Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.915
|
čitano: 18.412.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
MusicWoman kaže...
@Thedream - raspolazem s oko 25 000 eura... Naravno da gledam proci sto jeftinije, ali o Volvo-u sam cula samo najbolje od onih koji ga voze, iako je naravno skup za odrzavanje... Od automatskih mjenjaca se grozim i nastojim ih izbjeci u sto sirem luku, sto zbog toga sto su popravci uzasno skupi, sto zbog toga sto nemam osjecaj kontrole nad promjenom brzine... @nine - takva je cesta na Losinju i Cresu, renovira se vec kojih 10-ak godina, ali nikako da se dovrsi pa su neki dijelovi uzi od standardne sirine ceste i puni izbocina, rupa i zakrpa... Osim toga, kao obitelj imamo dosta maslinika do kojih ne vodi asfaltirana cesta i do njih treba nekako i doci, ne mislim vozikati normalni auto po makadamu i divljim cestama i tako ga ostecivati... Ne mora biti SUV kao SUV, moze biti i npr. neki Allroad Audi ili Volvo XC70, nije toliko niti bitno, nego je najbitnije da je auto povisen i da dobro moze podnijeti ove nase ceste i puteljke... P. S. Ispricavam se na nepreglednosti poruka, na iPad-u sam pa mi ne zeli prebaciti u novi red, ne znam zasto... :-/

Onda kupi Nissan Qashqai

http://www.njuskalo.hr/auti/nissan-qashqai-1.6-dci-360-start-stop-oglas-9972315

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 18:31 (Ziga).
15 godina
nine kaže...

wow kakav je to rotor di netko tko ulazi ima prednost? pa to hebeno nema smisla {#}

Pa onaj u zapruđu ti je takav {#}

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
17 godina
Auti - ultimativna tema

Problem je rotora kod nas što su oni uglavnom neplanirani (kao i većina cesti) pa se rade ovisno o prioritetima trenutne vlasti, a ne na statističkim analizama prometa.

Recimo onaj rotor na Jadranskom mostu nije napravljen kako bi podnio toliki promet, što je projektnant trebao uzeti u obzir jer se radi o glavnom ulazu i izlazu iz glavnog grada (možda je razlog jer je tada promet gledan prema istoku, prema drugom glavnom gradu)

Drugi primjer je Krčka cesta koja je u 20 godina doživjela dva preuređenja, prvo tamo davno iako je bilo mnogo više turista, i sada nedavno u prvoj dionici od Omišlja do Njivica pa malo kasnije od Njivica do Punta.

Prvo je sagrađeno sve (plus ulickavanje postojećih kižanja) da bi godinu poslije sagradili 3 rotora (koja su mogla biti planirana, zbog inteziteta prometa, još prije '90-ih), s time da još nisu rješili križanje koje odvaja promet na trajekt za Cres, zbog čega je centar Malinske (kao alternativni pravac) ljeti prometna katastrofa.

Sami ulaz u Krk imao je najkraću dopuštenu traku za silaz sa glavne ceste te je to ljeto bio toliko prometni čep da su odmah nakon sezone počeli graditi rotor.

Kao da na zgradi sa 5000 stanara i 20 000 gostiju napravite samo jedne stepenice od metra i pol.

Znam da Hrvatska terenski nije nimalo pogodna za ceste, no kada pogledate stelitski snimak Michigana (bilo koje ravnije države SAD-a) shvatite da je mnogo cestovnih pravaca moglo biti drastično bolje rješeno. Njihove ceste su planirane u kvadratima od točno jedne milje.

Kod nas problem stvaraju i vlasnici zemlje, pa imate slučaj da je grad prodao zemljište Konzumu i Plodinama uz uvijet da se napravi ulica između njih (da oni koji dolaze iz jednog mjesta u kupnju ne bi morali prolaziti kroz dio grada kako bi iz Plodina došli u Konzum (zamislite U - da su dućani na krakovima) no to nije napravljeno jer vlasnik ne želi prodati taj komadić 50 metara duljine (da se dobije H)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan

Ovaj di je okretište tramvaja? Gledam sad na google maps i nije (ako je taj u pitanju)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
neaktivan
quickr kaže...

Pa onaj u zapruđu ti je takav {#}

Oni koji idu iz Av Dubrovnik u rotor imaju semafor i imaju prednost i kad semafor ne radi jer onaj s lijeve strane siječe tramvajske tračnice

Oni koji idu iz Travnog u rotor moraju čekati pri uključenju

Oni koji idu iz Borovja u rotor moraju čekati, osim skroz krajnje desne koja se može slobodno uključiti u rotor.

15 godina
neaktivan
Ziga kaže...
MusicWoman kaže...
@Thedream - raspolazem s oko 25 000 eura... Naravno da gledam proci sto jeftinije, ali o Volvo-u sam cula samo najbolje od onih koji ga voze, iako je naravno skup za odrzavanje... Od automatskih mjenjaca se grozim i nastojim ih izbjeci u sto sirem luku, sto zbog toga sto su popravci uzasno skupi, sto zbog toga sto nemam osjecaj kontrole nad promjenom brzine... @nine - takva je cesta na Losinju i Cresu, renovira se vec kojih 10-ak godina, ali nikako da se dovrsi pa su neki dijelovi uzi od standardne sirine ceste i puni izbocina, rupa i zakrpa... Osim toga, kao obitelj imamo dosta maslinika do kojih ne vodi asfaltirana cesta i do njih treba nekako i doci, ne mislim vozikati normalni auto po makadamu i divljim cestama i tako ga ostecivati... Ne mora biti SUV kao SUV, moze biti i npr. neki Allroad Audi ili Volvo XC70, nije toliko niti bitno, nego je najbitnije da je auto povisen i da dobro moze podnijeti ove nase ceste i puteljke... P. S. Ispricavam se na nepreglednosti poruka, na iPad-u sam pa mi ne zeli prebaciti u novi red, ne znam zasto... :-/

Onda kupi Nissan Qashqai

http://www.njuskalo.hr/auti/nissan-qashqai-1.6-dci-360-start-stop-oglas-9972315

Zasto Nissan Qashqai?
Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
13 godina
MusicWoman kaže...
Pozdrav svima! :-) Sto mislite o ova dva auta: http://www.njuskalo.hr/auti/jeep-grand-cherokee-3.0-crd-laredo-full-4x4-kredit-kartice-oglas-10449465 i http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-xc60-awd-2.4-d-oglas-10354801 ? Razmisljam o kupnji SUV-a najvise zbog ceste koja je ovdje gdje zivim na nekim mjestima katastrofa... Hvala na misljenjima...

A ovako nešto? http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-4x4-2.0-tdi-veliki-servis-reg-1-g-odlican-oglas-10730121

Malo novija linija: http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-combi-1.9-tdi-4x4-oglas-9600652

16 godina
odjavljen
MusicWoman kaže...

Zasto Nissan Qashqai?

Ništa od nissana, ovo je za tebe:

http://www.subaru.hr/modelli/xv/12xv.html

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
wyks kaže...

Kod nas problem stvaraju i vlasnici zemlje....

evo jedan takav {#} meni je jedan poznanik tu živio prije proširenja tog dijela radničke, lik nije htjeo prodati ovaj mali prčvarak od kuće, a znam da su se dobre cijene nudile {#}

eto radnička je na jednom dijelu sužena na 2 trake, a ostatak tog dijela su 3 trake {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...

Zasto Nissan Qashqai?

- Povišeno vozilo

- Odlično opremljeno

- tvornička garancija

- za opciju imaš i 4x4 ako ti baš treba pogon na sva 4 kotača

- mizerna kilometraža

a po oglasima Audiji i slični imaju preko 200.000km i dati 25.000 eura za izvozani auto? to je ludost.

15 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...
MusicWoman kaže...
Pozdrav svima! :-) Sto mislite o ova dva auta: http://www.njuskalo.hr/auti/jeep-grand-cherokee-3.0-crd-laredo-full-4x4-kredit-kartice-oglas-10449465 i http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-xc60-awd-2.4-d-oglas-10354801 ? Razmisljam o kupnji SUV-a najvise zbog ceste koja je ovdje gdje zivim na nekim mjestima katastrofa... Hvala na misljenjima...

A ovako nešto? http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-4x4-2.0-tdi-veliki-servis-reg-1-g-odlican-oglas-10730121

Malo novija linija: http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-combi-1.9-tdi-4x4-oglas-9600652

Ova prva Skoda bi jos dosla u obzir, ali ova druga ima premalu snagu...
Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

slažem se ziga.. u pravilu novo vozilo vs. nešto što je prešlo preko 150-200k km, i sve to zajedno za istu cijenu.

kvaliteta u nissana je također neupitna, čak vjerujem da bi ga po tom pitanju uzeo prije volvota ili cherokija..

ali fali mu onaj d1ckup faktor koji SUV vozači cijene {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ništa od nissana, ovo je za tebe:

http://www.subaru.hr/modelli/xv/12xv.html

Najosnovniji benzinac je 185.000 Kn ? reci da se šališ...

16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Šta nije bolje potpuno novi auto, i još k tome subaru koji ima najbolji 4x4 pogon i ludilo vozne osobine?

Subaru XV nov košta malo ispod 25000 eura.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
odjavljen
Ziga kaže...

Najosnovniji benzinac je 185.000 Kn ? reci da se šališ...

Ti znaš šta je subaru? Vidim da baš i ne...

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
16 godina
neaktivan
nine kaže...

slažem se ziga.. u pravilu novo vozilo vs. nešto što je prešlo preko 150-200k km, i sve to zajedno za istu cijenu.

kvaliteta u nissana je također neupitna, čak vjerujem da bi ga po tom pitanju uzeo prije volvota ili cherokija..

ali fali mu onaj d1ckup faktor koji SUV vozači cijene {#}

+ činjenica da bolje drži cijenu 10+g. star Touareg nego 10mjeseci star takav Nissan. Gube vrijednost tragično. Hvala, ne hvala.

In the name of tragedy..
18 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Subaru je auto s 4kotača kao i svaki drugi.

Rekoh moraš biti budala tolike pare dati za OSNOVNOG BENZINCA u ponudi.

Osim toga, imam vozačku 16 godina pa mi ne moraš prodavati Auto Klub spike...Subaru ovo ono....

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 19:21 (Ziga).
16 godina
odjavljen
MusicWoman kaže...

Ok, to bi bio i moj izbor {#}

Ako njega uzmeš bar će ti život biti bolji, biti ćeš sretnija {#}

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...

Stvoren za šoder.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
16 godina
odjavljen
Ziga kaže...

Osim toga, imam vozačku 16 godina pa mi ne moraš prodavati Auto Klub spike...Subaru ovo ono....

Sorry ali tako ne razmišlja osoba koja voli aute..

Jel ti shvaćaš da nije stvar ni u motoru ni u opremi?

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Ziga kaže...

Nego u duši..fali mi sad onaj smajlić sa pljugom..

In the name of tragedy..
16 godina
neaktivan

Duša mu zaziva Ford od momenta kad sam vidio njegovu sliku... 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Ziga kaže...
Jakovp kaže...

Zasto bi netko bio budala ako zeli dati toliki novac za osnovni model? Kao prvo, to je njegov novac i on ima pravo raditi sto ga je volja s tim novcem, pa i kupiti tek osnovni model, a drugo takva budala ce iskesirati jos koju tisucu eura za bolju opremu...
18 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
https://www.g2a.com/r/mnik987
16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Tako je, meni su veće budale ljudi koji spiskaju pare na gomilu opreme... Ja bih uvijek uzeo najnižu opremu, a jači motor npr.

Svi smo mi Mentalist.
18 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Pa hebem mu... voli se ŽENA..auto se vozi {#}

Nikad nebih uzeo benzinca jer radim dosta Km godišnje, i nikad nebih uzeo najosnovniji paket opreme.

Od Subarua priznajem samo Imprezu druge generacije i to samo limuzinsku verziju..

16 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Pa ovo je impreza, samo malo prilagođena za teren. Vidiš da na cjeniku ni nema obične impreze.

Lako se ugradi plin, onda se troši dosta manje čak i od dizela, a o smradu da ne pričam.

A i mislim da ona neće raditi baš neke extremne kilometre.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 19:36 (Jakovp).
14 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Yebeš mi sve ak ja ne bi za masline kupil nekog starijeg Pajera, Terrana ili Patrola za 5 soma, a za ovih ostalih 20 soma E klasu, ili nekaj iz tog segmenta. Ne uništavaš si fini autek, a za regu i održavanje terenca se pokrije od maslina.

Crkva je zlo 21. stoljeća
18 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Pa ovo je impreza, samo malo prilagođena za teren. Vidiš da na cjeniku ni nema obične impreze.

Lako se ugradi plin, onda se troši dosta manje čak i od dizela, a o smradu da ne pričam.

A i mislim da ona neće raditi baš neke extremne kilometre.

Stari moj, znaš onu narodnu staru... Svi su pametni kad su tuđi novci u pitanju {#}

Netko bi za te pare uzeo Hothatcha npr Peugeot 208GTI.... Netko rabljenog Mercedesa s 300.000km, netko terenca a netko bi potrošio na hardver

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice