Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.911
|
čitano: 18.349.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Pero Dinamit kaže...

edit:

frend mi ima slično takvo sjedalo kao Ruske i svaki puta mi izmami osmjeh na lice kada dođe sa svojom pilom od 80ak konjića i tim sportskim sjedalima {#}

smij se ti, ja sam svoje dokazao (s obzirom na snagu, ovjes, kocnice sve skoro pa stock kad usporedis sa trkalicama) i na grobniku i na racelandu...tko zna zna, tko nezna ce vidjeti na proljece ;)

thedream kaže...

Ja ga ne mogu smislit još od ugradnje ove kade u auto. {#}Šala, naravno. Kao. {#}{#}{#}

Zamisli ruske samo jedan stock 2.0 lijepo, bez tog volana, mjenjača, školjke. Ali 2.0. Reci da ne bi odmah zamijenio. {#}

ne hvala...16v je...

gledao sam svakakve aute zadnjih par dana, ali sam odlucio, ocu svog 1.6 8v sa ovom kadom, volanom, sad idu gore iza diskovi umjesto dobosa, napred veci, protocni spuh, na proljece gewinde, jaci sub i kompletno sredivanje karoserije i farbanje...auto spreman za novu sezonu race-a/styla/dB draga. hvala lijepa

kad bude puno vise para onda ce neka pila, do tad vise uzivam visiti na guzici po stazi drugim puno jacim pilama

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Stiglo. Neću montirati vjerojatno prije proljeća, nema smisla zimi previše tako i tako, obzirom na uvjete na cesti, temperature, zimske gume, bla bla... Skupljam također odmah lovu polagano za novi set kvačila i DMF zamašnjak, pa ću sve skupa ugraditi.

Mislio sam da je instalacija plugnplay, međutim treba i na MAF-u nešto izgleda zalotati/zalemiti, jedan mali crni kabel. Tako stoji u instalaciji/manualu.

Zna netko (Penryn, ARazer, jopis?) za šta je taj kablić? Da zavara MAF? Da ne baci kakav error ECU-u ili tako nešto. Uglavnom montaža ide koliko sam skužio drito na 10-pin Bosch-pumpu, a taj mali kablić ide u MAF prekidač.

In the name of tragedy...
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Zna netko (Penryn, ARazer, jopis?) za šta je taj kablić? Da zavara MAF? Da ne baci kakav error ECU-u ili tako nešto. Uglavnom montaža ide koliko sam skužio drito na 10-pin Bosch-pumpu, a taj mali kablić ide u MAF prekidač.

Prema el. shemi kod tebe MAF ima 4 pina/žice, od čega tri idu na ECU a ta jedna (žuto)crna na struju od Bosch pumpe(i ventile od turbine, EGRa, usisne zaklopke) točnije na dio "fuel injection timing solenoid", kao ventil u pumpi koji regulira vrijeme ubrizgavanja.(ne koliko dugo traje već kad počinje) 

Ugl. čini mi se da mu je to samo za napajanje, pogotovo ako ne presreće vezu MAF i bosch pumpa već se samo spoji na maf i to je to. Jel imaš posebno kabele za spojit to čudo na bateriju + i -? Ako nemaš onda mu je to 99.9% samo napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 17:11 (Penryn).
13 godina
odjavljen
RuskeGTT kaže...

...

kad bude puno vise para onda ce neka pila, do tad vise uzivam visiti na guzici po stazi drugim puno jacim pilama

Ako pod ovim misliš nabijanje tik na guzicu auta ispred...{#}, a čitajući ti komentare, imam neumoljiv osjećaj da si upravo takav tip. nhf, samo mišljenje, iskreno :)

...takvima samo dam žmigu i maknem se, a onda ga pratim na sigurnoj udaljenosti da mu dam do znanja kako je debil, jer sam vozio normalnom brzinom.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Ako pod ovim misliš nabijanje tik na guzicu auta ispred...{#}, a čitajući ti komentare, imam neumoljiv osjećaj da si upravo takav tip. nhf, samo mišljenje, iskreno :)

...takvima samo dam žmigu i maknem se, a onda ga pratim na sigurnoj udaljenosti da mu dam do znanja kako je debil, jer sam vozio normalnom brzinom.

Pa to valjda radi samo na stazi (Grobniku) ne na cesti/autoputu...nadam se {#}

13 godina
odjavljen
1BIT kaže...
eywa33 kaže...

Pa to valjda radi samo na stazi (Grobniku) ne na cesti/autoputu...nadam se {#}

To bi bio jedini prihvatljivi način...staza jel. Al svi znamo koliko ih ima koji rade to po cesti...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
thedream kaže...

Prema el. shemi kod tebe MAF ima 4 pina/žice, od čega tri idu na ECU a ta jedna (žuto)crna na struju od Bosch pumpe(i ventile od turbine, EGRa, usisne zaklopke) točnije na dio "fuel injection timing solenoid", kao ventil u pumpi koji regulira vrijeme ubrizgavanja.(ne koliko dugo traje već kad počinje) 

Ugl. čini mi se da mu je to samo za napajanje, pogotovo ako ne presreće vezu MAF i bosch pumpa već se samo spoji na maf i to je to. Jel imaš posebno kabele za spojit to čudo na bateriju + i -? Ako nemaš onda mu je to 99.9% samo napajanje.

Ima smisla, tnx. (PCB,procesor,memorija s mapom)

Vjerojatno onda napajanje. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 19:59 (thedream).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ima smisla, tnx. (PCB,procesor,memorija s mapom)

Vjerojatno onda napajanje. {#}

Napiši/slikaj mi na koji kabel ili kontakt od MAF-a se spaja taj crni kabelić pa ću ti moć sigurno reći..ako je na žuto crni od mafa onda mu je to napajanje, +12v, preko osigurača od 10A napaja još wastegate, EGR, zaklopku na usisu i ventil na bosch pumpi za kut ubrizgavanja.

16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

To bi bio jedini prihvatljivi način...staza jel. Al svi znamo koliko ih ima koji rade to po cesti...

A po cesti se svašta radi, već sam pisao prije mjesec dana, divlji zapad je bajka prema onome što se događa kod nas na prometnicama... neki dan sam ugledao u retrovizoru lika sa audiem, ali neki visoki, valjda allroad, radi slalom u dvije trake, ja se  vozim u desnoj, u lijevoj do mene je bio neki auto i vozimo se otprilike istom brzinom i vidim tog "madmax-a"{#} u audiu kako dolazi i kužim kako neće moć proć od mene i ovog lijevog, ja sam malo usporio, taman me "madmax" pretekne po lijevoj traci i ubaci se ispred mene u desnu traku i nastavi ludovati, oslobodio sam mu prostor, jer nikad neznaš, možda mu je stvarno hitno, a i da nije samo bi ga naživcirao, pa tko zna kako bi završilo...

16 godina
.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 21:19 (RuskeGTT).
16 godina
eywa33 kaže...
RuskeGTT kaže...

...

po stazi, citaj sta pisem...

po cesti vozim na 2000-2500 okretaja i ne treba mi da mi svaki dan trosi 10+ zato ga i vozim lagano

1BIT kaže...
eywa33 kaže...

A po cesti se svašta radi, već sam pisao prije mjesec dana, divlji zapad je bajka prema onome što se događa kod nas na prometnicama... neki dan sam ugledao u retrovizoru lika sa audiem, ali neki visoki, valjda allroad, radi slalom u dvije trake, ja se  vozim u desnoj, u lijevoj do mene je bio neki auto i vozimo se otprilike istom brzinom i vidim tog "madmax-a"{#} u audiu kako dolazi i kužim kako neće moć proć od mene i ovog lijevog, ja sam malo usporio, taman me "madmax" pretekne po lijevoj traci i ubaci se ispred mene u desnu traku i nastavi ludovati, oslobodio sam mu prostor, jer nikad neznaš, možda mu je stvarno hitno, a i da nije samo bi ga naživcirao, pa tko zna kako bi završilo...

sta sam pisao? to mozda bude jednom u par tjedana kad bude neka spana ako drugi izazovu, ali nije bilo dugo toga...

15 godina
Auti - ultimativna tema

Pozz! Mislim da sam otkrio problem, turbina pisa ulje??{#} Jos budem osao kod majstora, ali mene zanima, koliko bi me turbina za 1.9TDI 81kW motor izasla?

sup bro?
16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

sta sam pisao? to mozda bude jednom u par tjedana kad bude neka spana ako drugi izazovu, ali nije bilo dugo toga...

haha, ma krivo si skužio, govorim za sebe, da sam ja pisao da sam već prije viđao "fast & furious" likove po cesti, oni su dovoljni sami sebi, netreba ih nitko spanat.{#}

15 godina
Strm kaže...

Pozz! Mislim da sam otkrio problem, turbina pisa ulje??{#} Jos budem osao kod majstora, ali mene zanima, koliko bi me turbina za 1.9TDI 81kW motor izasla?

Itko? I jel auto smije koristit s takvom turbinom?

sup bro?
17 godina
Strm kaže...
Strm kaže...

Itko? I jel auto smije koristit s takvom turbinom?

Smije, ali kad ti krepa na cesti , trebat će ti vučna služba.{#}

A za cijene pošalji upit kod Tokića, Auto Krešo, Intercars i ostaloj ekipi što prodaje dijelove, pa ćeš vidjet kako se kreću cijene.

Postoji mogućnost repariranja, preporuka Auto Centar Mario Vinkovci, može slanje brzom poštom i dobiša ntrag za par dana repariranu.

Imaju  u Zg poslovnicu ali repariranje vrše u Vinkovcima.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 12:09 (kostolomac).
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Auto popravljen, stavljen drugi dozator zraka.....  Ne pušta ulje ALI ne jednoj kopči malo slini. Ne dimi više, vuče super.

Kaže majstor nek kontroliram par dana, ako nema ulja po motoru to je ok.

cijena: 0 kn (dobio sam džabe rabljeni) {#}{#}

ali budem se odužio, da ispadne fer

PS: morao sam platiti jedino pranje motora od ulja jer eto zaslinilo je bilo kompletnu lijevu stranu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 16:03 (Ziga).
16 godina

I, oćeš ga prodat?

HTC 8X :)
18 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

I, oćeš ga prodat?

sad kad je ispravan i sve pic mic.... naravno :)

i uzeti nešto mlađe

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...

i uzeti nešto mlađe

i vjerujem da nebu više francuz {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Po meni je to šteta sad prodavat jer nećeš dobit ne znam kakve pare, a auto vozi, malo troši i nema puno km..

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Dok mu i idući put ne izbije 500 eura iz džepa..a vrijedi 3.

18 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Po meni je to šteta sad prodavat jer nećeš dobit ne znam kakve pare, a auto vozi, malo troši i nema puno km..

A kome ću ga prodati kasnije kad mu padne vrijednost? onda će mi trebati još hrpa love za doplatu

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

@dream: A koji ti to dizelaš neće izbit 500e na turbinu ili dvomaseni? Jedino što je upitno jel motor iznutra uredno ispran, ako je onda ne bi trebao imat više problema. Sad da ga proda za recimo 5-6k € opet će trebat doplatit još toliko da uzme nešto par godina novije a iste klase i upitne prošlosti..

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 17:39 (Penryn).
18 godina
Auti - ultimativna tema

kaj god da uzme bolje je od 1.6 hdi psa motora {#}

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
18 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

kaj god da uzme bolje je od 1.6 hdi psa motora {#}

A gledaj koliko ih sa preko 250,000km{#} Do čega je došlo, da ja branim francuza.. istina da je taj motorić sklepan baš "futuristički", filter ulja za turbinu, usis odozgo itd. ali mislim da je u globalu ok. Eto po čemu je konkretno baš loš?

18 godina

znam da ih ima ali daj ih najdi tu u hrv s tolkom kilometrazom kad nam je gorivo lose i servisiranje lose (govorim opcenito, da se Ziga ne uvrijedi).

LINK

a osim toga ko zna kolko je pojedini popapal tubina i kolko puta se skidao karter radi ciscenja smeca...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 18:03 (Lord_Marko).
18 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

znam da ih ima ali daj ih najdi tu u hrv s tolkom kilometrazom kad nam je gorivo lose i servisiranje lose (govorim opcenito, da se Ziga ne uvrijedi).

Pa s obzirom na malo tržište, ima ih. Ako ne 307 onda 407 ili 207 s tim motorom.

link1link2link3link4 link5 itd

Jednostavno motor ne može biti toliko loš, ako je uopće loš. Od čega se stvori čađa unutar motora gdje je ulje? Bakrena brtva na jednom ili više od injektora počne popuštati i s vremenom se vrući i čađav zrak kod ekspanzije dogura do glave motora kroz brtvu poklopca glave i zamuti, osuši, štalisvene ulje. Promjene se brtve na injektorima, očisti motor i vozi dalje. Jer ulje se ne može samo od sebe onako zgusnuti pa da motor i radi na 120c(neki navode to kao razlog, efikasan motor pa velike temp.. gluposti po meni)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 18:14 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

količina pređenih kilometara nije argument bez kvalitetno dokumentirane prošlosti servisiranja.. {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina

stima sve, al velim i'll pass {#}

kad smo vec kod puga. malo prije doso frend kod mene da mu iscitam greske motora s 206 1.1. 

p0300 missfire

p0204 injektor na 4 cilindru

16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Nek uzme japanca benzinca, bit će potpuno osvježenje.

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice