Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.975
|
čitano: 16.436.198
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Ziga kaže...

klanje dizela u niskim okretajima više šteti nego držanje u visokim

toto, ne šaltati ispod 4k {#}{#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
nine kaže...

toto, ne šaltati ispod 4k {#}{#}

ovako? {#}

15 godina
Auti - ultimativna tema

isao malo na obilaznicu da izmjerim koliko je kraci mjenjac...

1. 38

2. 70

3. 107

4. 140

5. 182 (u blokadi na blazoj nizbrdici)

sve mjereno gps-om

za usporedbu original mjenjac je ovako:

1. 50

2. 90

3. 120

4. 160

5. 220 (na vecoj nizbrdici) - to sam bas mjerio xD

5. 195-200 (na ravnome)

sve ocitano na urici koja je lagala 3kmh na 100 i mozda 5-6 na 180

nisam nikad isao bas mjeriti na starom mjenjacu

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 0:13 (RuskeGTT).
14 godina
Lord_Marko kaže...
55 kmh u 4? Mora da te dvomaseni voli :/

Ziga kaže...

klanje dizela u niskim okretajima više šteti nego držanje u visokim

Ako ja sa 150ks i 320nm nemam problema,onda jos manje ima on sa 105ks i 2xx nm. 

U 4oj brzini i na 55kmh mi je lagano kruzanje i lagano dodavanje gasa. 

11 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

jutros akumulator otišao u lovišta nakon 6g i 120k km.

u igri je petica 1.9 77kw, kapacitet aku je 61ah

e sad gledam vesna, energizer, exide, varta, scheneider, bosch... od 400 pa do 700 krznenih.

imate vi kakvu preporuku?

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja sam čuo svakakve priče da se Bosch dosta srozao, ali nemam loših iskustava, prošli S4 mi je trajao 5g. skoro, ovaj Silver S5 što je sad unutra 74-rka, dvije godine radi zasad bez problema.

Mislim da u toj klasi možeš manje više ići na bilo što, recimo frend u peticu stavlja samo Magneti Marelli (mislim isto 74) i prezadovoljan je.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 9:57 (thedream).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

to je to doba prvih jačih zahlađenja kada mehaničari trljaju ruke jer dizeli u jutro ne pale.. anlaseri, akumulatori grijači itd.. {#}

što se aku-a tiče, evo ja imam neki bosh već 5 godina.. računam da bi mogao uskoro prdnuti, ali još uvijek pali na zub pa vjerojatno bude do iduće sezone držao {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
neaktivan
nine kaže...

to je to doba prvih jačih zahlađenja kada mehaničari trljaju ruke jer dizeli u jutro ne pale.. anlaseri, akumulatori grijači itd.. {#}

što se aku-a tiče, evo ja imam neki bosh već 5 godina.. računam da bi mogao uskoro prdnuti, ali još uvijek pali na zub pa vjerojatno bude do iduće sezone držao {#}

Ma nema to veze, mooji su 9 godina imali akumulator u autu, auto iz 2005 a stock aku unutra :D.

11 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ma traktorić legenda, al volim kad fino tuklja u leru na semaforu. za razliku od bratove kosilice. bljak {#}

fak, kako mi nije falilo tarikanje po prokletim riječkim busevima

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
12 godina
protjeran
stickman1 kaže...

jutros akumulator otišao u lovišta nakon 6g i 120k km.

u igri je petica 1.9 77kw, kapacitet aku je 61ah

e sad gledam vesna, energizer, exide, varta, scheneider, bosch... od 400 pa do 700 krznenih.

imate vi kakvu preporuku?

Samo BANNER!

17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

Jel imaš sad osjećaj da je življi, jači?

drahic kaže...

Kakve veze tu imaju max Nm kad se govori o održavanju brzine i laganini gasu(gdje se ne razvija niti 100Nm a ne nekih 200-300)? Stvar je u tome da je motor nemirniji na niskim okretajima, inercijske sile(klipova, klipnjača, radilice) su premale pa treba više gasa(za određenu snagu) da bi održavao brzinu. S jedne strane motor se više trudi i više vibracija proizvodi a s druge strane je mjenjač u 4. brzini koji pruža veliki otpor.. i sva razlika između tih dviju sila ostaje na DMF-u da je ispegla.

Ja svom ne dam ispod 2k rpm kod održavanja brzine, eventualno 1800rpm al ispod toga nikako.. jednostavno se i po vibracijama i po reakciji motora osjeti da mu je na oko 2k rpm rad najmirniji, traži najmanje gasa i spremno bez vibracija reagira na jači gas.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 14:07 (Penryn).
14 godina
Penryn kaže...
RuskeGTT kaže...

drahic kaže...

Kakve veze tu imaju max Nm kad se govori o održavanju brzine i laganini gasu(gdje se ne razvija niti 100Nm a ne nekih 200-300)? Stvar je u tome da je motor nemirniji na niskim okretajima, inercijske sile(klipova, klipnjača, radilice) su premale pa treba više gasa(za određenu snagu) da bi održavao brzinu. S jedne strane motor se više trudi i više vibracija proizvodi a s druge strane je mjenjač u 4. brzini koji pruža veliki otpor.. i sva razlika između tih dviju sila ostaje na DMF-u da je ispegla.

Ja svom ne dam ispod 2k rpm kod održavanja brzine, eventualno 1800rpm al ispod toga nikako.. jednostavno se i po vibracijama i po reakciji motora osjeti da mu je na oko 2k rpm rad najmirniji, traži najmanje gasa i spremno bez vibracija reagira na jači gas.

Pa to pitaj kolegu gore koji je rekao da ce zamašnjak patit na 55km/h u 4oj. 

Ispod 2k niti ja ne saltam. Navika od pocetka i od kad je čipan auto bio. Ionako mi je spool turbine od 1800rpm -> 

Kad je čipan bio.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 14:22 (drahic).
13 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ljudi, koje autokuče bi trebalo izbjegavati a koje su provjereno dobre u Zagrebu i okolici? 

Hvala! 

17 godina
neaktivan
drahic kaže...

Ispod 2k niti ja ne saltam. Navika od pocetka i od kad je čipan auto bio. Ionako mi je spool turbine od 1800rpm -> 

Kad je čipan bio.. 

Pa patit će ako je tih 55kmh u četvrtoj na nekakvih 1500rpm.. 

Zašto više nije chipiran{#}

14 godina
Penryn kaže...
drahic kaže...

Kad je čipan bio.. 

Pa patit će ako je tih 55kmh u četvrtoj na nekakvih 1500rpm.. 

Zašto više nije chipiran{#}

Imam chip jos uvijek kod sebe (power box) ali ga nisam stavljao od kad je 'vrsni mehanicar' syebao navoj na common railu koji sam rijesio sada sa usisnom granom.

Cekam frenda da mi se javi da drugi frend uzme tech2 i da probao stavit jednu mapu koju je imao kod sebe u astri. Mjerio je 186ks tada a ja 193ks i maznuo me za duzinu-duzinu i pol.

Tu se vidjela razlika izmedu speglane mape i pboxa.

Probam mozda ovih dana,ako ce mi se dat.

Iskreno,koji je najveci razlog zasto nije cipan,jer mi se neda vise jurit. Jurili smo 2008/2009/i polovica 2010godine skoro svaki vikend na Billi.

Tada sam odustao jer su mi konkurenti otisli predaleko sa preinakama. Turbine druge,injektori,IC,usis,ispuh.. Nisam imao sta trazit protiv dizela sa 250ks.  

14 godina
neaktivan
nine kaže...
Onjegin kaže...

Balkanski mentalitet: ...

ne balkanski mentalitet je: "ja sam frajer i mogu se i voziti i parkirati kako želim i iz principa nikada ne dajem žmigavac.. garaža je zakrcana ali ću si uzeti 2 mjesta jer sam ja baja."

čemu služe hebene crte po podu? šta bi bilo da se svi tako parkiraju?

@ruske

10-ak guma uvijek u autu i okačiš ih ko po brodu oko auta {#}

Cekaj, ti si onaj koji je prije par stranica okacio fotografiju svog auta parkiranog na pjesackom? Jesi ti siguran cemu sluze hebene crte po podu?

14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ljudi, koliko preporučate da bude minimum ok/min na dizelu? Inače ga šaltam na 2500 ok/min, koliko bi bio neki minimum da ne silujem motor? Hvala

14 godina
Auti - ultimativna tema

2000-2200rpm.

Turbina ionako pocne boostat puno prije. 

Da ti ne pisem sada kobasice,boost je ono kad osjetis da auto krene 'naglo'. Turbina se ne pali/gasi,osim kada i auto ugasis,ona radi cijelo/vrti se cijelo vrijeme. 

14 godina
odjavljen
drahic kaže...

2000-2200rpm.

Turbina ionako pocne boostat puno prije. 

Da ti ne pisem sada kobasice,boost je ono kad osjetis da auto krene 'naglo'. Turbina se ne pali/gasi,osim kada i auto ugasis,ona radi cijelo/vrti se cijelo vrijeme. 

Minimum 2000?? Hebote nisam to znao, hvala

17 godina

drzi cajger iznad 1900-2000 okretaja. dok ubrzavas slobodno vrtis motor do 2500-3000-3500 i vise zavisno o situaciji i kakvo ti ubrzanje treba.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

1) Cekaj, ti si onaj koji je prije par stranica okacio fotografiju svog auta parkiranog na pjesackom?

2) Jesi ti siguran cemu sluze hebene crte po podu?

1) post sa slikom auta je došao u sklopu razgovora o parkiranju u garaži ... i očito se vidi da sam ja taj jer si citirao moj post i dao link na drugi moj post.

2) siguran sam za crte, ali se nisam parkirao nego privremeno zaustavio {#}

14 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...

drzi cajger iznad 1900-2000 okretaja. dok ubrzavas slobodno vrtis motor do 2500-3000-3500 i vise zavisno o situaciji i kakvo ti ubrzanje treba.

A sa više ok/min troši i više goriva? Dobro, gorivo mi nije bed, samo da auto potraje :) Hvala vam, eto svaki dan nešto novo naučim

15 godina
Penryn kaže...
RuskeGTT kaže...

u prve dve definitivno je, ostalo je onako...koliko god zivo moze biti za 90ks :D al ne bunim se, skroz je ok

17 godina

trosi, al ne mucis auto.

17 godina
neaktivan
drahic kaže...

Imam chip jos uvijek kod sebe (power box) ali ga nisam stavljao od kad je 'vrsni mehanicar' syebao navoj na common railu koji sam rijesio sada sa usisnom granom.

Cekam frenda da mi se javi da drugi frend uzme tech2 i da probao stavit jednu mapu koju je imao kod sebe u astri. Mjerio je 186ks tada a ja 193ks i maznuo me za duzinu-duzinu i pol.

Tu se vidjela razlika izmedu speglane mape i pboxa.

Probam mozda ovih dana,ako ce mi se dat.

Iskreno,koji je najveci razlog zasto nije cipan,jer mi se neda vise jurit. Jurili smo 2008/2009/i polovica 2010godine skoro svaki vikend na Billi.

Tada sam odustao jer su mi konkurenti otisli predaleko sa preinakama. Turbine druge,injektori,IC,usis,ispuh.. Nisam imao sta trazit protiv dizela sa 250ks.  

Chip je po meni dobar samo ako ima vezu na injektore, senzor tlaka na common railu i na vnt motoriću na turbini.. sve ostalo je ofrlje, doda goriva, podigne tlak u railu i to je otprilike to. Remap je prava stvar ali košta i nema puno majstora kojima se da izgubit par dana za složit dobru mapu.

Što se tiče 186 vs 193 ks, baš sam nekidan malo s prijateljem(laguna 2 1.9 dci 120ks, potpuno ispravna) bacio par puta(jer nismo vjerovali iz prve) rejs po praznoj cesti, iz druge pa full do ~170ak kmh, i sa golfom 5(1.9tdi 105ks, sve stock) sam tako pobjegao za dužinu, dužinu i pol. Laguna je teža možda 100kg, al računao sam da ćemo u najboljem slučaju bit na knap a ne da ću sa 15ks manje pobjeć za skoro 2 dužine. Ne znam..

Pa ne trebaš jurit da bi "opravdao" chip.. {#} 

Voziš laganini i po motor(njegovu trajnost) nema nikakve razlike bio on stock ili remapiran, a kad treba u kakvo pretjecanje ili bilo što slično da to s lakoćom odradiš. Ok i trenutnih 150ks je puna šaka brade za Astru, al svejedno. {#}

@MARKOZD15: Što manji gas to manje troši, pa ti sam vidi koji su to okretaji i koja brzina. {#} Npr. nikakva korist od niskih okretaja u 4. brzini ako traži više gasa nego u 3. da bi održavao istu brzinu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 17:35 (Penryn).
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Ljudi, koliko preporučate da bude minimum ok/min na dizelu? Inače ga šaltam na 2500 ok/min, koliko bi bio neki minimum da ne silujem motor? Hvala

Nije isto dizela od 90KS šaltat na 2500okr/min i dizela od 250 konja {#}{#} zavisi o snazi motora

inače na mom, eko vožnja = šaltung na 2000rpm

na 1092km gradske vožnje potrošnja po BCu je 6.0, na pumpi izmjerio 6.18

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Chip je po meni dobar samo ako ima vezu na injektore, senzor tlaka na common railu i na vnt motoriću na turbini.. sve ostalo je ofrlje, doda goriva, podigne tlak u railu i to je otprilike to. Remap je prava stvar ali košta i nema puno majstora kojima se da izgubit par dana za složit dobru mapu.

Što se tiče 186 vs 193 ks, baš sam nekidan malo s prijateljem(laguna 2 1.9 dci 120ks, potpuno ispravna) bacio par puta(jer nismo vjerovali iz prve) rejs po praznoj cesti, iz druge pa full do ~170ak kmh, i sa golfom 5(1.9tdi 105ks, sve stock) sam tako pobjegao za dužinu, dužinu i pol. Laguna je teža možda 100kg, al računao sam da ćemo u najboljem slučaju bit na knap a ne da ću sa 15ks manje pobjeć za skoro 2 dužine. Ne znam..

Pa ne trebaš jurit da bi "opravdao" chip.. {#} 

Voziš laganini i po motor(njegovu trajnost) nema nikakve razlike bio on stock ili remapiran, a kad treba u kakvo pretjecanje ili bilo što slično da to s lakoćom odradiš. Ok i trenutnih 150ks je puna šaka brade za Astru, al svejedno. {#}

Jedva čekam svoj ugradit da vidim na šta će to ličit..{#}

In the name of tragedy...
17 godina
Auti - ultimativna tema

nema veze s autima al ima 4 kotaca {#}. posto zagorske brege znam napamet, odlucili ja i frend malo skocit do sljemena i oko njega. start je bil oko 11h. ukratko vozili se cjeli dan, teren preheben, taman blata i vode, temp je uz odgovarajucu odjecu (citaj: tajice, 2 majice i 2 veste plus prsluk) vise nego ok. napravili oko 80km. potrošnja je bila oko 15L goriva s moje strane i oko 6-7L s njegove. Sve u svemu bilo je super, stali smo u Donjoj Stubici kaj smo si nekaj pojeli i oprali quadove i gas doma. doso sam doma oko 5 pola 6, umoran ko pas.

Šteta kaj je bila magla pa se s vidikovca nije niš vidlo, ni zagorje ni zagreb. za ostatak gledajte slike, nismo puno slikali jer smo se uglavnom vozili. planiram kupit konacno gopro pa ce bit vise materijala. {#}

Pitstop Pitstop
Moja malenkost Moja malenkost
tu mi je faking rucna popustila jer se celjust napunila blatom i vodom te je quad krenul lagano na cestu, dok smo slikali. tu mi je faking rucna popustila jer se celjust napunila blatom i vodom te je quad krenul lagano na cestu, dok smo slikali.
Pranje, cca 40kn je oslo na 2 quada. Pranje, cca 40kn je oslo na 2 quada.
17 godina
Auti - ultimativna tema

a rezultat jucerasnje voznje je ovo dolje. cak nije ni tak jako kak sam mislil jucer. ak zna neko nekog da mi more to rjesit radu cu mu odfurat jer me to bode u oci. kad se bi zainatil mozda bi i sam to zravnal.

14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Hvala vam dečki na pomoći oko ok/min, uživajte :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice