan je prije godinu dana (nakon 190 tkm, trenutna cifra je 201 tkm). Sumnjam da je nosač motora isto tako, ali budem provjerio kod mehe.

@thedream gdje se nalazi to vakuum crijevo? Ne znam je li to na koje ja mislim, postavljao sam slike ovdje jednom prilikom. Radi se o crijevu koje ide u motor, mislim da se radi o nekakvom zraku koji pomaže i turbini (vag out čini mi se, nešto u tom fazonu). Međutim to sam zamijenio prije par dana, ali slični simptomi su bili prije, auto nije imalo snage.

Ne mislimo na isto bojim se, moje je bilo prilično benigno, da tako kažem. Išlo je na ventil, skupa sa još dva crijeva ako se ne varam, ovo koje je meni propišalo je služilo uglavnom za to stišavanje/smirivanje auta kod gašenja.

Tako da bi nešto slično trebalo i kod tebe postojati, pogotovo ako je dizel vektra, šta pretpostavljam da je.

E sad, teško mi je nagađati i nemam dovoljno znanja o drugim crijevima, ali trebalo bi pogledati za početak i tvoj mjerač protoka zraka, ako auto nema snage, kao i crijevo od turba. Meni nekako sve na tako nekakav, glup kvar vuče.

@nine - moj prednji branik je niti 17cm  

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 17:58 (thedream).
17 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

Ako je 1.9 CDTI onda ti je električna zaklopka usisa, znači nema vakuum crijeva kao kod dreama. Ili se odspojilo/pukao kabel ili je crkao elektromotorić, skine se crijevo što ide na njega i pogleda jel zatvara. A trzaji oko 2k rpm mogu bit zbog zaštopanog EGR ventila, ne zatvori dobro, ili pak zaštopanog DPF-a. Počne se od dijagnostike pa vidi jel ona što javlja, ako ne onda se dalje preko nje gleda jesu li parametri egra uredu itd. A mogu bit i vrtložne zaklopke što "zatvaraju" po jedan usisni ventil.. isto čest problem na 1.9 CDTI. 

Ali sve ovo se ne može preko neta pa ćeš ipak morati odvest nekome tko radi s tim 1.9 CDTI..

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 18:34 (1BIT).
17 godina
Auti - ultimativna tema

znal sam da mi je auto nizak, ali da je tak nizak fakat se nisam nadal. jer ja fakat postrugnem svako malo i to kad sam sam, a di kak je auto niski kad nas je 5 + prtljaga. 

nemas kaj, sporcki auto   

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Lord_Marko kaže...

znal sam da mi je auto nizak, ali da je tak nizak fakat se nisam nadal. jer ja fakat postrugnem svako malo i to kad sam sam, a di kak je auto niski kad nas je 5 + prtljaga. 

nemas kaj, sporcki auto   

Jos pogotovo taj vrhunski traktorski zvuk, di ces sporckije...

:D
17 godina

jbg mozda je bolje imat turbo traktor nego mlinac za kafu ispod haube 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Sad si me podsjetio na jednu Corsu 1.0 3cyl što sam vidio prije par dana.. ovako nešto, pod haubom rupetina kućište filtera zraka skoro veće od motora

16 godina
Lord_Marko kaže...

Ja sam s mlincom zadovoljan dok god ne smrdi

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Lampica se ugasila večeras. Danas sam natočio još goriva pošto je trzalo, pa sam mislio da možda dotok goriva nije kako treba. Prije nego sam natočio bio je na rezervi.

Svakako ga sutra ili prekosutra vozim majstoru pa nek pregleda, sigurno se ne bi bezveze palila.

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Sad si me podsjetio na jednu Corsu 1.0 3cyl što sam vidio prije par dana.. ovako nešto, pod haubom rupetina kućište filtera zraka skoro veće od motora

Taj 1.0 mi izgleda veće nego moj 1.2 (EDIT: to valjda zato jer ovaj 1.0 ima 16v, koliko vidim dvije bregaste ima, moj samo jednu), kod mene je filter zraka veći od motora, kad skineš filter zraka, to kao da si očerupao kokoš, nije ništa ostalo

BTW: Japanci poćeli ugrađivati flekibilni završetak ispuha

I evo jedan video, liku se zapalile i zagrizle čeljusti, samo ne kužim ovog bedaka sa aparatom za gašenje, kao kofer ga drži, umjesto da ugasi vatru i ohladi diskove...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 23:30 (1BIT).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

hoćemo mjeriti visinu haube i krova od poda? 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
nine kaže...
thedream kaže...

Haha, može i to..

In the name of tragedy...
17 godina
nine kaže...

Velis, to je tvoje podrucje :D

15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

s obzirom da tu nitko ne vozi nikakav supercar (ili barem preludu 3rd gen.), mislim da me teško itko ima u tome 

evo jedna slička da vidite kako izgleda pokraj prosječnog auta..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
nine kaže...
Lord_Marko kaže...

s obzirom da tu nitko ne vozi nikakav supercar (ili barem preludu 3rd gen.), mislim da me teško itko ima u tome 

Ja sam mislio da je to vise jer marko ima tenka

17 godina
nine kaže...

nemoj da moram ici citroena spustit i riskirat da krepa hidroaulika  

15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

nemoj da moram ici citroena spustit i riskirat da krepa hidroaulika  

omg 

17 godina
nine kaže...

omg 

Ž, prijatelju! 

P.S. rekli su ocu u ovl. servisu da to koristi cim manje jer oce krepat pumpa i propisat amortizeri od pretjeranog spustanja i dizanja 

17 godina
Auti - ultimativna tema

Double face palm 

14 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Double face palm 

Nema mrtvog kuta 

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Double face palm 

još da je rešetke na prozore stavio, spreman za zombie apokalipsu 

15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Da nije to mozda za maškarani reli paris bakar?

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Lord_Marko kaže...

P.S. rekli su ocu u ovl. servisu da to koristi cim manje jer oce krepat pumpa i propisat amortizeri od pretjeranog spustanja i dizanja 

10 godina
nine kaže...
Lord_Marko kaže...

Tak i moj P106 pored svega zgleda nisko..

17 godina
Karlek_19 kaže..

Tak i moj P106 pored svega zgleda nisko..

maleno 

10 godina
Auti - ultimativna tema

Nej ve tu nekaj..

Bila je reč od visini kraj drugih auti.. C3 je 10 cm viši, CMAX moždai 15 i još je Getz neki pokraj to isto bar 5cm

Još da se ga spusti, dam si ruku rezati, da bi bil niži od Prelude Najnove.. haha

Dok sam položil i vozil frenda (koj inače kadeta e ima) rekel je citiram:"I*** ti M****, pak to na afaltu sediš skorom!"

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 10:47 (Karlek_19).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Hahahahah

da nine-ov buduci crv nema nosace na krovu, bil bi i visi i od njega :D

12 godina
protjeran
Lord_Marko kaže...

Hahahahah

da nine-ov buduci crv nema nosace na krovu, bil bi i visi i od njega :D

To ispred poliklinke u Dubravi Zabočkoj?

Steam library cleanup https://www.youtube.com/playlist?list=PLUaagkeWgzfnn8jtXoP5pXYNV75zvhg-_
17 godina

Bolnica bračak ak si na nju mislil...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice