Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.386.605
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
Jakovp kaže...

Vrijedi, ali budimo realni, psa grupacija vodi po broju kvarova.

Pokaži link statistike da PSA grupacija vodi po broju kvarova

16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

To je više iz iskustva, a i puno je manjih kvarova koje se ne prijavljuju.

Nisu samo kvarovi u pitanju, općeniti dojam auta je loš, kao i neka tehnička rješenja.

Statistike na netu nisu nešto, ali evo ovo mi se učinilo ok:

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/peugeot-307

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/citroen-c4

Stavu compare with npr ford focus pa vidi kolika je razlika.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 21:25 (Jakovp).
18 godina
Auti - ultimativna tema

Ziga, sve to stima. Ali moras priznat i sam da je 1.6 HDi na losem glasu. nemora bit da je u banani ali ima veci rizik od potencijalnih problema. 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
18 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Ziga, sve to stima. Ali moras priznat i sam da je 1.6 HDi na losem glasu. nemora bit da je u banani ali ima veci rizik od potencijalnih problema. 

Slažem se s tobom, ima problema ...

18 godina

kakvo je trenutno stanje s autom?

18 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

kakvo je trenutno stanje s autom?

sutra ću znati sve, ide pod garanciju i servis za turbine, i ovlašteni...no tamo ću morati platiti samo izmjenu ulja i filter ulja ponovo

kad lijepo sad opet bude pic mic..ide u prodaju i adio France {#}

18 godina
Ziga kaže...

ide u prodaju i adio France {#}

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

U travnju ide potpora države za kupovinu hibrida.

Ako se odlučim na Yaris Hibrid 1.5 Sol+ oprema koji košta 130.000kn, dobit ću 30.000kn nazad.

Pošto od doma do posla imam 20-22 semafora, i isto toliko nazad... budem vidio..no samo benzinac mi se ne isplati nikako

16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Podržavam odluku!

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Rijetka zvijerka! Matra Murena {#}

18 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Odnosno Talbot Matra

Spašavaj to...daj mu keša i nosi to na šlepu odmah

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 22:44 (Ziga).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nije to nova slika samo je sad je na fb objavljena..Stoji dosta dugo ja za nju znam 2 godine sigurno sa foruma jednog..

14 godina
neaktivan
dv14 kaže...
letece_prase kaže...
nine kaže...
thedream kaže...
monsieur kaže...
Jakovp kaže...
RuskeGTT kaže...

Puno lijepih komentara. {#}
Ovako, što se servisa tiče. Održavat će ga čovjek (servis) koji posjeduje Carreru 911 T iz 1972.(nisam točno siguran koja godina), koju je sam restaurirao, rekao je da je otišla na probnu vožnju kod nekog čovjeka(prodaje je ju, jer ju slabo vozi). Jako su dobri prijatelji i skoro nikad mu ne naplati rad, nego samo materijal, ulje sa rabatom i sl. i još mu je rekao da ni dijelovi nisu problem, jer je dosta toga nabavljao za Carreru i izvana, pa zna di je što najbolje uzimati.

Nisam napisao godište i koliko je prešao, 2006. je godište, a prešao je nešto sitno preko 200k km, pitao je čovjeka u lončariću jel to neki problem što je toliko prešao, na što mu je odgovorio: "tek se razradio kako treba, ide on preko 500k bez problema."

Za žarulje ću još vidjeti, malo istražiti koje uzeti i sve to, svakako što prije ispolirati farove i malo te ogrebotine srediti, vidio sam da i na mog focusa ide H7, pa bi bilo dobro da i na njemu stavim nešto dugotrajnije i bolje, a ne one jeftinjare iz lidla(pokazale su se ok, ali nekad traju 2 mjeseca, a nekad godinu).

Bili smo se malo danas vozikati sa Subaruom, oprati ga i moram priznat da mi se svakom vožnjom sve više sviđa, AWD radi odlično i ne mogu vjerovati kako dobro drži u zavojima. {#}

Još ću se vjerojatno javiti kad se zamjeni letva volana, budu kupovale felge i žarulje.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
15 godina
Xperiax1 kaže...

Prvi put čujem {#}

Baš malo pogledao, stvarno zanimljivo auto. Pogotovo zbog ova 3 sjedala naprijed.

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
odjavljen
Xperiax1 kaže...

Trešnjevka? Bacim pogled svako malo, nekom tko ima garažu i alat, može biti odličan projekt za restauraciju. {#}

13 godina
neaktivan
alankish kaže...
Xperiax1 kaže...

Trešnjevka? Bacim pogled svako malo, nekom tko ima garažu i alat, može biti odličan projekt za restauraciju. {#}

Zagreb je,tocno neznam gdje.Stoji ona vec dosta tamo.

14 godina
neaktivan

Tu Matricu sam vidio na Tresnjevci prije 1-2 god. vise se ne sjecam - Capljinska ulica i tocno ova kucica, pa ako nekog zanima ... 

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi :).Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;) https://www.facebook.com/pages/Ilumina-It/1704233699801781?fref=ts
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 13:22 (zober).
16 godina
odjavljen
zober kaže...

Tu Matricu sam vidio na Tresnjevci prije 1-2 god. vise se ne sjecam - Capljinska ulica i tocno ova kucica, pa ako nekog zanima ... 

Tako je, često prolazim pokraj nje, dok idem u kvart prečacom, bacim oko, i mislim kako nemogu dokučiti koji je to auto, ali bi ga bilo super restaurirati.

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo dobih potrebu da se javim u ovoj temi.. uskoro cu pokusat polozit te dobiti pristup Mazdi 3 ( 2004. ) ... imam zelju zamijenit zarulje kabine i prtljaznika sa led ( radi bolje rasvijete ) da li tko ima iskustva s time i kako prepoznati koja zarulja je potrebna. I jos jedno pitanje, pregorila je zarulja za kratko svijetlo na kontrolnoj tabli a nisam nasao konkretan tutorijal za zamjenu pa ako netko zna :p .. hvala

18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Turbina koju sam repairao se skroz raspala, dobio sam drugu u jamstvu.

U ovlaštenom sam morao platiti samo ulje, filter ulja i brtvu jer je obavezno mijenjati nakon promjene turba.

Auto jako dobro radi, čak i tiše

isti su mi oprali kompletno izvana, iznutra + motor, stavili sjajila na gume...

16 godina
Auti - ultimativna tema

Kolege traktoristi.

Potaknut jednim ne previše lijepim događajem iznešenim u jednoj temi na forumhaeru.

Na koliko okretaja su vam vrtili eko-test prijašnjih godina?

18 godina
neaktivan
mystik kaže...

Kolege traktoristi.

Potaknut jednim ne previše lijepim događajem iznešenim u jednoj temi na forumhaeru.

Na koliko okretaja su vam vrtili eko-test prijašnjih godina?

Meni nisu ciljali na okretaje već više na naglo dodavanje gasa, malo ga provocirali da vide baci li dima..

A ti se nemaš čega bojati, 1.6 TDI ima blokadu u leru na oko 3k rpm čini mi se.

18 godina

do nekih 2500. poznam covjeka na tehnickom pa onda...

inace cital sam tu temu. nije kriv tehnicki. motor je bil u banani, i to se moglo dogoditi i kilometar prije tehnickog.

a osim toga ak motor ima blokadu na 4500 onda ga i smojes zavrtjet do tolko ali ne ga drzat pol sata na tim okretajima. nego stisnut i pusti. to mora izdrzat. 

17 godina
Auti - ultimativna tema

Naputak za postupanje pri mjerenju zagađenja dizelskih motora za stp-e vam je da se stisne gas kratko (dakle par sekundi samo da ekotester zabilježi mjerenje i da se provjeri da li je blokada ispravna, nikakva iživljavanja nisu dozvoljena) do blokade, 3x.

Problem je što 90% dizel fahrera to ne zna i vozi svoje aute na <2000 o/min većinu vremena pa misle da će im ta 3 stiskanja gasa u blokadu na 3 sekunde napravit ne znam što od motora.....

13 godina
Auti - ultimativna tema

Autoplin koji dolazi iz Rijeke i Siska u hrvatskoj košta 4.26 kn dok u Bosni isti taj plin dode 3.73 kn . Zanimljivo . 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ma znam ja da 1.6 ima blokadu. 2420 {#}

Gdje potpuno podržavam ovaj izbor. Stvarno je blesavo pucat motor u ogromne okretaje u leru.

Marko, sve je to ok, moguće da je i motor bio pri kraju(premda, bio prije na servisu). Al ne bi ti baš bilo svejedno da ti ga tak s*ebe. 

18 godina
mystik kaže...

Marko, sve je to ok, moguće da je i motor bio pri kraju(premda, bio prije na servisu). Al ne bi ti baš bilo svejedno da ti ga tak s*ebe. 

mislim da bi motor prije mene presel u K nek ovima na tehnickom {#}

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Moj ga na tehnickom do 8500 razvrtio, e jebate ko djeca su :D.

A za Yarisa Hibrida, go for it, potrosnja koliko vidim je vristaona 4-5L max po gradu.

Ali opet s druge strane radije bih uzeo neki benzinac koji trosi oko 8-9L po gradu i uplinio ga. 

Ili Yaris Hibrid s plinom , to je perverzija jeftinoce :D.

15 godina
neaktivan
BMK kaže...

Moj ga na tehnickom do 8500 razvrtio, e jebate ko djeca su :D.

ti se barem nemaš kaj bojati {#} tjoj zvrk uživa u tome {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Ljudi, sad bi trebao dobiti za stalno, pa si gledam tako dignuti kreditić od 3000 eura, više nebi, da mi je mjesečna rata  do maksimalno 400 kuna.

Trenutno imam Vectru, nju bi prodao, pa koliko dobijem za nju bi pustio za eventualni servis / gume ili nešto treće...

Mislim da bi do te love Xsara 1.4 benzinac bila najbolji izbor?
Malo troši, udoban autić, solidnog izgleda sa dobrom antikorozivnom zaštitom.

Našao sam jednu, 2004. godina, 138 000 km, drugi vlasnik, 4 nove gume, servisi svi napravljeni za 17 000 kn ili 2300-2400 eura...

Pa eto, dajte kakav savjet, ili se slažete s mojim mišljenjem?

Nebi neki mali autić tipa Corse ili Puga 206, htio bi bar neki kompaktan auto kao Xsara... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice