Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.907
|
čitano: 18.336.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Auti - ultimativna tema
cuspajz kaže...
Lord_Marko kaže...

malo se đoralo po šumi prošlih dana. moram si iskopirati video od prijatelja pa stavim na yt kak sam se ljepo zapeljal u blato {#}

da u Osijeku ima ovakvih mjesta za vozit quada odma bi si ga uzeo :)

lepe ti je, lepe ti je, zagorje zelene, zagorje zeleneeee.... {#}

kolega kupi, sjedni na njega i gass. voznje se stalno organiziraju, ekipe ima za vozit se, popit, pojest {#} samo treba volja {#}

Ride or die, remember?
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ako je netko već stavio ispričavam se. {#}

Like most others, I was a seeker, a mover, a malcontent, and at times a stupid hell-raiser
18 godina
Lord_Marko kaže...
cuspajz kaže...
Lord_Marko kaže...

malo se đoralo po šumi prošlih dana. moram si iskopirati video od prijatelja pa stavim na yt kak sam se ljepo zapeljal u blato {#}

kolko je kubika ova manja prdilica i jel ima ikakve šanse da se dve osobe, donekle udobno, voze na njoj?

naime, živim uz samu sljemensku šumu i šumsku cestu... već neko vrijeme razmišljam o quadu :) mislim da bi mi neki 150cc bio idealan..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 20:23 (nixass).
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Quadom po Medvednici zakonom ne smiješ, isto tako ni Cross motorom....

16 godina
nine kaže...

ja bi rado došao napraviti par krugova, ali bi morao drugi set guma nabaviti za trganje {#}  ... a i znam da bi mi se kočnice počele pregrijavati jako jako brzo  {#}  pitanje dali bi 2 kruga preživile  {#}

baš bez veze što u zagrebu nema tako neko mjesto za divljanje  {#}

meni ni 2 kruga nisu prezivjele bez da se zapale :D zao mi ful da nisam slikao plamen iza felge hahah

18 godina
nixass kaže...

kolko je kubika ova manja prdilica i jel ima ikakve šanse da se dve osobe, donekle udobno, voze na njoj?

naime, živim uz samu sljemensku šumu i šumsku cestu... već neko vrijeme razmišljam o quadu :) mislim da bi mi neki 150cc bio idealan..

ova manja prdilica ti ima 250 ccm. inace yamaha yfm250. ide ko metak naspram moga. jer je lagani. za dva nije jer je to sportski quad. ali za silu se moze voziti s 2 suputnikom. 

inace radili smo drag race. 2 na raptoru i ja na svojem 300ccm. nemam šanse. moj tuce u blokadu na 75km/h a raptor ide nekih 90-100km/h. i ima hebeno ubrzanje. jedino po blatu operem sam tak. i naravno na terenu. sve ispod 250ccm je preslabo. pogotovo kad vas je 2.

kaj se tice quada i voznje. po medvjednici je zabranjena voznja jer je park prirode. a i znam da su se decki s croline-a gore vozili i bile su sajle cak postavljene sto je izrazito opasno!!!

ovo je bilo okupljanje u G. Stubici prosle godine. pa da vidis kakva je atmosfera u quad zajednici. stvarno ekipa je super organizirana. voznja free. dobis dorucak i veceru. staza je markirana. ide se po grupama. nije zahtjevna. ali ima se ljepi dio za odvoziti.

eto cak sam i ja uletil u kadar na 0:24 {#}

Ride or die, remember?
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 21:23 (Lord_Marko).
16 godina

Ja sam vozio od frenda ovo čudo sa slike, misilm da ima 180ccm. Kad sam nakon svog skutera Kineza sjeo na to, nisam mogao vjerovati kako to ide.... Mind blown...
Kako tek idu ti vaši od 250-300ccm..
Mislim da je ovaj išao nekih 80km/h, ali se dosta tresao, odnosno vibrirao. Možda je to bilo i do offroad guma.

HTC 8X :)
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
18 godina

ma moj nije brz. mislim ide on ok. ali je ipak radni i ima 300kg. tak da nije sportas. niti to ne ocekujem. bitno da on mene vozi kroz malo zahtjevniji teren. ali da ovaj ide ko metak sportski jer ima oko 80-100kg. vibrira pri vecim brzinama radi guma.

ali kad ja sjednam na koleginog renegade-a od 1000ccm V-twin. 82hp serijski i jos ima chip (tj u quad zargonu je to power commander) kad mu stavi rejs mapu ima oko 95ks. uz to ima i aftermarked kvacila i remen. kad to potegne. omg. prebrutalno. da neki pocetnik sjedne na njega i da opi*di gas, napravio bi salto u rikverc dva puta.

Ride or die, remember?
18 godina
neaktivan

Vlasnik: treći i više {#}

13 godina
Auti - ultimativna tema

Hahahahaha :) 

16 godina
Lord_Marko kaže...

ma moj nije brz. mislim ide on ok. ali je ipak radni i ima 300kg. tak da nije sportas. niti to ne ocekujem. bitno da on mene vozi kroz malo zahtjevniji teren. ali da ovaj ide ko metak sportski jer ima oko 80-100kg. vibrira pri vecim brzinama radi guma.

ali kad ja sjednam na koleginog renegade-a od 1000ccm V-twin. 82hp serijski i jos ima chip (tj u quad zargonu je to power commander) kad mu stavi rejs mapu ima oko 95ks. uz to ima i aftermarked kvacila i remen. kad to potegne. omg. prebrutalno. da neki pocetnik sjedne na njega i da opi*di gas, napravio bi salto u rikverc dva puta.

Tako nešto bi volio isprobati, ali za sebe bih radije nešto manje, jeftinije za održavati i da manje troši...
E, koja kategorija ide za quadove? A? Čuo sam da imaju neki modeli koji se mogu voziti sa B kategorijom. 

Ziga kaže...

Vlasnik: treći i više {#}

Nije rijedak slučaj kod jačih auta.
Izgubi li auto na snazi ugradnjom plina?

18 godina

svi quadovi, zapremnine vece od 50ccm se voze s B kategorijom.

Ride or die, remember?
18 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Izgubi li auto na snazi ugradnjom plina?

Kod auta s direktnim ubrizgavanjem gubitak je 2%

16 godina

Jel to po nekom zakonu novijeg datuma ili?

@ziga: Hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 23:07 (kratos091).
18 godina
Ziga kaže...

Quadom po Medvednici zakonom ne smiješ, isto tako ni Cross motorom....

svako ljeto se vozim po sljemenu motorom, do sad nitko nikad nije ništa prigovarao, policija ni nejde na makadam.. šumarija se isto ne buni, a oni tek voze strojeve i uništavaju sve pred sobom..

uglavnom se držim šumskih puteva, nejdem offroad jer motor baš ne dopušta..

ovo je ruta..

https://www.google.hr/maps/dir/45.8772889,16.0033597/45.9146826,15.9749371/@45.8999921,15.9897401,14z/data=!4m4!4m3!1m0!1m0!3e0?hl=hr

al ima još hrpa puteva kojih nema na karti a na satelitu se lijepo vide..

nema ljepšeg nego za vrućeg dana otić na vožnju po šumi.. :)

ovo je pila, već u dubokoj starosti :) (ovo je slika sa neta, ne kopa mi se sad po slikama da nađem..)

http://sst125.altervista.org/images/DSC01015.jpg

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina

Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Zagreb, 24. lipnja 2011.

Članak 28.

Članak 220. mijenja se i glasi:

(1) Vozači motornih vozila kategorije B, C1, C, D1 ili D imaju pravo upravljati motornim vozilima tih kategorija i kada su im pridodane lake prikolice.

(2) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom kategorije D ili D1 ima pravo upravljati i motornim vozilima kategorije B, C1 i C, vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom kategorije C ima pravo upravljati i motornim vozilom kategorije B i C1.

(3) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila kategorije D1+E ili D+E ima pravo upravljati i skupom vozila C+E, C1+E i B+E kategorije, vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila C+E ima pravo upravljati i skupom vozila C1+E i B+E kategorije, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila C1+E kategorije ima pravo upravljati i skupom vozila B+E kategorije.

(4) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola kategorije A1, A2, A, B, C1, C, D1, D i H ima pravo upravljati i vozilima F, G i AM kategorije.

(5) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje vozilom A2 kategorije ima pravo upravljati vozilima A1 kategorije, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola A kategorije ima pravo upravljati vozilima A1 i A2 kategorije.

(6) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola AM kategorije ima pravo upravljati lakim četverociklom, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola B kategorije ima pravo upravljati četverociklom.

(7) Iznimno od odredbe stavka 6. ovoga članka, osoba koja je stekla pravo upravljanja vozilima A1, A2 ili A kategorije prije stupanja na snagu ovoga Zakona, ima pravo upravljati četverociklom.

Laki cetverocikl je do 50ccm (kao moped) a cetverocikl je preko 50ccm zapremnine motora. Nadam se da je sad jasnije! {#}

Ride or die, remember?
18 godina
neaktivan
nixass kaže...

svako ljeto se vozim po sljemenu motorom, do sad nitko nikad nije ništa prigovarao, policija ni nejde na makadam.. šumarija se isto ne buni, a oni tek voze strojeve i uništavaju sve pred sobom..

uglavnom se držim šumskih puteva, nejdem offroad jer motor baš ne dopušta..

Po Sljemenu se možeš voziti isključivo Sljemenskom cestom gore-dolje s obje strane Medvednice.

To je kao da se s motorom voziš po pješačkoj stazi i kažeš...da ti nitko ne prigovara, a policija te ne dira.

Šumarija je tamo s razlogom, raskrčuju šumu zbog bolesnih stabala, preguste šume i kako bi se šuma mogla obnoviti...to što je blato od traktora na tlu ne igra nikakvu ulogu s obzirom da će se tlo izravnati zbog vode i vremenskih utjecaja.

18 godina

uglavnom, oću reć, makadamski put, koji je dovoljno širok i za aute (čak se i mimoić mogu) ne bi trebao predstavljat problem za vožnju motorom..

niti će me tko lovit..

btw, ima negdje to napismeno, neko pravilo ili tak nešto? prvi put čujem za to..

ljudi ne baš stoljećima, ali desetljećima idu tim putevima po šumi i nitko nikad nije radio probleme..

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 0:01 (nixass).
18 godina
neaktivan
nixass kaže...

uglavnom, oću reć, makadamski put, koji je dovoljno širok i za aute (čak se i mimoić mogu) ne bi trebao predstavljat problem za vožnju motorom..

niti će me tko lovit..

btw, ima negdje to napismeno, neko pravilo ili tak nešto? prvi put čujem za to..

ljudi ne baš stoljećima, ali desetljećima idu tim putevima po šumi i nitko nikad nije radio probleme..

Pa ima u Narodnim Novinama pravilnik o unutarnjem redu Medvednice ako se ne varm. Znam samo da se vozilom može doći šumskim putem doći do Gorščice.

Pa gore ne smiješ ni kampirati a kamoli quadom ili cross motorom se voziti po makadamu kroz šumu {#}

Ako se ne varam ako s asfalta ideš na makadamski put ima znak zabrane prometa...

Ja planinarim gore već 14 godina i samo 1 u životu sam vidio nekog da ide motorom gore i to po kustošijanskom makadamu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 0:14 (Ziga).
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo da javim da sam vozio novog leona, hondu civic i golfa 7. Neću sad pisat neke recenzije pošto nisam adekvatna osoba za to i ima puno tekstova na netu, ali ako neko ima  neko konkretno pitanje nek pita slobodno.

Civic je bio moj prvi pick, ali se starcima nije svidio jer je dosta tvrd. Vožnja naprijed je odlična, ali nije došao u obzir jer i starom i meni otraga glava dira u krov.

Golf nisam nikad probao voziti niti mi se sviđao dizajn. Ali kad sam ušao u njega osjećao sam se kao da ga vozim 10 godina. Ni jednu manu mu nisam mogao naći, a i starcima se svidio tako da je golf pao na kraju. Nekima se ne sviđa njegov bezvremenski dizajn, ali to je stvar ukusa. Ja sam mu osobno oprostio tu "dosadnu" liniju nakon vožnje.

Naručili smo Golf 7 Comfortline s još nekim dodacima i stiže za 10 tjedana najkasnije {#}

p.s Naravno da ne vrijedi te pare, ali šta danas nije precijenjeno..

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 0:44 (cahalovry).
18 godina

Odabir auta je stvar ukusa i gušta, a o tome se ne diskutira. Zelim tebi i starcima puno sretnih kilometara! {#}

Ride or die, remember?
16 godina

Naravno da vrijedi te pare ako zadovoljava sve kriterije koje ste postavili. 

Uglavnom, zelim puno kilometara bez kvarova, i očekujem slike kad stigne. 

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
In the name of tragedy..
17 godina
thedream kaže...

Neki proizvođači ( bila emisija na telki ) orginaal ugrađuju takve uređaju za ometanje. I baš se poteglo to pitanje da policija takva vozila po zakonu  nesmije kažnjavat:)

Naravano to se može i tvornički naručit za bilo koje vozilo kao i ''cobra''i kad se to ugradi nema šanse da ti policija to nađe na bilo kakvom pregledu.

Kolega iz slo je original na svoj Peuget to naručio ''cobru'' za detekciju radara i nikad do sad nije imao problema, a par puta sam ja s njim bio kad su baš gospoda snimala:)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
16 godina
odjavljen
cahalovry kaže...

Kia ceed, hyundai i30, renault megane, ford focus, alfa giulietta bilo koji japanac osim daihatsua..

Ali dobro, glavno da njih niste ni probali, nego odmah iskeširali golfa {#}

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
kostolomac kaže...
thedream kaže...

Neki proizvođači ( bila emisija na telki ) orginaal ugrađuju takve uređaju za ometanje. I baš se poteglo to pitanje da policija takva vozila po zakonu  nesmije kažnjavat:)

Naravano to se može i tvornički naručit za bilo koje vozilo kao i ''cobra''i kad se to ugradi nema šanse da ti policija to nađe na bilo kakvom pregledu.

Kolega iz slo je original na svoj Peuget to naručio ''cobru'' za detekciju radara i nikad do sad nije imao problema, a par puta sam ja s njim bio kad su baš gospoda snimala:)

Zar se takav uređaj ne mora upisati u knjižicu vozila? Prometnu dozvolu?

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
cahalovry kaže...

Kia ceed, hyundai i30, renault megane, ford focus, alfa giulietta bilo koji japanac osim daihatsua..

Ali dobro, glavno da njih niste ni probali, nego odmah iskeširali golfa {#}

I kaj sad kaj nisu probali pol auta u kompaktnoj klasi? Ljudi su probali ono kaj im se sviđa i na kraju kupili, ja tu ne vidim problem.

18 godina
kostolomac kaže...
thedream kaže...

Odakle ti to da ugrađuju automatski? I o kojim aftima se radi?

Ja sam samo čitao da recimo nova Mazda 6 ima uređaj koji služi za nekakvu detekciju sudara ili tako nešto i da to zna ometati radare te zbog toga njih policija zna zaustaviti jer im to ometa radar.

Inače sumnjam da se to može i smije tvornički naručiti na bilo koji auto...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
sirka666 kaže...
kostolomac kaže...
thedream kaže...

Zar se takav uređaj ne mora upisati u knjižicu vozila? Prometnu dozvolu?

Sad sam našao i u aotkulubu je bilo riječ o tome.

Netreba se upisivat u pometnu jer se radi o nekoj novoj tehnologiji, što je najbolje ljudi koji su kupili takve aute nisu ni znali da imaju to ugrađeno, a policija kad ih je zaustavila se čudila kako nemogu naći uređaj za ometanje i nisu ih mogli kaznit.

Perodinamit- proizvođači to ne ugrađuju  s razlogom da se ometaju radari policije, nego je te nekakva nova tehnologija, a radari naše policiji zastarjeli iz doba rimljana.

Volvo, Mazda 3, CX5, Infiniti.

Članak iz autokuluba: Moderni automobili, čak i niže klase, poput kompaktne Mazde3, opremljeni su gomilom elektroničkih sustava koji za svoje funkcioniranje koriste senzore raznih vrsta, uključujući lasere i visokofrekventne radare koje ometaju rad “pištolja” TraffiPatrol za nadzor brzine.

Itekako se može bilo što tvornički nadogradit ako si spreman platit. Tko je stalno na cesti od ovog ima koristi itekakve, čak je bolje imat cobru nego ovaj ''jammer'' koji ne funkcionira na svim uređajima( primjer ne radi  na multanovi )

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 9:21 (kostolomac).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice