Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.911
|
čitano: 18.346.892
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Jakovp kaže...

Nek uzme japanca benzinca, bit će potpuno osvježenje.

Nisi definiral kojeg...

vozil nisan allmeru s 1.4 64 kW morotorom, istina i bog da je teži auto, od maminog p106 1.1, al majke mi ako ne vleče 3x slabije.. osima kaj max brzinu ima višu.. oko 170-180, ovaj 106 valjda oko 160..

16 godina
neaktivan
Penryn kaže...

@dream: A koji ti to dizelaš neće izbit 500e na turbinu ili dvomaseni? Jedino što je upitno jel motor iznutra uredno ispran, ako je onda ne bi trebao imat više problema. Sad da ga proda za recimo 5-6k € opet će trebat doplatit još toliko da uzme nešto par godina novije a iste klase i upitne prošlosti..

Ma takvog nema, samo je pitanja momenta. Kada? Očito ga je auto, što se kaže, načeo. Ostati na njemu, makar i repariranom, ne mislim da je pretjerano poželjno. Na idućem mu se isto može dogoditi u roku mjesec dana, a može - nikad, tj. dok god mu je u vlasništvu.

Nekad treba imati i malo sreće, pogotovo obzirom na visoku kilometražu. Imam osjećaj da je Zigu u vezi trenutnog auta ista počela napuštati. {#}

EDIT: To je samo moje osobno mišljenje, da se razumijemo. {#} Obzirom na starost, kilometre, i ulaganja u zadnje vrijeme, sad kada je auto koliko toliko doveden u redu - po meni je vrijeme za postizanje dobre cijene i prelazak na nešto mlađe, kako i sam Ziga kaže.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 19:27 (thedream).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ostati na njemu, makar i repariranom, ne mislim da je pretjerano poželjno. 

Hah pa nije radio generalku već promjenio turbinu i komad plastike.. {#}

Ja to gledam ovako:

- ima auto koji mu je 120k km radio bez ikakvih problema, sad mu se eto dogodilo to s turbinom

- sad je sve popravljeno i sve radi ok

- ako ga sad ide prodavat dobit će jedva 5k €.. znači treba mu još bar toliko da bi uzeo opet nešto novije rabljeno s tko zna kakvom prošlošću

- i recimo proda sad njega, doplati 5-6k € i u roku godinu dana cicikrepne nešto na tom novom. Što onda? {#} 

Previše generaliziraš što se tiče kvarova.. crkla turbina, znači pokrenula je niz i sad će svakih pola godine nešto drugo? Mislim ako on ima 20k € lufta onda nek kupuje što želi, al ako ga se rješava samo zbog straha od kvarova onda mi je to nonsense. Što uzeti od novijih a da je provjereno pouzdano? Praktički ništa.. 

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Samo 1.6 HDi 16V s 90ks i 2 bregaste ima taj konstrukcijski problem da prdne turbina na 120.000km

dizelaši 2.0 HDi 8V s 90KS, 1.6 HDI 16V 92KS,  1.6 HDi 16V s 110KS, 2.0 HDI 16V s 135KS nemaju taj problem s i bez FAP inačice

Jedini problem na 110KS i 135KS motorima je dvomaseni zamašnjak koji prerano ode..

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 19:56 (Ziga).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Što uzeti od novijih a da je provjereno pouzdano? Praktički ništa.. 

{#} {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
neaktivan
nine kaže...

{#} {#}

{#}

Pa da.. doplatit će 5-6k € a na kraju nedajBože će imat više problema i troškova nego sad. Sve na kraju ovisi s koliko lovice raspolaže..

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Svaka kupovina rabljenog bez tvorničkog/original jamstva je kupovina mačka u vreći....

možete s njime prijeći 300.000km bez da išta taknete na motoru, a možete svako malo po par tisuća kuna za popravke...

16 godina
Auti - ultimativna tema

Bio danas na infogameru. Poprilična gužva, malo tog za vidjet. Među svim, izložen je concept one uz driveclub. Uj*bali plave i crvene reflektore iza. Ne moš prići da se slikas uz auto, možeš jedino hostesu zamoliti da bude model.

U drugom paviljonu, izložen je mustang(s druge strane je mislim dodge?) uz gas guzzlers a preko puta honda ima svoj štand. Civic, Accord i par motora je izloženo. Mislim da čak daju sjest na njih. Za aute nisam siguran.

Što se tiče hostesa, svega njih 5-6 je ok, ostalo teški prosjek ili ispod prosjek. Uz, crvenokosu sa standa WoWsa, prolazne su cure sa hondinog prostora, cura uz concept one, jedna koja dijeli neke samsungove letke i farmerica sa FSovog štanda. :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 17:50 (mystik).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

J*bi ga sad, nekome je i Multipla lijepa, a kamoli ukus oko hostesa. Da nam se tamo naći, kakva bi to mimoilaženja u mišljenjima bila uz pivice..{#}{#}{#}

16 godina
Auti - ultimativna tema

Jesam lijepo pitao ranije ovaj vikend ak tko želi pivu popit pa se nitko nije javio.

Jedino mi je nine dao neku adresu za koju sam guglao 15 minuta kad sam pitao za parking.

A i kako nam se neće razilazit mišljenja oko žena, kad je problem i oko auta.

Al ok, s obzirom na to da se sajam tek pokušava probit da bude prepoznatljiv, onda ni ne možeš očekivati da će hostesirat neke bolje/poznatije manekenke, već uglavnom studentice.

No ajde, priznat ću da uživo taj concept one izgleda pristojno. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 18:07 (mystik).
15 godina
neaktivan
mystik kaže...

No ajde, priznat ću da uživo taj concept one izgleda pristojno. 

ja sam radio nekaj kod rimca i vidio sam ga uživo.. napravio sam krug oko njega i meni izgleda ko UFO {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
mystik kaže...

Bio danas na infogameru. Poprilična gužva, malo tog za vidjet. Među svim, izložen je concept one uz driveclub. Uj*bali plave i crvene reflektore iza. Ne moš prići da se slikas uz auto, možeš jedino hostesu zamoliti da bude model.

U drugom paviljonu, izložen je mustang(s druge strane je mislim dodge?) uz gas guzzlers a preko puta honda ima svoj štand. Civic, Accord i par motora je izloženo. Mislim da čak daju sjest na njih. Za aute nisam siguran.

Što se tiče hostesa, svega njih 5-6 je ok, ostalo teški prosjek ili ispod prosjek. Uz, crvenokosu sa standa WoWsa, prolazne su cure sa hondinog prostora, cura uz concept one, jedna koja dijeli neke samsungove letke i farmerica sa FSovog štanda. :D

S druge je strane bio chevrolet camaro

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

evo upravo sam pokupio auto. dao sam prednje čeljusti reparirati..

cifra smijeh.. 200kn obe i 250kn ruke i zamjena ulja.

zadnje su me dosta više izašle, ali vjerojatno zato što su bile u dosta lošijem stanju. prednje su bile kao nove i ispod gumice, ali su jako teško hodale..

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 19:24 (nine).
18 godina
neaktivan
nine kaže...

evo upravo sam pokupio auto. dao sam prednje čeljusti reparirati..

cifra smijeh.. 200kn obe i 250kn ruke i zamjena ulja.

zadnje su me dosta više izašle, ali vjerojatno zato što su bile u dosta lošijem stanju. prednje su bile kao nove i ispod gumice, ali su jako teško hodale..

Sva 4 odjedanput si sredio? Koliko su zadnje ispale? Kakvi simptomi su bili, cvilile u vožnji, grijalo diskove?

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Možeš mi slobodno proslijediti kontakt u inbox, nikad to nisam radio u 220tkm. Vjerojatno je odavno vrijeme.

18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Možeš mi slobodno proslijediti kontakt u inbox, nikad to nisam radio u 220tkm. Vjerojatno je odavno vrijeme.

To se u pravilu ni ne radi već je dovoljno da se svako par godina mijenja kočiona tekućina i kod promjene pločica očiste kliješta i podmažu vodilice.

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Sva 4 odjedanput si sredio? Koliko su zadnje ispale? Kakvi simptomi su bili, cvilile u vožnji, grijalo diskove?

ne.. zadnje sam riješio prije cca 2 godine, ne sjećam se točno.

one su bile koma, hrđave ispod gumica itd itd.. mislim da je bilo 200kn komad, možda i malo više jer su ih i pjeskarili..

a što se prednjih tiče, u zadnje vrijeme mi je kad sam sa velike brzine počeo kočiti treslo volan nakon puštanja.

nekidan kad sam stavljao zimske sam išao isprobati.. znači zakucao kočnicu na ugašenom autu i svaki kotač malo zavrtio prije skidanja.

ispostavilo se da mi prednji desni koči, znači klip se nije dobro vraćao. čak sam ju i skinuo i probao klip stsnuti papagajkama, nisam ga mogao pomaknuti, iako je ispod gumice sve bilo fino kao novo {#}

thedream kaže...

da .. s obzirom da su nam auti isto godište, moguće da su i tvoje već malo pohrđale.. iza isto imaš diskove?

inače reparaturu su radili u firmi gumametal u šulekovoj.. ali moraš ih skinuti i odfurati tamo.

16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
thedream kaže...

To se u pravilu ni ne radi već je dovoljno da se svako par godina mijenja kočiona tekućina i kod promjene pločica očiste kliješta i podmažu vodilice.

Imao sam slučaj kod jedne zamjene da je odrađena upravo i tekućina, + naravno diskovi i pločice (Zimmermann/Ferodo kombinacija), i vrlo brzo bi počelo cviliti, a sve je bilo gotovo novo.

Ima li to veze sa onom uličnom legendom da moraš kao manijak voziti/kočiti prvih par km da novi setup sjedne, ili upravo suprotno - polagano?

Nikad mi to nije bilo prejasno. Navodno ovo prvo - kao manijak.

Iduće ću vjerojatno ATE Power uzeti od diskova, pločice ću razmisliti, dvoumim još.

EDIT: Imam i iza diskove,da, pa ne vozim Renol {#}{#}.. Mijenjao sam ih nema godinu dana skupa s pločicama naravno. Prije toga nikad nisu bili mijenjani valjda, u kakvom su stanju bili.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 20:27 (thedream).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa jeste promjenili gume ? Mi smo  danas promjenili gume , ispuhali kočiona kliješta  kompresorom , kupili nove brisače . 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ja sam stavio ferodo pločice i isto počelo cviliti.. frend ih je skinuo i malo prešao turpijom po rubovima i od tad ne cvile {#}

16 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Ekipa jeste promjenili gume ? Mi smo  danas promjenili gume , ispuhali kočiona kliješta  kompresorom , kupili nove brisače . 

Drugi tjedan ću svakako skočiti jedno popodne. Mislim da je s ovom južinom ubrzo gotovo.

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Došao vulkanizeru, gužve u 3PM!

Pitao me što trebam, rekoh set ljetnih dole i set zimskih gore... Kaže može. Uzeo me sa strane, hop cca 15min...50 Kn i vidimo se u iduće godine

13 godina
Auti - ultimativna tema

Što se tiče Hondi na Rebootu moglo se sjest u njih ja sam sjedio otvarao gepek itd... i niko se nista nije bunio :)

18 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Što se tiče Hondi na Rebootu moglo se sjest u njih ja sam sjedio otvarao gepek itd... i niko se nista nije bunio :)

jesi ukrao kuglu mjenjača? :)

13 godina
Auti - ultimativna tema

Šta ju je netko mazno? Hahaha samo sam primjetio da fali upaljač u autu ali moguce je da su ga izvadili da ga nebi neko ukro :D

16 godina
macgyver 53 kaže...

Tak nisko pa još nisam pal. {#}

a zimske gume su već 2 tjedna na autu.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ti auti su mi čak bili i najzanimljiviji jer se nije moralo cekat u redu :D

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vezano za zimske gume, navodno moraju biti namontirane od jućer 15.11 pa do 15.4, nebitno kakvi su uvijeti i ima li snijega, to je novi zakon donesen prošle godine (2013) i u protivnom se krši zakon i naplaćuje kazna do 700Kn, imate INFO na hak-ovoj stranici, mada zanimljivo je da MUP nije dao informacije o ovom vremenskom razdoblju obaveznog korištenja zimskih guma...

Tako da ljudi ako ste u mogućnosti, promjenite čim prije ljetne gume za zimske, ne isplati se riskirati i pregovarati sa policijom, a kazna od 700Kn nije mala, za 700Kn si ljudi promjene sve pakne na autu, a možda i diskove...{#}

16 godina
1BIT kaže...

Vezano za zimske gume, navodno moraju biti namontirane od jućer 15.11 pa do 15.4, nebitno kakvi su uvijeti i ima li snijega, to je novi zakon donesen prošle godine (2013) i u protivnom se krši zakon i naplaćuje kazna do 700Kn, imate INFO na hak-ovoj stranici, mada zanimljivo je da MUP nije dao informacije o ovom vremenskom razdoblju obaveznog korištenja zimskih guma...

Tako da ljudi ako ste u mogućnosti, promjenite čim prije ljetne gume za zimske, ne isplati se riskirati i pregovarati sa policijom, a kazna od 700Kn nije mala, za 700Kn si ljudi promjene sve pakne na autu, a možda i diskove...{#}

Pa piše da se to primjenjuje na "zimske dionice cesta", što god to značilo....a osim toga, tutneš lance u gepek i eto zimska oprema...nema šanse da se vozim na zimskim gumama na +15°C.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Pa piše da se to primjenjuje na "zimske dionice cesta", što god to značilo....a osim toga, tutneš lance u gepek i eto zimska oprema...nema šanse da se vozim na zimskim gumama na +15°C.

U BiH je obavezno imati zimsku opremu u određenom periodu godine iako postoje oznake na putevima na kojima je obavezno.

U nas mislio ne misli -moraš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice