Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.911
|
čitano: 18.345.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Auti - ultimativna tema
Nije tesko provjerit jel skidana kilometraza.
nista mi se neda
18 godina
Re: Auti - ultimativna tema

@mystik, kolko ima golf godina i kilometara?

a ko ce vjerovat mome djedu da e-klasa iz 2008g ima 60k km {#} a na fokiju napadam vec prema 255 tkm {#}

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
17 godina

CVH- 20kn, i dobiješ kompletan ispis km po godinama od prve reg. u Hr.

Isto tako u ovlašteni i dobiš info sve što jer rađeno, jer sumnjam da su prvi servisi bili van ovlaštenog s obzirom na garanciju.

Ima xy stvari po kojim možeš posumnjat dal je spuštena km ili je auto bio udaren, od provjere svih stakala, razlikuju se od prve ugradenje ako je mjenjao ( datum ugraviran ), izlizani mjenjač, volan, sjedala. ručice, tapecirung itd....

Danas je jako teško smuljat km, samo treba pazit na neke sitnice i moguća prevara se odmah uoći.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 21:48 (kostolomac).
16 godina

@Marko

Za 2 mjeseca će 3 godine. Cca 23k ne znam točno napamet.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ma k dobis ispis km od kad je u RH pogotovo ne servise jer nije servisiran u ovlastenom. Ko je lud ic u ovlasteni kad se svaka stvar sta se radi vrti oko 10 000kn (bar kod mene). Eto u CVH ispis km u zadnjih 7 ili kolko vec god, a od 2003. je u RH i to nemaju od prije i kad si uporan nemaju nista starije do te 2003., tek od 2007. U Zubaku nemaju pojma o nicem cak ni sta je bilo s autom vani iako su povezani sa cijelom Europom kak kazu jer je to sve isti program. A ovi k*eteni kaj skidaju km i to debelo dolje obrisu cijelu mapu i ko te j nemas nista vise i nemres nikak vidjet prek kompa i programa. Pa ti nagadaj kolko ima km priblizno i kolko je u meduvremenu vozio auto od originalne skinute samo da lakse proda, a tuzit se takve ne isplati. Ne kuzim sta imaju skidat km na autu sa 300 na 200 kad uz redovne servise bez problema ide preko 500k. Jos pogotovo ak ima sto manje vlasnika te popricas s tim vlasnicima ak dodes do kontakta onda donekle znas povijest auta. Ovak je sve ostalo upitno i sumnjivo.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kad kupiš novi auto i napraviš tehnički i sve sljedeći put ne moraš ići (vrijedi samo za 1 godinu)..dakle možeš nabit 100.000, skinut na 24.000km i prodat....

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Inace mi vrijedi registracija do 31.10.

Dan prije sam napravio tehnicki i u pon cu napravit policu novu, hoce li biti ikakvog problema kad dodem s tim kompletno u stanicu da mi lupe stambilj na prometnoj, posto je 3 dana od krajnjeg datuma na prometnoj?

Doduse mi ovo osiguranje vrijedi jos 10 dana al ajd. Nema frke s tim ili cu morat na mup nekaj ovo ono?

17 godina
Auti - ultimativna tema

Je li itko možda kupovao gume na ekupi i kakva su iskustva? I može li se provjeriti godina proizvodnje gume prije kupnje?

15 godina
Auti - ultimativna tema

Baš danas malo vozio Pežu 406 2.0 HDi sa 110ks. Točno granica za mlade vozače.
Nešto tipa ovo ..

Meni je auto čisto ok. Udoban, solidno ide, iako ga nisam uspio ni lijepo razvući zbog prometa i zavojite ceste.
Izgledom ništa posebno. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 0:02 (dv14).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Preporuka ovako neceg za pocetnika, tj. novog vozaca? Kakav je po pitanju odrzavanja, cijene/dostupnosti dijelova, potrosnje itd.? 

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-307-2.0-hdi-xsi-oglas-7053813

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-307-1.6-hdi-110ks-oglas-12933669

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-307-1.6-hdi-oglas-12423671

VedranL.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 2:20 (monsieur).
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav.
Nisam vam se pohvalio za kupljeni auto.
Šogor i sestra dobili dijete, pa su se riješili Corse i prije 2 tjedna naleti oglas za Subaru Legacy, 2.0, plin, 4x4, 101kW, pa tko ga nebi pogledao kad je cijena 5000€, dok su idući oglasi po 7000€. {#}
Drugi dan šogor otišao u Zagreb pogledati auto, odvezli kod Lončarića na pregled cijelog auta, samo jedan problem: letva volana malo slini, ništa ne curi nego je samo malo masna.
Spustio malo cijenu(200€) i kupio. {#}
Mislim da su prošli poprilično dobro, zapravo, sve je dobro dok se nešto ne pokvari. {#}

Neke stvari koje bi se trebale napraviti:
-ispolirati farove (ima frenda koji je autolakirer, pa će mu to srediti)
-promijeniti baterijice u ključevima (naručene na ebayu, CR1620-ako nekomu treba informacija)
-kupiti drugi set aluminijskih felgi i guma za ljeto (zimske stavljene 3 tjedna prije prodaje auta), u molydonu ima nekakva rasprodaja, pa se možda uzme nešto već sad
-ima ogrebotina na vratima, od kamenčića nešto sitno i na zadnjem braniku je netko zakačio auto na parkingu plodina (3-4 dana nakon što je auto kupljen, zadnja slika), ali to se vjerojatno neće još skoro sređivati (beba i to)
-letva volana, još nije hitno, ali što prije
-H7 žarulje, trebam pomoć, kakve, gdje kupiti? (ebay?), vidio sam da ste dosta pričali o tome kako se one kineske dosta griju, pa treba kupiti sa nekakvim certifikatom, uglavnom trebam da svijetle što bolje.

I da, zvuk, nešto predobro, boxer se zbilja čuje da ti se dlake dižu. {#} Ja sam isto auto provozao, iako sam mladi vozač, ali znamo gdje nema policije, jel. {#} Auto ide fino i baš mi se svidio, imam osjećaj da bi mogao u njemu putovati 24/7, udobnost je na vrhunskoj razini. Potrošnja je oko 9-10l plina. {#}

Evo nešto slika: 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 10:21 (dombak1608).
15 godina
Auti - ultimativna tema

{#}

Samo mislim da se neće usrećiti po pitanju servisa i cijeni dijelova u HR..

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

@dombak

to na zadnjem braniku se da ispolirati, ne 100% ali jedno 85% će se skiniti{#}. zvjer od auta

15 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

...

auuu taj legacy mi je drkica {#} još da je malo jači motor.. ima i coupe vrata bez okvira {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Bomba auto, ali i bomba servisi. Čestitke..

Što se žarulja tiče, ne kupuj divljake jer ti mogu otopiti instalacije, osim što nisu homologirane i mogu oštetiti far (ne znam kakvi su na Subaruu, ali vrijedi za plastične) , uzimaj provjereno, Osram, Hella, Philips itd. Modele imaš na ebayu, Nightbreaker+ od Osrama, Hella ne znam, a Philips BlueVision Ultra. Ima naravno u H7 izvedbi.

Isplati se zamijeniti, pogotovo nakon poliranja farova.

Svakako jedan od atraktivnijih family sedana, baš znalačka kupnja.  

EDIT: Ali ova vrata bez okvira su mi ono..droooool, sline do poda {#}

EDIT: Evo link na žarulje, morale bi brzo stići, Poljska, dakle EU. 

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 13:09 (thedream).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Da, ti prozori se i meni svidaju.Jos kad bi ekipa sa foruma odgovorila na moje pitanje gore bio bih jako zahvalan umjesto da dijele tdove za bezveze jer ipak pitam samo za pomoc. :P

VedranL.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 13:29 (monsieur).
18 godina

bjezi od 1.6HDi motora. 2.0 moze ali 1.6 nikako ak nemas 2k € sastrane da popravljas. inace kolega tu na temi je prije par stranica imal problema. pun internet je o problemima o 1.6hdi-u i tdci-u.

kaj se tice od ostalih nedostataka samog auta nek ti vlasnici vele, ovak na prvu, musicava elektronika, brzo izgore zarulje.

16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Dombak, svaka čast na izboru, konačno jedan normalan auto na forumu, a ne duplo stariji passat ili a4 za duplo više para {#} (karikiram)

Za peugeota 307, meni je to koma auto skoro po svemu, a ima još mnogo izbora, pa zašto baš njega... Rađe nešto drugo (focus je dobar izbor u toj klasi).

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Auti - ultimativna tema
odlican lego, puno sretnih km
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Decki imam pitanje, dobio sam vozacku pred par dana, tata vozi BMW 530 mama hyundai i naravno ti auti su prejaki za mene, a i nedo Bog da raz*ebem koji od njih.

No deda ima RESTAURIRANOG ficeka(zastava 750) i on vise ne vozi i kaze da mogu s njim kad hocu i kam hocu, em trosi 4 litre, parkiras di oces, ako se i dogodi kakva nesreca steta nije veca od 1500€ koliko kosta takav restaurirani, a na onom tatinom bmw-u samo gume kostaju par tisuca kuna.

E kaj mene muci, meni je to jako simpatican auto, ali zanima me kaj bi vi mislili da vidite tak nekoga od 18 godina u takvom autu? Kaj bi cure mislile? Naravno mene ne zanimaju one cure koje ne ulaze u auto koji trosi manje od 15l i ima manje od 8 cilindara, ali neki dojam se ostavlja, a mene zanima koji.

Jel vama to simpaticno ili odbojno?  

Takav samo crveni Takav samo crveni
Extra wurst
13 godina
neaktivan
Extra protection kaže...

10/10 simpatično s tim da će ti trebati audio sistem koji čita USB, CD ili ima 3.5 mm jack.

Bez problema bih se vozio u Fići, pogotovo ako izgleda dobro.

18 godina
Extra protection kaže...

Ja bi ga zaštitio i vozikao samo vikendom, sunčanim danom. {#}

Danas je veća pojava od 95% vozila na cesti. A na sponzoruše ionako zaboravi.

18 godina
Extra protection kaže...

cim se ti zamaras. mislit ce da vozis mali slatki auto, jedino kaj ti nije zadnja klupa bas ergonomicna za koj kakve aktivnosti. {#} kaj mislis kaj o meni misle kad se pojavim sa svojim tenkom {#}

inace frend mi ima istog takvog, cak smo i isli s njim van i bile su pozitivne reakcije, samo treba malo vremena da izađem iz njega. imam cak i sliku kak mi je auto premali {#} 

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

No Onjegine konacno se oko necega slazemo:) Znas jedino je problem da se mi previse masina cuje, kaj da napravim po tom pitanju? Nije opet toliko glasna masina, ali ne zvuci lijepo uz radio.

Dobro znaci nije problem, valjda ja imam neki strah kad zivim okruzen seljacinama koji voze mercedese prije nego uopce poloze vozacki.

Da, zadnje sjedalo nije prilagođeno ni za sjediti, a i jos moram pun k frendova voziti ali tata kaze (on je imao svoj ali je prodao) da su se oni nekad po 8 nutra vozili (a za 4 je), i deda je to dobro restaurirao bile su rupe da mozes cestu vidjeti a sad je sve pocisceno, masina obnovljena.

Extra wurst
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Fićo sam po sebi je super, ako te netko zbog toga čudno gleda onda je debil. Jedini problem je sigurnost, vozi sporo i pažljivo, ima svakakvih ljudi na cesti.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

Da, zadnje sjedalo nije prilagođeno ni za sjediti, a i jos moram pun k frendova voziti ali tata kaze (on je imao svoj ali je prodao) da su se oni nekad po 8 nutra vozili (a za 4 je), i deda je to dobro restaurirao bile su rupe da mozes cestu vidjeti a sad je sve pocisceno, masina obnovljena.

Da to je tada bilo normalno da se njih po 6, 7 u fići voze... 

Barem su takve priče.. 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
12 godina
neaktivan
Penryn kaže...
@stickman: Što misliš o remapu na kakvih 140ks? Vozim isti VW isti motor isti konji pa znam kako ti je, na otvorenoj cesti 105ks i nije nešto.. Naručio sam opremu za čitanje i pisanje mapa(mpps 13.02), pa ću posložit sam po želji. Ako ne bude išlo(mpps zna zezati) onda planiram do Citiusa, pa ako si za kakvu grupnu kupnju uz nižu cijenu, pp..{#}

i jesam o tome razmišljao ljetos, čak sam bio spreman i zaboravit godišnji pa "ulupat" te novce u njega uz još par stvari, al me bilo (i još je) strah.

ne od kvarenja mašine i failova, nego se fakat bojim da mi dogodi ono što i bratu - kreno je jednostavnim mapiranjem 1.9 jtd bravota, tek za 15 ks više, završio je na kupovini usisne grane i većeg intercoolera pa je prešao na ispušnu granu, onda je došlo podvozje...

a isti smo kad su te stvari oko auta u pitanju - nikad kraja završetku ulaganja.

koliko me god vuče i imam želju, za sada 80% se ne bih u to upuštao.

EDIT: @Extra protection - i ovaj u bentleyu gleda u fićeka {#}

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 19:17 (stickman1).
18 godina
neaktivan
stickman1 kaže...

i jesam o tome razmišljao ljetos, čak sam bio spreman i zaboravit godišnji pa "ulupat" te novce u njega uz još par stvari, al me bilo (i još je) strah.

ne od kvarenja mašine i failova, nego se fakat bojim da mi dogodi ono što i bratu - kreno je jednostavnim mapiranjem 1.9 jtd bravota, tek za 15 ks više, završio je na kupovini usisne grane i većeg intercoolera pa je prešao na ispušnu granu, onda je došlo podvozje...

a isti smo kad su te stvari oko auta u pitanju - nikad kraja završetku ulaganja.

Po tom pitanju 1.9TDI PD 105 je dosta zahvalan, uz običan remap idu na ~145ks 320Nm. Za nešto više preporučljiva je druga turbina, GT1749VC hybrid, stock injektori ok za do 170ks a za preko toga trebaju veći iz 150ks verzije iz Golfa 4 i 3bar MAP senzor.. Znači nekakvih 1k € max za dogurati do 200ks, što nije baš isplativo, al hbg, 200ks. Vidio sam par stranaca što voze Leone i petice 1.9TDI BXE i BKC na 260-280ks bez otvaranja motora i drže se još uvijek.. što znači da 200ks ne bi trebao biti neki problem za vitalne sklopove motora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 20:13 (Penryn).
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nemojte dramit da ovaj ne valja, da je smeće i slično.. sve ovisi kako potrefite u startu.. ni jedna marka nije imuna na kvarove i slično.

isti takav auto napravi 250.000km bez greške, dok drugi svako malo neki problemi i sranja..

Evo frend kupio laptop prije 6 mjeseci, 5000kn.. već je 2 puta bio na popravku... ja imam neku staru kramu ..od 12 godina evo još uvijek radi ko prvog dana

isto vrijedi i s autom

16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Vrijedi, ali budimo realni, psa grupacija vodi po broju kvarova.

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice