Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.395.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Penryn kaže...
Ziga kaže...

Odličan, brijem da je bilo 0.28 ili 0.38

Morat ću na autoput da ga propušem, nisam van grada bio od ljeta

Da, autoput 5. ili 6. brzina i full gas nekoliko min.. ili još bolje ako imaš negdje neku dužu uzbrdicu da možeš full gas a da ne prekoračiš puno brzinu.

Najbolje bi mu bilo razvlačiti brzine na autoputu, primjerice prema Zagorju gore negdje, krene od Jankomira, i gdje se zaustavi, tipa Roses Outlet, i nazad. Za početak će biti dovoljno, a što se brzina tiče, nek đira u 3. npr do 70-80km/h neko vrijeme, pa 4. 100-120 neko vrijeme, i onda prebaci u petu.

20-30km velim, tako sam ja, i to u nekoliko navrata. Nisam odjednom htio silovati, i pomoglo je.

Dva puta tako ode, tri max, i riješio je problem što se začepljenja tiče. Bitni su visoki okretaji, neće dobiti ništa ako ubaci u petu na 100-120km/h i stišće gas a auto ne ide, ili ide slabo. Been there..

Naći neki vremenski i putni optimum niskih brzina, i sam se na to spremam, prvo uliti malo LM aditiva (pola bočice sad, pola na proljeće), pun tank, i gas prema Zagorju.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 8:10 (thedream).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Može pomoč, P106 mi se kod kočenja ( kuplung pa kočnica, ako obrnuto prikočiš pa kuplung, malo češće) gasi. Prvo zasvjetli lapica "akumulator", a onda poslije (ak ose brzo ne doda gas), zasvjetle ulje i voda i ugasi se (krepa).

GOdišnji servis je napravljen, ali nije pomoglo.

Što da kažem mehaničaru da još pogleda? Ima li ko kakav prjedlog? (meni smrdi na neki problem s elektronikom, možda se "raštimala" / poremetile se postavke) ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 8:30 (Schweini7).
18 godina
neaktivan
mystik kaže...

Ti popraviš i središ jednu stvar i onda ti se nakote 3 nove.

Riješi se toga čim prije i uzmi nešto novije. 

Nisam ni popravio, jer sam si samo odgodio troškove rabljenim rezervnim dijelom koji je isto "neispravan" no ne u tolikoj mjeri.

15 godina
neaktivan
Schweini7 kaže...

...

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Eto a kad sam ja govorio nešto protiv peugeota i kako je moj frend imao loših iskustva sa 307 pa ga se riješio, nitko mi nije vjerovao i bilo je kao ma šta, to ti je dobar auto kao i svi durgi... Samo se vi držite PSA grupacije {#}

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Ziga kaže...
mystik kaže...

Ti popraviš i središ jednu stvar i onda ti se nakote 3 nove.

Riješi se toga čim prije i uzmi nešto novije. 

Nisam ni popravio, jer sam si samo odgodio troškove rabljenim rezervnim dijelom koji je isto "neispravan" no ne u tolikoj mjeri.

Stari moj,sretno ti bilo. 

Podsjecas me na jednog frenda sta ima Clia 197 i koji je imao toliko problema da je ulozio u auto jos toliko. 

Katastrofa.

Dali ti je ovdje problem sto nitko nezna sto je kvar,zna sto je kvar ali nezna popravit ili nije dovoljno strucan da nade kvar i rijesi ga? 

Zao mi te vise citat sa tim problemima svim. 

Dali trebas pouzdanog mehanicara ? 

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Najbolje bi mu bilo razvlačiti brzine na autoputu, primjerice prema Zagorju gore negdje, krene od Jankomira, i gdje se zaustavi, tipa Roses Outlet, i nazad. Za početak će biti dovoljno, a što se brzina tiče, nek đira u 3. npr do 70-80km/h neko vrijeme, pa 4. 100-120 neko vrijeme, i onda prebaci u petu.

20-30km velim, tako sam ja, i to u nekoliko navrata. Nisam odjednom htio silovati, i pomoglo je.

Dva puta tako ode, tri max, i riješio je problem što se začepljenja tiče. Bitni su visoki okretaji, neće dobiti ništa ako ubaci u petu na 100-120km/h i stišće gas a auto ne ide, ili ide slabo. Been there..

Ali opet bitan je i puni gas, jer đabe visoki okretaji ako nije puni gas jer onda protok kroz turbinu nije maksimalan, pa nije puni boost, pa krilca turbine ne otvore skroz.(ne razgibaju se) {#} 

13 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Za ispuhati, ako je traktor, u petoj (ili ako imaš šestoj) drži ga preko 3000 obrtaja bar 5 minuta. I to je to.

Nikakva razvlačenja po brzinama i neznam kakva turiranja.

Pri tim obrtajima u zadnjoj brzini sve će sagoriti kaj treba.

16 godina
neaktivan
Jarvan kaže...

Za ispuhati, ako je traktor, u petoj (ili ako imaš šestoj) drži ga preko 3000 obrtaja bar 5 minuta. I to je to.

Nikakva razvlačenja po brzinama i neznam kakva turiranja.

Pri tim obrtajima u zadnjoj brzini sve će sagoriti kaj treba.

Držao sam ga tako u petoj cca. 100km, pun gas, par puta kad sam na more išao, ugasio auto na odmorištu na pola puta i upalio opet, i pomoglo je očito.

No otkrio sam da pomaže i kraća relacija, uz rastezanje brzina, treća na 80 je iznad ili oko 3000rpm ako se ne varam, kao i 4 na 100-120. Učinak bi u konačnici morao biti isti.

Kod mene je problem ujedno bio što auto nije išao iznad 100-120km/h u petoj brzini, tako da nisam ni došao do tih željenih 3000rpm.

Jedina solucija je u tom momentu bila niža brzina i pun gas određenu kilometražu.. Malo nezgodno kad se desi na autoputu, i nimalo bezopasno. Stišćeš gas u petoj a auto ne ide uopće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 11:54 (thedream).
13 godina
neaktivan
nine kaže...
Schweini7 kaže...

...

...

17 godina nije bil, sad je postal? (čitaj sedamnaest god. nikakvog problema (osim redovnih stvari) sad tak zeza? )

Dali je moguće da to ima veze s onim kad npr po hladnom vremenu u leru se čuje ono ko klepetanje u motoru? jer se to od kak tak zeza više ne čuje, a dobro se sječam da se na još novom čulo... laici su rekli da mu je to "čok", sad kolko je to točno neznam, jer nigde nisam uspel zguglati kaj mu je to klepetanje značilo, ali recimo upalilo bi se većinom kad sad krepa (ugasi se) auto.. tj. nakon što izvadiš iz brzine i prikočiš npr kod semafora ili skretanja...

EDIT: i opće ne krivim marku auta koja je držala 17 godina, u toj situaciju, nego općenito državu, da si kao visoko obrazovani građanin tek nakon god dana nakon završetka studija mogu nači posao i onda još na određeno i nebrem si ni priuštiti novi auto (čitaj pokloniti majci, jer meni osobno treba 2x na tjedan), ali mi je glupo gledati da se žesnka s 52 godine, muči s autom koj ju tak zeza..a i mislim da si je zaslužila nkj novije, jer isto kao visoko obrazovana osoba zaslužuje malo bolji (čitaj noviji) auto.. malo {#} , ali eto samo da iznesem svoju frustriranost općenitom situacijom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 13:24 (Schweini7).
13 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

To lupkanje su hidropodizači. To je normalno ako je sve ispravno, ili ti fali ulja malo u motoru.

13 godina
neaktivan
Jarvan kaže...

To lupkanje su hidropodizači. To je normalno ako je sve ispravno, ili ti fali ulja malo u motoru.

Znam daj e normalno. Ne fali kad je bil sad na servisu, i dlaje se gasi. A poćel se gasiti nakon prošlogodišnjeg servisa (zato sam promjenio mehaničara). Ali sad kod ovog isti slučaj. Samo što je prošle god prestalo nakon 2-3 tj, tj negde u 12mjesecu, i poćelo sad negde kak je poćelo ovo slinavo vrijeme početkom 10tog mj...

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kad si mijenjao akumulator? Alternator je možda na izdisaju također. Ja bi od toga krenuo, dobar autoelektričar da to pogleda.

18 godina
neaktivan
drahic kaže...

Dali trebas pouzdanog mehanicara ? 

Imam ga, no da se dovede pic mic..treba mi još cca 2500-3000 fakin kuna! {#}

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Da je aku. mislim da nebi palil tak lako.. jer fkt zavrti ga 1-2 sek i upali.. iskreno sumnjam da bi akumulator bio.. više mi smrdi na neki elektronika -struja kvar, ali nešto s upravljačkom jedinicom ili kaj već ti stariji imaju...

Mjenjan je mislim prije 2-3 god..

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 17:59 (Schweini7).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Koje gume uzeti?

Rabljene Continental TS850,Dunlop Winter Sport 4d

ili nove Sava eskimo S3+

Sava-1500kn sve 4 (Konzum)

Continental TS850-1500KN

Dunlop-1200kn

Samsung Galaxy S5
16 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Koje gume uzeti?

ili nove Sava eskimo S3+

Continental TS850-1500KN

Dunlop-1200kn

Ako se ikako možeš rastegnut za 100kn više uzmi Nokian WR D3, cijena je stvarno niska obzirom da je guma odlična i nova je iz dućana.

Savulje su 1500kn i po meni se isplati protegnut još 100kn i uzet osjetno kvalitetnije gume.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 19:34 (veki22).
14 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Koje gume uzeti?

ili nove Sava eskimo S3+

Continental TS850-1500KN

Dunlop-1200kn

http://www.vulkal.hr/

gume iz konzuma?

xfact
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

+1 za WR D3. Best buy.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jel šalje Vulkal poštom?

Problem je što sam iz Koprivnice..

Samsung Galaxy S5
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vjerojatno šalju pošto imaju webshop, najbolje ti je sutra ujutro nazvat i pitat.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Regaj se na njihovom web-shopu pa pokušaj provesti narudžbu (ne do kraja), imaš opciju gdje da pošalju račun, gdje da pošalju gume, i nakon tog koraka slijedi eventualno preuzimanje u poslovnici ili druge metode.

18 godina
RaZ0R9111 kaže...

Continental TS850-1500KN

Dunlop-1200kn

u dimenziji 195/65/r15 imas u vulkalu Dunlop WinterSport 4D za 450kn po komadu. ak si spreman dati 1500kn za rabljene kontinentalke onda se bi jos rastegnul malo i uzel nove dunlopice. i onda si miran par sezona.

evo ja ih imam vec 4 sezonu. dosta sam odvozil na njima. i jos buju odvozile ovu sezonu i mozda jos i drugu ak ih ne zamjenim. inace su super gume i tihe su!!! nakon ultragripa i alpin a4 su dunlopice najtise.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 20:21 (Lord_Marko).
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ako kupite nove gume, 6 sezona ste mirni bez ikakve greške.

Dakle recimo 1700kn / 6 sezona = 283 Kn godišnje... a te pare potrošite ovako i onako na gorivo, cigarete, curu i slično... za vikend/dva

18 godina

Šta nije to malo previše? Mislim 6 godina se voziti na istim gumama, meni to izgleda malo puno.

Ali isto preporuka za Nokian WR D3, nije mi jasno kako su kod nas tako jeftine, a na testisima po netu su uvijek u vrhu.

Ako nema Nokian, onda sigurno neke u tom rangu - Continental, Michelin, GY, Dunlop...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
Auti - ultimativna tema

Po meni za zimsku gumu 6-7 godina uopce nije puno . Moje sadasnje zimulje mozda imaju 20k kilometara u 6 godina a još uvijek su mekane i ripna je kao nova . 

15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Dečki uzeo sam Punta, 1.9JTD, 2002 godina (JTD - turbo dizel valjda?, ne kužim se u aute), išao sam sa frendom mehaničarom, uglavnom sve uredno, stanje super samo je malo ručna slaba al to će mi taj frend riješiti, prešao 170k, cijena 2000E, što kažete jel ok kupnja? Zasada sam prezadovoljan jer sam skužio da jako malo troši.. :)

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo koga zanima, ovakav je problem kod mene. Jako slično kao kod ovog prvog s Corsom, samo kaj ja nemam pokazivač okretaja pa nebrem točno reći kak se okretaji ponašaju (po zvuku mi se čini da padnu ispod onih normalnih 900 kolko ima u leru)..

https://www.google.hr/?gfe_rd=cr&ei=WFtSVKGZIc2o8wephYDYAg&gws_rd=ssl#q=auto+geht+aus+beim+kuppeln

Njemački znam jako dobro, ali kak se kod nas zove onaj Luftmassenmesser (neki mjerač količine zraka) ?

Kolko sam skužil da ga zeza il ito ili lambda sonda..nakon malo googlanja..

18 godina
Auti - ultimativna tema

naletjel sam danas na INI (nemres vjerovat al da bil sam na ini jer sam kupoval bocu plina, koja je cak pojeftinila 93kn je sad) na Osram Silverstar 2.0 h7. redovna cijena je 147kn al su bile na popustu pa sam ih platil 80kn.

dream kaj velis jel ce valjat? {#}

@Schweini7 MAF ili mjerac protoka zraka

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 11:49 (Lord_Marko).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Hvala kolega, bum sutra napomenul nek onda sve to spregleda.. već mi na živce to gašenje ide.. sreća pa nemam servo, pa da se još zabijem nekam..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice