Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.914
|
čitano: 18.385.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
toxic kaže...

no pumpa goriva sigurno nije kriva kada npr dizem stakla da vidim da mi se svijetlo malo izgubi svoju jačinu

To nije ništa strašno imho, sa takvim identičnim scenarijem se susrećem već osmu godinu/100tkm+ sa svojim autom. Mijenjam aku svake 2.5 - 3g., stavljam prilično snažne modele, čak i overkill-e po speckama, do toga nije sigurno.

Alternator sam mijenjao odmah po kupnji auta za novi originalni, vjerujem da ni do toga nije. Prvo što meni pada na pamet su el.instalacije u komandnoj ploči ali i autu općenito, kod mene to nije takva drama no može se jasno razaznati noću dok dižeš prozore, da u trenutku podizanja pozadinsko osvjetljenje table - privremeno oslabi, pa se vrati na razumnu jačinu. Čak bi rekao da je izraženije dok je auto hladan, dok radi duže - najbolje nakon dulje neke relacije, ZG - more, nije toliko izraženo.

Ja bi čak rekao da tu i starost auta igra priličnu ulogu, vezano uz instalacije što sam naveo. Al kažem, ako meni nije ništa na toliko km bilo, to sa dizanjem stakla i svjetlom bi zaboravio.

EDIT: Mogu ti ja pitati svog električara/mehaničara sad kad ću ići ulje mijenjati, pa ti šibnem PM, ako ništa drugo bar još neko mišljenje da imaš. A ipak nemjerljivo stručnije od forumaškog pripovijedanja.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2014 9:23 (thedream).
17 godina

Defintivno ti je alternator na izmaku. Najbolje ti je to što prije promjenit, jer ćeš stat na cesti samo tako i onda ćeš morat zvat vučnu ili zamjena alternatora na licu mjesta.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nisam baš pri nekoj lovi :(

imam za zamjenu aku ali to je to.... stvarno ne bih htio mijenjati ako ne trebam :(

:the dream, ajde ako ti nije problem upitaj el. pa eto ako veli da to moram hitno mijenjati nešto cu iskemijati.

psn id: mNik987
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja nebi rekao da je akumulator nego alternator. 

Neka me ispravi neki elektircar,ali,aku daje struju da pokrene sve i da se upali auto,a alternator koji se vrti puni tu struju. Jer ako on ne radi dobro,onda uzima struju iz aku i tako se prazni i gubis 'snagu'.

Jer dok god se vozis,aku se puni strujom preko alternatora.

Kazem,nisam 100% siguran,nemam bas vremena guglat o tome sada,mozda netko zna bolje. 

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

imam za zamjenu aku ali to je to.... stvarno ne bih htio mijenjati ako ne trebam :(

:the dream, ajde ako ti nije problem upitaj el. pa eto ako veli da to moram hitno mijenjati nešto cu iskemijati.

Zvao sam sad dečke u firmi {#} oko toga, kažu da ima jedna vudu caka, da provjeriš stanje alternatora. Dakle auto mora raditi, za početak, biti upaljen. Odspojiš klemu + na akumulatoru, i ako se auto ugasi, alternator je 99% defektan.

Još pogotovo ako teže pališ ujutro.

Što se tiče osvjetljenja kabine i instrument table, kažu mi da je sve vjerojatno na istom vodu, i da može biti više stvari, da su kontakti negdje popustili, oksidirali itd. Uglavnom kao što sam pretpostavio, to sa svjetlom i tablom da nije takva drama.

Ali ovo sa startom, da bi svakako trebalo ispitati stanje alternatora. Pogotovo ako isti fail nastupi kad zamijeniš primjerice novi aku, i ne pomogne.

16 godina
moderator
thedream kaže...

Zvao sam sad dečke u firmi {#} oko toga, kažu da ima jedna vudu caka, da provjeriš stanje alternatora. Dakle auto mora raditi, za početak, biti upaljen. Odspojiš klemu + na akumulatoru, i ako se auto ugasi, alternator je 99% defektan.

To, ovisno o autu, može biti tako glup potez...na starijim autima se to može raditi bez problema, dok na novijima se to nebi smjelo raditi.

Akumulator i alternator se testiraju pomoću voltmetra i ampermetra, a ove "majstor za sve" cake treba izbjegavati jer mogu dovesti do veće štete.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
thedream kaže...

To, ovisno o autu, može biti tako glup potez...na starijim autima se to može raditi bez problema, dok na novijima se to nebi smjelo raditi.

Akumulator i alternator se testiraju pomoću voltmetra i ampermetra, a ove "majstor za sve" cake treba izbjegavati jer mogu dovesti do veće štete.

Jbg, tu se vozi 20g. star Combo, Ducato sa milju km, 30g. star Passat itd. {#} I moja opcija bi u svakom slučaju bili mjerni instrumenti i električar, iako načelno nisam protiv ovakvih DIY testiranja, ukoliko nisu štetni za auto.

Sad kako definirati što je stariji, što noviji auto, i na kojima to pokušati, ne znam. Pretpostavljam da je novije od 00 naovamo, ili? Kroz modele 90-tih da se to još moglo?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Odi kod elektricara nekog lokalnog  da ispita struju i da ti detektira kvar. Saznat ces sta je i mozes se raspitat koliko ce te kostat. I krenes skupljat pare za to.

Dali je to aku,alternator itd. 

Elektricar preko 50kn za pregled tj ispitivanje struje nece uzet. 

16 godina
moderator
thedream kaže...

Sad kako definirati što je stariji, što noviji auto, i na kojima to pokušati, ne znam. Pretpostavljam da je novije od 00 naovamo, ili? Kroz modele 90-tih da se to još moglo?

Pa noviji je onaj koji ima toliko elektronike da nemožeš ni nabrojati :)

Dakle svakako ne prije '98., a ovisno o modelu i marki.

Zapravo, u principu su to oni koji imaju OBD2.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
toxic kaže...

to stoji..svaki auto nakon paljenja bi trebao radit bez akumulatora..  ali nebih nekome preporucio da se sam upusta u to.. ako imas koga da ti auto pogleda i da pokoji savijet bolje ti je.. i sigurnije.  alternator se isto moze reparirat.mozda cetkice zahebavaju ili sk. nemoj odma sjedat na foru novi trebate kupit :) (ako je do njega uopce) a akumulator bi ti svakako preporucio da uzmes novi ako te pije zezao. oko 400kn su ti55-60ah nez kaj vozis ben ili diesela. ostavit ce te negdje di ga nemozes na guranje kresnut pa ce bit smija {#}

xfact
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ne komplicirajte sa APP teorijama nego odi kod elektricara i za 50kn ustanovi kvar ako nemas novaca za otklonit ga odmah.

16 godina
=xfact= kaže...

to stoji..svaki auto nakon paljenja bi trebao radit bez akumulatora..

Nema šanse....vozio sam se sa starim kad nam se na neku foru u vožnji klema odvojila od akumulatora - instant gašenje. I to dizel (Corolla Verso 2006.).

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
Auti - ultimativna tema

imam ja problem s autom, krepo je akumulator i mi ga zamjenili ali otad je auto skroz poludio, daljinsko zakljucavanje ne radi, stalno javlja da su prva desna vrata otvorena, svejtla u autu se pale gase konstantno pa ih moramo stalno drzat ugasena, na malo rupi pocne pistat kao i na uzvisini, kao da se od te promjene sva elektronika shebala. sto se moze napravit?

16 godina
moderator

Odvezi ga u servis / električaru.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kada sam prvi puta ovo vidio, samo sam rekao: Koji k****?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Bilo na 24 sata da je to napusteni kamion koji stoji u rijeci vec dugo.

18 godina
neaktivan
toxic kaže...

Imam problemčić - 99% sam siguran da netko od Vas na prvu zna što je. Ja sumnjam na aku . Ugl nisam ga mijenjao pa ima više od 3 godine. Jednom mi se ispraznio jer je crko anlaser pa sam ga punio, stalno pazim da ima dovoljno tekućine u njemu te da ne otide u pm..

Jučer mi se tokom vožnje u gužvi auto na kratko izgubio na snazi pa se odmah istu sec vratio u normalu (to mi se prije češće događalo- prije nego sam ga punio, sada jako dugo mi se to nije deslo i eto jučer opet.) E sada npr. kada spuštam dižem stakla vidim da na obrtaljki malo svijetlo gubi na snazi, isto tako kada bilo što od elektronike taknem svijetlo gubi na snazi. Nije da krepa nego jednostavno izgubi u tom trenu koju notu jačine.

Ima li netko iskustva sa nečim sličnim?

Najbolje da odvedeš kod nekog električara pa da ti za 50-100kn vidi što je. Prema simptomima mi se čini da alternator slabo puni, a sad kako i zašto trebalo bi vidjet. Ako bude do alternatora onda ti je možda pametno odmah napravit čitavu reparaciju pa da si miran, znači očistit ga, stavit nove ležajeve, nove četkice, novi kolektor, i diodni most. Sve skupa otprilike nekakvih 200kn + ruke. 

14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ja ti mogu preporučit autoservis renjak ako si iz zagreba. Bio sam kod njih 2 puta i nekoliko prijatelja/poznanika i svi smo jako zadovoljni sa uslugom.

15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

Honda CrossPrelude 4 Motion

Honda Q-Prelude quattro

Honda Prelude X20i

Honda Prelude Freetrack 4x4

Honda Prelude Scout 4x4

Honda Prelude 4 Matic

znaš kaj.. trebao bi još bullbar sa nekog hilluxa skinuti da veselje bude kompletno {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ovaj landi renzo je najveće govno od plinske instalacije ikad . Znači 3 od 4 injektora otišlo u 7 dana otkad su promjenjeni a jedan je 900 kn . Izbjegavjate to sranje . 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

znaš kako se kaže.. sa plinom se kuha {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Ovaj landi renzo je najveće govno od plinske instalacije ikad . Znači 3 od 4 injektora otišlo u 7 dana otkad su promjenjeni a jedan je 900 kn . Izbjegavjate to sranje . 

"MED" injektori? Jesu i prije bili takvi, zašto ste mijenjali sva 4? Kod oca mi je također landi renzo sa  takvim injektorima, 1.8l 16v franzuz, i s plinske strane do sad nije bilo nikakvog problema u 6 godina i 60ak tkm.

13 godina
Penryn kaže...
Rucipe kaže...

"MED" injektori? Jesu i prije bili takvi, zašto ste mijenjali sva 4? Kod oca mi je također landi renzo sa  takvim injektorima, 1.8l 16v franzuz, i s plinske strane do sad nije bilo nikakvog problema u 6 godina i 60ak tkm.

Injektori su original landi renzo i ove sada i prijašnje . Ni kod nas nije bilo problema ali su se potrošile i počele da ubrizavaju previše pa je motor trzo i sva nešto . Ni kod nas nije bilo problema 160 000 km ali sada je počelo jest govna pa ce se morat uradit citav servis koji dode 3200 kn :( 

14 godina
Auti - ultimativna tema
15 godina
neaktivan
laux kaže...

oriđiđi branike, zadnja svjetla, makneš onaj usis sa haube i imaš oriđiđi corollu u dobrom stanju {#} za entuzijaste čak dobar pick {#}

16 godina

Čuj, za 1kn i nije tako loš...

HTC 8X :)
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Tjedno nalaženje za čašicu razgovora, oko 1300ks na kupu {#}

Polo GTi x2, Clio Sport 172 i 182, Audi A4-S4, Impreza WRX, Golf2

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ako su oba auta 2.0 tdi jedan je 140 ks a jedan 175 ks jel se ovomu jačem plaća skuplja registracija i osiguranje?

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
14 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Ako su oba auta 2.0 tdi jedan je 140 ks a jedan 175 ks jel se ovomu jačem plaća skuplja registracija i osiguranje?

Zavisi što ti piše u knjižici vozila i kakav čovjek će ti biti na tehničkom pregledu. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
15 godina
hrčak kaže...

Osiguranje će biti skuplje za auto koji ima više KW jer prelazi platni razred. A tehnički, ako se nevaram, će biti isti jer se gleda kubikaža koja je ista. Neka me netko ispravi ako sam pogriješio. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice